Şimdi Ara

2 sene 3 ay önce sattığım araba için dava edildim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
0
Favori
11.469
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar,

    herkes 2. el araba alırken kandırıldığını söylüyor ama ben tam tersini 2 sene 3 ay önce sattığım araba için nitelikli dolandırıcılıktan dava ediliyorum.

    2 sene 6 ay önce ilk arabamı bilmeden aldım. sahibi tanıdığın arkadaşının iş yerinde çalışan birisiydi. araç 06 palaka yani bulunduğum ilden farklı bir ilin plakasıydı bende böyle aldım demişti tanıdık kişi. aracı alıp koç otoya götürdüm koç otonun ustası tanıdık diye para almadan yapacaktı para almadığı için haliyle yazılı expertiz raporu vermeyecekti. bende 100 liradan kurtuldum oh diye sevindim. yazılı rapor istemedim. araca baktılar sol ön kapının değiştiğini söylediler. buna istinaden bende aracı 16.600tl ye aldım. aracı aldıktan 1 hafta sonra 2 lastik değişimi, triger seti değişimi, yağ su vb. bakımlar için servise gittim araçta sağ çamurluk ve sol çamurluğun değiştiğini arka tamponun düzeltildiğini söylediler ama bin sen arabaya satmakla uğraşma dediler bende toplamda 1.300 lira gibi bir rakam masraf yaptım.

    ardından arabadan soğudumu farkettim tanıdığın bile beni böyle dolandırdığını farkedince hazmedemedim. ve aracı satılık olarak sahibindene koydum. araçtaki sorunları sahibinden.com da ilanda yazdım.

    ardından birisi aradı benim bulunduğum yer uzak olduğundan kendi ofisine çağırdı bakabilir miyim diye. benimde yolumun üstünde olduğundan göstermeye gittim. araca bindi baktı vs. bi ön pazarlık yaptık bu pazarlığı yaparken ben sadece sol ön kapı sağ ve sol ön çamurlukların sorunlu olduğunu aracı 16.600 tl ye aldığımı ve üstüne 1.300 lira masraf yapalı 1 ay bile geçmeden sattığımı söyledim. neden dediler bende tanıdığımın bile beni bu sebeplerden dolandırdığını ve arabadan soğuduğumu satmak istediğimi söyledim ki tam ne konuştuğumuzu bile hatırlamıyorum 2 sene 3 ay geçmiş. ardından ertesi gün kendi servisinde görüşelim dedi ve alenen sanayida bi servise gittik. adamlar motoruna vs. her şeyine baktılar normal sorunların haricinde sağ arka kapınında değiştiğini söylediler o kadar.

    ve ben arabadan soğuduğum için aracı 16.700 tl ye sattım. yani noter, plaka, bakım vs. masraflarını dahil edince 18.200 lira civarına mal olan arabayı 2 ay sonra 16.700 tl ye sattım.

    ben aracı satmamın ardından 2 yıl 3 ay geçtikten sonra bu gün işyerime gelip arabada daha fazla hasar olduğunu. aracın aslında rent a car arabası olduğunu vs. söyledi. ve ben aynı aracı 20.000 tl ye adamdan almazsam savcılığa suç duyurusunda bulunacağını söyledi. bende içim rahat ben bildiğim ne varsa söyledim kendiminde dolandırıldığım için aracı bu fiyata sattığımı söyledim kendisine.

    aracı satarken ben sahibinden.com a ilanda bildiğim tüm sorunları yazmıştım ve o zamanlar aynı bi kaç parçası sorunlu durumda olan araçların fiyatı 18.000 - 19.000 ken ben 17.000 e pazarlıksız diye not düşerek yazdığım halde 16.700 e satmıştım. kendisinde 2 sene 3 ay öncenin kamera kayıtları olduğunu kendisine benim sadece ön kapıda sorun olduğunu söylemişim ki hatırlamıyorum bile.

    adama ben işyerine aracı anlatırken sadece sol ön kapının değiştiğini vs. sini söylemişim ki hatırlamıyorum onu geçtim sahibinden.com a bildiğim sorunları yazmışım ve adam ertesi gün tanıdığı servise aracı götürüp baktırttı ve benim bilmediğim sorunları servis söyledi ve adam servisin arabayı bu fiyata çok iyi bulmuşsun al dediğine istinaden satın aldı.

    şimdi adam bu gün iş yerime geldi elinde 1 klasör dava dosyası hepsinde adım yazıyor neymiş adamı nitelikli olarak dolandırmışım elinde kamera kayıtları varmış söylediğimin vs. bu arada araç bende olduğu 2-3 ay süresince hiç bir kazaya vs. karışmadı. ki onu geçtim kendi servisine götürdü adamın kendi servisi aracı al dedi.

    adam benden 20.000tl maddi 12.000 manevi tazminat talep ediyormuş. gel anlaşalım istersen demeye gelmiş benden 20.000tl ye arabayı al sorun kalmasın aramızda vs. diyor. tabii ki haklı olduğumdan içim rahat kendin baktırdın aldın neden sattığımıda söyledim vs. naparsan yap diyorum yok rahat olmasın böyle birini daha dava ettim hapis yapıyor işinden kovuldu vs. diye atıp tutuyor.

    rahat bu gün 7 8 farklı avukata danıştım hiç biride bir şey çıkmaz bundan diyor. hatta dava açsında bizim paramızı ödetelim para kazanalım diyorlar. ama böyle dava edilmek için beni ciddi anlamda rahatsız etti. fikirlerinizi alayım adamı işyerime gelip benden tehditle 20.000tl vermezsen savcılığa vericem 3 gün mühlet sana yoksa evinden alacaklar seni hapis yatacaksın dediği için karşı dava açmalı mıyım yoksa nedir? fikirlerinizi alayım.

    bu arada sahibinden.com 2 yıl gibi eski süreli ilanları yayından kaldırıyormuş arşive bile koymadan siliyormuş o yüzden ilanada ulaşamıyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xarufax -- 12 Eylül 2012; 21:39:25 >







  • Belliki adam sizden para sızdırmaya çalışıyor.
    Sonuçta bu problemlerin satıştan önce olduğunu ve sizinde bunu bildiğinizi ve ona beyan etmediğinizi kanıtlaması gerekir.
    Suç duyursundan bulunursa sizi savcılığa davet edip ifadenizi alıp bırakacaktır savcı. Hiç bir savcı boyle bir şey için sizi tutuklamaz.

    Alıcıda kullanılmış bir ürünü rızası ile aldığından kendiside kusurludur tabi bu kusur oranını hakim taktir edecektir.

    Korkulacak bir şey yok dava etsede takipsizlik çıkacaktır.
  • Belliki adam sizden para sızdırmaya çalışıyor.
    Sonuçta bu problemlerin satıştan önce olduğunu ve sizinde bunu bildiğinizi ve ona beyan etmediğinizi kanıtlaması gerekir.
    Suç duyursundan bulunursa sizi savcılığa davet edip ifadenizi alıp bırakacaktır savcı. Hiç bir savcı boyle bir şey için sizi tutuklamaz.

    Alıcıda kullanılmış bir ürünü rızası ile aldığından kendiside kusurludur tabi bu kusur oranını hakim taktir edecektir.

    Korkulacak bir şey yok dava etsede takipsizlik çıkacaktır.
  • rahat ol hocam. Hiç merak etme. Adam dolandırıcı ya tutarsa hesabı yapıyor.
  • adam sopalık. neymiş 2 sene öncesinin kamera kayıtları varmış, yersen tabi.
  • vay be ne adamlar varmış:D

    merak etme hiç bişey çıkmaz o işten..

    yalan-dolan olduğu seni korkutmaya çalıştığı çok açık.

    ayrıca siz devamlı araç alıp satan biri değilsinizki o yüzden böyle birşeyi asla ama asla ıspatlayamaz kamera kayıtlarına fln gelince lütfen bir daha arar yada gelirse aynen şunu söyleyin yetkili kurumlar izin vermedikçe kaydedilmiş hiçbir görüntü ve ses kaydı mahkemede delil olarak kullanılamaz.
  • kamera kayıtları alınırken sizden izin alındı mı ya da haber verildi mi? eğer gizli kamera kayıtları varsa özel hayatın ihlalinden yanılmıyorsam ağır hapis cezası var, dava açabilirsiniz. biliyorsunuz bankalar bile telefon görüşmelerini kaydederken bildirir, bildirilmek zorunda eğer bir mahkeme karar yoksa.
  • Muhatab olma + iinsiz kamera kaydı için kendisi ceza alır.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: safak999

    kamera kayıtları alınırken sizden izin alındı mı ya da haber verildi mi? eğer gizli kamera kayıtları varsa özel hayatın ihlalinden yanılmıyorsam ağır hapis cezası var, dava açabilirsiniz. biliyorsunuz bankalar bile telefon görüşmelerini kaydederken bildirir, bildirilmek zorunda eğer bir mahkeme karar yoksa.

    quote:

    Orijinalden alıntı: Fantastic Light

    Muhatab olma + iinsiz kamera kaydı için kendisi ceza alır.

    Hiçbirşey yapamaz muhattap olma. Ayrıca bence kamera kaydı konusunda sallıyor ancak gerçekten varsa çok ağır ceza alır arkadaş. Bunu da bilmenizi isterim.
  • Arkadaşım kesinlikle bir şey yapamaz hukuken haksız, bir kere 2 sene neden beklemiş adama sorar hakim, ne malum o sorunların 2 yıl içinde olmadığı? Hiç korkma savcılık da bunu kaale almaz

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Adam belki birseyler koparirim diye gelmis sen 2-3 ne versen tamam der birak gitsin ne yaparsa yapsin,sonuc alamaz ki 2senede kendinin ne yapip yapmadigi nasil bilinecek

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kendini çok zeki yada karşısındakini tersi düşünüyor eleman....
    avukatlara gün doğsun açsın davayı...

    ne günlere kaldık yaw.. 3 sene önce aklın nerdeydi baktırmadınmı araca be adam
  • İsterse 100 tane dava açsın hiçbirşey alamaz.
    1. Noter satışında aracın durumu hakkında bilgi yoktur
    2. Araç satışından sonra kendi hasar vermiş olabilir.
    3. Aracı baktırmaya gittiği yerden aldığı rapor v.s. bile 24 saat geçerlidir.
    4. araç satılırken sizin, araçta olan fakat belirtmediğiniz yazılı onaylı olarak beyanınız yoksa hiç birşey yapamaz.

    Ben olsam adamı ararım dalga geçerim, yanıma çağırırım yarın paranı verecem şu saatte oraya gel derim gitmem falan baya dalga konusu yaparım yani
  • hocam bence yarından tezı yok kamera kayıtlarının bır kopyasını al ve elemanın restıne rest yap




    donanımhaber forumları reklamdan gecılmemesıne ragmen nasıl bu kadar yavas olabılıyor?
    bır cevap ıcın 5 dakıka bır sayfa ıcın 15 dakıka nasıl serverlerı cevap vermez?
    her saat bası nasıl koca forum coker?
    vede tum bunlara ragmen neden ısrarla bır yıldan fazladır kımse bır calısma yapmaz?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cevap bile verme versin mahkemeye kamil
  • olaya bak ya.

    Hani derler ya ''sıkar mısın sabaha mı bırakırsın'' diye. Çok garip bi durum olmuş.

    Bırakın ne yapabiliyosa yapsın bişey çıkmaz bunlardan
  • quote:

    Orijinalden alıntı: neilblack

    adam sopalık. neymiş 2 sene öncesinin kamera kayıtları varmış, yersen tabi.

    İzinsiz kamera kaydi zaten başlı basına suc teşkil ediyor. Sizde karsı dava acın görsün uyanıklığı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Valla senin gibi iyi niyetli kişilere helal olsun...Sen gereken dürüstlüğü yapmışssın arkadaşım...Bırak dava etsin kendisi zararlı çıkar...İnşallah dava eder de,üstüne para alırsın..
  • Gitsin açsın davasını. Yaptığı dava masraflarıyla kalır ortada. Size hiç birşey olmaz.
  • Noter satış kağıdına bak,aracın her şeyini bilerek alıyorum yazar.Expertiz raporları üzerine hiçbir yer sorumluluk kabul etmiyor.Hatta çoğu öyle üstün körü bakıyor,arabayı götürürsün hepsi başka bir şey falan söyler vs. vs. Hiçbir şey üzerinden gidip de sana dava açamaz,tam dayaklıkmış adam.
  • Arabada daha fazla hasar varmış diyor. Bana söylemediniz diye iddia ediyor. Araba 2 buçuk senedir onda. Ya kendisi çarptıysa eşşek herif. Sonra da köşe başındaki tamirciye yaptırıp kayıtlara geçirmediyse.

    Tam dolandırıcı pislik.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.