Şimdi Ara

Arabamın sağ aynasını sürttüm onarımı için öneriniz nedir???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
40
Cevap
0
Favori
17.977
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Araba opel corsa. Bugun park ederken sag aynayi siyah bahce demirine surttum sonra bi arkadasin onerisiyle elimde pasta olmadigi icin cifle biraz temizlemeye calistim ama cok ugrasamadim son durum bu. Sizce kolay halledilir bi sorun mu ne yapmam lazim ne kadara patlar bu bana? Parca degisimi mi boya mi pasta cila mi gereklidir?
    Arabamın sağ aynasını sürttüm onarımı için öneriniz nedir???

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zeyneltrk -- 16 Ağustos 2017; 0:9:45 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Arabanın Sağ Aynasını Sürttünüz Mü? İşte Kapsamlı Onarım Rehberiniz

Arabanın aynasını sürtmek veya aynasına çarpmak, can sıkıcı ve pahalı bir deneyim olabilir. Ancak paniğe kapılmadan önce, aynanızı onarmak için atabileceğiniz adımlar şunlardır:

Hasarı Değerlendirin:

• Hasarın şiddetini belirleyin. Küçük bir çizik mi yoksa aynanın tamamen kırılması mı?
    • Hasarlı parçanın boyutunu ve konumunu not edin.

Onarım Seçeneklerini Düşünün:

• Küçük Çizikler: Pasta cila veya çizik giderici kullanarak küçük çizikleri kendiniz onarabilirsiniz.
    • Büyük Çizikler veya Çatlaklar: Daha büyük çizikler veya çatlaklar için profesyonel bir tamirciye başvurmanız gerekebilir.
    • Kırık Aynalar: Kırık aynalar genellikle değiştirilmesi gerekir.

Profesyonel Yardım Alın:

• Büyük hasarlar için bir oto cam tamircisine başvurun.
    • Tamirciler, aynanızı onarabilir veya değiştirebilir ve aynı zamanda elektrikli ayarlama veya ısıtma gibi özellikleri de koruyabilirler.

Kendin Yap Onarımları:

• Küçük çizikler için pasta cila veya çizik giderici kullanarak kendiniz onarım yapabilirsiniz.
    • Ürünün talimatlarını dikkatlice uygulayın ve aynayı temiz bir mikrofiber bezle parlatın.

Maliyetler:

• Onarım maliyetleri hasarın şiddetine göre değişir.
    • Küçük çizikleri kendiniz onarmak için 10-20 TL harcayabilirsiniz.
    • Profesyonel onarımlar 100-500 TL'ye mal olabilir.
    • Ayna değişimi en pahalı seçenektir ve 500-1000 TL'ye mal olabilir.

Önlemler:

• Aynalarınızı park ederken ve sürüş yaparken koruyun.
    • Dar alanlarda park etmeyin veya aynalarınızın diğer araçlarla veya nesnelerle temas etmesine izin vermeyin.
    • Aynalarınızı düzenli olarak temizleyin ve çizilmeleri veya hasarları erken tespit edin.

Arabanızın aynasını sürtmek veya aynasına çarpmak sinir bozucu bir durum olabilir, ancak hızlı hareket ederek ve doğru onarım seçeneklerini seçerek aynanızı yeni gibi hale getirebilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Donanımhaber acil ekibimiz yola çıktı 30 dakikaya yanınızda.

• Yaptırma bile bunlar ufak şeyler takma kafaya.

• Fiziğe tırnak takılıyorsa rötuş boya lazım. Yada sabunlu bir suyu üstüne sık çiziğin kayboluyorsa çizik pasta-cila ile hallolur.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaş arabayı babasından kaçırmış büyük ihtimal
  • quote:

Orijinalden alıntı: zeyneltrk

Araba bana ait arkadasim ama ilk arabam ilk kez boyle bi talihsizlik basima geldi gozume batiyo bir an once halletmek istiyorum o yuzden

Gecmis olsun, nazar boncukluk birakin bence cidden kafaya takilacak bi sey degil

Ekleme: eger kaskonuz varsa mini onarimdan yararlanir da baska ciziklere harcayin bence sonucta ayna boyali mi diye bakmiyo kimse sanayide yaptirin deger kaybi filan da yasamazsiniz hic bi ayna surtulmesinden dolayi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Earl Sweatshirt -- 15 Ağustos 2017; 20:47:21 >
  • Taylor Gang kullanıcısına yanıt
    Tesekkur ederim bende pasta yoktu bi arkadas cifle bastirarak silmemi onerdi ama cok vaktim yoktu fazla ugrasamadim. Surttugum yerin boyasi mi kaldi yoksa arabanin boyasi mi siyrildi emin olamadigim icin de fazla zorlamak istemedim. Profesyonel birinin pasta cila yapmasi daha uygun olacak sanirim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Earl Sweatshirt kullanıcısına yanıt
    Tesekkurler arkadasim arabanin ilk cizigi oldugu icin gozume batiyo dedigin gibi sanayide yaptircam sanirim

• debroglienindalgaboyu D kullanıcısına yanıt
    Araba bana ait. İlk arabam ilk kez boyle bi talihsizlik basima geldi gozume batiyo bir an once halletmek istiyorum o yuzden

• son günlerde de bu moda oldu; "aynayı sürttüm acl yardım", "kaputuma sinek yapıştı, ne olur kurtarın beni", "jantıma çamur bulaştı, çok fena bunalımlardayım", "cama kuş pislemiş, nasıl çıkar bu, imdat"...

ya arkadaş, araba bu, bir sakin olun Allah aşkına. bu nedir yahu? siz mi bu arabaları aldınız, arabalar mı sizi satın aldı belli değil... hindistanda kutsal inek muamelesi çekmeyin şunlara... bir çizikte bile bu kadar panik yapıp, ortalığı ayağa kaldıracaksanız, çiziği eziği kaldıramayacaksanız, mal sahibi olmayıverin bari...
  • quote:

Tesekkurler arkadasim arabanin ilk cizigi oldugu icin gozume batiyo dedigin gibi sanayide yaptircam sanirim

Rica ederim Allah beterinden korusun

• aya kullanıcısına yanıt
    Her insan arabasina onem verir ozenir bu sekilde hasarli gezmek istemiyorum ve cozum ariyorum. Burasi da bi forum forumlar bu is icindir burda sorununa cozum arayan insanlarin soru sormasi fikir istemesi normal. Ben de deneyimsizim deneyimli arkadaslardan fikir istiyorum kendim ne yapabilirim veya disarida ne yaptirabilirim ne kadara mal olur bu islemler diye cunku kaziklanmak istemiyorum butce ayiracagim vs gayet net. Yardimci olmiycaksan gule gule

• Geçmiş olsun araç corsa sanırım kapağa rötüş attırırsınız yada isterseniz ayna kapağını değiştirebilirsiniz tırnaklı oluyor çıkabilir direk

• ARABAMA METEOR DÜŞTÜ UZAYLILAR BENI REHIN ALIR MI ?

• Scofield1 kullanıcısına yanıt
    Tesekkur ederim bunu yetkili servisinde mi yaptirmam gerekiyor asagi yukari maliyeti konusunda bir fikriniz var mi

• Geçmiş olsun. Çok kötü görünüyor. Ayna kapağını söküp tekrar boyatmak lazım. Birkaç yerden fiyat alınız. Renk kodu uygun olursa orijinal kapak değişimi bazen çok daha uygun fiyata gelebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _mp_ -- 15 Ağustos 2017; 22:15:46 >
  • Çamur gibi duruyor kapılarla uyumlu bence sorun yok

• quote:

Her insan arabasina onem verir ozenir bu sekilde hasarli gezmek istemiyorum ve cozum ariyorum. Burasi da bi forum forumlar bu is icindir burda sorununa cozum arayan insanlarin soru sormasi fikir istemesi normal. Ben de deneyimsizim deneyimli arkadaslardan fikir istiyorum kendim ne yapabilirim veya disarida ne yaptirabilirim ne kadara mal olur bu islemler diye cunku kaziklanmak istemiyorum butce ayiracagim vs gayet net. Yardimci olmiycaksan gule gule

arkadaşım o zaman "aynayı çarptım ne yapabilirim"e ne oldu? "acil yardım, koşun yetişin, öldüm bittim" nedir?

ayrıca ne demiştin burası forum mu? o zaman nerde ne yazacağımı sana kalmamış. işine gelen cevaplara "eyvallah", işine gelmeyen, hoşuna gitmeyenlere "güle güle" çekmek sana düşmez... sen aynası çizildiği için pert olan aracına neler yapacaksın, onları düşün, gerisine yorma o güzel kafanı...

• quote:

Orijinalden alıntı: aya

quote:

arkadaşım o zaman "aynayı çarptım ne yapabilirim"e ne oldu? "acil yardım, koşun yetişin, öldüm bittim" nedir?

ayrıca ne demiştin burası forum mu? o zaman nerde ne yazacağımı sana kalmamış. işine gelen cevaplara "eyvallah", işine gelmeyen, hoşuna gitmeyenlere "güle güle" çekmek sana düşmez... sen aynası çizildiği için pert olan aracına neler yapacaksın, onları düşün, gerisine yorma o güzel kafanı...

+1

• aya kullanıcısına yanıt
    Sana kos gel diyen olmadi oldum bittim diyen de yok basliga hizlica cevap almak icin acil yazdim ilk mesajimi da okuduysan "Selamlar

Bugun arabayi park ederken sag aynayi siyah bahce demirine surttum sonra bi arkadasin onerisiyle cifle biraz temizlemeye calistim ama cok ugrasamadim son durum bu. Sizce kolay halledilir bi sorun mu ne yapmam lazim ne kadara patlar bu bana" yaziyo normal bi oneri isteme cumlesi goruldugu uzere. Bi sıkıntım var ki buraya yaziyorum zaten stresliyim anlayissizligin ve ustelemenin luzumu yok onerin yoksa bulasma yeter

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.