Şimdi Ara

Arabada gıcırtı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
1
Favori
8.549
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    97 corolla da genelde soğuk havalarda, kasislerden geçerken amartisörlerden mi, yaylardan mı bir gıcırtı sesi geliyor. Arka 2 amartisörümüz yaklaşık 1.5 yıl önce değişti. Önlerde sağlamdı. Amartisör olamayacağına göre nerden geliyor bu gıcırtı sesi yaydan mı? Sanki eski somyalar, kanepeler üzerine otururken bi ses duyarsınız ya, aynı onun gibi. Yardımcı olursanız sevinirim...

• Yapay Zekanın Yanıtı

Arabada Gıcırtı Neden Olur ve Nasıl Giderilir?

Arabanızdan yaylanırken gıcırtı gelmesi, yaylardan veya amortisörlerden kaynaklanabilecek yaygın bir sorundur. Bu gıcırtı sesi, özellikle kasisten geçerken veya engebeli yollarda sürüş sırasında belirginleşir.

Yaylardan gelen gıcırtı sesi, genellikle yayların birbirine veya şasiye sürtünmesinden kaynaklanır. Amortisörden gelen gıcırtı sesi ise amortisörün pistonunun veya valflerinin aşınmış veya hasarlı olmasından kaynaklanabilir.

Yay Gıcırtısı Nasıl Giderilir?

Yay gıcırtısını gidermek için şu adımları izleyebilirsin:

• Yayları ve şasiyi temizle ve yağla.
    • Yayların birbirine sürtünmesini önlemek için yay izolatörleri kullan.
    • Aşınmış veya hasarlı yayları değiştir.

Amortisör Gıcırtısı Nasıl Giderilir?

Amortisör gıcırtısını gidermek için şu adımları izleyebilirsin:

• Amortisörleri temizle ve yağla.
    • Amortisör valflerini kontrol et ve gerekirse değiştir.
    • Aşınmış veya hasarlı amortisörleri değiştir.

Önemli Not: Amortisör veya yay değişimi gibi onarımların mutlaka kalifiye bir teknisyen tarafından yapılması gerekmektedir.

Sorunu kendin gideremediysen, aracını bir tamirciye götürerek profesyonel yardım alman önerilir. Gıcırtıları görmezden gelmek hem sürüş konforunu azaltacak hem de aracın diğer bileşenlerine zarar verebilecektir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Benim otomobilimde de aynı gıcırtılar mevcut. DÜn gece eve dönerken kasislerden gecerken çok sinir edici bir şekilde gıcırdadı...
    otomobilim 1996 Rover 620Si

Ben bu sesleri amörtisörlerin 207.000 km'dir değişmemesine bağlıyordum.
    Amörtisör testi yaptırınca amörtisörlerde bir arıza gözükmüyor
    ama ben 207.000 km çalışan bir amörtisörün ekonomik ömrünü tamamladığını düşünüyorum.
  • bendede aynı sorun var ama dediğiniz gibi sadece soğuk havalarda.benim düşüncem parçaların yağsızz kalmasından kaynaklı olabilir.özellikle soğuk havalarda yağ donduğundan yağlama vazifeside görmüyordur
  • napıcaz arkadaşlar.Aynı dediğiniz gibi bende amartisörlere baktırdım bir sorun yok. Fakat sabah işe giderken bazen kasisli yollardan gitmek zorunda kalıyorum. Kasisten tam geçerken, sanki eski bir somyaya oturma anı gibi :))
  • Kasisli yerlerden geçerken daha sakin sürmek şu aşamada tek çözüm gibi..
  • quote:

Orjinalden alıntı: Wolverine

Kasisli yerlerden geçerken daha sakin sürmek şu aşamada tek çözüm gibi..

ama ne kadar yavaş geçersen geç yine de gıcırdıyor . Arabanın az da olsa yaylanması yetiyor...
  • Sürekli kasiste gitmediğimiz için ve sürekli de o sesi duymayacağımıza göre kış boyunca ara sıra o sese maruz kalmaya alışacaz o zaman...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Soğukken Araçta Titreme
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Senelerden beri bende de aynı sorun var. Amortisörde değiştirmiştim ama ses hala var. Soğuk havalarda yapıyor. çaresizim ben de çözemedim sanayide olduğum halde
  • Bende de bire bir aynı sorun var. (97 corolla) tamirci amotisörlerin değişmesi lazım dedi. İşçilikle 200 YTL ye patlıyor.ben de takmıyorum kullanıyorum satıcam zaten.bir şey olmaz inşaallah
  • Kasisten tam geçtiği anda amartisörlerle, yaylar hareket ediyor. Sağlam amartisörlere rağmen ses yine oluyor. Geriye yaylar kalıyor.Yaylardan olabilirmi ? Ne yani, gidip bir de yeni yaymı taktırıcaz :)) ?
  • benim arabadada yaklaşık 2 haftadır aynı sesler geliyor
    bende havaların soğumasına bağladım(param yok amortisör değiştiremem şimdi)
    98 626HB
  • Amörtisörün kuleye bağlandığı noktada Lastik malzemeden yapılma takozlar mevcuttur.Bazı araçlarda Poliüretan olduğu için bozulma yapmaz,ancak Kauçuk,lastik malzemeden yapılanlar zamanla özelliğini kaybeder.
    Kontrol etmeniz her zaman faydalıdır,özellikle 3 yaş ve üstü araçlarda(senede 30.000 km. hesabıyla)
  • sorun kulelerde
  • Dün Toyota servis günleri başlamış 7-27 kasım yanlış hatırlamıyorsam. Bizim sol aks körüğü gitmiş yağ akıtmaya başlamış. Balansçı söyledi.Jantın içi yağlanmaya başlamış.Toyota dan sipariş verdim 110 ytl yarın gelicek. Kulelerin orjinali ne kadardır ? Bir sorumda o kulelerden 4 tane alınması gerekir değil mi ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: tahas

bendede aynı sorun var ama dediğiniz gibi sadece soğuk havalarda.benim düşüncem parçaların yağsızz kalmasından kaynaklı olabilir.özellikle soğuk havalarda yağ donduğundan yağlama vazifeside görmüyordur

Sorunu bizzat servis müdüründen öğrendim. Fakat 2-3 gün geçtiği için unuttum, üzgünüm. Bu süspansiyon sisteminde yağlanıcak yerler varmış(o dediklerini unuttum).Oralar yağlandığında bir sorun kalmıyormuş.Öyle kuleleri kolay kolay değiştirmiyorlarmış zaten."Tahas" dediğinde haklıymışssın
  • servis de vidaları sıktırın ya kapı kiriş viadaları falan fistan...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.