Şimdi Ara

Araba neden çalışmaz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.997
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar genelde aracımı kapalı garaja bırakırım fakat dün açık bir yere bıraktım(direk güneş alan bir yer). Arabayı çalıştırdım ve markete gittim fakat marketten çıktığımda aracı çalıştıramadım. Marş motoru çalışıyor fakat motor bir türlü çalışmadı. Ben de kaputu açtım motoru biraz havalandırdım ve araç zor da olsa çalıştı(biraz gaza basarak). Daha önce de aracı dışarı sıcakta bıraktığımda böyle birşey başıma gelmişti. Sizce sorun nedir? Araç yaklaşık 2.5 senelik bir Peugeot 206. Bujileri henüz değiştirmedim arabayı aldığımdan beri.



  • ARAÇ KARBÜRATÖRLÜ OLSA BOĞULUYOR DİYECEKTİM...
    YOKSA KARBÜRATÖRLÜ MÜ?
    KAÇ KM DİR BUJİLER DEĞİŞMEDİ?

    quote:

    Orjinalden alıntı: Hamza Ertüm

    Arkadaşlar genelde aracımı kapalı garaja bırakırım fakat dün açık bir yere bıraktım(direk güneş alan bir yer). Arabayı çalıştırdım ve markete gittim fakat marketten çıktığımda aracı çalıştıramadım. Marş motoru çalışıyor fakat motor bir türlü çalışmadı. Ben de kaputu açtım motoru biraz havalandırdım ve araç zor da olsa çalıştı(biraz gaza basarak). Daha önce de aracı dışarı sıcakta bıraktığımda böyle birşey başıma gelmişti. Sizce sorun nedir? Araç yaklaşık 2.5 senelik bir Peugeot 206. Bujileri henüz değiştirmedim arabayı aldığımdan beri.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi roverci -- 14 Mayıs 2006; 15:16:09 >
  • Hocam yok araç karbüratörlü değil enjeksiyonlu. Yaklaşık 33000 kilometredir değişmedi bujiler, servise söyledim fakat gerek yok dediler. Ne dersiniz? Akü zayıflamış olabilir mi?
  • bujiler nemlenince zaman zaman böyle sorun çıkaran araçlar var. civiclerde bu sorun oluyor, çıkarıp ocakta kurutup takıyosun tek marşta alıyor ama 206da duymadım böle bişey, belki o da böle yapıyodur...
  • akü zayıflamış olsa marş basmaz.
    benzin pompasından olabilir diycem ama bunun güneşle bi alakası yok.
    bende ne olduğnu çok merak ettim.
    arabanın güneşe alarjisi mi var acaba
  • Hmm mantıklı aslında şu bujilerin nemlenme olayı, çünkü bir arkadaş da yağmura bırakınca aynı şey olmuş. Başka fikri olan var mı?
  • BENCE 33 BİN KM BUJİ İÇİN ÇOK FAZLA...

    33 BİN KM VE SERVİS DEĞİŞMEYE GEREK YOK DİYOR ÖYLE Mİ?

    AKÜ ZAYIFLIĞI MARŞIN ZAYIF BASMASI İLE ANLAŞILIR.... SENDE BÖYLE BİR PROBLEM YOK SANIRSAM...
    HAVA FİLTRESİNİ KAÇ KM DİR KULLANIYORSUN?

    quote:

    Orjinalden alıntı: Hamza Ertüm
    Yaklaşık 33000 kilometredir değişmedi bujiler, servise söyledim fakat gerek yok dediler. Ne dersiniz? Akü zayıflamış olabilir mi?
  • Hocam hava filtresi daha 6000 kilometre önce değişti. Her 10000'de bir hava filtresini değiştiriyorum. Ben de bujiden şüpheleniyorum açıkçası yarın bir servise götürüp baktıracağım bujilere, teşekkürler.
  • buji veya benzin kaynaklı olabilir
  • 33000 buji degisimi icin cok fazla zaten pahali bir parca da degil,yeni model araclarda 10000 e gelmeden degistirmekte fayda var.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: pcdata76

    33000 buji degisimi icin cok fazla zaten pahali bir parca da degil,yeni model araclarda 10000 e gelmeden degistirmekte fayda var.


    Bugün arabayı servise götürdüm. Servistekiler akünün sağlam olduğunu, bujilerin sağlam olduğunu(zaten 40000 kilometrede bir değişiyormuş bujiler) ve bu tip bir sorunun benzinden kaynaklanacağını düşünmediğini söyledi. Dahası arabayı bilgisayara bağladılar, bilgisayarda emiş basınç müşürü diye bir parça hata verdi. Yaklaşık 78 ytl fiyatı varmış fakat bunu değiştirdiğimde sorun kesin hallolur mu dediğimde kesin birşey söyleyemediklerinden ben de değiştirmedim. Şimdilik arabada bir sorun yok o parçayı takip altına aldım, cevap veren herkese teşekkürler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.