Şimdi Ara

Araba ile ege turu yapmak istiyorum. -YAPTIM-

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
4
Favori
5.209
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Arkadaşlarla toplanıp bu yazın sonuna doğru araba ile ege turu yapmak istiyoruz. Bu işin üstlenicisi ben olacağım fakat ne yol bilgim var ne de nerede ne yapılır bilmiyorum.
    Bu konuda siz değerli büyüklerimin tavsiyelerine ihtiyaç duyuyorum.
    Yanımıza ne almalıyız, hangi yoldan nerelere gitmeliyiz, dikkat etmemiz gereken hususlar nelerdir beni bilgilendirirseniz çok makbule geçer.
    İlerleyen zamanlarda aklıma gelen soruları da burada sizlere sormak isterim. şimdiden vereceğiniz cevaplar için teşekkürler.

Edit: en önemli bilgiyi vermeyi unutmuşum; istanbul avrupa yakasından çıkacağız yola.

Edit 2: arkadaşlar abiler; ege turuna çıkmadan önce baya baya gergindim. iyi kötü hiç unutulmayacak anılarım oldu. izmir- fethiye-bodrum-çeşme-izmir-şirince-tekrar izmir üzerinden istanbula geri döndük. bu bir haftada 3000 km yaptık, onlarca yüzlerce güzel anılar biriktirdik ama dönüşte bursada yaşadığım tatlı- ekşi olay çok güzel noktaladı tatili. o günden sonra tatile çıktığımız beş kişi de her olayı ege turuna benzetmeye başladı.

ayrıca izmir sevgimi de baltaladı bu tatil. son gece izmirin ara ve pis sokaklarında kaybolduk, torbacıların, travestilerin, pazarlamacıların ortasında kaldık ama çok şükür bir aksilik olmadı.

önümüzdeki yaz bir daha gidersek burada günlük yazmayı düşünüyorum.
    tekrar tekrar hepinize teşekkür ediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozanozsavas -- 12 Aralık 2015; 0:51:58 >

• iyi bi nagivasyon en başta

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: umm.7

iyi bi nagivasyon en başta

hocam telefon navigasyonları işimizi görmez mi ? (iphone, android)
  • izmirde çeşmeden başlayıp kuşadası,didim daha sonra denizli ve muğlaya geçerek bodrum,marmaris,fethiye üçlüsüne geçilebilir güzergah olarak.denizliliyim gelirseniz bir çaya da beklerim onun dışında detaylı sorarsanız cevap verebilirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ucamayankarga -- 22 Nisan 2015; 0:47:08 >
  • İyi bir navigasyon cihazı çok iyi bir fikir.

Hiç bilginiz yoksa iyi bir GPS ve POI desteği olan cihaz tavsiyemdir.

Tavsiye isterseniz verebilirim.

Yapmayı düşündüğünüz gezi daha çok doğa ile içiçe mi olacak yoksa plaj, koy, otellerde 1 - 2 günlük konaklamalar gibi bir şey mi olacak?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • @uçamayankarga izmire gelene kadar kafamıza göre gezeriz, izmirden sonra sizin güzergahı izleriz hocam. dönüş yolunda da bir çayınızı içmeye uğrarız artık. davetiniz için çok teşekkür ederim.

@alkanexclusive hocam hem doğa ile iç içe hem de otellerde kısa konaklamalar olsun istiyoruz. belki çadır alıp sıkılınca kamp da kurabiliriz.
    evet navigasyon cihazları konusunda maalesef hiç bilgi sahibi değilim. tavsiyeleriniz çok makbule geçer.
  • Guveniyorsan telefonunun nagivasyonuna no problem
    ben telefonla gidemiyorum şahsen kullanisli olmuyor ..sarj bitio vs vs.. (s3 mini ) belki telim iyi deildir bilemicem)nagivasyon aldim cok rahat ediyorum
    ben gezecek olsam bu sekilde once en onemli konu butceyi cikarrim sonra gidilecek sehirleri ve gezilecek yerleri .. mesela internettende arastirabilirsin ... bir cok bilgi toplayabilirsin..

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Guveniyorsan telefonunun nagivasyonuna no problem
    ben telefonla gidemiyorum şahsen kullanisli olmuyor ..sarj bitio vs vs.. (s3 mini ) belki telim iyi deildir bilemicem)nagivasyon aldim cok rahat ediyorum
    ben gezecek olsam bu sekilde once en onemli konu butceyi cikarrim sonra gidilecek sehirleri ve gezilecek yerleri .. mesela internettende arastirabilirsin ... bir cok bilgi toplayabilirsin..

hocam bütçeden yana problemimiz yok. birikmişlerimiz var, ayrıca bu iş için kenara koyuyoruz ek olarak. iphone navigasyonu ben hep sıkıntıya sokuyor şehir içinde. şarj problemi olmuyor arabada, şarj aleti aldım bir tane. ama şehiriçinde yaptığı hataları şehirlerarası yolda yaparsa yanarız

• ozanozsavas kullanıcısına yanıt
    Ben vatan dan gecen sene garmin aldim 200 e isimi göryor.. eskiden yolu cok kaybediordum taa nerelerden dönüp geliyordum simdi oyle bise kalmadı :)

Nagivasyon alcaksan onuda arastir mesela benim nagivasyon isimden bulmuyor pek sokak no su falan istiyor ben buna alissamda sizin icin uygun deil.. ben pek bilgim yok bu cihazlarla ilgili bi anlayandan yardim al bence

• Tekirdağ'dan Gelibolu'ya geçin.Muhakkak Çanakkale şehitliklerini,muzesini,milli parkı vb gezin hatta kalın 1 gece (Saroz körfezinde denize girin)
    Sonra Lapseki den feribola Çanakkaleye geçin, pradan Behramkale Asos yapın oralarda denize girin gezin görün.
    Sonra Altınoluk-Burhaniye derken Ayvalık'da mola ve konaklama. Cunda adasına ve Şetan sofrasına muhakkak gidin.
    Sonra Dikili - İzmir istikametinde devam edin. (Arada Bergama'ya uğrayın çıkın derim)
    İzmir'e girişte Foça sonrasında Seferihisar-Çeşme görülecek yerler. Çeşme yazın çok kalabalık,fahiş ve dejenere bence!
    Sefrihisar yaparsanız Sığacık-Teos'a uğrayın muhakkak. Oradan gümüldür,ürkmez Kuşadası yolundn gidin denize sıfır çok keyifli bir yol. Bergama-Efes yapın adaya girmeden önce.
    K.adasında Kalamati milli parkının tadından yenmez, muhteşem bir yer.
    Sonra aynı paralelde Söke Milas derken Bodrum'a geliyorsun.
    Oradan da MArmaris-Fethiye-Ölüdeniz uzanırsınız
    Birde yolu az daha uzatip Kekova-Kaş-Kalkan yaparsanız Patara pilajı,kaputaş pilajı vb unutulmaz bir gezi olur.
    Hala benzin ve vakit varsa vur arabayı Olimpos ve Çıralı sahillerine..
    Tüm bu turu maddi imkan varsa 10 günde rahat yaparsınız. Birkaç durak atlayarak bir haftada da yapabilirsiniz gençler.

Gittikçe bozulan, yakılan,yıkılan,ormanları katledilen,betonlaşan ve çirkinleşen bu ülkede yapıp yapabileceğiniz en iyi şey olur bu yazdığım tur.
    Şimdiden iyi seyahatler.

• ozanozsavas kullanıcısına yanıt
    rica ederim hocam yol konusunda kafanız karışmasın öyle uçurum başka yerlere götürecek sapaklar yok,yönerge ve işaretleri kaçırmazsanız sıkıntı olmaz.denizlide birkaç kesin görmeniz gereken yer var onun dışındaki diğer iller çok çok daha yoğun ondan ayrıntılı yazamadım,beklerim mutlaka
  • Gidisi feribotla yola cikarak yapin egeyle sinirlamayin kendinizi. Bursada ulu camiinin ust caddesindeki iskender ustanin yerinde iskender yoyerek baslayin. Kemalpasadan tatlinizi yiyin. Balikesirde ne yapilir bilmem. Manisada manisaspor kebapcisinda manisa kebabi tavsiye ederim. Aydinda ortaklarda cop sisi kesin tadin. Onunuzde mugla kaliyor muglayi gezin. Donusude canakkale uzerinden yapin derim... detayli bi sekilde nerede ne vardir bilemicem...

• Ben geçtiğimiz yaz, sanırım Temmuz ayı idi, cep telefonumda kullandığım nav. programlarından yeteri kadar memnun olmadığım için ve şehiriçi kullanımında da canlı trafik bilgisi edinmek istediğimden iyi bir nav. cihazı almaya karar vermiştim.

Canlı trafik bilgisi demek ekstra aparat ve boş yere ortada duran ya da sallanan kablo demekti. Bunun kesinlikle olmasını istemediğim gibi cihaza entegre aparat yoksa almaktan bile vazgeçmeyi kesinlikle düşündüm. Araştırmalarım sonucunda Tomtom Go serisi cihazların bu modülü cihazın içine entegre ettiklerini ve sadece şarj kablosu ile çakmaklık olduğunu gördükten sonra araştırmalarımı derinleştirdim.

Tomtom Go serisi cihazların 2 tipi var. Bir grubu (Go 40 4" - 50 5" - 60 6" serileri) normal dokunmatik, diğer grubu (Go 400 4" - 500 5" - 600 6" serileri) çoklu dokunmatik ekran destekli. Ömürboyu harita güncellemesi ve Ömürboyu canlı trafik bilgisi ücretsiz olarak sunuluyor. Ayrıca Tomtom her 3 ayda bir yani her mevsim büyük harita güncellemelerini yayınlarken sürekli ufak güncellemeleride yapar. Cihaz ile şehiriçi ve şehirdışı şuana kadar sanırım 5.000km tecrube etmişimdir. Son derece memnun kaldığımı söyleyebilirim. Canlı trafik bilgisi işlemininde gayet tutarlı olduğunu söyleyebilirim. Üstelik özellikle şehirlerarası ya da TEM, E5, Çevre Yolu gibi yollarda kaç km sonra trafiğe gireceğinizi, girdiğiniz trafikte ne kadar süre geçireceğinizi hesaplayabiliyor. Bunları ekranın sağ kenarında gösterirken aynı zamanda güzergahınız üstündeki bir sonraki benzin istasyonunun kaç km sonra olduğunu gösteren bilgiler göstermekte.

Ben çoklu dokunmatik desteği ve otomobilimin ön camının çok büyük olmaması sebebi ile Go 500'ü tercih ettim. Ekranı 5".

Ufak bir dipnot ekleyeyim. Şu anda Tomtom'un reklamını falan yapmıyorum. İsteyen GPS Cihazları ana başlığının altında Tomtom Ana Başlığı'nda araştırma yaparken yazdıklarımı okuyabilirler.

İşin içine doğa gezisini eklemek istediğinizi bilerek sordum çünkü o zaman milli parklar, piknik ve kamp alanları ile dağ yolları gibi tali yollarında detaylı bilgileri ve POI (Point Of Interests - İhtiyaç Noktaları) destekleri gerçekten çok üst düzeyde.

Gelelim güzergahınıza. Gezi uzun soluklu mu olacak yoksa kısa soluklu mu? Yani Ege Bölgesi derken Çanakkale'den başlayarak sahil şeridini takip ederek Muğla Köyceğiz'e kadar bir güzergah mı çıkartmak istiyorsunuz? Yoksa iç kesimlerdeki şehir ve milli parklara da ulaşmak gibi bir düşünceniz var mı?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: ozanozsavas

quote:

iyi bi nagivasyon en başta

hocam telefon navigasyonları işimizi görmez mi ? (iphone, android)

Yandex gayet iyi. Daha profesyonel bisey istersen sygic

• GEÇEN YAZ ege turundan ziyade direk fethiyeye gitttim. Ege turu güzel olur kafa dengi insanlarla. Macera için navigasyona bile gerek yok. Yolunuz nereye düşerse oraya varırısınız. Bence en güzeli
  • Bence direk fethiyeye git. Orada yapilabilcek herseyi yapin ve ordan yavas yavas datca dalaman marmaris bodrum derken kusadasi izmir cesme yapin. Zaten butun hevesinizi almis olursunuz. Manisa yolundan dogru bursaya. Ordanda feribotla yenikapiya

• İgo primo tek geçerim

• quote:

Orijinalden alıntı: rasap74

Tekirdağ'dan Gelibolu'ya geçin.Muhakkak Çanakkale şehitliklerini,muzesini,milli parkı vb gezin hatta kalın 1 gece (Saroz körfezinde denize girin)
    Sonra Lapseki den feribola Çanakkaleye geçin, pradan Behramkale Asos yapın oralarda denize girin gezin görün.
    Sonra Altınoluk-Burhaniye derken Ayvalık'da mola ve konaklama. Cunda adasına ve Şetan sofrasına muhakkak gidin.
    Sonra Dikili - İzmir istikametinde devam edin. (Arada Bergama'ya uğrayın çıkın derim)
    İzmir'e girişte Foça sonrasında Seferihisar-Çeşme görülecek yerler. Çeşme yazın çok kalabalık,fahiş ve dejenere bence!
    Sefrihisar yaparsanız Sığacık-Teos'a uğrayın muhakkak. Oradan gümüldür,ürkmez Kuşadası yolundn gidin denize sıfır çok keyifli bir yol. Bergama-Efes yapın adaya girmeden önce.
    K.adasında Kalamati milli parkının tadından yenmez, muhteşem bir yer.
    Sonra aynı paralelde Söke Milas derken Bodrum'a geliyorsun.
    Oradan da MArmaris-Fethiye-Ölüdeniz uzanırsınız
    Birde yolu az daha uzatip Kekova-Kaş-Kalkan yaparsanız Patara pilajı,kaputaş pilajı vb unutulmaz bir gezi olur.
    Hala benzin ve vakit varsa vur arabayı Olimpos ve Çıralı sahillerine..
    Tüm bu turu maddi imkan varsa 10 günde rahat yaparsınız. Birkaç durak atlayarak bir haftada da yapabilirsiniz gençler.

Gittikçe bozulan, yakılan,yıkılan,ormanları katledilen,betonlaşan ve çirkinleşen bu ülkede yapıp yapabileceğiniz en iyi şey olur bu yazdığım tur.
    Şimdiden iyi seyahatler.

Hocam bende Çanakkale den Antalya ya düşünüyordum teşekkür ederim konuyla alakasız olmama rağmen bilgilenmiş oldum. Mesajınızı kaydettim

• Bende hersene düşünüp hep erteliyorum, bence suan erken olur 1 yada 2 ay sonra gitmek lazım

• Bir egeli olarak derim ki oNcelikle canakkale ve geliboluyu gezin oradan ezine tarafindan gidip geyikliye ugrayip bir cay icin geyikliden cikip kaz daglarini gezin 1gun kalin cennette sonta babakaleye inip mutlaka kalamar yiyin oradan ayvaliga gidin taskahvede bir kahve icin dikili falan derdim ama pek birsey yok oralarda evden baska o yuzden ayvaliktan direk izmire baglanip karaburun mordoganda sumukle kefal yiyip raki icin 1gun konaklayin oradan seferihisara teosa gidin seferihisardan menderes yoluna sapip selcuk efese ve sirinceye gidin saraplar tadin sirinceden ciktiktan sonrada kusadasina gidin merkezine sapmayin duz devam edip davutlar tarafina sapin kalamakiye gidin gorun oradan sokeye yolundan bodruma sallanin didime girmeyin pek bi numarasi yok bodrumdan marmarise gidin zira marmariste gezicek cok yer var kiz kumu vs. Hala zamaniniz olursa kas kalkana gidip 1 gun orada kalin

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.