Şimdi Ara

Araba ile ege turu yapmak istiyorum. -YAPTIM- (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
4
Favori
5.120
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben size balık vermeyeyim ama balık tutmayı öğreteyim.
    Birincisi bu tip gezileri ne için yaptığınızı belirlemeniz gerekir yani asıl hedefiniz ne asıl hedefinizi belirlerlerseniz (fotoğrafmı çekeceksiniz, denizemi gireceksiniz, doğayımı gezmek istiyorsunuz, tarihi yerlermi sizin için öncelikli........) diğerleride bunun peşinden gelecektir zaten.
    Hedefinizi belirlediniz diyelim şimdi zaman, bütçe vb gibi kısıtlayıcılarınızı netleştirmelisiniz ki planı daha iyi yapabilin.
    Hedef ve kısıtlayıcılar belirlendiyse sıra rotaya geliyor bence bir gezgin için bulunmaz nimet olan google mapsi aktif bir şekilde kullanmayı öğrenirseniz navigasyon falan gereksiz olur (bence zaten gereksiz o kadar yer gezdim hiç navigasyona ihtiyacım olmadı ama siz yinede bütçe ayırabiliyorsanız bir tane edinin çünkü o kadar insan ilk olarak bunu önermiş sonra ilk bulamadığınız yerde günah keçisi olmak istemem)
    Ana rotanızı belirlediyseniz şimdi sıra hedefiniz ı(ilk madde de belirttiğim hedef) doğrultusunda tali planları yapmakta
    Örnek veriyorum rotanızın ilk durağı Çanakkale diyelim Google da Çanakkale de gezilecek yerler yazın ve çıkan yerleri inceleyin sonra vakit bütçe ana hedef eksenlerinde değerlendirerek planınıza dahil edin yada etmeyin.
    Kalacak yerleri araştırırken tripadvisor.com'u kesinlikle tavsiye ederim ben artık sadece bu siteyi kullanıyorum çok faydalı.
    Gezilecek yerlerle ilgili yorumlar içinde burayı tavsiye ederim.
    Sizin ki gibi bir gezinin inceleme ve planlama işi 3-4 saat ya sürer ya sürmez hadi siz acemisiniz diyelim 5 saat sürsün bir akşamınızı buna ayırın derim bu işten keyif alıyorsanız bundan sonra hep gezersiniz yok sizi sarmadımı bu kuvvetle muhtemel son geziniz olur
    Benden bu kadar saygılarımla.
    Bu arada Ayvalık bi yana dünya bi yana çok çok severim orayı benim içinde gezin belki bi 5 yıldır gitme fırsatım olmadı.

• tripadvisor gibi uygulamaları telefonunuza kurup bi inceleyin derim. Gezilecek yerler ile alakalı güzel yorumlar ve puanlamalar var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozanozsavas

Herkese selamlar.
    Arkadaşlarla toplanıp bu yazın sonuna doğru araba ile ege turu yapmak istiyoruz. Bu işin üstlenicisi ben olacağım fakat ne yol bilgim var ne de nerede ne yapılır bilmiyorum.
    Bu konuda siz değerli büyüklerimin tavsiyelerine ihtiyaç duyuyorum.
    Yanımıza ne almalıyız, hangi yoldan nerelere gitmeliyiz, dikkat etmemiz gereken hususlar nelerdir beni bilgilendirirseniz çok makbule geçer.
    İlerleyen zamanlarda aklıma gelen soruları da burada sizlere sormak isterim. şimdiden vereceğiniz cevaplar için teşekkürler.

Edit: en önemli bilgiyi vermeyi unutmuşum; istanbul avrupa yakasından çıkacağız yola.

at telefona YANDEX i en kral navi.
  • ozanozsavas kullanıcısına yanıt
    Rotanizi olusturdunuz mu?

Gezi planinizi ve tahmini maliyeti metak ediyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: rasap74

Tekirdağ'dan Gelibolu'ya geçin.Muhakkak Çanakkale şehitliklerini,muzesini,milli parkı vb gezin hatta kalın 1 gece (Saroz körfezinde denize girin)
    Sonra Lapseki den feribola Çanakkaleye geçin, pradan Behramkale Asos yapın oralarda denize girin gezin görün.
    Sonra Altınoluk-Burhaniye derken Ayvalık'da mola ve konaklama. Cunda adasına ve Şetan sofrasına muhakkak gidin.
    Sonra Dikili - İzmir istikametinde devam edin. (Arada Bergama'ya uğrayın çıkın derim)
    İzmir'e girişte Foça sonrasında Seferihisar-Çeşme görülecek yerler. Çeşme yazın çok kalabalık,fahiş ve dejenere bence!
    Sefrihisar yaparsanız Sığacık-Teos'a uğrayın muhakkak. Oradan gümüldür,ürkmez Kuşadası yolundn gidin denize sıfır çok keyifli bir yol. Bergama-Efes yapın adaya girmeden önce.
    K.adasında Kalamati milli parkının tadından yenmez, muhteşem bir yer.
    Sonra aynı paralelde Söke Milas derken Bodrum'a geliyorsun.
    Oradan da MArmaris-Fethiye-Ölüdeniz uzanırsınız
    Birde yolu az daha uzatip Kekova-Kaş-Kalkan yaparsanız Patara pilajı,kaputaş pilajı vb unutulmaz bir gezi olur.
    Hala benzin ve vakit varsa vur arabayı Olimpos ve Çıralı sahillerine..
    Tüm bu turu maddi imkan varsa 10 günde rahat yaparsınız. Birkaç durak atlayarak bir haftada da yapabilirsiniz gençler.

Gittikçe bozulan, yakılan,yıkılan,ormanları katledilen,betonlaşan ve çirkinleşen bu ülkede yapıp yapabileceğiniz en iyi şey olur bu yazdığım tur.
    Şimdiden iyi seyahatler.

Bu beyefendiyi dinleyin.
    Şahsi fikrim olarak Ada'daki milli parka pazar günü gitmeyin.

• Kaç kişisiniz? Nasıl bir arabayla yola çıkıyorsunuz? Konaklamayı nasıl düşünüyorsunuz? Bunlar hep önemli kriter. Planınızı biraz daha ayrıntılı yapmalısınız bence.

Arabada konaklamalı bir gezi tecrübesi için :

http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=103346733
  • Herkese selamlar. dün bir türlü okuyamadım cevaplarınızı kusura bakmayın.

@otomobilci_x hocam taktikler için teşekkür ediyorum

@panthera52 hocam yazınızı okudum çok hoşuma gitti.

5 arkadaş 2007 model nissan note ile rüzgar nereye atarsa oraya gidelim diyorduk ama buradan çok güzel öneriler çıktı
  • Takip ayni turu bende yapacagim bu yaz akdeniz turu.

• Bende istiyorum böyle bir tur yapmayı; navigosyon filan elimde mevcut; bide araba aldım mı eksik kalmayacak.
  • Bende bir navigasyon programı tavsiyesinde bulunacağım!

Adı: Here
     Araba ile ege turu yapmak istiyorum. -YAPTIM-

Yandex falan filan, bunun yanında hepsi amatör kalır. Ayrıca internet ve şebeke olmaksızın sadece GPS ile harita kullanımı mümkün! Tam bağımsız yani.
    Ben çok kullandım ve her konuda (mesafe, yön, konum) hiç şaşmadı ve çok ama çok hızlı. Yanlış gittiğin an hemen yeni rota çıkıyor ki saniye geçmeden veriyor yenisini. Hepsi bir yana, çok ama çok kapsamlı haritaları var. İndirmek için elinizi çabuk tutun çünkü BMW, Audi ve Mercedes ortak olarak şirketi satın aldı. Zaten büyük üreticiler araçlarında here markasının haritalarını kullanmaktaydı. Şimdi tüm haklarıyla birlikte şirketi satın aldılar ki, yakın da şahıslara kullanımı sınırlama konusunda ne olacağı belli değil!

>Google Play Store< dan indirebilirsiniz.

Programı önce indirip kuruyoruz, sonra menü den haritalara geçip istediğimiz ülkenin haritasını ayrıca indirip yüklemesini bekliyoruz. Şayet telefonunuzda harici sd kart falan varsa cep telefonunun hafızası işgal edilmesin derseniz, harita indirmeden önce hafıza ayarlarından sd kartı saklama alanı olarak seçin, sonra haritayı indirin direk hafıza kartına kaydeder. Harita indikten sonra sadece GPS yardımı ile kullan seçeneği de mevcut, internetten destek alarak da mevcut.

• < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • nissan note a 5 kişi böyle bi ege gezisi için fazla. bu durumda ihtiyacınız olan kamp malzemelerini fazla yanınıza alamazsınız. dolayısıyla biryerlerde konaklamak zorunda kalacaksınız. ege nin tadını iyice alabilmek için bence mümkün olduğunca tekne turlarına katılın derim. ayvalıkta cunda adası, çeşme tekne turu, Marmaris, bodrumda da tekne turlarına katılabilirsiniz. genelde sabah 10-11 gibi tekne turları başlar. böylece kıyıdan göremediğiniz eşsiz güzellikleri görebilirsiniz.
  • herkese selamlar. cevaplarınız için çok teşekkür ederim.

@manisa_tr hocam aracımı değiştirdim. sattım doçu aldım koçu. yeni aracım opel astra h hb. bu sefer de geniş bir araba alamadım

@matgab hocam android cihazı olan arkadaşlara söyledim programı indirecekler çok teşekkür ederim.

@soul_less gruptan bizimkilere gönderdim şimdi. cevabı bulunamayan ne yapıcaz sorusuna çözüm buldunuz sağ olun

@landscapee hocam yaptınız mı turunuzu ?

ek olarak yola çıkmadan önce araçta kontrol ettirmem gereken yerler nereler ? ben özellikle lastikler, farlar ve frenleri kontrol ettireceğim. eklemek istediğiniz yerler var mı ?

tekrar çok teşekkür ediyorum. saygılar.

• navigasyon mavigasyon hikaye... hıdır dayı şahane

- dayıııı... selamun aleyküüm.
    - aleyküm selam
    - dayı burda yemek yiyebileceğimiz bi yer var mı?
    - ilerde patrol va ya, orda yin (dinlenme tesisleri tarif edilmekte)
    - (kafa 27 derece yana bükülür, kaşın biri kaldırılır) yaa dayı sanayi yemeğine alışkın bizim mideler, petrol bizi bozar, istambılın sosyetesi gitsin oraya...
    - (dayı sırıtır, mutlu olur) hee o zaman sanayinin içinde kurufasilleci sülüman va, (arka koltuğa bakar) karıyı da götüyceysen cami yanında meydanda köytecilee vaa, yoort da yin, bek dayı olu gari.
    - sağol, götürim mi?
    - alla razı osun, hora gidivecem gerekmez, hadi gazasız belasız.
    - sağol sağool.

navigasyon oradaki köftecinin yerini bilemez...

- yav ısmail abi, kaavaltıyı sende ediyoz iyi de, yemek işin n'etçez (hörrrp: çay fortlatma efekti)
    - e tost vaa bende, yin...
    - (sadece gözünün içine bakılır)
    - e tabi hep tost olmaz, bak, şu tavukçuya gitme, döneri dünden kalma, hep yiyyola orda ama biz gitmiyoz, karıyı bile göndermiyon, ötedeki, yandaki lokantada yiyin, sulu yemek vaa, temiz, sabahları işkembe de çıkar ama 7de falan biter, erken gelcen...
    - (hörrrp: çay fortlatma efekti) eyvallah sağol, bi çay daa içerim, yine böyle su bardağında olsun.

navigasyon oradaki lokantanın yerini söyleyemez...

- selamlar, merhabalar
    - aleyküm selam buyrun
    - ya, kusura bakmazsanız bi şey sorucam, burda doğru düzgün balık yiyebileceğimiz biyer...???
    - bana göre saat 6 kendine göre 12 yönünü işaret ederek hemen şu balıkçıdan alabilirsiniz, isterseniz pişirtip yiyebilirsiniz,
    - yani tabi, orayı gördüm, hatta sahildekileri de biliyom da, hani fazla gelgeç, tatilci yeri pek bana uymaz, yine de sağolun, iyi işler olsun, gaiba devam edecez biz.
    - yok yook, şurdan sahile doğru çıkın, sola dönün bebeğin yeri var 50 metre ilerde, orda yiyebilirsiniz.

navigasyon bebeğin yerinden bihaberdir...

- ahanda pompayı elimize aldık, santrifüj çatlakmış, lan yazlık diye o kadar yol geldik, olanak bak su yok... napçaz oran ağbi
    - bak şindi sanayide bobinajcı özgür var, sökelim moturu da, bi ona git... döküm gaynaa falan.
    - ya abi akşamın 7si oluyo, ne bok yiyecez bu tilkinin bakır sıçtığı yerde susuz, bu saatte bobinajcı napsın çatlağa patlağa
    - sökelim moturu da, bi ona giiiit.
    - hani şu kayınpederle motoru aldığımız yer vardı, mavi sac boyalı oradan yeni motor alsam da...
    - sanayide bobinajcı özgür vaaaar (lan arkadaş ortakmısın özgürle, akşamın bi saatinde santrifüc çatlağına napsın bobinajcı)
    - mavi çatılı yer?
    - hee gozak ticareeet, (tekerlemeye bağlayarak) "gozak ticaret-gazık ticaret" "gozak ticaret-gazık ticaret" "gozak ticaret-gazık ticaret" .......
    motor sökülür, özgüre gidilir, özgür bunun ceset olduğunu söyler 250 kaada fatura da keserek üstüne bi de tüm bağlantıları takmak için bi 20 dakka uğraşarak yeni bi motor satar. zatıalim hem içinde şüphe kalmasın hem de 3 1/4 manşon almak için gazık ticarete uğrar, motoru sorar 300küsür kaadı "fatıra istiyosan artı KDV artı montaj" lafını duyunca arkasına bakmadan uzar.

navigasyon özgürün daha ucuz pompa sattığını söylemez...

bunların tümü yaşadığım örnekler
    bu kadar yazabildim, bunlardan onlarcası var

• Bu yaz yaptım ben bunu

Keşan'dan çıktım, saat 1 gibi ayvalıktaydım. Uyku bastırdı, ayvalık çıkışında bir benzinlikte sabah 5:30 a kadar uyudum. Sonra yollara, ilk durak Kuşadası...

Bir kaç saat takıldıktan sonra saat öğlen 12 de Bodrum-Gümbet... 3 gün kaldık orada.
    Sonra yine yollara, bu sefer durak Marmaris. Abi inanılmaz güzel bir yer, orada yaşamak istiyorum.

Marmaristen sonra durak Fethiye.
    Polisevinde kaldık, polisevi de Ölüdeniz yolu üzerinde. 2 günden birinde tekne turuna çıktık, diğerinde ölüdenizi gördük, merkeze indik.

Sonra rota Saklıkent kanyonu...
    MUTLAKA yolunuzu düşürün buraya. 3 saat de burada geçirdikten sonraki durağımız Antalya.

2 gün de antalyadan sonra maalesef istanbula dönüş :(

• quote:

Orijinalden alıntı: robotica

Bu yaz yaptım ben bunu

Keşan'dan çıktım, saat 1 gibi ayvalıktaydım. Uyku bastırdı, ayvalık çıkışında bir benzinlikte sabah 5:30 a kadar uyudum. Sonra yollara, ilk durak Kuşadası...

Bir kaç saat takıldıktan sonra saat öğlen 12 de Bodrum-Gümbet... 3 gün kaldık orada.
    Sonra yine yollara, bu sefer durak Marmaris. Abi inanılmaz güzel bir yer, orada yaşamak istiyorum.

Marmaristen sonra durak Fethiye.
    Polisevinde kaldık, polisevi de Ölüdeniz yolu üzerinde. 2 günden birinde tekne turuna çıktık, diğerinde ölüdenizi gördük, merkeze indik.

Sonra rota Saklıkent kanyonu...
    MUTLAKA yolunuzu düşürün buraya. 3 saat de burada geçirdikten sonraki durağımız Antalya.

2 gün de antalyadan sonra maalesef istanbula dönüş :(

Fethiye'de tekne turu olmaz sa olmazlar arasında.

• M-A-S M kullanıcısına yanıt
    hocam o tekne turu neydi öyle ya. hele o soğuk su yok mu soğuk su
    turu yaptık bitti. hayatımın en güzel bir haftasını geçirdim
  • Hocam neler yaşadınız anlatın bizede tecrübe edinmişsiniz ne güzel merak ettim neler yaşadınız

• quote:

Orijinalden alıntı: ozanozsavas

hocam o tekne turu neydi öyle ya. hele o soğuk su yok mu soğuk su
    turu yaptık bitti. hayatımın en güzel bir haftasını geçirdim

Bir dahaki sefere Ölüdeniz'den tekne turu yapın,farklı koylara gidersiniz.Soğuk sudan kastınız ise Saklıkent Kanyonu sanırım.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.