Şimdi Ara

Araba almak ve kullanmak hakkında

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
1.225
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar 2 3 aydır para biriktirmeye başladım.Bu gidişle de 15 20 bin liralık bir araba için para biriktirebileceğimi düşünüyorum ama sorularım şunlar;

Kaza yapmaktan korkuyorum.Çünkü her bayram bitişinde görüyoruz trafik kazasında şu kadar ölü şu kadar yaralı.Ya araba alıp kullanmaya başladıktan sonra kaza yapıp ya sakat kalırsam yada başka birini sakat bırakırsam.Kaza tabiki olabilir ama bu araba konusu başka birşey. 1. kafamı kurcalayan sorun bu.

2.Engelli kartım olduğu için şehir içi ulaşım bana ücretsiz.Ulaşıma 0,5 kuruş bile hiç para vermiyorum.Ama arabanın rahatlıklarını da tahmin edebiliyorum.İstediğin zaman bi yere atlayıp gidebilirsin.Otobüs vs beklemezsin.Evine uzak bir yere gidebiliyorsan eve geri dönüşü düşünmezsin gibi gibi.

Yardımlarınızı bekliyorum

• Hayallerini gerçekleştir..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tunçmes

Hayallerini gerçekleştir..
    araba almak hayalim değil ki hocam
  • O zaman alma

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • O zaman alma kardeşim. Arabayı hiç kullanmasan bile kapının önünde yatsa bile senelik 2500 lira masrafı var. Ayrıca 15 ,20 bin liraya alacagın araba eski ve güvenli olmayan bir araç olacaktır. Örnegin daha yeni ve üst güvenlik özelliklere sahip bir aracın yaptıgı kazadan sürücü burnu bile kanamadan çıkarken senin araba ikiye bölünüp itfaiyeyi seni sıkıştıgın araçtan saatlerce zorlukla parça parça çıkardığını düşün.
    Kaza geçirip geçirmeme olayı tamamen sanş. Sen iyi kullansan bile öküzün biri gelir karşıdan çarpar.
    Hele ki kendine hiç güvenmiyorsan hiç girme bu işlere

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muxo -- 7 Eylül 2019; 8:5:57 >
  • Kimse annesinin karnında öğrenmiyor araba kullanmayı. İnan her insan ilk trafiğe çıktığında tedirgin olmuştur. Hatta uzun süre araba kullanmayınca (1 ay gibi bir süre) hâlâ tedirgin olabiliyorum. Bu yüzden aktif kullanmak önemli. Araba yatacaksa hiç alma daha iyi. Yakıtı ayrı bi dert, sigortası, vergisi, muayanesi, bakımları, lastikleri.. say say bitmez. Araba güzel bir şeydir ama bebek gibi bakmalısın ve masraflıda .. kaza vs. Durumları da her zaman olabilir. Olacağı varsa arabanı park edersin tam çıkarsın arabadan gelir başka biri vurur. O yüzden çokta şey etmemek lazım :)

• - Yakıt
    - Bakım
    - Tamir
    - MTV
    - Muayene
    - Sigorta
    - Istege bağlı kasko
    - Temizlik ( yıkama vs.)
    - Lastik
    - Otopark ücreti

Bunlar fiks giderlerin olacak. Haneye +1 boğaz olarak düşün arabayı. Aracın fiyatının, markasının ve modelinin bir önemi yok. Bu devirde araç sahibi olmak büyük lükse sahip olmak demek. Eğer bunları karşılarken ekonomik olarak dara düşmeyeceksen evet al kardeşim. Fakat bunlar senin yaşam standartını etkileyecekse eğer bir kez daha düşün derim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    araba kullanmak için boş alan??
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Kendine güven önemli. Kafana koy ben bu işi yapicam de. Kendine inanırsan yaparsin, ama inançsız kaza yaparım diye binersen, elbet bir gün kaza seni bulur.

• engel durumun %40 üzerindeyse ötv siz araç alma hakkını kullan
  • quote:

Orijinalden alıntı: EuroAsia

- Yakıt
    - Bakım
    - Tamir
    - MTV
    - Muayene
    - Sigorta
    - Istege bağlı kasko
    - Temizlik ( yıkama vs.)
    - Lastik
    - Otopark ücreti

Bunlar fiks giderlerin olacak. Haneye +1 boğaz olarak düşün arabayı. Aracın fiyatının, markasının ve modelinin bir önemi yok. Bu devirde araç sahibi olmak büyük lükse sahip olmak demek. Eğer bunları karşılarken ekonomik olarak dara düşmeyeceksen evet al kardeşim. Fakat bunlar senin yaşam standartını etkileyecekse eğer bir kez daha düşün derim.
    teşekkür ederim hocam güzel açıklamışsınız hepiniz.Bende şöyle birşey düşündüm.@Pisikletçi arkadaşın dediği gibi arabayı benim üzerime alıp annem kullansın ben anneme araba alırken yardım ederim diye fikrimi değiştirdim.saolun teşekkür ederim hepinize

• Daha fazla biriktir vadeye koy borsalara takıl ama 15 Bin Liraya araba alma. Olası durumda içinden çıkma şansın nedir bilinmez.
    Zaten biraz endişende varmış anlaşılan parayı biraz daha biriktirene kadar 1 ay kursa gitsen kafandaki bazı şeyleride aşmış olursun.
  • 15-20 bine araba bulamazsın piyasa belli
    ücretsiz kartım var gibi bişey demişsin e o halde?
    e araba kullanmaktan da korkuyorum diyosun

o zaman ısrar etme heves edilecek bişeyi yok çünkü arabaya binince de kaostan kaçamıyorsunuz.trafikte sabırlı araba kullanmak kolay bişey değil zaten
  • Her gün milyonlarca kişi araç kullanıyor her kişi kaza yapıp ölüyor mu? Ha bir şey olmaya kaldın mı sokakta yürürken tepene araba da çıkabilir.

• Engelli olarak birçok vergiden muafsın bence al ama sıfır almaya gayret et
  • Hangi sehirde yasiyorsun bilmiyorum ama İstanbul ise hic onermem, bildigin cile, ki bunun icine ekonomik kismini katmadim bile.

• quote:

Orijinalden alıntı: Yirikalische

Hangi sehirde yasiyorsun bilmiyorum ama İstanbul ise hic onermem, bildigin cile, ki bunun icine ekonomik kismini katmadim bile.
    ankarada yaşıyorum hocam
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cihat_,

Her gün milyonlarca kişi araç kullanıyor her kişi kaza yapıp ölüyor mu? Ha bir şey olmaya kaldın mı sokakta yürürken tepene araba da çıkabilir.
    hocam orası da öyle ama araba ayrı bir konu o yüzden dert ettim ben
  • quote:

Orijinalden alıntı: Auckland

15-20 bine araba bulamazsın piyasa belli
    ücretsiz kartım var gibi bişey demişsin e o halde?
    e araba kullanmaktan da korkuyorum diyosun

o zaman ısrar etme heves edilecek bişeyi yok çünkü arabaya binince de kaostan kaçamıyorsunuz.trafikte sabırlı araba kullanmak kolay bişey değil zaten
    yani hocam zaten babam vefat ettiği için elimizin altında dursun istiyorum.çünkü araba artık lüks değil, gereklilik.artık annemde yaşlanmaya başladı.onu rahat ettirmek istiyorum birazda
  • quote:

Orijinalden alıntı: DiazLou

yani hocam zaten babam vefat ettiği için elimizin altında dursun istiyorum.çünkü araba artık lüks değil, gereklilik.artık annemde yaşlanmaya başladı.onu rahat ettirmek istiyorum birazda

Alıntıları Göster
    O halde benim yaptığımı yap illa alıcam diyosan ben peugeot 206 aldım otomatik vites 2003 model hem İstanbul’da heryere sığıyor hemde eski fazla önemsemiyorum , artı debriyajla uğraşıp kendimi yormuyorum.Ben hayatta araba almam ama esnaflık yapıyorum gece 2 de kapatıyorum dükkanı şart bana araba

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Auckland

O halde benim yaptığımı yap illa alıcam diyosan ben peugeot 206 aldım otomatik vites 2003 model hem İstanbul’da heryere sığıyor hemde eski fazla önemsemiyorum , artı debriyajla uğraşıp kendimi yormuyorum.Ben hayatta araba almam ama esnaflık yapıyorum gece 2 de kapatıyorum dükkanı şart bana araba

Alıntıları Göster
    anladım hocam.birde eski araba sanayiden çıkmaz diyorlar.çok sıkıntıya sokuyor mu araba seni eski olduğu için?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.