Merhabalar . 2022 yılında aracımı bir bayana sattım, bayan arabayı aldıktan sonra araca muayene yaptırıp başka bir şahısa satmış. Şahıs'da arabayı oto galeriye satmış. Oto galerici arabanın muayenesi bittiği için aracı muayene istasyonuna götürmüş ve aracın şasi numarasında işlem olduğunu ,aracın şasi numarası 2009 aitken ruhsatta model 2011 olduğunu belirtmiş görevli ( araç ağır hasar kayıtlı). Oto galeride alığı şahısa durumu söylemiş ,oda bayana durumu iletmiş. Bayana bu işin cezaevi var gel bu arabayı al demişler,muayene bittiği için aracı trafikten düşürüp çekme belgeli bir şekilde arabayı bayana satmışlar 400 bin Tl karşılığında. Şimdi bayan beni aradı ve aracı geri almamı söyledi. Ben konudan habersizim ve aracı çok kısa süre kullanmıştım. Araba ihtiyacımda yok almaya da gücüm yok. Bayanın durumuna üzüldüm, yardımcı da olmak istiyorum ama elimden bir şey gelmiyor. Ben satın alırken noter evrakı vardı, arıyorum onuda bulamıyorum aldığım vatandaşa ulaşabilmek için. Bir akıl verirseniz sevirim, nasıl çözülür bu olay. Teşekkürler. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sadık35. -- 16 Ekim 2024; 19:57:15 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Araba change

-
-
Silsile yoluyla bu isi yapana ulaşmak gerekiyor yada dava acilacak devlet yapani tespit edecek ki o zaman da iş baya karışacak emniyet araca el koyacak arac kimin elinden geçtiyse hepsi davet edilecek falan.
Senin olay artık hukukcularin isi
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nerd Miner -- 16 Ekim 2024; 20:31:38 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Arabayı sattığım hanıma dava açmasını söyledim, iyi niyet ile yaklaşıyorum, mağdur olmasını istemiyorum ama bana dediği burda bir komiser var baktı arabaya bir cihaz tuttu ve olayın ben arabayı almadan önce olduğunu söyledi diyor, belki de öyle bir fikrim yok ama gel bu arabayı al yok et demeside bana kendimi araba change çete üyesi gibi hissettiriyor. İşin kötüsü araba annemin üstüneydi ,yaşlı kadın, uğraşıp durcak şimdi .
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Kanunda işlemin durumuna göre 10 yıla kadar çıkan evrak saklama süreleri bulunmaktadır. Aracı hangi tarihte sattığınız genelde e-devlet veya dijital vergi dairesinde kayıtlıdır. İşlemi yaptığınız noteri de hatırlıyorsanız oraya gidip evrakları çıkartabilirsiniz. Satın alırken beyan edilen numaralar ile satış esnasındaki numaralar eşleşiyor ve araç gerçekten change ise iş sizden önceki sahibinde patlar.
Ve evet, gerekirse konusunda uzman bir avukattan destek almanız gerekebilir.
-
Bu iş boyle olmaz birazda korkutma taşıyor sanirim oyle bir bakista sip diye bu şu tarihte olmuş diyemezler
Ayrıca devletin komseri aracin change olduğunu anlar anlamaz araci kolluk kuvvetlerine teslim etmek zorundaydı
Bunu tespit eden Experde polise haber vermek zorundadir
Hanımefendinin bu bilgiyle emniyete gidip şikayetçi olmasi gerekiyor artık.
Mahkeme süreçlerini kacirmayin yeterli.
Buyuk ihtimal araca kupa geçirmişlerdir kazadan dolayı
kaza tarihinde kimdeyse yada ordan kimin eline geçtiyse suclu oldur.
Agir hasar kaydı var dedigine gore tramerinde tarih vardır. Ordan sonra sigorta hasarlı halde satmış ordan da bu isi yapan almıştır
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nerd Miner -- 17 Ekim 2024; 2:53:8 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X