Şimdi Ara

Applybau'dan tam burs alma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
13
Favori
61.830
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Applybau Bahçeşehir Üniversitesinin çıkarmış olduğu burs programıdır. Bu yurtdışındaki sisteme çok benzer ve yararlı bir programdır. Ben Applybau ile bilgisayar mühendisliğinden tam burs , elektronikten %75 ve endüstriden %50 burs kazandım. Programdan nasıl tam burs aldığım hakkında konuşacağım. Programa birçok arkadaşım başvurdu ve benim gibi güzel burs alanlar da oldu kötü alanlar da oldu. Bunları gözlemlediğimde ortaya bir tablo çıkardım.

    Öncelikle okuduğunuz liseyi adamlar çok önemsiyorlar.Lise onların gözünde kalite ölçütü bir bakıma. Fakat diyelim ki liseniz nitelikli bir lise değil. Bu durumda ortaya projeleriniz ve sosyal faaliyetleriniz giriyor. Bunlar gerçekten önemli.Sistemin temel amacı projeleri hayata geçirmek.

    Adım adım kendi yazdıklarımı ve püf noktaları sıralayacağım.

    1. ADIM: Kendini Anlatmak için Öncelikle Yapman Gereken, Kim Olduğundan Bahsetmek.
    Burası doğduğundan itibaren şu ana kadar neler yaptığını anlatmanı istiyor.
    Kendi yazdığımı buraya aynen yazacağım.
    Ben 1998 yılının Ocak ayında Mersin'de dünyaya geldim. Temel öncesi eğitimin ardından ilköğretim hayatımı Mersin Bahçeşehir Koleji'nde tamamladım Bu 8 senelik süreçte yaşadığım olaylar ve kazandığım tecrübeler benim sorumluluk sahibi bir birey olmamı sağladı ve bu kazanımlar sayesinde Tarsus Amerikan Koleji'nde %75 akademik başarı bursu kazandım. Bundan sonra devam eden lise hayatımda birçok sosyal sorumluluk projesi ve spor faaliyetlerine katıldım. Yüzme ve basketbol hayatımı Tarsus Amerikan koleji'nde profesyonel olarak devam ettirdim. Aynı zamanda 2009 yılında Ulusal Dans Yarışmasında Latin Dansta Türkiye 2. s oldum. Bilgisayara ve elektroniğe
    ilgim 9 yaşında başladı. Tarsus Amerikan Koleji'nde Web Tasarım kulübüne katılarak bilgisayara karşı olan teknik bilgi merakım başladı. Bu ilgimi yazın birçok online ders izleyerek geliştirdim ve 10. sınıfın sonunda Boğaziçi Üniversitesinin Bilgisayar Mühendisliği bölümünde Stanford Üniversitesi önderliğinde yapılan Java Kodlama kampına katılmaya hak kazandım. Bu programı başarılı bir kodlama projesiyle bitirdim ve Java yazılım dilinde aldığım temeli korumak için düzenli olarak online ders izlemeye devam ettim.
    Bilgisayar Mühendisliği bölümünde Stanford Üniversitesi önderliğinde yapılan Java Kodlama kampına katılmaya hak kazandım. Bu programı başarılı bir kodlama projesiyle bitirdim ve Java yazılım dilinde aldığım temeli korumak için düzenli olarak online ders izlemeye devam ettim.
    Kendimi geliştirme yolunda Tarsus Amerikan Koleji'nde International Baccalaureate(IB) programına girmeye hak kazanarak IB öğrenimime 11. sınıfta başladım. Bu programda devam ederken Duke Of Edinburgh programının Gümüş kategorisini başarıyla bitirerek belge almaya hAk kazandım
    Bu programın içeriği benim Dünya görüşümü tamamen değiştirdi ve sandığımdan daha fazla yardıma muhtaç insan olduğunu gördüm ayrıca kendimi ne kadar geliştirebileceğime tanık oldum. Matematiğe olan ilgimi ve yeteneğimi Pascal ve Cayley gibi uluslararası yarışmalarda ispatladım. Tarsus Amerikan Kolejinden önce birçok yüzme yarışmalarında derece yaptım ayrıca lisanslı olarak Bahçeşehir Kolejinin basketbol takımında yer aldım. Tarsus Amerikan Kolejinde bu sporların yanında voleybola ve futbolada yöneldim.Bu sporlarda lisans sahibi olarak takımca bölgede birçok başarıya imza attık. Spor başarılarımın yanında Fransa'da sosyal projelere katıldım....
    Devamı da mevcut fakat yazının tamamı elimde değildi.
    Şimdi diyeceksiniz ki oha bu adam neler yapmış. Gerçekten güzel bir cv geliştirdim. Fakat bunları elimden geldiğince abartarak yazdım. Şimdi de akıllara şu soru geliyor. E ben sallarsam yine burs mu alıcam ?. Tabiki hayır bu yazdıklarımın hepsi belgeli. Hepsini özel pdf ile siteye yükledim. Abartı ve küçük hileler yaptım. Mesela latin dansta türkiye 2.si olduğum doğru fakat kaç kişi katıldığını söylemedim(4 kişi). Matematikte pascal ve cayley yarışmalarında kendimi ispatladığımı söyledim ama bir derecem falan yok. IB programında yer aldığımı söyledim ama diploma almadan bıraktım programı.Bu tarz abartılar küçük kurnazlıklar yaptım ama hepsini destekleyecek belgem vardı. Fakat yalan söylemedim sadece duymak istediklerini yazdım.

    Burayı özetlersek. Tarsus Amerikan kolejinden +1 puanı kaptım. Sosyal projelerle +1 kaptım. Akademik başarımla da +1 kaptım. E +3 olunca adamlar dedi ki biz bide bu adamla konuşalım. Beni mülakata çağırdılar. Mülakatta sorular sordular. Hepsini güzelce cevapladım ve ordanda +1 alınca adamlar bana tam burs verdi.

    Fakat Applybau da sadece cv istemiyorlar. Sitede 2 ayrı soru daha var ki bunlarda bi hayli önemli.Birisi bildiğiniz gibi projeleri anlatmak. Projemi 5 dk da kurmuştum çünkü aklımda öyle bir proje yoktu. Salladım bir tane fakat fena değildi. Kadına şiddeti önlemeyle ilgili internette platform kurmak istiyordum. Beğendiler ama somut olarak hiçbir şey yoktu elimde. Zaten bu bölüm ikiye ayrılıyor. Ya yaptığın bir proje ya da hayalin. İlla yapmış olmak gerekmiyor yani.

    3. Soru bir hayli önemliydi. Şuan var mı bilmiyorum. Sizi öbür adaylardan farklı kılan nedir? soru buydu ve burda yazılması istenen şey çok açıktı. Dünya görüşünü ve bakış açının yaratıcı olmasını istiyorlar. Özellikle Dünya'yı daha iyi bir konuma getirmek için yazılan cümleler çok etkili.

    Applybau'da başvuru dönemleri var. Eğer ilk dönemden katılmazsanız sonrasında istediğiniz bursu kazanmak çok zor. Cv si benim kadar iyi olan bir arkadaşa sadece %50 verdiler 2. döneme kaldığı için.

    Mülakatta hocalar çok iyi niyetliler. Sizi çok rahatlatıyorlar. Güleryüzlüler.O konuda çok rahat olmak gerek.
    Sorulan soruları bilmek çok önemli. Ben soruları geçen sene katılan arkadaşımdan almıştım.
    1-10 yıl sonra kendini nerede görüyorsun?
    2-Neden seni alalım?
    3-Neden Bau?
    Benim bir başka tespitim şu: Adamlar vereceğiniz başvuru mülakattan çok daha önemli. Mülakatta sadece arızalı mısın değil misin diye bakıyor. Rahat ve kendine güveninin olmasını istiyor. Bu mühendislik için bu şekilde.TM bölümlerinde mülakatın çok katı olduğunu duydum. Daha spesifik bölümle ilgili sorular soruyorlar TM'de.

    Kendimden şuan bahsetmem gerekirse Okan üniversitesinde %50 bursla diş hekimliği okuyorum. Applybaudan tam bursun gelmesi beni çok rahatlattı ve ben bu rahatlığı lys stresimi gidermede kullandım. Stresi attım atmasına fakat dersleri de o rahatlıkla çok boşladım. Sonucu lysde 2k geriye atarak gördüm.

    Sorularınızı yazarsanız cevaplarım.İmla için kusura bakmayın.Unuttuğum bir şey varsa da eklerim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi efecan580 -- 24 Aralık 2017; 3:10:14 >







  • O kadar çalış çabala özel okulda çeşit çeşit okullardan burs kazan oku bale yap 30bininci ol. Mükemmel cv bigun bende yapacam aynisini

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ne demek istediğinizi anlamadım?
  • Mükemmel diyorum sivi diyorum kime diyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ciddi olursan cevap verebilirim.
  • Değilim ama 2 dir cevap veriyorsun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Başvurular bitti mi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Başvurmak isteyenler için güzel bir rehber hazırlamışsın eline sağlık. Boş yapan ergenleri takmaya gerek yok.


    Benim kişisel bir sorum olacak bu arada. Diş hekimliği hedeflerken neden mühendislik için burs başvuruları yaptınız?
  • hocam ben mezunum zamanında okulun basket takımında oynadım 450 yle girilen bi anadolu lisesi idi şuan ne durumda bilmiyorum benim girme durumum ne olur şansım var mı ?
  • güzel çalışma

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dis hekimligi omuyarsan bu burs tama olarak ne oluyor, ben bolume ucretsiz aldiklarini saniyordum

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Naber Patron kullanıcısına yanıt
    Gelecek kosullarini dusundum. Muhendislik bireysel anlamda gelistirmen gereken bir alan. Bu bana biraz yogun geldi. Tip dis ve muhendislikte istiyordum acikcasi farkli gelebilir ama 3 unede seve seve giderdim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hayir devam ediyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kisilik bozucu lagger K kullanıcısına yanıt
    Projenizin cok iyi olmasi lazim hocam. Ve gecmisinizde yaptiginiz sosyal faaliyetler falan cok onemli. Nitelikli lise derken yanlis anlasilmasin ama daha cok amerikan fransiz liseleri kabatas erkek gibi gecmisi cok koklu olan okulu kastetmistim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kendi adıma konuşursam bilkent ve Koç haricindeki vakıf üniversitelerine üstüne para verseler gitmem.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eger tip ya da dis kazanamasaydim bedava bahcesehir kolejinde bilg muh okuyacaktim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • neinname kullanıcısına yanıt
    Bakis acinizi biraz degistirebilirsiniz hocam. Bahsettiginiz okullar cok harika okullar. Ama maalesef herkesin bir limiti var. Bau 2. sinif bir vakif universitesi ama 2. siniflarin arastirdiim kadariyla en iyisi diyebilirim belki ozyegin biraz daha iyidir bilemiyorum. Ama genel olarak baktigimizda Microsoftta, Uberde bunun gibi buyuk sirketlerde calisan bir odtulu bilkentli yok . Olay yaraticilikta ve meslegine hayranlikla calismakta hocam. Kisacasi kendini gelistirmen lazim fakat en kolay kendini gelistirme bu koc, odtu de oluyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • efecan580 E kullanıcısına yanıt
    Hocam her şeyi geçtim büyük şirketlerde çalisan ODTÜ'lü bilkentli nasıl yok yav? Örneğini defalarca gördüm.



    12. Sınıftayken uğur dershanesinden çok çektim. özyeğin tobb bir yere kadar da bahçesehire çok büyük bir antipatim var. O yüzden adım atmam oraya. ( Pek bir sebebim yok yani.)



    Ama bu sene iyi yükselmiş. Bau bilgisayar neredeyse gsü bilgisayarı yakalamış.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam pm den yazdım bakarsanız sevinirim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • neinname kullanıcısına yanıt
    Tam burslu bilgisayar müh programı bu sene 10k ile kapattı. Ticarethane yanlarıda olsa mesela şu bankayı hackledim twitteri hackledim diye sallayan çocuk gibi .Yine de başarılı bir yatırımları var bölümlerine.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.