merhaba arkadaşlar hukuk fakültelerinin arasında yatay geçiş mümkün mü ? birçok üniversitenin sıcak bakmadığını duydum
Evet mümkün.Ama bazı okullar Marmara,Gazi gibi en az 3 puan eksik olma şartı koşuyorlar not ortalamasinin yaninda.
ftm1633f
kullanıcısına yanıt
3 puan eksıkten kastınız nedır hocam
Deuya omüden gelende var ama ortalaması 3.80 hukukta bu kadar yüksek ortalama yapmakta baya zor
quote:
Orijinalden alıntı: akpaha
Deuya omüden gelende var ama ortalaması 3.80 hukukta bu kadar yüksek ortalama yapmakta baya zor
2. öğretimden yatay geçiş ile ilgili 2 sorum daha olacak 1- herhanhi bir üniversitenin 2. öğretiminden 1. öğretimine geçiş mümkün mü ? 2-herhangi bir üniversitenin 2. öğretiminden başka bir üniversitenin 1. öğretimine / 2. öğretimine geçiş mümkün mü ?
ftm1633f
kullanıcısına yanıt
3 puan farkı dediğiniz sanırım ösym puan çizelgesi öyle mi ?
quote:
Orijinalden alıntı: akpaha
Yerleştirme puanın tutuyorsa direk geçersin, ortalama ile geçeceksen ortalamanın baya bir yüksek olması lazım. Ortalamayla geçenler için az bir kontenjan açılıyor(Misal Ankara hukuka geçmek istiyorsun Ankara diyor ki DEU'dan 4 kişi gelebilir, Gazi'den 5, Marmara'dan 10 kişi gelebilir gibi) . Merkezi yatay geçişte ise yani puanın tutup zamanında yazmadıysan orası için de ÖSYM üniversiteye belli bir oranda kontenjan açma zorunluluğu kılıyor, bu sayı Marmara hukuk için 140'tı mesela. Yatay geçişlerde denklik istiyorlar, derslerin içeriğine ve geçtiğin üniversitede senin alt sınıflardayken görmediğin bir ders orada gösterildiyse onu alma gibi bir zorunluluğun olabilir.
IntZTü
kullanıcısına yanıt
Evet mesela sizin puaniniz 400 gazi hukuk 450 ise giremezsiniz not ortalamaniz 4 olsa bile
quote:
Orijinalden alıntı: IntZTü
2. öğretimden yatay geçiş ile ilgili 2 sorum daha olacak 1- herhanhi bir üniversitenin 2. öğretiminden 1. öğretimine geçiş mümkün mü ? 2-herhangi bir üniversitenin 2. öğretiminden başka bir üniversitenin 1. öğretimine / 2. öğretimine geçiş mümkün mü ?
Aynı soruların cevabını ben de merak ediyorum bir bilen varsa cevaplayabilir mi
ftm1633f
kullanıcısına yanıt
Hocam 2.öğretimden basşka bir ünının 1.öğretimine geçmek sıkıntı yaratıyormu?
quote:
Orijinalden alıntı: BadBoy40
Hayır geçebilirsin
quote:
Orijinalden alıntı: ftm1633
quote:
Orijinalden alıntı: BadBoy40
Hayır geçebilirsin
Emin misin geçiş konusunda?
Urukhai1U
kullanıcısına yanıt
Evet ancak bazı üniversiteler özel şart koşabilirler incelemeniz gerek.
quote:
Orijinalden alıntı: ftm1633
Evet ancak bazı üniversiteler özel şart koşabilirler incelemeniz gerek.
selçuka gitmeyi planlıyorum ve oradan başka bir üniye yatay geçiş yapma planındayım yalnız şöyle bir sorun var selçukta geçen sene 900 öğrenciden sadece 71 i mezun olmuş okuyan öğrencilerin çoğunluğu sınav zorluğundan yakınıyor tercih edip etmeme konusunda kararsızım
quote:
Orijinalden alıntı: IntZTü
selçuka gitmeyi planlıyorum ve oradan başka bir üniye yatay geçiş yapma planındayım yalnız şöyle bir sorun var selçukta geçen sene 900 öğrenciden sadece 71 i mezun olmuş okuyan öğrencilerin çoğunluğu sınav zorluğundan yakınıyor tercih edip etmeme konusunda kararsızım
Alıntıları Göster
güncel
IntZTü
kullanıcısına yanıt
yatay düşünüyorsan selçuk son seçenek olmalı ders zorluğuna bağlı olarak daha çok çalışan öğrenciler var
JimmyHasselbaink
kullanıcısına yanıt
hocam dersler madem zor daha iyi bir eğitim olmaz mı ?
Dönem arası yatay geçiş var mı? Ortalama ile geçiş yok ancak merkezi yerleştirme ile geçiş için bilgisi olan var mı?
IntZTü
kullanıcısına yanıt
eğitim öyle de yatay geçiş için ideal değil demek istediğim.