Şimdi Ara

Hacettepe iktisat ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
3
Favori
9.142
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar Hacettepe iktisat (ingilizce) Düşünen var mı? Veya başka bir Üniversite'de iktisat Düşünen var mı?

Birde benim sıralamam 48934 Hacettepe iktisat 48.000 sizce gelir mi? Geçen sene 1305 kişi tercih etmiş.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• teşekkür ederim öncelikle , ilk seneye dair gözlemlerim neticesinde okulun ulaşım dışında bir problemi olmadığını söyleyebilirim , gerek etkinlik , gerek sosyal topluluklar olarak sosyal açıdan okul iyi bir konumda . eğitim olarak bölüme geçmeden daha bir şey diyemem ama kısacası şunu diyebilirim , kendini geliştirme hedefi olan insan kendini her yerde geliştirir , kendini bitirmek isteyen insan da kendini her yerde aşağı çeker. eğer iyi bir eğitim almak istiyorsan , iyi bir ingilizce öğrenmek istiyorsan ben çalıştığım için kendime çok şey kattım. hocalarımdan gayet memnundum , ama bir o kadar da hiç ders çalışmayıp yaz okuluna kalan kişi vardı. diğer açıdan yemekhane kahvaltı fiyatları vs. ucuz ve okulun kütüphane imkanını beğendim okulun.
  • Up arkadaşlar . Iktisat isteyen yok mu hiç?

• İİBF Çöp
  • İibf yazmanı önermem iş yok

• Hocam hukuk ve psikoloji istemiyorum. Geriye kalan en mantıklı seçim iktisat değil mi?

• Up nereyi yazdın?

• hacettepe iktisat ingilizce geldi , bu sene hazırlık bitti. 1.sınıfa geçeceğim hayırlısıyla.
  • GameArenaRisc G kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun.100% ingilizce mi ? Bide okulun hocaları ve imkanları ilgili bilgi verebilirsen sevinirim

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • teşekkür ederim öncelikle , ilk seneye dair gözlemlerim neticesinde okulun ulaşım dışında bir problemi olmadığını söyleyebilirim , gerek etkinlik , gerek sosyal topluluklar olarak sosyal açıdan okul iyi bir konumda . eğitim olarak bölüme geçmeden daha bir şey diyemem ama kısacası şunu diyebilirim , kendini geliştirme hedefi olan insan kendini her yerde geliştirir , kendini bitirmek isteyen insan da kendini her yerde aşağı çeker. eğer iyi bir eğitim almak istiyorsan , iyi bir ingilizce öğrenmek istiyorsan ben çalıştığım için kendime çok şey kattım. hocalarımdan gayet memnundum , ama bir o kadar da hiç ders çalışmayıp yaz okuluna kalan kişi vardı. diğer açıdan yemekhane kahvaltı fiyatları vs. ucuz ve okulun kütüphane imkanını beğendim okulun.
  • ekleme : bölüm %100 ingilizce bu arada , ama eğer istersen ingilizce olmayan bölümlerden de hazırlığa öğrenci kabul ediyorlar fakat saat sıkıntısı var biraz. akşam 5 de başlıyord bu sene.
    Ben kardeşim için sordum.zaten işletme iktisat vb bölümleri 100% ingilizce okuman lazım ki başkalarından bi farkın olsun derler

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • evet , gerçi türkçe bölümlerde baya azaldı ama. bu arada bizim bölüm türkiye iktisat 4.sü , hemde hem türkçe hem de ingilizce eğitim verdiği halde. hocalar güzel bölüm başkanı london school of economics'ten doktorası var , yabancı hocalar keza.
  • merhabalar, yıldız teknik ing iktisat hakkında ne düşünüyorsun? hacettepe ile arasında kaldım. istanbul'da oturuyorum. Sence şehir değiştirmemi gerektirecek kadar bir fark yaratıyor mu hacettepe?
  • tablopikasso1 kullanıcısına yanıt
    pek fark yok arada.şehir değiştirmeni gerektirecek bi durum yok. marmara iktisatta belki daha güzel bi tercih olabilir ona da göz atmanı tavsiye ederim.
    hocam peki, daha eğitime başlamamışsın ama matematik hakkında ne söylersin. çok zor mudur iktisatın matematiği? sırf bu sebepden işletme mi okusam diye düşünüyorum.
  • hocam hacettepe iktisatın kontenjanı 88 kişi. yıldız teknik iktisatın kontenjanı 52 kişi. aralarında yaklaşık 4klık fark var ama hacettepenin kontenjanı daha fazla olduğu için hacettepe daha iyi gibi duruyor. hem tavan puan yıldız tekniğe göre daha yüksek. siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? birkaç gündür ytü iktisat diyordum herkese ama şuan hacettepeye ilgim var.

bir de ingilizce hazırlık hakkında bilgi verirmisiniz? (geçme sınavı, eğitim kalitesi vb.)
  • ytü iktisat yerine marmarayı tercih etmeniz daha mantıklı.

1-hocaların yarısı zaten marmara mezunu kontrol edebilirsiniz
    2-marmaradaki ingilizce eğitimi daha kaliteli
    3-iş sahasında iibf alanında daha önde.
    4-davutpaşa vs kadıköy
    5-erasmus, erasmus, erasmus. eğer gitmek isterseniz marmarada kesin gidersiniz. her sene +40 kişi gönderiyor ing iktisat.
  • İktisat en mantıklısı ama zordur matematiğin iyiyse yaz.
  • tablopikasso1 kullanıcısına yanıt
    hocam bir kere iktisat işletmeye göre sayısal ağırlığın daha fazla olduğu bir ders , bunu göz önünde bulundurmanı tavsiye ederim. ama bence bölüm avantajı olarak iktisat , işletmeden daha iyidir. kendim yazdığım için demiyorum araştırmalarım ve okuduğum bir çok yazıya göre böyle bir kanıya vardım. bu yüzden biraz daha fazla kasıp iktisat yazmanı öneririm.
  • ilmentore kullanıcısına yanıt
    hocam öncelikle şöyle açıklayayım. ben geçen sene 48 bin 900 küsürlerde olmuştum gelmez mi diye çok korkmuştum geldi Allahtan. hatta , 56 bin olmuş sanırım şu an bölüm. iibf lerde göre son senelerde bir düşüş , hukuk/psikolojide bir yükseliş var tahmimince. o yüzden , bu tercihiniz şehir , sıralama vs. gibi etkenlere göre değişir. mesela istanbulda yaşıyorsanız ytü de iyi bi okuldur , ama ben marmara iktisatı ytü ye göre tercih ederdim şahsen. okullar arasında dağlar kadar farklar olacağını sanmıyorum çünkü bu okullar zaten ülke çapında isimlerini duyurmuş okullardır. fakat tabii ki okuldan okula bazı artı ve eksiler olabilir. diğer bir sorunuza gelince , dediğim gibi iş kişide biter eğer gerçekten ingilizce öğrenmek istersen gerçek anlamda öğrenirsin fakat hiç bişey yapmaya gitmezsen okula boş bir şekilde seneyi bitirirsin. okulun hocalarının gerçekten kaliteli hocalar olduğuna inanıyorum , en azından benim rastladığım hocalarım öyleydi. ben elementary kurundan başlamıştım , şu an ingilizcemi çok çok yeterli görmesem bile rahat bir şekilde kendime güvenerek iletişim kurabilirim , hatta bölüm derslerine çalışmaya başladım bile , gerisini sen düşün. sınav zorluğuna gelecek olursak , sene boyunca bir çok arkadaşım 'sizin okulun sınavı çok basit' vs. gibi bir çok laf ettiler ama bunlara pek kulak asmadım çünkü benim ingilizcem iyiydi , çalışıyordum ve çok zorlanmıyorum ama çalışmazsan zorlanacağın ve kalacağına kesin gözle bakabilirsin (çok iyi bir temelin yok ise) örneğin sınıflar 20-24 kişi arasındaydı nerdeyse her sınıfta 5-8 kişi arasında öğrenci kaldı.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.