Şimdi Ara

Apple Pay ve NFC sektör için bir devrim mi? Yoksa sadece Apple için yeni bir şey mi? Bölüm:2 (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
331
Cevap
1
Favori
6.175
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Ne oldu da birden apple ateş püskürdun mesut bey yoksa sunum yüzünden bazı olaylar mı oldu neden bu yazı başka firmalar için de yazılmıyor fiyatın pahallığını dile getirmişsin daha önceden iphone ucuz muydu da böyle bi yazıyla karşılaşmadık?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: muratai

Yine haber niteligi tasimayan, kisisel karalama kampanyasi niteliginde berbat bir yazi olmus.
    Apple hater lara ve 8-16 yas arasi m.c fan klubu uyelerine gun dogdu.

Bu yazi icin samsungdan nasil bi rusvet aldiysa artik.

Kendi kafanızda kurguluyıp çamur arıyorsunuz varsa kanıtınız belgeniz buyrun gelin, bizi de aydınlatın. Kendi kişisel fikirlerinizle teknoloji için o sırma saçlarını feda etmiş bir teknoloji erbâbına çok ayıp ediyorsunuz. O bizim abimiz, kardeşimiz, candan bir dostumuz. Bu gözle Mesut Çevik'e bakarken ve bunu kendisi de biliyorken, para karşılığı karalama yapıp, kendi menfaatlerini düşüneceğini kesinlikle sanmam. Çünkü o samimi ve içten bir insan. Onlarca teknoloji yorumcusu izledim Mesut Çevik kadar samimi ve tutarlı testipler yapan birisi görmedim daha. Ayrıca neden cihaz sahipleri olarak Iphone kullanıcıları cihazlarının eleştirilmelerinden rahatsız? Bunu anlamış değilim.

• Apple zamzung hayatimda gordugum en sacma markalar. Birbirleriyle yarismaktan baska is yapmiyolar. Ama ikisi arasinda secim yaparsak apple daha iyj cunku a8 64bit islemci ile su anda en iyi mobil islemciyi barindiriyor. Fakat apple bir suru telde olan ozellikleri kendine de eklediginde sanki super bir yenilikmis gibi tanitiyir. Kendinde olmayan ozellikler icin ne gerek var diyir. Ornek apple hep kucuk ekran savundu. Tek elle kullanmak varken neden ikinci eli kullanalim dedi. Simdi ise buyuk ekran daha iyi diyor. Nfc ve apple pay konusunda ise zaten sacmaligin dibine vurdu. Orta seviye android tellerde de olan nfc yi isim degisikligi ve bikac farkli eklentiyle ve her zaman apple tarafindan soylenen en iyi guvenligi sağliyor kandirmalariyla apple pay diye tanitarak devrim yaratmis havalarina girdi. Simdi diyceksiniz samsung fanboyu bu diye. O damsung daha beter. Elle tutulur bi tarafi yok. Berbat teller yapior. TouchWiz ile yavasin da yavasi yapiyo telleri. En iyi teller lg sony den cikiyor. Ve tabii ki google nexuslar. Nexuslar Hem fiyati hem performansi ile gayet iyiler. İse yaramaz samsunga ya da uslemci ve performansiyla ust duzey ama fiyatiyla gereksiz ve yalanlar savuran apple markasina para yağdiracağima giderim nexus alirim keyfime bakarim

• Koskaca forum fanboyluk yapmaya başladı nedir bu son günlerdeki acınız anlamadım naptı apple size
  • quote:

Orijinalden alıntı: akare+bkare=ckare

quote:

Yine haber niteligi tasimayan, kisisel karalama kampanyasi niteliginde berbat bir yazi olmus.

Kendi kafanızda kurguluyıp çamur arıyorsunuz varsa kanıtınız belgeniz buyrun gelin, bizi de aydınlatın. Kendi kişisel fikirlerinizle teknoloji için o sırma saçlarını feda etmiş bir teknoloji erbâbına çok ayıp ediyorsunuz. O bizim abimiz, kardeşimiz, candan bir dostumuz. Bu gözle Mesut Çevik'e bakarken ve bunu kendisi de biliyorken, para karşılığı karalama yapıp, kendi menfaatlerini düşüneceğini kesinlikle sanmam. Çünkü o samimi ve içten bir insan. Onlarca teknoloji yorumcusu izledim Mesut Çevik kadar samimi ve tutarlı testipler yapan birisi görmedim daha. Ayrıca neden cihaz sahipleri olarak Iphone kullanıcıları cihazlarının eleştirilmelerinden rahatsız? Bunu anlamış değilim.

quote:

Onlarca teknoloji yorumcusu izledim Mesut Çevik kadar samimi ve tutarlı testipler yapan birisi görmedim daha.

Yalakalığın bu kadarı. Saysana, kimi izledin 10larca? Say hadi bekliyorum!

• Steve Jobs sonrasi Tim Cook gibi Apple'a yakismayan acemi birisini sirketin basina getirirlerse olacagi bu. Adam da vizyon olayi yok. Zaten 3-4 senedir Apple almanin hicbir artisi da kalmadi.

• apple mantalitesine bi örnekte ben veriyim. ama benimkisi geçmişten bi örnek olacak. iphone 3g'de kamera olmasına rağmen video cekilememesi ve bu özelliği bi sonraki iphone 3gs'te eklemesi ve bunu devrim niteliğinde artık iphone video çekebiliyor demesi tam bir skandal. aynı mantalite hala devam ediyor değişen bişey yok. bazıları yeni görüyor sadece.

bazı kullanıcılarda nfc varda kaç kere kullandın vb şeyler söylüyor. hadi buna vb şeylere eyvallah. ama hafıza kartı takılamaması nedir allah aşkına. hangi yıldayız. koskoca apple hafıza kartı girişi niye ekleyemiyor. en büyük eksiklik bu bence. seneye bunu da yaparlar sonra vaoooov diyip alırsınız. ama ben o kadar paraya hafıza kartı takılamayan bi telefon almam hangi marka olursa olsun.

ve ufak bi tavsiye: telefonlarınızı her yıl değil 2 yılda bir değiştirin :)

saygilarimla.

• Yahu arkadaşlar Apple "hipnotizasyon" işine oynuyor, hala anlamadınız mı? Söyledikleri bir şeyin gerçekten doğru olduğu için söylediklerini mi düşünüyorsunuz? Apple bağnaz bir firma ve kitlesine güvenip rahat hareket ediyor. Dün küçük daha iyi diyip bugün büyük telefon yapmasının onlar için hiçbir sakıncası yok. Çünkü kitlesi ortada böyle bir yalan olduğunu hatırlamıyor bile. iPhone 6 tanıtımını izlerken beyaz arkaplanlı tanıtım videolarında yine hipnotizasyona oynuyorlardı, aklımı azıcık devre dışı bıraksam anında etkilenecektim ama aklım buna engel oldu. Herkesin bu kadar iradeli olmaması şaşırtıcı değil. Ama araştırıp öğrenmek lazım.

Apple'ın artık tek farkı Tim Cook'la biraz daha normal bir firmaya dönüşmeye başladılar ve yalanlar bir yana iPhone 6'yla gelen değişimler biraz da bundan kaynaklanıyor. Artık bence Apple her sene Android'e benzer olmaya başlayacak. 1-2 sene içinde iOS'a widget desteği gibi şeylerin gelmesi çok olası. Apple eğer eski alışkanlıklarına dönmeyip "bizim dediğimiz doğru" mantığından vazgeçerse ileride daha makul bir tercih olabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: 12 Angry Men

quote:

Orijinalden alıntı: Citizen'in Pengueni

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Yazma kardeşim yazma, ne ben senın yazına gore hayatımı degısırım nede sen, gır youtubeye karşılaştırmalara bak, yabancı yorumları çevir herkes androidin kasmasından yavaşlamasından sıkayetcı, bana savunam androidi guzel olsa güzel derım babamın şirketi değiller, iphone kullanmıyorum, ama bu sene alıcam cunku buyuk ekran beklıyorum sonunda cıktı, benım neyı alıp kullanıcagım senı hıc ılgılendırmez, aynı sekılde senın kıde benı ılgılendırmez ne halt yersen ye banane

tum dunyanın kabnullendıgı tek şey var, ios stabıl ve uzun sure guncelleme destegı verıyor. Ben bu sebeple iphone alıcam, senıde ılgılendırmıyor, senınkıde benı, nasıl mutluysan oyle yaşa bana karışırsan boyle gereksız tartışma cıkar. Umarım son mesajındır.

üsteki arkadaş android ile ios un çalışma prensibini yazmış son olarak mobil olamasam bende yazardım ama üşendim. belki yüce beynin biraz olsa bir şey anlar.

yani android daha iyi diyince akıllı oluyoruz ne kuyruk acısı varmış sende, git hadı git, herkes salak bi siz akıllısınız

hala kuyruk acısı diyor. neyse sen öğrendin mi android ile ios olayını yoksa hala cahil misin?

Bana bak, alttan aldıkça sen yüz bulup haddini aşıyorsun, birincisi karşında çocuk yok adam akıllı üslubunu takın, banlatma hesabını, 2. ben neyin ne oldugunu cok ıyı bılen bır ınsanım, kullandıgım sıstemden neyı ne kadar bıldıgımı az cok belkı anlarsın, ki o sıstem bu sene guncellenecek yenı nesıl ekran kartlarını beklıyorum.

Ben ios , andoid, wp hepsını iyi biliyorum, gunumun bellı saati teknolojı sıtelerınde gecıyor, bu sıte gıbı ergenlerın degılde,€stlerın ve bılen kısılerın yazılarını takıp edıyorum, bana akıl verecek belkıde en son kişi sensın, bak kıbarca uyarıyorum bu sohbet burada kapansın, uzadıkça çirkinleşiyor.

Ha sorun cevapsız kalmasın, dunyada hiçbir guç bana android işletım sıstemlı cep telefonu aldıramaz, paramı çöpe atıcak kadar teknolojı cahılı degılım, şimdi işine bak, senın gıbı bılgısız bırınden akıl alacak degılım.

bizde böyle kanki ne oldu zoruna gitti galiba neyin ne olduğunu çok iyi bildiğini gördüm zaten merak etme sen.gerek pc gerek telefon donanımı konusunda senelerdir okuyorum ilk mesajında anlamıştım zaten neyi bilip bilmediğini belli ki çok bildiğini sanan bir şey bilmeyensin. Ayrıca bende böyle insan gibi cevap versen adam gibi tartışırdık sen seviyeyi düşündün bende ona göre davrandım. Mesaj yazma diyorum yazıyorsun üstüne kendince laf sokuyorsun birde her şeyi be bilirim diyosun sonra bana niye 12 yaşındayım gibi davranıyorlar diye ağlıyorsun.

Bir daha alıntılarsan mesajını okumadan bloğu basıcam. bu tartışmada burda bitsin bir daha insanlara düzgünce cevap vermeyi akıl edersin umarım.

Hayatımda gördüğüm en boş, adamsın hala birşeyler kanıtlama peşindesin, cahıle laf anlatmak olmuyormuş bugun onu bırkez daha anladım, hadı canım, dunyada akıl alıcagım son kişi sensın, cevap verıdk dıye kendını bırsey sanmışsın

hala yaş yazıyori profılını kapamışsın yazşın gozukmesın dıye belli yaş ile ilgili psıkolojık sorunların var,

nickinden belli yaşın.

/>

Hocam boşverin, sorsanız işletim sisteminin neden bu kadar başarılı neden daha az donanımla bile daha fazla performans verdiğini bilemezler. Kamera Megapixel değeri çok sa iyidir alırlar. Hangisinin kalitesi diyaframı önemli değildir. Hangisi yazılımsal daha iyi stabilite verir videolarda önemli değildir 4k video çekerler seyredecek tv veya pc yoktur. Youtube yüklesen yüklenmez.

Mac serisinden beridir böyle. Ne iMacler gördüm 800mb ram ile Photoshop'ta Windowstan başarılı render yapıyor. İşte bu bir başarıdır. Siz Windowsu boot etmekte bile zorlanırsınız o miktar ram ile. Bunun aynısı Android <-> iOs içinde geçerli.

Ancak insanlar kendi kullandığı şeyleri sanki dünyada en iyi olduğunu onun ispatlaması gerekiyormuş havalarındalar. "En iyisi benim aldığım diğerleri çöp herkese bunu kanıtlarım" zihniyeti adeta.

NFC evet vardı android cihazlarda. Dosya falan gönderiyordu. Ancak Sony, Samsung arasında bile problem vardı. Bir kişi çevremde aktif olarak kullanamadı. Apple'ın başarısıdır bu şuan Apple Pay kullanılacak. Hatta olur ya Tim Cook değişikliklerine devam edip Apple Pay appi Android için geliştirilirse Android'de bile kullanılacak. Çünkü geçerli bir ödeme yöntemi olacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jlozde -- 13 Eylül 2014; 11:37:45 >

• Uzun süredir samsung yanlısı olduğu izlenimine kapılmama rağmen donanımhaber e yakışan güzel bir eleştri yazısı olmuş bu konuda tebrik ediyorum yazarımızı :)

• İlk konuda ki ağır eleştirileri gören sayın mesut çevik hafif bir yazı yazmış...
  • Forumun en büyük trollü Mesut :D
    Adam her konuda böyle arkadaş...

• arkadaşlar apple'ın herşeyini eleştirebiliriz, bende şuanda android kullanıyorum uzun süre iphone kullandım,
    ama ben android'de böyle bir ödeme şekli kullananmam kimse kusura bakmasın kendi düşüncemdir, apple da gözü kapalı kullanırım ve yıllarca bankacılık işlerimi yapdım ama android'e geçdim geçeli kullanmıyorum, yüklü bir fatura ile karşılaşmayı kimse istemez, nedenini hepimiz biliyoruz
  • quote:

Orijinalden alıntı: akare+bkare=ckare

quote:

Bu nasıl bir yalakalıktır yahu. Kendi ananı, babanı, kardeşini bu kadar öv desek övemezdin heralde.

• muratai kullanıcısına yanıt
    technopat, teknokulis, shiftdelete, webtekno, Iphonedo (o sayılmayabilir sadece ios cihazları için inceleme çekiyor) aklıma gelmeyen diğer teknoloji siteleri ve kanallardaki editörlerin birçoğunu izleme fırsatını yakaladım. Ama ilk günden beri izleyenine enerji veren samimi ses tonu ve gülüşüyle, Mesut Çevik benim için hep ilk sırada oldu. Arkadaşlarım "şunun mu alayım bunu mu alayım?" dediklerinde tabi ki, bütün editörlerin görüşünü alıp ortak karara varmaya çalışıyorum ama takip konusuna gelecek olursak DH den kopamıyorum.

Benim burada onları övmem cebimi doldurmayacak, ya da bana şeref madalyası takmayacak kimse. DH editörleri "aa bu çocuk bizi övdü, dur ben şuna yetki vereyim demeyecek." zaten övgüye karşı öyle bir tavır sergileselerdi, onlar hakkındaki olumlu düşüncelerim kısa sürede olumsuz düşüncelere dönüşürdü ve övgülerim yerini yergilere bırakırdı. Burada bunları yazmak zorunda değildim, bir şey kanıtlama amacım da yok. Yazmasam olurdu ama canım yazmak istedi ve yazdım.

Doğru olana evet bu doğru, yanlış olana da bu yanlış diyebilirim. Allah'a şükür birilerinin fanboy u da değilim. Mesut Çevik benden farklı düşünürse, burada böyle diyorsunuz ama bakın bu böyle daha iyi olmaz mı diye eleştirebilirim. Bazı insanların takım tuttuğu gibi siyaset de yapmam. Son parağraflardakiler de yalaka demenize atıf olsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: demircibu

Herkes yüklenior haklı..
    Niye artık apple nokia gibi kasa değiştiriyor teknolojiyi az tadından verip en yüksek fiyatdan satış launch yapıyor
    Müşteri kaygısı yok abd halkı tapıyor.. Ekmek yapsa 100dolara alcaklar var..
    Appleda tek kötü yön var inteldede nvidiada bu hep var bu devlerin kötü ortak yani teknolojide tekel olmak ve kendi çizgisinden diğerlerine yön vermek..
    Apple sonlarda güçlü korelilere karşı üstün degil!yarım bıraktığı elmayı yerken apple elma bir gün bittiğinde napcak

Çok doğru

• Çok haklısınız. Sanki kullanıcıları düşünmeyen tek firma iPhone'muş gibi anlaşılıyor ama gerçek bu değil. Kullanıcı düşünen firma kaç tane firma var? SONY, HTC, SAMSUNG, LG gibi büyük firmaların amiral gemilerine bakalım. Hepsi birbirinden pahalı ve kesinlikle kullanıcıların tam istediği gibi değiller.

Firmalar bilerek bir şeyleri eksik bırakıyorlar ki bir sonraki amiral gemilerine bir şeyler kalsın. Mesela iPhone'a NFC'yi çok önceden ekleyebilirlerdi ama iPhone 6'ya ne ekleyip yeni gibi sunacaklardi? Yani tüketicileri nasıl kandiracaklardi?

Tüm bu tartışmaların sorumlusu yine biz tuketicileriz. Biz onları böyle alistirdik.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Hater lara Mesut Çeviğin atmak istediği resim
  • Bence NFC koyulmayıp batarya büyütülebilirdi.
  • Tamamen sacma bir fiyat politikası sunuyorlar ve kesinlikle kullnaıcıyla dalga geciyorlar en basitinden iphone6 2 gb ram olur diye düşünürken adamlar saka gibi 1 gb ram sunuyorlar tamm işlemci iyi fakat ram de onemli özellikler ve stabilizasyonda tasıyıcı iyi olmalı ve bakarsanız piyasada artık 2 gb ram aralıgı standart oldu 3 gb gelmeye başladı cihazlar artık ... Sadece tasarım saglam kasa ve elma logosu için bir dünya para vermeye gerek yok ve bu tam bir kullanıcıyı söğüşleme taktiği ben NEXUS 5 kullnıyorum fiyatı ve performansı harika iphone 5s den cok daha saglıklı ve stabil çalışıyor... saygılar

• 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.