Şimdi Ara

Apple Pay ve NFC sektör için bir devrim mi? Yoksa sadece Apple için yeni bir şey mi? Bölüm:2 (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
331
Cevap
1
Favori
6.173
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Cavus sen ne yaziyorsun hangi sektordesin merak ettim?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kragger

Sizde A Haber gibi Gökçek tv gibi 7/24 yıkama yağlama ve diğer herkese bok atma işine girin.

Hocam kesinlikle hukumet taraftari olarak yazmadim yorumu. Sadece kanalin yaptigina benzetme yaptim her ne anladiysan.. DH yaptigim elestiriyi hak ediyor ama.. En azindan speedstep

• skid_row kullanıcısına yanıt
    Yazılım sektöründeyim.
  • bence bir devrim sonuçta NFC daha önce dende vardı ancak nerede kullanıyorduk diye sormak lazım kullanmıyorduk bi işe yaramıyordu Apple bur da bir teknolojik gelişmeyi daha kullanışlı hale getirmiş her zamanki gibi sonuçta şuan kullandığımız mouse da Apple'ın bir ürünü.

• quote:

Orijinalden alıntı: razumikin

bence bir devrim sonuçta NFC daha önce dende vardı ancak nerede kullanıyorduk diye sormak lazım kullanmıyorduk bi işe yaramıyordu Apple bur da bir teknolojik gelişmeyi daha kullanışlı hale getirmiş her zamanki gibi sonuçta şuan kullandığımız mouse da Apple'ın bir ürünü.

Mouse bulan kişi Douglas Engelbart'tır. Ama siz herşeyi apple buldu apple yaptı zannediyorsunuz :)

• etabek kullanıcısına yanıt
    o anlamda ne yazılımı manasında sordum:)
  • UpTheIrons kullanıcısına yanıt
    Biraz yaratıcı olun her elma topiğinde yaptığınız manasız espirileri biraz geliştirin:) diyeceğim de...fanboyluğa yakışmaz, hele fanatikliğini yaptığınız markanın funboylarına hiç yakışmaz:)
    görüş belirttim arkadaşa o kadar apple'a güvenme, tedbirini al manasında bir mesaj attım bir küfür etmediğiniz kaldı... iki dakika sağ duyulu olun laa kendinize gelin elin elmasından, elin plastik kralından size de vana da fayda gelmez. eksiklerini söyleyenlere köstek olmayın destek olun biraz...dozu sert de olsa katlanın buna
  • quote:

Orijinalden alıntı: skid_row

Biraz yaratıcı olun her elma topiğinde yaptığınız manasız espirileri biraz geliştirin:) diyeceğim de...fanboyluğa yakışmaz, hele fanatikliğini yaptığınız markanın funboylarına hiç yakışmaz:)
    görüş belirttim arkadaşa o kadar apple'a güvenme, tedbirini al manasında bir mesaj attım bir küfür etmediğiniz kaldı... iki dakika sağ duyulu olun laa kendinize gelin elin elmasından, elin plastik kralından size de vana da fayda gelmez. eksiklerini söyleyenlere köstek olmayın destek olun biraz...dozu sert de olsa katlanın buna

Yanlis alinti herhalde ben de yanlis alintilamistim sonra mesaji sildim

• skid_row kullanıcısına yanıt
    ya sorunda o gereksiz yere yazıosan yazma, insanları meşgul etme, bildirim var diye bakıorum sonuç bla bla bla... varmı benim iddiamı çürütecek cevabın, 12 yıldır mac kullanıyorum, yaşın kaç bilmiyorum ama 2g den 5 e kadar hepsini kullandım şuanda G2 kullanıyorum ve iphone almicam dedim, ama ios daha güvenli bunu sende biliyorsun eğer cevabın hayırsa bana ıspatla, şu çıplak resimler emsal değil yanlız..
  • UpTheIrons kullanıcısına yanıt
    oluyor bazen:) apple topiğinde her türlü doğa mucizesi mevcut:) ben bile vakit ayırıp burada yazıyorum.. bu elmanın bir cazibesi var sanırım
  • Yazar bir satırda,
    "Telefonların satış fiyatları konusu ise oldukça karmaşık"
    buyurmuş.
    Neyin oldukça karmaşık geldiğini merak ettim.

• nfx destekleyen 2 telefonum oldu ve yalandan 1 2 kere dosya taşıma için bir kerede kolay bağlantı sağlamak için kullandım evet appleda bu zamana kadar nfc yoktu ama adamlar nfc ye güzel bir amaç verdi ve altyapısınıda iyi kurdu güvenliğide halletti nfc şimdi daha çok işe yarar bir hale geldi tabi türkiyee çalışmayacağı kesin bu işin en azından 1 2 sene boyunca

• quote:

Orijinalden alıntı: schumici

Mesut bey, çok doğrucu davut'sunuz ya, general mobile'a da sundukları (daha doğrusu sunamadıkları) rezalet teknik servisi için, fabrikasyon hatalarına para talep ettikleri için, telefonları söz verdikleri günde çıkartmadıkları için, yazılım güncellemelerini söz verdikleri gibi yayınlamadıkları için de bir eleştiri yazısı yazın da tarafsız olduğunuzu anlayalım.

diğer markalar için de sıralarsam mesaj uzar gider.

iPhone sorunsuz mu? tabi ki değil. sorun yaşadığı için servise giden, zorlu centerdaki store'dan günler sonrası için randevu alan bi dünya insan var. ama hiç değilse adamların kafası rahat çünkü Apple "kullanıcı hatası" yalanının ardına saklanmıyor, telefonu alıyor jelatinli telefonu önünüze koyuyor. müşteri memnuniyeti budur işte, müşterisine sahip çıkan marka böyle olunur.

bu durum insanları Apple'a yakınlaştırır. 4k ekran olmadı diye, 20 mp kamera çıkmadı diye uzaklaşmaz insanlar, müşteri olarak bu firma bana hizmet ediyor (ki normalde olması lazım olan şey budur zaten) der. su geçirmeyen telefonları da gördük, iddiasının aksine su geçirip servislerde "kullanıcı hatası" deyip geri gönderdikleri bir dünya müşterileri var. forumda da konuları mevcut, ne suçu günahı var o müşterilerin üreticinin laflarına inanmaktan başka. kasası sağlam verilen telefonların yamulmuş bir şekilde çıktığı ve pişkin pişkin "bu zaten böyleydi" diyen yetkili(!) servisler var bu ülkede, hemde dünya çapında firmaların servisleri.

kısacası bir şeyi değerlendirecekseniz her yönden değerlendirin. sadece kağıtta yazan verilere bakmayın, realiteye de bakın

Bununla alakali sağlambir video var... HHem de kelimeler ayni burada yazdiklari gibi. Bildiğin GM te çok sağlam giydirmisler...

İyi günler

• Güzel bir yazı, yerinde tespitler, emeğinize sağlık Mesut Hocam. Fakat NFC konusundaki yorumlarınıza katılamayacağım, zira hemen hepimizin cebinde neredeyse 2 yıldır bu teknoloji bulunmasına rağmen, bir-iki dosya transferi vb. dışında hemen hiç kullanmadık. Apple, bu teknoloji ile ilgili ufak ama tamamlayıcı çok ciddi şeyler yapmış, dünyanın en büyük 3 kredi kartı firması ile anlaşmak (visa, master, amex) gibi, dünyanın en büyük zincir mağazalarıyla anlaşmak gibi (mcdonalds, macys, nike, sunübway vs..) amerikanın en büyük bankalarıyla anlaşmak gibi ( bank of america,citibank, jp morgan..vs)

Yani Apple öncü ya da ilk olmayan fakat "tam" bir çözüm ile geliyor...hayatında NFC kullanmamış insanların marketten ApplePay ile alışveriş yapacakları günler oldukça yakın

Bu konu ile ilgili hoşuma giden bir yazı (daha önce DH adminleri tarafından "nedense" silinmişti)

kaynak:
    http://www.egemen.org/applein-gozu-cuzdaninizda/

quote:

9 Eylülde yapılan Apple lansmanı teknoloji-severleri pek tatmin etmese de bence önümüzdeki bir kaç yıla damgasını vuracak devrimsel bir yeniliğin hayatımıza girmesi an meselesi…
    Bu konudaki tespitlere başlamadan önce günümüz standart teknoloji kullanıcısının anlaşılmaz ve anlamsız reflekslerini iyi etüt etmekte fayda olduğunu düşünüyorum. Garip bir şekilde günümüz teknoloji tüketicileri “birilerinin de gazıyla” kullandıkları ürünlerde “kullanıcı deneyimi ve ergonomiden ziyade” teknik özellik fetişizmine kapılmış durumda ve bu tutum da ürünlerinin tüm bileşenlerini kendi üretebilme (bakın tasarlama demiyorum!) ve dolayısıyla maliyet avantajı yaratabilme kudretine sahip “bazı” firmaların oldukça işine gelen sevimsiz,verimsiz, saçma sapan bir market dinamiği oluşmasına neden olmakta. Gün geçmiyor ki bu tarz firmaların, minor donanımsal farklara sahip yeni modelleri duyurulmasın. İnsanlar etik olmayan bir şekilde sadece daha hızlı grafik işlemci yada hiç bir zaman kullandıkları Mobile OS tarafından utilize edilemeyecek olan daha fazla CPU Çekirdeği için yeni (yenilikçi değil!) mobil cihazlara yöneltilmekte…hem saçma hem israf…hem de ayıp!

Neyse, Apple lansmanına dönecek olursak;

Artık phablet sınıfında bir ucubeye dönüşmüş olan Iphone 6 Plus (5.5 inch) ve müşterilerin yoğun ısrarları sonucu “klasik iphone çizgileri dışına çıkmış olan” Iphone 6’yı (4.7 inch) tasarım anlamında kesinlikle beğenmedim. Uzun yıllardır Apple ürünlerini beğenek kullanan ve Sir John Ive’nin Braunvari ve her biri sanat eseri olan minimalist çizgilerinin sıkı bir hayranı olan bünyem, bu hormonlu iphone ailesini pek de benimseyemecek muhtemelen…
    Aylar öncesinden internete ıszmış tasarımın neredeyse tamamen aynısı olarak piyasaya sürülecek olan ve çinli kardeşlerimiz tarafından oldukça gerçekçi taklitleri bir süredir ülkemizde satışa sunulmuş olan bu cihazlar, “bence” görünüş olarak gelmiş geçmiş en kötü iphone serisi…

Fakat, yiğidi öldürelim ama hakkını teslim edelim,

Apple gene yapacağını yapmış ve gözünü bu sefer cüzdanımıza dikmiş! Yanlış anlaşılmasın, kastettiğim hormonlu iphone ailesinin fahiş seviyedeki yüksek fiyatı değil! Apple’ın lansmanda duyurusunu yaptığı yeni nesil ödeme sistemi olan ApplePay!

ApplePay fikir olarak kesinlikle öncü değil, en büyük rakibi Google’ın Wallet gibi primatif bir çözümü yıllardır piyasada olmasına rağmen ve genel kabul görmüş bir mobil ödeme sisteminin “henüz” piyasa bulunmaması tespiti üzerine kurgulanmış oldukça iddialı bir insiyatif.

Bu konuda dersine oldukça iyi çalıştığını düşündüğüm Apple, NFC, TouchID (Apple’ın 5S ile duyurduğu parmak izi kontrol mekanizması), kart bilgilerini üzerinde tutmaksızın (tokenization metodu ile) çalışan ve sistemin kalbini oluşturan Gömülü Güvenlik Elementini (Secure Enclave SOC) bir süredir hayatımızda olan elektronik cüzdan uygulaması Passbook ile kusursuz şekilde entegre ederek şimdiye kadar bir market oluşturacak olgunluğa ve yaygınlığa ulaşamamış mobil ödeme pazarını tamamen penetre etmeyi ve kredi kartı kullanımını farklı bir deneyime dönüştürmeyi hayal etmekte…göreceğiz!

Para harcama şeklimizin değişmesi anlamına gelen bu çılgın proje şimdiden VISA, MasterCard, AMEX ile yapılmış olan işbirliktelikleri ve Citibank, Bank of America, Wells Fargo, JP Morgan Chase, American Express, CapitalOne gibi dünya devlerinden tam destek almış durumda. Başlangıçta aralarında Nike, McDonalds, Macy’s,Subway, Sephora, Toys’R’us, Wallgreens gibi yaygın zincirlerin de bulunduğu 220 bini aşkın yerde ve Applestore, Itunes gibi Apple servislerinde kullanılmaya başlanılması planlanan ApplePay’in 2014 yılı içerisinde (muhtemelen Ekim sonu) son kullanıcıların hizmetine sunulması planlanmakta. (önce Amerika pazarında)

Buraya kadar sıkılmadan okuyanların, peki ya AppleWatch dediğini duyar gibiyim;

ApplePay ile kusursuz entegrasyonu, sağlık ve egzersiz uygulamalarını başarılı bulduğum cihaz, biraz süslenmiş kordonlu bir ipod nanodan çok da fazla farkı yokmuş gibi durmakta ve bence “henüz” tam anlamıyla hazır değil! Fiziksel olarak dokunmadan ve bir sonraki jenerasyonunu görmeden yerden yere vurmak adil olmayacağı için AppleWatch hakkında sükunetimi korumayı ve daha az yorum yapmayı tercih ediyorum,

Ama;

…hergün saat mi şarj edilirmiş!?
    (üfff, gene çenemi tutamadım!

• Nfc olayını siz komple yanlış anlamışınız ! :) mağazaya giriyorsun kasyeri görmeden ödemee gerçekleşiyor hemde ürünü kameraya g stermen yeterli

• Apple Pay mi anlatılmış yoksa Google Wallet mi anlamadım!!!!!

Bu kadar da Apple düşmanlığı olmaz yani! Adamlar istediği adı koyar illaki NFC demek zorunda mı? Ayrıca bugüne kadar android telefonlarda NFC varda ne oldu? Kaç kişi özelliğini biliyor, kaç kişi kullanıyor? Kim Android in virüslü ve güvensiz ortamına güvenip de kredi kartını tanımlıyor? Android ekosisteminde toplasan %1 bile NFC kullanan yoktur. Her yazıda DH batıyor, MÇ batıyor!!!!

• Benim iş renkli. Yazılımla ilgili genelde mobil uygulamalar var. windows için yada web servisleri işi de oluyor. Genel olarak yazılımdan çok 3D modelleme. youtube vidobu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi etabek -- 15 Eylül 2014; 12:37:25 >
  • carman kullanıcısına yanıt
    Yıl sonunda tüm dünyada olacağından bahsettiler. Kaldı ki zaten dokunmatik kartlar var. Onların sistemide nfc ile aynı mantık.
  • etabek kullanıcısına yanıt
    aynı şekilde olduğunu biliyorum ama işte adamlar senin o kartı bile kullanmanı engelliyor yani kart taşıma sıkıntısını kaldırmayı ödemeyi kolaylaştırmayı amaçlıyorlar artık her mağazanın kendine has puan kartı falan var hangi cüzdana sığacak onlar ve onların neredeyse hiçbiri temassız değil
  • Millet nfc kullanan yok demiş ama dünya çapında düşünülünce belki de çok fazladır, özellikle gelişmiş ülkelerde. Şimdi ayfon nfc kullanmaya başlayınca çok iyi iş yaptığını falan söylemişler. Tabii anlaşmalı olduğu firmalar zaten amerikan emperyalizminin simgesi olmuş firmalar, neyse polemiğe girmek istemiyorum, ayfon ve dandroid saplantılı kırolar depişin

• 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.