Şimdi Ara

Apple Pay ve NFC sektör için bir devrim mi? Yoksa sadece Apple için yeni bir şey mi? Bölüm:2 (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
331
Cevap
1
Favori
6.172
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • htc den kac lira aldın la onu söyle :D bu arada apple yine kapitalizmin dibine vurmuş

• görülüyor ki rahatsız olanlar var, ama adam doğruyu söylemiş. ben böyle düşünüyorum.

yinede cihaz çok satacak, herkes alacak, sorunsuz akıcı şekilde çalışacak. konu bu değil zaten.

• Devrim. Çünkü apple yapmadıkça hiçbirşey devrim değildir. Bunu iwatch çıkınca bir kere daha anlıyacaksınız.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İki yazınızı da sonuna kadar okudum. Belki yazacaklarım pek çok insanı rahatsız edecek ama bende sizin gibi fikrimi belirtmek istiyorum.

Açık konuşmak gerekirse yazdıklarınızı taraflı buluyorum! -leri, -ları gibi eklerle Apple kullanıcılarını kendinizden soyutluyorsunuz. Yazınız içinden bir bölümü kelimesine dokunmadan direk aktarıyorum.

"Artık bir ödeme sistemleri var ve NFC teknolojisi sonunda cihazlarında yer bulmuş durumda."

Eskilerden örnek vermek gerekirse Mac OS çıktığında herkes çok sevmişti. Windows ve kişisel bilgisayarlar yaygınlaştıktan sonra donanım açısından Apple çok eleştirildi. Apple gereğinden fazlayı Mac içine koymadı. Fakat şunuda unutmamak gerek tüm grafik ve matbaa işiyle uğraşanlar Mac OS ile çalıştı. Bunun sebebi paralarının çok olması değil çökmeyen ve kararlı bir pc almak istemeleriydi.

• iPhone un RAM miktarı çok konuşuluyor. 1GB Ram mi olur? diye yazan yazana. Şunu belirtmem gerek. Eski bir iPhone kullanıcısı olarak ben daha hiç RAM uyarısı almadım! (Android kullananlar bu uyarıyı iyi bilir) Bunun sebebi kullanılan işletim sisteminin farklı oluşu. IOS içindeki düzenlemeler max 5-6 cihaz için yapılırken (örneğin IOS 7 için iphone 3GS den iphone 5S e kadar), Android için binlerce cihaz türüne göre değişiklikler yapmak gerekli. Üreticilerin Android işletim sistemini alıp kendi cihazları için uyarlaması sırasında RAM de şişmelerin olmasıda kaçınılmaz.

• Ayrıca uygulama için yine bilindik dillerle değil Objective C ile yazılan bir XCODE platformu var. (Yeni dilin adı swift). Yani oyunlar port edilirken yeni baştan yazılıyor diyebiliriz. Ayrıca hali hazırda IOS 7 ile birlikte The Metal API mevcut. Bu iphone kullanıcılarına OpenGL kullanımında büyük esneklik sağlıyor. Tabi Unity3D gibi her platforma oyun üretimi yapan bir programda var. Ama tahmin edin Iphone için Unity3D hangi API ile destek veriyor? The Metal :)

• 8 çekirdekli işlemciler çıktı. Apple gibi herkes cihazlarının ne kadar muhteşem olduğundan bahsediyor. Bundan 1 sene önce Samsung 4 çekirdekli telefonlarını tanıttı. Fakat performans testlerinde 2 çekirdekli yapısı ile kendi A8 işlemcisini üreten Apple yine zirveyi zorladı. Bunları unutmayalım.

• 4K video çekimi tamamen saçmalık. çekilen videoların hiçbiri 4K değil. Bitrate oranları oldukça düşük tutulmuş. Bugün lütfen yakınlarınızdaki bir AVM ye gidip 4K Player sorun. YOK! Bulamazsınız! Çünkü 2 SSD nin RAID yapılmış haliyle bir pc ancak GERÇEK 4K bir videoyu oynatabiliyor.

• Fotoğraf çekimi içinde iPhone 6 çok eleştiri aldı. Megapixel'in herşey olduğunu düşünen insanlar diyafram açıklığı odak uzaklığı gibi kavramları lütfen araştırsınlar. DSLR üreticileri Full Frame sensorü olan ürünler üretmeye başlama sebebi ufak sensörün kalitesinin bir yerden sonra yeterli olamayışıdır. iPhone 5s de sensor boyutunu arttıran Apple, bu seferde OIS gibi sistemleri dahil etti. Bana göre daha önemli gelişmeler oldu.

• NFC teknolojisi oyuncak olarak kullanılacak olsaydı evet bencede eklemek için geç kaldı. İnsanlar birbirlerine resim attı telefonlarını sırt sırta değdirip, aynı müziği çaldılar. Eee peki sonuç? NFC yi şimdi ekleyince Apple yine kötü oldu. Gerekti ve ekledi bence olay bundan ibaret.

• Ödeme sistemi için birşey söylemeyeceğim. Bunu ilerde göreceğiz. Ama emin olun Apple Pay çıktıktan sonra pek çok yerde yaygın olarak kullanılabilir duruma gelecektir.

Son olarak ekrana ve bataryaya değinmek istiyorum.

• Ekran büyümesi bence büyük batarya koyma stratejisinin bir sonucu. baş parmağınızın uzanamadığı yerler içinde alt düğmeye iki kere dokunmanız yeterli. Erişilebilirlik özellikleri dahil oldu.

• Batarya yine çok konuşulan arasında. iPhone 5S e göre güç tüketimi yarı yarıya azaldı. Ben sizin yazınızda paylaştıklarınızdan daha verimli olacağı kanısındayım.

Sonuç olarak bu kadar eleştirilen iPhone yine güzel sonuçlar yakalayacak. Piyasadaki diğer telefonlar ile değerlendirildiğinde "Ya iyimiş bu iPhone 6" diyenler artacaktır. Apple multi touch dokunmatik ekranı çıkartmadan önce Nokia bize kasasını değiştirip yeni model diye satmaya çalışıyordu. Lütfen unutmayalım, unutturmayalım.

• quote:

Orijinalden alıntı: tunlab

arkadaşlar apple'ın herşeyini eleştirebiliriz, bende şuanda android kullanıyorum uzun süre iphone kullandım,
    ama ben android'de böyle bir ödeme şekli kullananmam kimse kusura bakmasın kendi düşüncemdir, apple da gözü kapalı kullanırım ve yıllarca bankacılık işlerimi yapdım ama android'e geçdim geçeli kullanmıyorum, yüklü bir fatura ile karşılaşmayı kimse istemez, nedenini hepimiz biliyoruz

:) mukemmel, kusursuz, guvenli, stabillite tanrisi, pacalarindan orijinallik akan, muhtesem, innovatif (hele su webos'tan 1e 1 calinti pencerelerine hastayim) ios sayesinde bazi unlulerin fotolarinin sergilenmesi gibi senin de bankacilik islemlerin carsaf carsaf sergilenmez insallah

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• skid_row kullanıcısına yanıt
    Keşke sadece resimlere bakmak yerine birde sebebini okusaydın biryerlerden.

Saldırı direk Apple id üzerine gerçekleşmiş. Şifre kırma algoritması ile kırılmış yani. Herhangibir açık yok icloud da :)

Kaldı ki zaten Apple 2 li güvenlik sistemine geçmişti. Geçiş yapmamalarının cezası bu. :)
  • Sevgili Mesut Çevik, bir teknoloji sitesi editörü ve genel müdürü olarak, tecrübeleri ve takibi sonucunda bir düşünceye varıp, bunu bizlerle paylaşıyor. Bu konuda kendisi ile aynı fikirdeyim. Görünen köy kılavuz istemez. Iphone 6 lasnmanın bu şekilde geçeceğini bekliyordum ama asıl beklediğim sinematik konuşma olmadı.

Beklediğim konuşma şuydu.

"Evrim yasaları gereği, insanlık yıllar içinde mutasyona uğradı ve ilk iphone dan bu yana insanların elleri gözle görülür şekilde büyüdü. Bu büyümeyi görmezden gelemezdik, işte 5.5 inchlik iphone' u bunun için tasarladık"

Apple Pay ve NFC sektör için bir devrim mi? Yoksa sadece Apple için yeni bir şey mi? Bölüm:2

Apple lansman stratejisi hiç değişmiyor

Apple şirketi, başka telefonlarda uzun zamandır mevcut olan, ufak ufak özellikleri, sanki kendileri bulmuş gibi anlatıyorlar ve bir de sanki dünyayı yeniden keşfetmiş gibi abarta abarta anlatıyorlar. Apple şirketi, bütçesinin yarısını sunum işine ayırıyor sanırım. Dünyanın en sinematik konuşan insanlarını bir araya getirmişler, onlara lansman yaptırıyorlar.

Bu seferki yine en sakiniydi, şova en az dönüşen lasnmandı. Daha önceki lasnmanlarda, alkışlayanlar arasında ağlayanlar gördüm. Bu kadar olur yahu, resmen Hollywood yönetmeleri tarafından kurgulanmış, baştan aşağı şova yönelik lansmanlardı.

Not: Kesinlikle Android veya başka bir ürünün fanı değilim. Kendi saf düşüncelerimi paylaşıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Virtual Reality -- 14 Eylül 2014; 0:36:00 >

• quote:

Orijinalden alıntı: skid_row

quote:

arkadaşlar apple'ın herşeyini eleştirebiliriz, bende şuanda android kullanıyorum uzun süre iphone kullandım,
    ama ben android'de böyle bir ödeme şekli kullananmam kimse kusura bakmasın kendi düşüncemdir, apple da gözü kapalı kullanırım ve yıllarca bankacılık işlerimi yapdım ama android'e geçdim geçeli kullanmıyorum, yüklü bir fatura ile karşılaşmayı kimse istemez, nedenini hepimiz biliyoruz

:) mukemmel, kusursuz, guvenli, stabillite tanrisi, pacalarindan orijinallik akan, muhtesem, innovatif (hele su webos'tan 1e 1 calinti pencerelerine hastayim) ios sayesinde bazi unlulerin fotolarinin sergilenmesi gibi senin de bankacilik islemlerin carsaf carsaf sergilenmez insallah

apple işletim sisteminde evet stabilite tanrısıdır, bunu şuan yazarken 2009 model mb pro bilgisayarımda daha iyi anlıyorum,evet mükemmeldir eğer salak salak şifreler koyup hesabını patlatmazlar, korkma kimse apple cihazlarda bişey yapamaz ama ben şuan kullandıgım android cihazlarında o bahsetdiğin çarşaf olayından korkuyorum, kimse apple'ın sağlamlıgına laf edemez, ne sen nede burda apple'a çakıp puan toplama peşindeki mod'lar, aksini ispat edin görelim ben burdayım

• Yahu Apple'a tanrı muamelesi yapan 'garip' tipler var.Arkadaş alt tarafı bir marka bu marka eleştirilemez mi ya? Şu yazıda neyi hatalı buldunuz kaç sayfa okudum hep aynı papağan gibi "neden diğer firmaları eleştirmediniz".Yalan mı söylemiş 5.5 ekranda üst ve altta bıraktığı boşluğa bak rezaletten öte bir şey o telefon geldiğinde elinize aldığınızda anlıcaksınız.4 yıllık teknolojiyi yeni çıkarmış gibi anlatıp bir de çalışanlarını tribün gibi dizip çığlıklar attırmak mı büyük firma? Takmışlar Samsung'a bir de evet bende sevmiyorum Sony LG varken diğer markalara bakmam.LG kavisli ekranlı telefon çıkardı 1 sene önce yenisini çıkarmaya hazırlanıyor diğer yanda SONY ufak boyutlara inanılmaz özellikler sığdırma derdinde.Karşı tarafında Apple'ın çıkardığı telefon.Hangi yönünü seçip alacağım bunu?
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: skid_row

quote:

apple işletim sisteminde evet stabilite tanrısıdır, bunu şuan yazarken 2009 model mb pro bilgisayarımda daha iyi anlıyorum,evet mükemmeldir eğer salak salak şifreler koyup hesabını patlatmazlar, korkma kimse apple cihazlarda bişey yapamaz ama ben şuan kullandıgım android cihazlarında o bahsetdiğin çarşaf olayından korkuyorum, kimse apple'ın sağlamlıgına laf edemez, ne sen nede burda apple'a çakıp puan toplama peşindeki mod'lar, aksini ispat edin görelim ben burdayım

Katiliyorum bende banka islemlerim icin Android tercih etmeyisimin nedenidir, apple en iyisimi tartismasina girmek yersiz ama ios en iyisi suanda

• Mesut Çevik , burda yazdıklarının çoğunu biryerlerden kopyala yapıştır ve kendi fikirlerin olmadığını biliyorum . Neymiş çift çekirdekli 64 bit 4 çekirdekli 64 bitten daha iyiymiş helede o işlemci hızıyla . Gerçekten şaka gibi . NFC yi daha dün icat edip kendileri kullanmış gibi gösteren ve büyük ekran fobisini zorla yenen bir firma bu fiyat politikasıyla , en pahalı yedek parça ve tamir ücretini elinde tutan bir firma daha ne kadar savunulabilir bilemiyorum .
    İphone un şu anda sadece isim imajını pazarladığını hepimiz biliyoruz ve bu telefonu alan kesiminde kimler olabileceğini tahmin edebiliriz ....
  • tunlab T kullanıcısına yanıt
    tamam canim...

• etabek kullanıcısına yanıt
    Bitmiyorsunuz, korkarim bitmeyeceksiniz de..
    Ayrica resim cizilir, o dediklerin fotograf oluyor:) anlamini bilmedigin kelimeleri sagda solda kullanmadan manalarini arastir. Kisilerin ozel hayatina tecavuz etmek tarzim degildir, ama anlasilan sen bu durumdan hosnut gorunuyorsun.
    Apple evet acigimiz var bu yuzden calindi mi diyecek?? Yada ortalikta apple funboylugu yapan editorler cikip da simdi yerden yere mi vuracak?? O biraz yurek ister, yani tukurdugunu yalamak...
    Nese bosverin elma ile kekler,joleler yuzunden birbirimiz kirmayalim. :) hic biri guvenli degil ama mecburen kullaniyoruz ve kullanacagiz. O yuzden hic uzatmayalim arkadasa sadece dikkat et dedim hepsi bu:)

• Borsaya kaydı olan bir şirket seve seve iyiyide kötüyüde bildirmek ZORUNDA! Kısacası açık varsa eşek gibi yazacaklar. Ben sadece bu yersiz Apple düşmanlığını anlamıyorum!!!

Doğru söylüyorsun kelime hatası yapmışım. Anlamını bilmediğin kelimeleri sağda solda kullanmadan önce araştır demeni, konuşmada üste çıkma gayreti olarak gördüğümden anlayışla karşılıyorum :)

O kadar dil bilgisi uzmanı olsan, yada doğru yazmak için uğraşsan benim yanlışımı düzeltirken fotoğraf yerine fotograf yazmazdın :)

Yine de cevabın için teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi etabek -- 14 Eylül 2014; 13:29:17 >
  • Apple' karsi paralel oldunuz simdi de. Samanyolu kanali gibi isiniz gucunuz b*k atmak olur artik Apple'a

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mesut Çevik yazının devamını bekliyoruz milletin gözü açılır belki artık

• Bütün apple sayfaları hararetli yahu
  • Bu tartışma hiç bitmez. Bana göre IPhone un her parçası ortaya çıkmışken, en az ilgi duyulan modeli olmasını bekliyordum. Ama yine en çok tartışılan olmayı başarmış. Samsung, HTC, SONY gibi markalar orta seviye üreticiler. Ne kadar ram, ne kadar hız koysalarda hiç bir zaman A kalite (şimdilik, Mercedes) olamazlar. Yine en iyi sonucu tüketiciler verecektir. Kimse iPhone 6 almakla veya diğer ürünleri salak olmaz. Herkesin kendine göre bir hesabı vardır. Çoğu insan telefonun tasarımına, sorunsuzluğuna, kalite alğısına bakar parası varsa alır. Gerisi boş. Kaç kişi note 3 alıpta oyun oynuyor. Artık telefon telefon olmaktan çıktı. Bir aksesuar, hayat arkadaşı oldu.

• skid_row kullanıcısına yanıt
    tabi cevap veremezsen gülersin işte ancak böyle
  • UpTheIrons kullanıcısına yanıt
    Sizde A Haber gibi Gökçek tv gibi 7/24 yıkama yağlama ve diğer herkese bok atma işine girin.

• 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.