Şimdi Ara

Apple, Mac bilgisayarlar için 40 çekirdekli 3nm işlemcileri 2023'te çıkaracak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
746
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Apple, Mac bilgisayarlar için 40 çekirdekli 3nm işlemcileri 2023'te çıkaracak

The Information'da yayınlanan yeni bir rapor, 5nm M1, M1 Pro ve M1 Max'in yerini alacak yeni Apple Silicon yongaları hakkında ayrıntıları ortaya koydu. Birkaç yıl içinde Apple, Mac için 40 çekirdekli işlemciler üretmeye başlayacak.

Ayrıca Bkz.iPhone 14, TSMC'nin üretim sorunları nedeniyle 3nm işlemci ile gelmeyebilir

İçeriden gelen bilgilere göre, Apple ve TSMC, 5nm işlem teknolojisinin geliştirilmiş bir versiyonunu kullanarak ikinci nesil (M2) çipler üretmeyi planlıyor. Ayrıca yeni işlemciler iki kalıptan oluşacak ve bu da daha fazla çekirdek kullanımına olanak sağlayacak. M2 yongalarının gelecekteki MacBook Pro'larda ve diğer Mac masaüstü bilgisayarlarda kullanılması muhtemel.

Apple, Mac bilgisayarlar için 40 çekirdekli 3nm işlemcileri 2023'te çıkaracak

Apple, M3 çip ile büyük bir sıçrama planlıyor

İlginç bir şekilde şirket, bazıları TSMC'nin 3 nm işlem teknolojisi kullanılarak üretilecek ve dört adede kadar kalıp ve 40 adede kadar bilgi işlem çekirdeğine sahip olacak üçüncü nesil Apple Silicon yongalarında (M3) "çok daha büyük bir sıçrama" planlıyor. Karşılaştırma için, M1 yongası 8 çekirdekli bir işlemciye sahipken, M1 Pro ve M1 Max'in her birinde 10 CPU çekirdeği bulunuyor ve en üst seviye Mac Pro, 28 çekirdekli bir Intel Xeon W işlemci ile birlikte geliyor.

Öte yandan TSMC'nin 2023 yılına kadar Mac ve iPhone için 3nm çipler üretebilmesi bekleniyor. Son olarak The Information tarafından hazırlanan bu rapora göre, üçüncü nesil çiplerin Ibiza, Lobos ve Palma kod adları altında geliştirildiğini de belirtelim.

Kaynak:https://www.theinformation.com/articles/apples-road-map-for-mac-chips-shows-likely-advantage-over-intel

• 40 kere maşallah!

• Artık kişisel bilgisayar tarafında apple rakipsiz olacak eğer diğer markalar ciddi alternatifler sunmazsa.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-8E9B2F559 -- 7 Kasım 2021; 16:40:26 >
  • Bir süre böyle haberler okumamalıyım sanırım, M1 almamak için iyi dayandım, M1 Pro'nun mutlu etmesi gerekiyor. :)

Ve koskoca bir devri bitiriyorlar adeta > Intel & AMD.

• demekki doğru hisselere yatırım yapmışım. benim portföyümde hem apple hem tsmc var.

• ozbey08 kullanıcısına yanıt
    Yabancı hisse senetlerini kolayca alıp-satabileceğimiz platform olarak hangisini kullanıyorsunuz?

• serdarcenk kullanıcısına yanıt

ben midas menkul değerlerin mobil uygulaması var oradan alıyorum.

eğer yerli şirketlere güvenmiyorsanız interaktivebrokers var. oradan da alabilirsiniz.

veyahut bu tür temalara yatırım yapan fonlar mevcut

örnek:

https://www.tefas.gov.tr/FonAnaliz.aspx?FonKod=IJC

https://www.tefas.gov.tr/FonAnaliz.aspx?FonKod=AFT

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Keşke gaming kısmı için de uygun bir mac çıkarsalar gözü kapalı alırıdm

• Janti kullanıcısına yanıt
    Bende tam M1 Max’lı MAC almaya karar verdim bu haberler çıkmaya başladı kararsız kaldım.

iPhone gibi de değil ki her sene yenisini alalım. 50.000 TL az para değil.

Birde dolar var işin içinde artacak fiyatlar.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • maximus01982 M kullanıcısına yanıt
    Bahsi geçen tahminler doğruysa ki genelde doğru çıkıyor, seneye Türkiye’de bu cihazları neredeyse kimse alamayacak zaten. O sebeple gönül rahatlığıyla M1 Pro veya Max alabilirsiniz.

• nereye kadar kuculebiliyor bu çipler bu işin sınırı nedir ?

• Apple dersine çok iyi çalışıyor,düşük güç tüketimi ve performans rakiplerine resmen nazire edercesine işlemcilerini çıkartıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi joven -- 7 Kasım 2021; 17:48:16 >
  • 2023 mü? seçim haberi, çıkacak filan demeyin çıkınca çıktı dersiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CleanCoders -- 7 Kasım 2021; 17:49:26 >
  • fiyatida rakipsiz olucak

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • galaxyg kullanıcısına yanıt
    Geliştiricilere bağlı aslında Apple ı destekler şekilde kod yazsalar şuanki işlemcileri gayet yeerli bir masaüstü performansı sunamaz ama 1080p oyunculukta baya iş görür

• Janti kullanıcısına yanıt
    Alacağım büyük ihtimal 2 sene sonra satarım alıcı bulursam.

• apple duman eder ortalığı. amd ve inteli bariz ezer geçer.

• Elektrikliarabasever E kullanıcısına yanıt
    Şuna bir bak istersen

https://www.google.com/sorry/index?continue=https://www.youtube.com/watch%3Fv%3DGA3Ly66KO9Q%26feature%3Dyoutu.be&q=EgQuLZpEGMH_n4wGIhBTvPwIQ72Fm6XdGRmWPLPeMgFy

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Valla 40 çekirdekli mobil işlemci bana hayal gibi görünüyor, ama yaparlarsa helal olsun denir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • katiliyorum. ayni performansi bir intel/amd cihaz ile almak daha pahali.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.