iTunes devreden kalktı, şarkılar için Apple Music, videolar için Apple TV, uygulamalar ve eş zamanlama için de App Store ve Finder kullanılıyor. MacOS Catalina sürümünden sonra bu değişim oldu, ondan soruyordur. |
Apple M1 Mac [ANA KONU] (81. sayfa)

-
-
Mbp Pro yu power tuşu üzerinden hdd bölümü silerek yeniden yükledim Apple hesap bilgilerini girip kullanıcı ayarlıyorum cihaz takılıyor kapatıp açıyorum ayarladığım şifreyi kabul etmiyor sıfırlanmıyor terminal üzerinden resetpassword diyorum dizine erisemiyor hatası veriyor ikinci mac olmadan kurtarma imkanı yok mu şimdi?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
ben telefonda hiç yaşamadım böyle birşey. Bugün için konuşacak olursam M1 de de yaşamadım çok garip bir şekilde.Geçen gün deli etmişti birşey araştırırken durmadan donuyordu. Bugün hiç yapmadı.
-
quote:
Orijinalden alıntı: Mbaydar76
Mbp Pro yu power tuşu üzerinden hdd bölümü silerek yeniden yükledim Apple hesap bilgilerini girip kullanıcı ayarlıyorum cihaz takılıyor kapatıp açıyorum ayarladığım şifreyi kabul etmiyor sıfırlanmıyor terminal üzerinden resetpassword diyorum dizine erisemiyor hatası veriyor ikinci mac olmadan kurtarma imkanı yok mu şimdi?Cihazın dilini İngilizce yaparak tekrar bir dener misiniz?
-
Evdeki masa üstü PC 10 yılını doldu, MacBook M1 çok hoşuma gitti, ilk mac’ im olacak, nasıl bir tecrübe acaba ?
Birde kullanabilir miyim, işime yarar mı bilmiyorum.
Yanımda taşımam, taşısamda işim olmaz, telefon zaten her işe yetiyor, evde kullanırım sanırım -
tesekkurler biraz araştırmalar sonucu yaygın bir durum olduğunu gördüm bende iade ettim bugün cihazı pandemi olmasa işyerinde yan masa komşum da mac kullanıyordu ama home office sebebiyle evde olunca uğraşmak istemedim iki cihaz gerekiyormuş düzeltmek için
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
m1 mac mini daha uygun bir seçenek olabilir sizin için, tabi monitör ile kullanırım derseniz
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi viper17 -- 15 Şubat 2021; 23:48:25 > -
Arkadaşlar Mac inizin yanında Apple Watch sahibi olan arkadaşlara bir sorum var. Bilindiği gibi Mac kilidini saat ile açabiliyoruz bunun yanında kilitli notlarıda açabiliyoruz ama bunu yapamadım. Nasıl yapılabilindiğine dair bir fikri olan var mı ?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi efesb -- 17 Şubat 2021; 15:32:56 > -
Macbook Air M1 16GB RAM alırsam sizce Android Studio'da sorun yaşar mıyım?
-
yasarsin.kullanamıyorum ben su an m1 icin yapim asamasinda daha ana konudaki uyumlu uygulamalar listesinden kontrol edebilirsin -
Aslında donanımsal olarak sormuştum. ABD'den kuzenim gelecek. Ona sipariş vereceğim. İleride kullanmalık düşünüyorum. Malum buradaki fiyatları belli. Pro ile Air arasında kaldım. 300$ oynuyor neredeyse.
-
cihazin donanimi giclu tabi ama uyumlu hale getirmedikleri icin sistemi ne kadar yoracak bilemeyiz. ben 16 gb pro olani aldim size de en az 16 gb ram tavsiye ederim sonucta tek basina program bile cok ram tuketiyor. bi de emulator calstircaksiniz -
16 GB düşünüyorum zaten. 1080$ tutuyor. Güncel kur ile 7560 lira tutuyor.
-
Hocam korsan yazılım kullanmadım hiç. Öğrenci hesabıyla JetBrains uygulamaları zaten ücretsiz. Adobe artık kullanmıyorum ama kullansam bile abonelik ücretleri yine öğrenci hesabına uygun.
-
Adobe ile işim yok, Affinity kullanıyordum ipad'de satın almıştım ama mac için 229₺ gibi bir fiyata ayrıca almamı istediğinden bir süre korsan kullanıcaktım olmadı. Ama ben korsan olarak kuramadım derken programların çalışmasıyla ilgili sorun olup olmadığı anlamadığım için o şekilde örnek verdim. Rosetta ile m1'i desteklemeyen uygulamaları da yani aslında tüm uygulamaları bir şekilde çalıştırması gerekiyor. Tabi korsan kurulum ile orijinal kurulum muhakkak farklıdır. Korsanda arkaplan işlemleri belki m1'e uygun olmadığı için de sorun yaşamış olabilir yoksa hepsi çalışıyordur. -
-
Size özel mi bilmiyorum ancak bunları göze almanız gerekirdi. Cihaz uçuyor, kaçıyor onda yalan yok ancak yepyeni bir cihaz. İşletim sistemi ve işlemciler daha yeni çıktı. Apple her zaman ilk çıkardığı ürünlerde kullanıcılarını üzmüştür bunu da forumun en başında defalarca söyledim.
Ben dahil bu cihazı alan herkes kumar oynadı. Şu anlık benim için sorunsuz gidiyor ancak yarın bir bakarsınız öyle bir problem ortaya çıkar ki Apple cihazları geri çağırır.
Yani bile bile lades olmuşsunuz, ana işini bu cihazdan yapan herkes çok daha yavaş olsada intel almalı. Oturmuş bir platform yarın bir gün sürpriz ile karşılaşmazsınız. Mac cihazları diğer cihazlardan ayıran budur zaten.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Androge0s -- 18 Şubat 2021; 20:46:21 > -
Air bilindiği üzere belli işlemlerde performans kısıyor. Ayrıca zaten emülatör ile çalışıyor hala çoğu uygulama yani aslında siz haklısınız ama keşke bu kadar hızlı geçmeseymişsiniz m1'e. -
Evet haklısınız. Acil ihtiyacım olduğundan ve uzun süreli kullanırım düşüncesiyle son modeli tercih ettim. Alırken bunları göze aldım aslında. Bu kadar şikayet ettiğime bakmayın cihazı yine de beğeniyorum. Ama benim gibi işler yapan ve bu düşüncelerle bilgisayar alacak olan insanlar forumu okuyor. Benim yaşadığım problemleri de görüp düşüncelerini ona göre şekillendirsinler diye düşünerek yazdım. Belki okuyup air yerine proya dönebilir birisi diye yazdım. Apple'ın bir çok cihazını kullanıyorum maalesef bu sene aldıklarımda çok sorun yaşadım. M1 versiyonlu adobeleri bekleyeceğim. Onlarda da problemlerim çözülmezse başka br çözüm yolu bulunur diye düşünüyorum. Şimdilik sadece işlem olmadığı halde mouseun durup dönmesine neden olan probleme takılıyorum.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X