Şimdi Ara

Apple M1 Mac [ANA KONU] (306. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9.178
Cevap
220
Favori
416.889
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
28 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 304305306307308
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Type-c'li monitörler çok pahalı diye düz monitör alıp hub işini ayrı hallederim dedimde bulamadım. Öneri için teşekkürler ama banada pek güvenilir gelmedi :D

• evrensel denetim etkinken iPad'e fare geçiyor kullanımda sorun yok ama scroll kullanamıyorum, nasıl yapılacağı ya da neden olduğu hakkında bilgisi olan var mı

• Apple Silicon için konuşuyorum. Verecekleri destek bellli piyasaya sürdükleri tarihten itibaren 6 yıl. Sonrasında hareket alanı yok her şey Apple'ın hakimiyetinde. O yüzden size katılıyorum. Gerçek bir ihtiyaç sözkonusu değilse ekstra donanım için boşa para verilmiş olur.

İntel Çipsetliler için durum farklı tabi ama onlarında son dönemlerini yaşıyoruz. Eski intel mac mini'mi 11 yıl kullandım ama yenilerin ömrü yarısı kadar olacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cirrus- -- 6 Mayıs 2022; 15:52:42 >
  • Cirrus- kullanıcısına yanıt

Bunlar öyle pek uzun ömürlü cihazlar olmayacak. Eski cihazlara ram ekle, ssd ekle, uzun süre işletim sistemi desteği al. Hatta gerekirse Windows ve Linux yükle. Bu dönem geride kaldı. Snapdragon işlemcili windows laptoplar piyasaya çıktığında aynısı bunlar için de geçerli olacak.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cirrus- kullanıcısına yanıt
    6 yılı nereden çıkardınız? Şu an alınan 64gb ramli bir m1 max rahat bir profesyoneli, ne yaptığı ile bağlı olarak 5-10 yıl götürür. Sattığında bile gerekli miydi diye sordurtur? Açıkçası seneye çıkacak m2 pro da 16gb ram seçeneğini kaldırırlarsa şaşırmam. Çoğu 2015 ve öncesi mbp kullanıcı ramden dolayı sattı ve pro/max e geçti. 64gb m1 max, hardcore bir kullanıcı için bile en az 5 sene ölümsüzdür.

Mac market ios kadar gelişmiş değil, çoğu pro program harici yükleniyor. Destek kesmesi bir sorun teşkil etmez. Sistem güncellemesini ben dahil çoğu çevremdeki kullanıcı dert etmiyor. Gözlemim, Windows dan maca yeni geçmiş insanlar anlamsızca durmadan software update tuşuna periyodik olarak basıyor, zamanla onlarda büyüye ve olaya kapılacaktır. Operating system zaten harika ( dün swapla 88gb ram kullandım bir ara; ne fan sesi ne ısınma ne de lag vardı), yüksek bandwithli cpu harika çalışıyor (geçişler inanılmaz snappy), şarj 8 saat gidiyor en ağır koşulda, 1.6 kilo her yere taşınıyor, 14 inç ince çerçeve tasarımı ile her çantaya sığıyor, iki 4k monitöre bağlanıyor sadece cpu 1-2 derece artıyor. Apple bence tarihinde ürettiği en iyi cihazını üretti.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• Thee_Eng kullanıcısına yanıt

Hocam merhaba, zamanın varsa sana birkaç şey sormak isityorum cevaplarsan sevinirim. Yaşım 50, bugüne kadar hiç apple ürünü kullanmadım. Çocuk lgs sınavına girecek ve onu motive etmek için sınavda derece yaparsa ne istersen alacağım dedim oda ipad yada macbook isterim dedi. Olay şurada windows yada android dünyasında ne sorsa cevabım var ama konu apple olunca verecek cevabım yok. Takıldığımız birkaç konu var, bunlardan biri bu cihazlara bu kadar para veriyoruz ama hep en iyisi olsun diye tutturuyoruz dolayısıyla macbook air için baz model olan 8bg ram ve 256 gb ssd li modeli alırsak keşke 16 gb ramli alsaydık dermiyiz korkusu var. 8 gb ram için 4000 tl fark vermeye değer mi? 8 gb'lı bu modeli alsak standart bir kullanıcı için ilerde (Kısa vadede) sıkıntı olur mu? ( İnternete gir, ofis programları çalıştır, online derse gir vs ) Yada ipad mi almak daha mantıklı? Yorumlara baktım herkes bu cihazları para kazanmak için almış gibi anladım. Bizim gibi bir lise öğrencisi adayı için gereksiz bir olay mı? ( Evde İyi seviyede Windows bilgisayarı var) Macbook air dedim ama 16 gb lı modele çıktığımızda bu sefer 8 gb lık pro modeline eş bir ücrete çıkmış oluyoruz o zaman da az daha verip pro mu alsak ikilemi başlıyor. teoride iki cihazda hemen hemen aynı donanıma sahip gibi duruyor yada ben aradaki farkı anlayamadım. 8 gblık mcbook pro mu yoksa 16 gb lık macbook air mi tercih edilmeli? Cevapların için şimdiden teşekkürler.

• suan .net uzerine calisiyorum ve ileride ios gelistiricisi olmak istiyorum. 8gb ramli air isimi gorur mu? visual studio code, visual studio 2022, swift falan kullanacagim.

• kartel1 K kullanıcısına yanıt

Bana sorulmamış ama izninizle kendimce yanıtlamak istiyorum.

Öncelikle en baz model olan Macbook Air M1 8/256 kullanıcısıyım. Yaklaşık 3 haftadır bu cihazı kullanıyorum. Almadan önce sizin gibi ben de hangi RAM seçeneği bana uygun diye araştırdım. İlerisi için 16GB versiyonuda çok önerildi. Ama standart bir kullanıcı için fazla önemi olmadığı sonucuna vardım. Geçen yılın kaynaklarında SSD sağlığı açısından mutlaka 16GB almalısınız yazılmış. Ama artık RAM ve SSD arasındaki takas olayı kendi gözlemlerime göre çözülmüş. Bunlara dayanarak 8GB olanı gönül rahatlığıyla alabilirsiniz diyebilirim. Ha eğer verebilecek bir durumdaysanız 16GB tabiki daha üstün. Para boşta duracağına fazladan 8GB RAM olması daha avantajlı olacaktır.

Özellikle söylenen bir şey var o da 8GB Macbook Pro alacağınıza 16GB Macbook Air alın.

Ben de MacOS'te yeniyim o yüzden yanlışım varsa kusuruma bakmayın.

• Arkadaşlar benim belirli bir kullanım amacım yok, şu programı çalıştıracağım falan demiyorsanız 8 fazlasıyla senelerce yeter ama Xcode falan düşünen kişiler 16 almalı kesinlikle. Özellikle cihaz beni hiç sınırlamasın diyorsanız. 16 air 8 prodan çok daha iyidir. Monitör, klavye, fare falan varsa Mini de bakılabilir ama ben olsam Air düşünürdüm çünkü touchpad'in gesture'ları çalışma hızınızı çok artırıyor.

SSD konusu çok önemli değil çünkü çoğu kullanım tarzında (4k-8k video editler hariç) 256gb fazlasıyla yeter, yetmediği her durumda harici bir ssd takar işinize devam edersiniz. Depolamayı 256'daen 512'ye çekip sadece 256gb kazanmak yerine 1-2tb artırabilirsiniz aynı parayla.

Bu sistemin en önemli bileşeni RAMdir. Genel olarak ram arttıkça bilgisayar hızlanır ve sorun yaşamazsınız. 8gb ram i açıkçası kimseye önermiyorum. Mühendislik öğrencileri ansys abaqus vb analiz programlar için Windows kuracaklardır. Bu durumda 16gb ram bile yaptığınız işe göre sıkıntı çıkarabilir. Bence mühendislik “öğrencisi” için en mantıklı bütçeye uygun seçim, air 16gb ram.

Paramı bundan çıkaracam diyen herkes en az mbp ve 32gb ram almalılar. Hukuk, tıp, myo, eğitim fak vs gibi kodlama, analiz, ağır simülasyondan uzak bölümlerde ve hiç Windows kullanmayacaklar için 8gb ram yetebilir ama bence yine keyif vermez.

Ekmeğini bundan çıkaracaksa, hem öğrenci olurum hemde piyasada çalışırım diyorsa mbp 32gb öneriyorum. Tabiki gönül ister 64gb ram olsun ama galiba fiyat 12bin artıyor. Maalesef yüksek rakamlar.

SSD kişisel kullanım ile alakalı, bir yorum yapamam, ama SSD miktarı artınca yazama okuma hızıda artıyor.

Kısaca, Profesyonellere MBP 32gb ram (min., butçe varsa 64gb), diğerlerine Air 16gb ram öneriyorum. İster pro olun yada olmayın bu seçime göre çok uzun yıllar bu cihazları sorunsuz kullanırsınız.

• Lalo Salamanca kullanıcısına yanıt

Hocam cevap için teşekkür ederim. Sorunun size sorulup sorulmaması önemli değil, zaman ayırıp düşüncelerinizi paylaşmanız benim için değerli. Her türlü fikre ihtiyacım vardı tekrar teşekkürler.

"Özellikle söylenen bir şey var o da 8GB Macbook Pro alacağınıza 16GB Macbook Air alın" bende bu görüşe katılıyorum ama 14 yaşındaki bir çocuğun bu kadar kapasiteye ihtiyacı varmı orası aklımı kurcalıyor. Yapacağı iş belli.

• Thee_Eng kullanıcısına yanıt

Hocam cevap için teşekkürler ama çocuğun 14 yaşında olduğunu gözden kaçırdınız sanırım. Yapacakları ve beklentisini yukarda yazmıştım. Baz model bu iş için yetmez mi yada ne kadar süre problemsiz götürürü öğrenmek istemiştim.

Ben yakın zamanda 8 gb MacBook Air modelinden aldım. Memnunum.

(8 GB MacBook Air ile Windows bir laptop arasında kararsızdım. 16 GB ram'li model maliyet açısından benim seçeneklerim arasında yoktu, ayırmayı düşündüğüm bütçeyi aşıyordu belirtmek isterim.)

8 gb ramli modeli düşünmüyorsanız, "8 gblık Macbook pro mu yoksa 16 gb lık macbook air mi tercih edilmeli?" sorusunun cevabı bence kesinlikle Pro değil, Air olmalı. Pro modeli kullanmadım, satın alma sürecinde izlediğim incemelerdeki genel kanıya göre cevaplıyorum.

Şu videoyu da fikir vermesi açısından izleyebilirsiniz:

https://www.youtube.com/watch?v=7-T5g_VCdKY

(Genel olarak içerik kalitesi çok iyi bir kanal diye düşünüyorum. Diğer videolarına da göz atmanızı tavsiye ederim.)

• Ensarrrrr E kullanıcısına yanıt

Size de çok teşekkür ederim. Sizin kullanım amacınız ve işiniz nedir bizim durumumuzla kıyaslamak adına sakıncası yoksa öğrenebilir miyim?

Rica ederim. İş için Office uygulamalarının web versiyonlarını, şirket içi web paneli ve Youtube, Donanımhaber gibi internet gezintileri için kullanıyorum şu an.

Bu arada 6 Haziran'daki Apple etkinliğinde yeni Macbook modelleri duyurulabilir deniliyor. LGS sınavından bir gün sonra oluyor sanırım :D. Modelleri tekrar değerlendirmeniz gerekebilir.

• Ensarrrrr E kullanıcısına yanıt

Bence 6 Hazirandan önce alıp konuyu kapatmalıyım yoksa çok canım yanar 

Çocukta sizinkine benzer bir kullanım yapacak. Ama uzun süreli götürür mü ona karar veremedim. Bu ekonomik durumda tüh yanılmışız deme lüksümüz yok.

Tekrar teşekkürler.

• Şu anda MacBook Pro M1 8GB 256GB kullanıyorum. Öncesinde de MacBook Pro 2020 i5 8GB 512GB kullanıyordum.

Önceki cihazımı bir yılı biraz aşkın bir süre kullandım. Avukatım. O nedenle bana yeterli geliyordu. Ancak cihazı zorlamaya başladığımda ısınmalar oluyordu. Ama RAM konusunda hiçbir eksiklik hissetmemiştim. Apple çipli bir cihaz kullanmak istediğim için de cihazımı değiştirdim. Değiştirmeden önce de 16GB bellekli versiyonu mu alsam diye çok düşündüm. MacBook Pro’da touch bar olması, ekran parlaklığının daha yüksek olması, daha büyük bir izleme dörtgeniyle gelmesi, mikrofon ve hoparlör kalitesinin daha iyi olması nedeniyle 16GB Air yerine 8GB Pro tercih ettim. İzlediğim YouTube videolarında da ağır kullanımda bile 8 ile 16 arasında bir fark yoktu.

İşim dolayısıyla zaten cihazı pek zorlayacak işlemler yapmıyorum. Ofis uygulamaları, ofis uygulamalarına benzer mesleki uygulamalar, çevrimiçi görüşmeler, tarayıcıda araştırma yapmak (çok sekmeli), dizi-film izlemek için kullanıyorum cihazı. Böyle bir kullanımda 8GB bellek yeterli oluyor. Hiçbir problem yaşamadım. Ki Intel işlemcili modelde de bu konuda hiçbir sıkıntı yaşamamıştım.

Bu kullanım tarzına sahip arkadaşlar bence gönül rahatlığıyla 8GB bellekli modelleri alabilirler. Ama 3-4 sene sonra bu kullanım tarzında 8GB bellekli model yetersiz kalır mı bilmiyorum. Ben çok uzun süre bu modeli kullanmam diye şimdiden fazla para vermek istemedim.

Ancak açık konuşmak gerekirse 256GB’nin yetersiz kaldığını söylemeliyim. 512GB büyük bir rahatlık sağlıyordu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F9E4C65F7 -- 7 Mayıs 2022; 19:3:49 >

Hocam içimden geçen 14 yaşında bir çocuk için 8GB'ın yeterli olduğu. E bi de üniversite sınavı var o zaman düşünürsünüz kaç GB alsak diye :)

• Lalo Salamanca kullanıcısına yanıt

Teşekkür ederim hocam. İnşallah o günleri de görüp o zaman için ayrı pazarlık yaparız çocukla.

• 
Sayfa: önceki 304305306307308
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.