Şimdi Ara

Apple M1 Mac [ANA KONU] (308. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9.178
Cevap
220
Favori
416.895
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
28 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 306307308309310
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Mevcut halinde kasma var gibi geliyor bana.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • matolimehmet kullanıcısına yanıt
    Sen öğrencisin, profesyonel değil. Parallels kur emulatötü iyi çalışıyor, ama 8gb ram değil 16gb olsada VM ile kasma kaçınılmaz son. En az 32 gb ram lazımki işte harika çalışıyor diyebilesin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Thee_Eng -- 12 Mayıs 2022; 18:38:4 >
  • matolimehmet kullanıcısına yanıt
    Bugün bir haber okudum uygulama çıkacakmış mac için.

• Cirrus- kullanıcısına yanıt
    Hocam o yüzden ben 64gb ram li bir model aldım. Hala swap olayı windowsda yok, 64 yetmediğinde bir okadar daha sistem ssd den getirebiliyor. Genel olarak hızlı, paralells harika çalışıyor, enerji tüketmiyor, görüntüsü harika vs. Windows da bir rakibi yok bence macbook pronun.

• babadol kullanıcısına yanıt

benim bildiğim şarj yüzde 1 de olsa 30 da olsa 100 de olsa şarja takılıyken gücünü pilden değil de güç adaptöründen çektiği. Bu yüzden bilgisayara şarjda bakmanın hiçbir problemi yok diye biliyorum.

• Thee_Eng kullanıcısına yanıt

Parallels ile Vivado veya Keil çalıştırın lütfen sonra gelip buraya yazın. Son sınıf öğrencisiyim ve part time olarak sayısal tasarım mühendisiyim. Profesyonel bir savunma sanayi firmasında çalışıyorum.

Not: Vivado çalışsa ben de yüksek ram alacaktım ama şuan hiçbir manası yok. çoğu hardware programming uygulaması da bu şekilde. Başka alanlarda çalışanlar farklı düşünebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi matolimehmet -- 14 Mayıs 2022; 13:48:9 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Thee_Eng kullanıcısına yanıt

Merhaba, parallels yerine profesyonel çözüm hangisi?

windowsta olup, macte olmayan bazı uygulamalarım var. Yola ilk UTM ile çıktım. Kesinlikle iş görüyor. Open-source vs ama ram tüketimi yüksek. Windowsa kaç gb ram veriyorsanız +3gb alan lazım.

sonra parallelsi gördüm. Özellikle coherence modeu görünce direkt atladım. Yüksek lisans öğrencisi olduğum için indirmli yıllık lisans aldım.

genel olarak çok memnunum. Sanki harici monitörde bazen sorun olabiliyor gibi. İkidir bir coherencetan çıkıp tekrar giriyorum. Denk gelmiş de olabilir.

profesyonel olan çözümü o yüzden merak ettim. Parallelsin bir diğer en güzel yanı; Windows ile muhattap olmuyorsunuz. Command tuşu bile cntrl + c cntrl +v olarak kullanılabiliyor

teşekkürler

• Merhaba arkadaşlar bir konuda bilginize ihtiyacım var.

Konu pil döngüsü. MacBook Pro 14 inç var ve yeni bir alet. Neredeyse full kabloda kullandım ve pil döngüm 3.

İlk aldığım zaman ağırlıklı olarak pilde kullandım ve %60'a yakın şarj etmiştir. O dönem döngü 1 oldu zaten. Daha sonra iki kere pilde kullandım, fakat maksimum %95'e kadar inmiştir. %90 altına kesinlikle inmemiştir yani.

Bahsettiğim iki kere pilde kullanımın ikincisi henüz 2-3 gün önce olmuştu. Kabloyu taktım ve pil döngüsüne bakasım geldi. 3 olarak görünce çok şaşırdım. Benim bildiğim ve Apple'ın sayfasında da okuduğuma göre; pilin dolumları 100 olduğunda döngü bir kere artıyor.

Yani benim son iki kullanımımda kabaca %10 doldurmuş oluyor. döngüyü bir kere arttırmaktan bile uzak.

not: mesai saatlerinde HDMI'da bir adet monitor ve arada type-c dock'a bağlı bir adet daha monitor oluyor. Fakat bahsettiğim gibi, her zaman kabloda kullanıyorum.

Yani kabloyu çıkarsam pilde kullanmanın hakkını versem döngünün artmasına eyvallah diyeceğim. Ama hep kabloda kullanıp arttığını görmek garip geldi. Konuyla ilgili bilgisi olan paylaşımda bulunursa ( hatta kullanım konusunda kablo-pil dengesini nasıl tutmam gerektiğini de iletirse) çok sevinirim.

Teşekkürler

• smt_smt S kullanıcısına yanıt
    Pil döngünüz sıfırdan başlamaz o yüzden. Sıfır araba aldığınızda KM’si 0 olmadığı gibi düşünün.

• bir kaç kez sordum ama evde 4-5 yıl kullanacak grafiklere bakacak , video izleyecek biri icin m1 air 8 gb 4-5 sene gitmez mi? simdi gitmeyecekse o zaman 8 gb pro iptal , 8 gb imac iptal , 8 gb ma mini de iptal. upgrade hicbirisinde yok. bu kadar alet bosa mi cikacak?

• Grafik derken?

Video izlenir internette gezilir
    Ama aynı anda çok sekme açmak performans düşürür

• Hocam öyle bir şey yok. 8GB versiyonla render yapan bir sürü insan varken siz o saydıklarınızı 10 yıl daha yaparsınız. Her zaman böyledir bu işler. Onu alacağına 4bin daha koy onu al diyen hep çıkacaktır.

Bugün hala 10 yıl öncenin macbookları kullanılabiliyor. İçiniz rahat olsun.

• Hocam 8gb ram yetmediği noktada swap kullanıyor. Disk zaten SSD. 8 gb olan modellerin tek olayı; sürekli swap kullanımına sebep olacak uygulamalar kullanacaksanız, SSD’ye normalden daha fazla yazma-okuma işlemi yaptırırsınız. Uzun vadede SSD için zararlı tabiki. Fakat, bu tip kısa kullanımlarda problem olmaz

grafikten kastınız borsa grafikleri falansa, tarayıcı üzerinden veya firmaların uygulamalarını kullanacaksınız. Makineye ram ve grafik işlemci anlamında ciddi bir yükü yok. Fakat, photoshop tarzı grafik-tasarım konularından bahsediyorsanız, o konuyla ilgili ve bu tip programların RAM kullanımına ilişkin bir tecrübem yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi smt_smt -- 15 Mayıs 2022; 12:7:35 >
  • freedom77 F kullanıcısına yanıt

Belki öyle ifade ettim ama aldığımda pil döngüsü 3’tü demedim.

ilk baktığımda 1 idi. Bunda sorun görmüyorum çünkü ilk şarjımda %60 civarı şarj ettim. Daha sonra 3-4 günde bi bakarken farkettim ki iki tane %5lik doldurmaya iki döngü arttı.

yani birinde pilde kullandım ve %95te kabloya taktım. Döngü bir arttı 2 oldu. Bundan belki 4-5 gün sonra yine pille kullanımım oldu ve 94-95 civarında kabloya taktım. Pil döngü değerini ertesi gün kontrol ettiğimde 3’tü.

yani sorunum 100lük dolum yapmadan döngünün 1 artması. Ya da az bilinen bir şey var ve ikidir bu duruma giriyorum.

Devir sayısının bir artması için %100 dolum yapılması gerekmez. Örneğin, 10 kere %10 dolum yaparsanız 1 artar, yine örneğin bir kere %60, bir kere de %40 dolum yapıldığında da 1 artar gibi.

pil konusu yine açılacak ama benim de farklı bir sorum olacak, daha önce yazılmış gözümden kaçmış da olabilir.

ben de @smt_smt gibi günün büyük bir bölümü şarj kablosu takılı kullanıyorum. pilin de ömründen gitmesin diye buradan okuduklarımla haftada bir %20ye kadar boşaltıp tekrar tam şarj ediyorum. ancak son zamanlarda pil kendi kendini %100'den %90lara kadar boşaltıp tekrar %100'e dolum yapıyor. Eninde sonunda böylece devir sayısı artıyor. aldante gibi birkaç uygulama kurmuştum daha sonra kaldırdım. bu durum normal mi? ne yapmam gerekiyor?

Usb hub ve monitöre bağlı kullandığınızı belirtmiştiniz.

Güç gerektiren uygulamalarda, sistem usb hub üzerinden alabildiğinden daha fazla güç çekiyor olabilir mi (ve bu farkı pilden karşılayarak)?

Elektriğe bağlı olmasına rağmen, pil doluluğunun azaldığını gözlemlediniz mi?

• chaosium kullanıcısına yanıt

"Söz konusu özellik, bu işlemleri gerçekleştirmek için pilinizin sıcaklık geçmişini ve şarj etme düzenini izler.

Bu mod açık olduğunda, pil sağlığı yönetimi topladığı ölçümlere göre pilinizin maksimum şarj düzeyini düşürebilir. Gerektiğinde gerçekleştirilen bu müdahalenin nedeni, pilinizin kullanım alışkanlıklarınıza göre optimize edilmiş bir düzeyde şarj edilmesini sağlamaktır. Böylece, pilin yıpranma ve kimyasal yaşlanma hızı düşürülür. Pil sağlığı yönetimi, pilinizin ne zaman servise ihtiyacı olduğunu hesaplamak için ölçümleri de kullanır."

apple support
    Mac dizüstü bilgisayarlarda pil sağlığı yönetimi hakkında
    https://support.apple.com/tr-tr/HT211094

Bununla ilgili olduğunu düşünüyorum. Kapamanızı tavsiye edemem.

• Ensarrrrr E kullanıcısına yanıt

HDMI’ın pilden yiyeceğini sanmıyorum ama USB hub evet bağlı.

ethernet hep takılı. Son 1 haftadır da ikinci harici monitörü kullanıyordum. Belki de dediğiniz gibi pili bir şekilde 90a indirip tekrar dolum yapmasına sebep oluyor. Pil durumu üst menüde duruyor. Azalma durumu hiç dikkatimi çekmedi ama bir de pil yüzdesi bilgisini açıp öyle takip edeceğim.

Ek bir bilgi olarak bir yerde okuduğuma göre macbook kullanım şeklinize göre dolumu yönetebiliyor. Mesela mesai saatlerinde hep kabloda durduğu için, örnek olarak 18:00da işinizi bitiriyorsanız, 1-2 kala tam dolumu gerçekleştirebiliyor (kapatıp gittikten sonra pil tam dolu olsun diye). Doldur boşalt mı yapıyor artık bilmiyorum.

yani pil döngüsü artmasın diye sen hep kabloda kullan. İki kere olmak üzere toplamda %10 pil kullan ama pil döngün 2 artsın :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi smt_smt -- 15 Mayıs 2022; 21:34:55 >
  • JUNE8O kullanıcısına yanıt

Hocam çok doğru söylüyorsunuz. Apple da kendi sayfasında böyle anlatıyor, fakat benim pilde kullanımım iki kere toplamda %10.

iki kere %95e indiğinde taktıpim yani. Geri kalan kullanımların hepsi kabloda. Kabloyu takmadan aleti açmıyorum bile

• 
Sayfa: önceki 306307308309310
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.