Şimdi Ara

Apple M1 Mac [ANA KONU] (304. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9.178
Cevap
220
Favori
416.895
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
28 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 302303304305306
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Apple M1 Mac [ANA KONU]Candaş Keskinyoutube
    Elektronik eşyalarımızın pil sağlığını korumak üzerine ezberleri bozan bir bölümle beraberiz. Internet ortamında birbirinin aksi bir sürü görüş var ve hepsi kendi içinde bir şekilde tutarlı olduğundan kafa karışıklığı yaratabiliyor. Oysa tüm yapmamız gereken konuyu son derece basit ele almak: 0:00 - Girizgâh 0:34 - Pil ömrü nasıl tükenir? 3:24 - Telefon ve tabletler nasıl şarj edilmeli? 6:11 - Bilgisayarlarlar nasıl şarj edilmeli? 9:52 - Kalibrasyon ve özet... Videoda değinmediğim ve sormak istediğiniz her şeyi yorumlarda paylaşabilirsiniz. Yeni videolarımla ve teknolojik gelişmelerle alakalı paylaşımlarımı takip etmek isteseniz Instagram ve Twitter hesaplarımı takip edebilirsiniz: https://www.instagram.com/keskincandas https://twitter.com/keskincandas
    https://www.youtube.com/watch?v=vlRi5IbMn3U&feature=youtu.be
  • Hobar kullanıcısına yanıt

yok hocam ben sarjdan hiç çekmiyordum hep sarjda takılı kalıyor. AIdente indirip bir inceliyim.

• huseyinadukeeee kullanıcısına yanıt

paylaşım için teşekkürler. Güzel bir anlatı olmuş pil sağlığı ile ilgili olarak.

Arkadaşlar macbook air m1 sarja takılı değilken hdmi ile monitore baglanmıyor bu normal mi ?

• Macbooklarin hicbirisi kapagi kapali ve sarja takili degilken goruntu aktarmaz. Uyumasini engelleyen uygulamalardan birini kurarak sorunu asabilirsiniz. (Amphetamine uygulamasi gibi ornegin)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar video edit için hangi programları kullanıyorsunuz?

• Merhaba , MacBook Air otomatik açılmayı kapatmak için ,

terminalde sudo nvram AutoBoot=%00

komutunu kulanmama rağmen otomatik açılmayı kapatamıyorum.

Eksik olan bir şey mi yapıyorum.

Teşekkürler...

• hburak kullanıcısına yanıt

Merhaba. Bende aynı komutları denedim ama olmadı. Bilen birileri varsa yazar umarım

• Arkadaslar m1 2020 serisi pro macbook’um var ve alisamadim. Satmak istiyorum ama rayicini nasil ogrenebilirim? Bilgisi olan var midir?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Mac’te Apple TV uygulamasında 4K Dolby Atmos içerik tüketebiliyor muyuz?

• Ahmet© kullanıcısına yanıt

Davinci Resolve'yi deneyebilirsiniz. Ücretsiz versiyonu gayet yeterli.

• Ensarrrrr E kullanıcısına yanıt

Deneyeceğim teşekkür ederim.

• M1 Max icin konusuyorum, evet. Diger modellerden emin degilim.

• Chromium tabanlı bir tarayıcı kullanıp, çok sekme açık bırakanların işine yarayabilecek bir eklenti: Auto Tab Discard

https://chrome.google.com/webstore/detail/auto-tab-discard/jhnleheckmknfcgijgkadoemagpecfol?hl=en

Detaylı ayarları var, örneğin x dakika geçtikten sonra, aktif olmayan sekme sayısı y'den fazla ise, bu sekmeleri ram'den sil gibi bir kullanım amacı var. Sekmede medya oynuyor ise hariç tut yada belirlediğiniz web sitelerine dokunma gibi özellikleri de var.

Benzer bir özellik Edge'te halihazırda var. Aktif olduğundan emin olarak ve süreyi ayarlayarak kullanabilirsiniz. 30 dakika seçili olarak geliyor ilk kullanımda, bu süreyi değiştirmeniz faydalı olacaktır.

Apple M1 Mac [ANA KONU]

• HUAWEI MateView 28.2 kullanan var mı?

• Hobar kullanıcısına yanıt
    %100 şarj olmasının bir sakıncası yok hatta o şekilde takılı kullanmak daha iyi, çünkü pil dolunca oraya giden gücü kesiyor ve cihaz kablodan gelen elektrikle çalışıyor. Şarja takılı kullananların döngüleri bu nedenle hep çok daha düşüktür.

• babadol kullanıcısına yanıt
    Yüzde 100 şarjın zararlı olduğu bilgisinin kaynağı nedir acaba? Apple’ın kendisi monitör üretip satıyor ve bu monitöre Mac’i bağlandığınızda Mac şarj oluyor. Kullandığınız sürece şarjınız ister istemez yüzde 100’e gelecek. Ben tam tersine üçüncü parti yazılımlarla bu duruma müdahale etmenin sakıncalar doğurabileceğini düşünüyorum.

Yanlış anlamayın mesajım size yönelik değil.

• Yukarıda arkadaşlar %100 şarj olmadan çekilip kullanma gerekliliğiyle ilgili konuşmuş, onlara hitaben bilgilendirme yaptım.

Yanlış anlaşılma olmasın. Ben sadece sizin mesajınızı alıntıladım. Size karşıt bir argüman sürmedim. Şarjla ilgili mesajınız olunca bağlantılı bir fikir sunmak adına alıntı yaptım. :)

Takılı kullanıyorsan fark etmez ama sürekli doldur boşalt yapıyorsan tam doldurmamak ve tam boşaltmamakta yarar var. Ben takılı kullanmıyorum pek.

• 
Sayfa: önceki 302303304305306
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.