Şimdi Ara

Apple M1 Mac [ANA KONU] (298. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9.178
Cevap
220
Favori
416.892
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
28 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 296297298299300
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • uygun office üyeliği nasıl sağlanıyor arkadaşlar mesajlarınızda senelk 15 tl diye okuyordum fakat appstoredan office 365 indirdim aylık 40 50 tl gösteriyor.

• chrizs07 C kullanıcısına yanıt

MS Office programlarına ayda yılda bir işiniz düşüyorsa, ücretsiz MS Office web sürümünü de kullanabilirsiniz hocam. Şahsen ben öyle yapıyorum.

• sürekli kullanıyorum diyebiliriz. lisanslı orjinale sahip olmam rahat hissetttirir.

Windowsdan geçtiğim için kısa yollara falan alışmaya calısıyorum. Bildiğiniz bir rehber var mı

windowsda kileri apple karşılığını gösteren :)

• Bu konuyu okuyup Windows’tan Apple ekosistemine geçecekler için diyorum, geçtikten sonra yıllarıma yazık olmuş diyebilirsiniz.

Donanıma değil yazılıma ücret ödüyorsunuz.

Windows çökmeleriyle, donanım uyuşmazlıklarıyla, programların ve sistemin birbirine uyumsuzluğuyla, kaybedilen nice zaman…

Sistemi düzeltmeye çalışmaktan, zamanı kuruluma harcamaktan üretime zaman kalmıyor.

Not: İki MacBook Pro 16 ve 14’’ var M1 Max 64Gb RAM ile M1 Pro 16Gb RAM inanın arasında performans olarak bazen 1-2 saniye dışında fark yok.

Apple M1 Mac [ANA KONU]

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• Theologist kullanıcısına yanıt

Aynen 13 aydır MacBook M1 Air kullanıyorum.

Windows ile geçirdiğim yıllarıma yazık olmuş diyorum :)

(Ama bazı yazılımlar için yine de evde 2 tane oyun bilgisayarı var, eski müşterilerime hizmet verebilmek için,

Müşteriler bir şey istemedikçe yüzlerine bile bakmıyorum, çocuklar için YouTube bilgisayarı oldu :)

• henuz 2 3 gundur MacOS kullanıyorum macbook air m1 ile. Çok keyifli kullanıcı deneyimi budur gerçekten.

• magic klavye bakıyorum da aapple çip için ayrı modeller mi var ? ikinci el alırken dikkat etmem gerkeen birşey var mıdır ?

• chrizs07 C kullanıcısına yanıt

Ben işte windows makinede yoğun MS Office kullansam da Mac te pek kullanmadım hocam. İşim düşünce de yazdığım gibi web sürümünden hallediyorum.

Ama illaki kısayolları internette vardır.

Benim yaklaşık 5 yıldır birinci makinem Mac, Bir daha asla kişisel bilgisayarım olarak Windowsa geçmem. Mac' te sadece yapacağım işle ilgileniyorum.

Kesinlikle daha konforlu bir ortam.

• 2 senelik garanti süreci bitmeden ve pil 1000 döngüye ulaşmadan, pil sağlığı %80'in altına düşerse Apple pili ücretsiz değiştiriyor mu?

• Merhaba. En son monterey güncellemesini yaptıktan sonra kapağı her açtığımda bu şekilde dosya bulunamadı hatası alıyorum. Sırayla kapatıp işime devam ediyorum ama kapağı kapatıp bir süre bekleyip açınca tekrar aynı şeyle karşılaşıyorum. Sıfırlama haricinde düzeltme yolu var mıdır?

Apple M1 Mac [ANA KONU]
  • tolgatelli T kullanıcısına yanıt

Windows'ta zorlandığınız fakat Mac'te daha kullanışlı bulduğunuz durumlar/senaryolar nelerdir?

• Windows'ta, kullandığım son iki pencere arasında ileri - geri geçiş yapmak için alt tab'a basıyorum ve çok sık kullandığım bir kısayol. (pencere seçme ekranını görmeden, hızlıca basarak bir ileri bir geri gitmek için)

Daha önce hiç mac kullanmadım fakat videolardan gördüğüm kadarı ile:

Mac'ta farklı uygulamalar arasında geçiş yapmak için ileriye doğru: command tab, geriye doğru gitmek için ise command option tab'e basmak gerekiyor.

Aynı uygulama içindeki pencereler arasında geçiş yapmak için ise "Command `" kısayolu kullanılıyor fakat bu ileri geri geçiş değil, bir sonraki pencereyi gösteriyor. Yani üç pencere açık ise, geri gitmek için bu kısayolu iki kere daha kullanmak gerekiyor ki, başlangıç penceresine dönsün.

Atladığım yada yanlış anladığım bir şey var mı? Bu durumu alttab uygulamasını yükleyerek yada "trackpad" hareketler ile çözebilir miyim? Amaç, uygulama içindeki pencere yada uygulama olması fark etmeksizin, son iki pencere arasında hızlıca geçiş yapmak. Örneğin iki chrome penceresi arasında yada açık olan 5 chrome penceresinden biri ile, Word uygulaması arasında bir ileri bir geri.

• Ensarrrrr E kullanıcısına yanıt

Hocam tüm uygulamaları tam ekran yapın, sonra TouchPad de 3 parmağınız ile sağa sola kaydırın. Özellikle 2 farklı uygulamada çalışırken ben en iyi verimi böyle alıyorum.

• Selçuk ALAGÖZ kullanıcısına yanıt

Teşekkürler :)

• Theologist kullanıcısına yanıt

Bir şeyi de abartmayın yav. Bende air var. Az güç harcama, ince ve zarif bir cihaz olduğu için aldım. Birçok kişiye de tavsiye ettim. Hatta son iki yılın laptopu bence baz versiyon Air. Ama bunun yerine buna yakın performanslı 5nm snapdragon işlemcili sessiz, zarif, uzun pil ömürlü bir cihazda windows işletim sistemi olsa ona da geri git demem her işini görürüm.

Windows da, OS X de kendi içinde artı ve eksileri olan sistemler. Eskiden aralarında daha fazla fark vardı ama iki taraf da yıllar içinde yıllar içinde eksiklerini kapattı. OsX hala güvenlik tarafında biraz daha sıkı denebilir ama windows da hala android tarafında olduğu gibi sistemi daha fazla kurcalamaya izin veriyor.

Ayrıca Windows Explorer'ı Finder dan daha başarılı ve kullanışlı buluyorum. Ağ sürücüsüne bağlanmak Finder da eziyet.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hobar -- 27 Mart 2022; 20:34:50 >
  • Ensarrrrr E kullanıcısına yanıt

Command+tab tam dediğiniz şeyi yapıyor zaten. Bir de aynı uygulamanın farklı pencereleri arasında dolaşma kısayolu var, onu da command+tab'ın üstündeki tuşa atadım.

Ben her uygulamayı ayrı ekrana koyuyorum (space deniyor mac'de bunlara) ve ekranlar arasında geçiş yapıyorum. Böylece küçültme, büyütme gibi şeylerle uğraşmıyorum.

Aynı anda 2 ayrı browser kullanıyorum ve bunlar kendi ekranına sahip. Ayrıca photoshop, whatsapp, spotify gibi o an hangi uygulamayı kullanıyorsam hepsi kendi ekranına sahip. Word ve pdf gibi dökümanlara da bir ekran ayırıyorum (ekran görüntüsündeki desktop 4), bir de klasörler için bir ekran oluşturuyorum ki (desktop 5) diğer pencerelerin veya uygulamaların arkasında kalıp uğraştırmasınlar.

Bunun ardından trackpad ile 3 parmak kullanarak ekranlar arasında geçiyorum ya da mouse kullanıyorsam ekranlar arası geçiş için atadığım tuşları kullanıyorum.

Ayrıca bir uygulamanın hangi desktoplarda gözükmesini istediğimizi de seçebiliyoruz. Mesela ben desktop 5'i klasörlere ayırdığım için desktop 5'e gidip dock üzerindeki finder'a sağ tıklayıp seçenekler menüsünden "bu masasüstü"ni seçersem bundan sonra açacağım her klasör desktop 5'de açılacak otomatik olarak. Yani düzeni bozmadan diğer klasörlerin desktop'ına gidecek. Bu şekilde her uygulama için ayarlarsanız bir uygulamanın 2 farklı penceresi ayrı desktoplara gitmemiş olur ve daha düzenli halde kalır.

Bu arada windows'da pencereleri küçültmeye alışıktık ama mac'de küçültme yerine cmd+h ile saklamak (hide) daha iyi çünkü küçülttüğünüz uygulamayı cmd+tab ile açamıyorsunuz. Ayrıca cmd+h yapmak biraz daha kolay bence.

Apple M1 Mac [ANA KONU]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VYC Majoris -- 27 Mart 2022; 20:59:50 >

• M1 Air için bu hub'ı almayı düşünüyorum ama kullanan var mı? Tavsiye eder misiniz?

Apple M1 Mac [ANA KONU]
    Apple M1 Mac [ANA KONU]amazon
    UGREEN USB C Hub LAN HDMI, 4K 60Hz HDR USB C Ethernet Dock ile HDMI, RJ45, 100W PD, SD / microSD, 2 USB 3.0 MacBook Air / Pro, iPad Pro, XPS 13 Book vb. ile uyumludur.
    https://www.amazon.com.tr/gp/product/B093FKT9BF/ref=ox_sc_saved_title_2?smid=AXZ3JQ1GVFPIF&psc=1
  • ykpumtt Y kullanıcısına yanıt
    Tavsiye ederm hocam 2k 120 hz veriyor ethernet girişi de 100 mbps gördüm rahatça wifiyi de kesmiyor bazı hublar gibi.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • LunarOgred kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim hocam.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • VYC Majoris kullanıcısına yanıt

Çok teşekkür ederim detaylı cevabınız için. Bu tip kullanım ipuçları, Mac'i yeni deneyecekler için çok faydalı ve bilgilendirici oluyor.

Skype ve Teams'in çalıştırılabildiğini de öğrendikten sonra, tek bir soru işaretim kaldı: Voip SIP programı.

İş gereği internet üzerinden arama yapmak için Microsip adlı Windows uygulamasını kullanıyorum. Aslında Apple için ücretsiz bir alternatif buldum: Linphone. https://www.linphone.org/products

Mac versiyonu var fakat M1 ile ilgili bir açıklama yok. Firmaya eposta atacağım fakat belki benzer bir ihtiyaç doğrultusunda Linphone yada başka bir uygulama kullanan varsa ve bilgi verirse memnun olurum. 3 saniye geç açılmış sorun değil fakat görüşme sırasında sorun çıkarmayacağından emin olmak istiyorum.

• 
Sayfa: önceki 296297298299300
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.