< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
Apple M1 Mac [ANA KONU] (296. sayfa)

-
-
Doğrusunuz şu anda bu konuda herhangi bir sorun yok gibi, lakin eğer makina bataryası yüzde yüz iken şarjda tutarken bir şarj alıyor ‘bip’ sesi duyorsunuz, sonra sarjdan çıkıp bir ‘bip’ sesi daha duyorsunuz ve loopa giriyor battery management şu anki şikayet bu. Dediğim gibi kalitesiz yada güncelleme ile uyumunu yitirmiş dongle da bu oluyor. Belkin 2li dongle kullanıyorum rf45 ve pd girişli bu şikayet bende yok.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
hocam ugreen aldım ama güvenilir midir? değilse iade edeyim
-
Merhabalar. Ben type C Hub aldım 4 usb çıkışı var sadece. Bir tane usb ethernet hub alsam usblerinden birime taksam kablolu internete bağlanabılir miyim?
-
Merhaba, Bugün Mac M1 Air bilgisayarımı MAcOS Monterey e güncelledim. Anlatılan Canlı metin özelliğini çalıştıramadım. Bir ayarı falan mı var?
-
M1 ile uyumlu güzel yarış oyunları var mı?
Sistem Tercihleri / Dil ve Bölge / Genel
Burada Canlı Metin bölümü var.
Ne için kullacaktınız?
Hocam monitöre bağlayıp klavye mouse ile birlikte mac mini benzeri bi kullanım düşünüyodum. Pd özellikli seçtim şarj aletinden direkt güç çeksin diye. Pil kısmına bakınca güç kaynağı güç adaptörü gözüküyo hatta. Ugreen tercih etme sebebim 4k 60 hz verebilmesi.
Çok teşekkür ederim. Aynı iPhone ayarlarındaki gibi aslında oraya baktım ama bakan kör şeklinde bakmışım ve görmemişim 😊.
-
Tarayıcı olarak chrome mu yoksa safari mi kullanıyorsunuz?Safari bende aşırı derecede yavaş çalışıyor bir siteye tıklıyorum belki 10 saniye sonra açılıyor sebebi ne olabilir?Chrome anında açıyor siteyi.
-
Ben Edge kullanıyorum. Chrome'dan daha az ram tüketiyor ve aynı eklentiler yüklenebiliyor. Kullanışlı ekstra özellikleri de var.
-
Dock'u gizli kullanan ama açılış kapanış hızından memnun olmayan varsa terminale aşağıdaki kodu girerse anında açılıp kapanabiliyor dock.
defaults write com.apple.dock autohide-delay -float 0 && defaults write com.apple.dock autohide-time-modifier -float 0.4 && killall Dock
Benim bazen birden fazla hesap makinesi kullanmam gerekebiliyor. Terminale open -na Calculator yazarak istediğimiz kadar hesap makinesi açabiliyoruz.
Ayrıca windows tarzı alt+tab isteyenler AltTab isimli ücretsiz uygulamayı yükleyebilirler. Sadece uygulamaları değil, açık tüm pencereleri gösterebilme imkanı sunuyor.
Windows'dan Mac'e geçen biri olarak bu tarz bir sürü yeni uygulama kullanmaya başladım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VYC Majoris -- 20 Mart 2022; 15:30:36 > -
Yazık etmeyin cihanızınıza, eminim şimdi birisi çıkıp ben kullanıyorum sorun yok diyecek ama; bir sürü sorun yaşayan insanlar var. Bir tane orijinal kablodan yada apple ın sattığı üründe bilgisayarında sıkıntı yaşamış insan yok. Benim tavsiyem kabloları bile orijinal yada apple store satışı olan firmalardan alınız.
Diğer uygulamalardan da bahsedebilir misiniz? İşine yarayan olabilir.
Bir de bu tip uygulamaların, pile kayda değer bir etkisi oluyor mu sizce?
-
Merhabalar. Ben type C Hub aldım 4 usb çıkışı var sadece. Bir tane usb ethernet hub alsam usblerinden birime taksam kablolu internete bağlanabılir miyim?
-
Kesinlikle katılıyorum. Bu kadar pahalıya aldığımız cihazlar için sürekli aktif kullanacağımız aksesuarlarda ucuza kaçmak bana akılcı ve sağlıklı gelmiyor. HUB'lar konusundaysa aktarmalı güç üzerinden bilgisayarı pert ettikleri ve wifi sinyalini zayıflatabildikleri konusunda yorumlar gördükten sonra ben de orijinal çoklu bağlantı dönüştürücü aldım onu kullanıyorum. Yine de aktarmalı güç özelliğini tamamen güvenilir bulmadığımdan kullanmıyorum. Zaten çoklu adaptör varken M1 Air'deki iki adet girişten biri boş kalıyor, ona direkt şarj kablosunu takıyorum.
-
Java SDET bootcamp'ına katılacağım. Bu süreç ve sonrası için Air ve Pro (son çıkan modeller) arasında kaldım. Air alırsam 16gb ram'li versiyonu, Pro alırsam 8gb ram'li versiyonu almayı düşünüyorum. ikisi için de 13 inç düşünüyorum. Bu bağlamda bir kaç sorum sorum var:
-Söz konusu tester'lık olduğundan, eğitim ve iş sürecinde fansız bir Air sorun çıkartır mı sizce?
-8gb ram'li Pro, tester'lık uygulamaları, araçları bağlamında sorun çıkartır mı?
-Anladığım kadarıyla öyle veya böyle, yazılım sektörünün hangi alanında olursa olsun, insanlar ikinci bir ekranı kullanıyorlar, zaruriyet gibi. Bu yüzden 13 inçlik Air veya Pro alıp ekrandan/monitorden çalışmayı düşünüyordum ben de. Fakat, yeri geldiğinde, sadece Mac ekranı üzerinden iş yapmak zorunda kalacağım anlarda 13 inç çok sorun çıkartır mı? Böyle durumlarda 16 inç şart gerçekten diyebilir miyiz?
Tester veya developer olarak tecrübeli arkadaşlar varsa, yardımcı olabilirlerse, çok makbule geçer, teşekkür ederim şimdiden.
-
Tabi yazarım müsait olunca.
Bende bolca uygulama var ve aktif olarak sürekli çalışan iStat Menus isimli uygulama %4 cpu harcıyor, diğerleri %0,1-0,5 civarı harcıyorlar. MacOS uygulamaların cpu'yu meşgul etme değerlerini Windows'a göre farklı gösteriyor. Kaç çekirdek varsa o sayı kadar yüzdeyi meşgul edebiliyor bir uygulama. 8 çekirdek varsa ve tüm çekirdekleri sonuna kadar kullanıyorsa %800 değerini görebiliyoruz yani. Bu açıdan bakarsak sürekli menu çubuğunda bildirim yapan iStat Menus aslında toplam gücün %0.5'ini harcamış oluyor. Hatta M1 4+4 olarak 2 farklı çekirdek tipine sahip olduğu için bu tarz düşük iş gerektiren işlemlerde az güç harcayan çekirdekleri kullanıyor. Dolayısıyla toplam gücün %0.5'inden de daha azını harcıyordur, tehminimce %0,1 civarı olmalı. En fazla güç harcayan uygulama bile toplam gücün binde birini harcıyor yani. Dolayısıyla pil konusunda negatif pek etki edeceklerini sanmam. Arkaplanda çalışan 20 tane bu tarz uygulama belki şarjı %1 falan etkiler.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X