Şimdi Ara

Apple M1 Mac [ANA KONU] (109. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
9.178
Cevap
220
Favori
416.895
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
28 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 107108109110111
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • M1 Air ile M1 Pro arasındaki fan hariç diğer farkı söyleyin de bilelim hocam madem öyle  

Hoperlör, daha iyi pil, touch bar, fan; parasını biriktirip yüksek maliyete katlanan insanın almasına değecek kadar fark yaratacak özellik, bunlardan hangisi/hangileri?

• quote:

Orijinalden alıntı: varevolverine

M1 Air ile M1 Pro arasındaki fan hariç diğer farkı söyleyin de bilelim hocam madem öyle  

Hoperlör, daha iyi pil, touch bar, fan; parasını biriktirip yüksek maliyete katlanan insanın almasına değecek kadar fark yaratacak özellik, bunlardan hangisi/hangileri?

Hangisi 8 gb ram den daha fazla şimartacaksa seni o değer aradaki fiyat farkına.  

• Kullanım anlamında ne fark bulduğunu bilemiyorum. Açıkçası ben bakıyorum bakıyorum pek bişi göremiyorum. Test sonuçlarına bakıyorum hala uçuk bir fark göremiyorum.

Yani, pro alınca şunu yaptım airde bunu yapamadım/yapamayacağım diyebildiğiniz ne var?

Benchmark testleri bile bu cihazların yakın performansi diyor.

Saatlerce yük altına sokup, ısınma kaynaklı performans kaybı olursa ancak o olur. O da cihazı ısıtmak için biraz uğraşmaniz lazım.

Giriş/orta seviye kullanımlarda olacak bişi değil bu.

Neyse, uzar bu konu. Alan satan hayrını görsün.
    Bu fiyatlara bu cihazlar tek kelimeyle kelepir benim düşüncem.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • American Psycho kullanıcısına yanıt
    Afaki konuşmak istemem. Tahminim 25GB civarı kullanır sistem ve içindeki uygulamalar. İlk aldığında kontrol eden varsa daha net bilgi verebilir.
    Sistem 11GB kadar tutuyor. Şu an kendi cihazımdan kontrol ettim.
    Ama açılıştaki uygulamalar ne kadar tutuyor emin değilim. O da bi o kadar tutsa, yanılma payıyla beraber 30GB düz düşünebilirsin.

• American Psycho kullanıcısına yanıt
    Evet, apple.com.tr de satın alma sayfasında bunu görebilirsiniz.

Özel configurasyon yapılmadığı sürece o şekilde.

8core GPU 512SSD olan modelde.

• Cihaza visual studio ardından python kurdum. Programı kullanırken cihaz dondu ve 1-2 saniye pembe bir ekran belirdi ardından yeniden başlattı daha sonra ekranda "bilgisayarınız bir sorundan dolayı yeniden başlatıldı" uyarısıyla açıldı. Bir problem olur mu ? Beni korkutan ekranın bir anda 1-2 saniye pembe olmasıydı

• varevolverine kullanıcısına yanıt

Bilgisayarı uzun süre yükte tutmanız gerekiyorsa PRO, tutmayacaksanız da AIR alacaksınız. Bu kadar basit. Bu hep böyle oldu. En önemli fark FAN.

Video edit işleriyle uğraşacak insana hoparlörde lazım, daha iyi pilde lazım, daha iyi mikrofonda lazım, işine pratiklik katmak için touchbarda lazım, ekranına parlaklıkta lazım.

Uzun editlerde 95 derecelere ulaştıktan bir müddet sonra air hız düşürmek zorunda kalacakken pro devam edecek. safaride wordde whatsappta ısınmaması bu airin ısınmadığı ve fanın çok önemli bir fark olmadığı anlamına gelmez.

Yakında air prodan daha iyi diyenler çıkacak diye endişeliyim. Standart kullanıcı air almalı, mesleğini icra edecek kullanıcı ise uzun ömürlü olmasını da hesaba katarsak pro almalı.

• Pt üzerinden space gray Air almıştım sağ ön ayakta 1 mm kadar eğimli yüzeyse boşluk yapıyor ve tık tık boşluktan dolayı çarpıyor.

Sizce değiştirmeli miyim?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Impuissant kullanıcısına yanıt

Hocam aynı sorun bende de var pt den aldım space gray siz ne yaptınız değiştirdiniz mi

• chemistry is life C kullanıcısına yanıt

Air 8/56 aldım hocam bende ayakta sallanma var siz düzgün olanını bulabildiniz mi ben de değişim yapmak istiyorum

• Ment kullanıcısına yanıt
    Bi arkadaş var bu işte uzman. Cihazı veriyorsun ona, o büküp geri veriyor hocam :) Deli cesareti resmen. Ama videosunu koymuştu drive'a düzelmiş yani.

• tolgatelli T kullanıcısına yanıt
    Hocam aynı anda hem development araçları hem de emulatorleri açarkenki ram durumunu paylaşabilir misiniz
    İos + android emulator aynı anda çalışıyor mu

Değişikler sıkıntısız yansıyor mu
    Teşekkürler

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bortecoder kullanıcısına yanıt

Alalı 3 gün oldu hocam bükmem ama değişim mi yapsam yoksa kaderim mi kabullensem bilemedim. Düz zeminde hiç sorun yok ama hafif eğitimde ön sağ ayak havada kalıyor

• Ment kullanıcısına yanıt
    Düz zeminde olmuyorsa eğimli zeminde nasıl oluyor hocam anlamadım. Düz zeminde de vardır varsa.

• bortecoder kullanıcısına yanıt
    Yarın fotoğraflarını çekeyim hocam çok enteresan. Düz zeminde 4 ayak yere basıyor. Hafif eğimde sağ öndeki ayak havaya kalkıyor ve klavye kısmından dokunduğunuzda tık tık sallanıyor.. Ayak havaya kalktığı için masaya temas etmiyor.
  • tripleseven kullanıcısına yanıt

Güzel özetlemişsiniz, bunların üzerine tartışmaya lüzum yok. Diğer arkadaşların tartışmalarını anlamsız bulduğum için müdahale etme ihtiyacı hissetmiştim.

• quote:

Orijinalden alıntı: tripleseven

Bilgisayarı uzun süre yükte tutmanız gerekiyorsa PRO, tutmayacaksanız da AIR alacaksınız. Bu kadar basit. Bu hep böyle oldu. En önemli fark FAN.

Video edit işleriyle uğraşacak insana hoparlörde lazım, daha iyi pilde lazım, daha iyi mikrofonda lazım, işine pratiklik katmak için touchbarda lazım, ekranına parlaklıkta lazım.

Uzun editlerde 95 derecelere ulaştıktan bir müddet sonra air hız düşürmek zorunda kalacakken pro devam edecek. safaride wordde whatsappta ısınmaması bu airin ısınmadığı ve fanın çok önemli bir fark olmadığı anlamına gelmez.

Yakında air prodan daha iyi diyenler çıkacak diye endişeliyim. Standart kullanıcı air almalı, mesleğini icra edecek kullanıcı ise uzun ömürlü olmasını da hesaba katarsak pro almalı.

Dediklerininiz hepsi doğru katılıyorum. Sadece şunu belirtmekte fayda var.

"safaride wordde whatsappta ısınmaması bu airin ısınmadığı ve fanın çok önemli bir fark olmadığı anlamına gelmez" cümleniz M1 Air makineler için evet doğal karşılanmalı ama bu dedikleriniz için bile ısınan fan açan intel makineler olduğunu unutmamak lazım önceki Mac lerde Pro, Air fark etmeksiniz.

Sonuç olarak Apple'ın M1 işlemcili Mac leri ile çok başaralı bir atılım yaptığını düşünüyorum.

• Arkadaşlar Mac üzerinde ASP. Net Mvc5 ile sql kullanarak proje geliştirebilir miyim? Biraz araştırdım ama yeterli bilgiyi bulamadım açıkçası. Özellikle sql tarafı kafamı karıştırdı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Neeo -- 10 Nisan 2021; 0:0:34 >
  • Neeo kullanıcısına yanıt
    Core mu framework mü

Framework ise yapamazsınız ( intel + windows şart )

Asp.net core ise çalışıyor sanırımhttps://www.reddit.com/r/dotnet/comments/l987xp/apple_silicon_and_dotnet_development/
  • alimmm78 kullanıcısına yanıt
    İlginize teşekkürler hocam. Makaleyi okudum dediğiniz gibi core üzerinde sorun yok gibi duruyor. Deneyeceğim bakalım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Neeo -- 10 Nisan 2021; 0:25:48 >
  • 
Sayfa: önceki 107108109110111
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.