|
Apple M1 Mac [ANA KONU] (108. sayfa)

-
-
macbookların olayı bu hocam zaten, tek el ile açamıyorsanız menteşelerde problem vardır.
-
Hocam tekrar kontrol ettim. Benim masada cihaz zeminde sabit durmuyor kayıyor sürekli. Farklı bir kaymayan masada denediğimde tek elle açabiliyorum. Ama seri hızlı bir şekilde beklemeden açtığımda tek elle açabiliyorum. Menteşe bir problem olsa bu olmazdı sanırım. Fakat cihazı yavaş yavaş kaldırdığımda ekran açılmıyor. Dediğim gibi hızlı seri bir şekilde kaldırmak gerekiyor. İlk kez mac sahibi olduğum için kafama takıldı böyle olması normal mi -
cihazın sabit durmadığı zeminlerde tek el ile açamamanız normal, koltuk veya halı üzerine koyup deneyin. sürtünme fazla olduğundan dolayı kayma durumu olmaz. kapağı kaldırma anında mıknatısların birbirinden ayrılmasına kadar olan kısımda hafif bir zorlanma(tek parmak ile ekranı kaldırmanıza engel olacak kadar bir zorlanma değil) olur fakat mıknatıslardan ayrıldıktan sonra herhangi bir açıda baş parmağınız ile kasaya müdahale etmeden kaldırabilmeniz lazım.
edit: eklemeyi unutmuşum, cihazınız air modelse ve yeni almışsanız bazen bu durum yaşanabiliyor. air modelinin alt kasası proya göre daha hafif ve ince olduğundan dolayı ilk haftalarda biraz zorlanma oluyor ama açıp kapadıkça menteşelerde akıcı olmaya başlıyor. ama tabiki sizin bilgisayarın nasıl bir direnç gösterdiğini bilemem, muhtemelen bir sorun yoktur
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tripleseven -- 8 Nisan 2021; 20:29:37 > -
Hocam dediğiniz gibi kaymayacak zeminlerde denediğimde herhangi bir sorun yok. Fakat her ne olursa olsun sanırım bu işin biraz da açma taktiği veya bir ilmi var gibi. Onu kavrayıp öğrenince çok çok daha rahat oluyor. Ben dediğim gibi ilk defa mac kullandığım için ikilemde kalmıştım. -
Merhaba arkadaşlar, uzun süredir mac kullanan birisi olarak M1 işlemcili mac almak istiyorum ama bir çıkmaza girdim, belki bana yardımınız dokunur, hali hazırda 2015 15'' Mb pro kullanıyorum, bunun yanında bir tane m1 işlemcili macbook pro veya air almak istiyorum, acaba base model air mi almak mantıklı, yoksa 16gb ram veya 512 ssd li pro alıp eski macbook pro yu satmak mı, şimdi ekran ufak geleceği için monitör, klavye ve mouse masrafıda olucak, 512 ve 16 gb ram li air ve pro arasında bariz performans farkı yoksa air de alınabilir, çok kararsız kaldım mantıklı olan nedir :)
-
Proya para vereceğine, 16 air al. 2015'i sat. 2K monitör al. Keyfine bak.
15" mbp ye ihtiyacın olacağını mı düşünüyorsun?
Ayrıca, klavye mouse masrafı etmene gerek yok. Air önüne cekersin. Pivot monitör al. Ya da monitörü yükselt. Air altta monitör üstte çalış.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bortecoder -- 8 Nisan 2021; 23:10:55 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
peki mba 16gb ram 512 ssd mi, yoksa mbp 16gb ram 256 ssd mi almak mantıklı, mb pro da harici ssd alıp depolama çözülebilir.
-
Arkadaslar yardimci olabilir misiniz cok rica etsem epey kararsiz kaldim ,web te gunluk isler icin , belki ileride yazilim icin , ufak tefek tasarım programlari icin illustrator vs.depolama, hafif oyunlar diablo 2 gibi gibi. zaten en onemlisi isletim sisteminin guvenliginden dolayı macbook air M1 almayı dusunuyorum.Fakat apple oyle bir fiyat politikasi izlemis ki kararsiz kalmamak elde degil mevcut base modeller epey pahali zaten ve 8 gb ram le geliyor malum.Benim kullandigim windows makinelerimde 16 gb dan assagi ram yok suan yıl olmus 2020.Belki mac os o 8 gb ram i 16 gb gibi kullaniyordur stabil calistigi icin ama yine de ileride cihazlari upgrade edememe olayı kafami karistiriyor.Fazla para bayilmak istemiyorum ama 8 gb ram 256 gb ssd ve 16 gb ram 512 gb ssd modelleri arasinda kaldim fiyat nerdeyse 1,5 kat yukselmis oluyor 16 ram-512 ssd modeli alırsam.
-Aradaki farkı vermeye deger mi? ileride neden upgrade edilemeyen modeller cikardi apple aklim almiyor insanlari ikilemde birakiyor yukseltilebilir olsa ben simdi 8 gb ram liyi alir nasil olsa ileride yukseltirim diye gonul rahatligiyla kullanirdim.Simdi atom parcalar gibi kafa patlatiyoru zaten pahali hem de parcanin kendisi apple da gereksiz pahali ekstra 8 gb ram ekleyince 2200 lira ekliyor ssd de aynı sekilde .Ne yapayim sizce.Cihaz alternatif sirf isletim sistemi icin alinacak bir cihaz oldugu icin 5-6 sene uzun sureler kullanmayi dusunuyorum dolayisiyla 16 gb +512 yi mi alsam uzun soluklu olması acisindan diyorum.
-Fakat derseniz ki 5-6 seneye kadar zaten M1 lere guncelleme kesilmis olur ve uygulama indiremez hale gelirsin elindeki alet çöp olur ozaman ekstradan hic 5000 lira vermeyeyim +8 gb ram ve +256 gb upgrade icin , o parayi ileride zaten direkt standart base modeli 16 gb olan modeller cikar ustune ekler onu alirim diye dusunuyorum .Oyle bir durum var mi hala en azindan macbook larda mac os ta durum nasil ilk defa mac os kullanacagim daha once ios kullandim uzun yillar.En son apple in ios a sacma sapan guncelleme vererek cihazin performans dusurme politikasindan sonra ios la daha isim olmaz diyerek android e gecmistim tel de.Ama suan isletim sisteminin guvenliginden dolayi mecbur elimin altinda bi os li cihaz bulundurmam lazim işlerim icin.
Yardimci olursaniz cok sevinirim arkadaslar.Simdiden tesekkur ederim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi American Psycho -- 9 Nisan 2021; 12:43:42 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Öyle bi keskin uygulama geçişi olmaz. M1 ile zaten keskin bir geçişi olabildiğince yumuşak hale getirdiler.
Geriye dönük uyumsuzluk yaşatacak bir durum 5-6 senede çıkmaz.
2013 pro ve air hala aktif ve son macos güncellemesini aldı.apple support
macOS Big Sur is compatible with these computershttps://support.apple.com/en-us/HT211238
Buradan pay biçersek 8 sene update almış güncel kalmış işletim sistemi bu cihazlarda.
Bence bütçe sorununuz yoksa 16GB modelini alın. Uzun soluklu düşünüyorsunuz madem.
Ha dersen ki, ya ben 2 sene kullanır yenilerim cihazı o zaman 8GB modeli al.
512 diske ihtiyaç var mı onu iyi düşünmek lazım.
Bence bu cihazlar arşiv yapılacak cihazlar değil. Kullanmadığım disk bölümüne üzülüyorum ben. Boş boş beklesin istemem.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
ben air base sipariş verdim, birkaç sene sonra satıp üst modele geçerim diye
ilk mac im olacağı için üst modele fazla para vermek istemedim.
bir de air de fan olmadığı için 3-4 yıl sonra nasıl olur acaba, düşündürüyor bu
ipad pro 10.5 sahibiyim başlarda çok iyiydi, şuan ısınıyor, benzer şekilde olabilir diye
ram için 16 öneriyorlar ama +8 gb ram için 9k ya 2500 tl daha ekleyip 11500 tl vermek içime sinmedi.
yazılım+web+xcode+react native+ios/android emulator vb için kullanacağım
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
1-2 sene sonra satarken cihazdaki verilerimiz vb güvenli olsun diye, diski güzelce sıfırlayabilir miyiz
alan kişi file recovery vb ile verilerimize erişemez demi
Bu konuda bilginiz var mı
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: bortecoder
Öyle bi keskin uygulama geçişi olmaz. M1 ile zaten keskin bir geçişi olabildiğince yumuşak hale getirdiler.
Geriye dönük uyumsuzluk yaşatacak bir durum 5-6 senede çıkmaz.
2013 pro ve air hala aktif ve son macos güncellemesini aldı.
https://support.apple.com/en-us/HT211238
Buradan pay biçersek 8 sene update almış güncel kalmış işletim sistemi bu cihazlarda.
Bence bütçe sorununuz yoksa 16GB modelini alın. Uzun soluklu düşünüyorsunuz madem.
Ha dersen ki, ya ben 2 sene kullanır yenilerim cihazı o zaman 8GB modeli al.
512 diske ihtiyaç var mı onu iyi düşünmek lazım.
Bence bu cihazlar arşiv yapılacak cihazlar değil. Kullanmadığım disk bölümüne üzülüyorum ben. Boş boş beklesin istemem.Saol hocam tesekkur ederim eline koluna sağlık , merak ettigim sorularin hepsini yanitlamissin.7-8 sene guncelleme alma durumu supermis , cok mutlu oldum sevindim.Ozaman gonul rahatligiyla 16 gb lik versiyonu dusunebilirim.Size son birsey sormak istiyorum hocam simdi vatanin sitesinde 512 gb lik model var , 512 gb lik modeli aslinda gpu lari 8 cekirdekli oldugu icin dusunuyordum .8 cekirdekliler 512 gb ssd den basliyormus minimum.Bu model 8 cekirdekli gpu ya mi sahip yoksa konfigurasyonu 16 ram 512 ssd fakat 7 cekirdek gpu mu? link : https://www.vatanbilgisayar.com/macbook-air-z124116512-tq6-m1-16gb-512gbssd-retina-13-3-int-space-grey.html
Bu arada son olarak vatanda macbook larda da indirim kampanya oluyor mu iphone larda oldugu gibi , eger oluyorsa az daha bekleyebilirim.
-
quote:
Orijinalden alıntı: alimmm78
ben air base sipariş verdim, birkaç sene sonra satıp üst modele geçerim diye
ilk mac im olacağı için üst modele fazla para vermek istemedim.
bir de air de fan olmadığı için 3-4 yıl sonra nasıl olur acaba, düşündürüyor bu
ipad pro 10.5 sahibiyim başlarda çok iyiydi, şuan ısınıyor, benzer şekilde olabilir diye
ram için 16 öneriyorlar ama +8 gb ram için 9k ya 2500 tl daha ekleyip 11500 tl vermek içime sinmedi.
yazılım+web+xcode+react native+ios/android emulator vb için kullanacağımSelamlar hocam , ben de benzeri isler icin kullanmayi dusunuyorum ısınma olayı fansız olması beni de dusunduruyor .Hoş fansiz olmasi çok hosuma gitti.Laptopun icinde hareketli parca olmamasi okadar guzel birsey ki.8 gb cihazı alirsaniz goruslerinizi yazabilir misiniz buraya da , bana da fazladan 2200 lira +8 gb ram icin 2020 yilinda bu parayi vermek garip geliyor :D sanirim windows taki aliskanliklarimi unutmam gerekiyor.Mesela herkes isinma vs. sorun ediyor windows laptoplarda 2 senede bir termal macun degisimi fan temizligi gerekirse fan degisikligi bu problemi onluyor.İsinma oldugunda apple a gondersek icindeki macunlarin yeniligini ve tozlarin temizligini vs. yapmiyor mu makul bi fiyata?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi American Psycho -- 9 Nisan 2021; 13:13:7 >
-
Bunu ben de merak ediyorum
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Heryerde sürekli pro alacağına 16gb air al diye tavsiye duyuyorum. Gerçekten koskoca apple'ın iki bilgisayarı arasında tek farkın fan olduğuna mı inanıyorsunuz ? Macbook gibi bir cihazda 3 yıl sonrasını, 5 yıl sonrasını, 7 yıl sonrasını düşünmeden tavsiye veriyorsunuz. Tabiki bu yıllar geçtikçe ram kullanım miktarı da artacak. Ama hangisi sizi daha çok etkiliyor. Akşama kadar işlemci mi kullanıyorsunuz, bellek mi ?
Mesela ben; Mali müşavirlik yapıyorum. Excel, word, outlook, web tabanlı muhasebe programı, klasör arşivleri, pdf editör vb. işler yapıyorum. çok hızlı çalışıyorum bilgisayarımda bana ayak uydursun istiyorum. Pro aldım çünkü bana bellek lazım değil, 7 yıl sonra bile ofis işlerimi takır takır yapacak bir macbook lazım. TouchBar diye bir gerçeği kullanmak istiyorum (Base hali ile bir işe yaramasa bile bir programla show yapmaya başlıyor), bilgisayar ısındığında tek bir ayarla 30 dereceye düşürebilmek istiyorum. Neden pro alacağıma 16gb air alayım çok merak ediyorum.
Birisi render alacakken bundan 3-4 yıl sonra fansız bir bilgisayar 16 gb olsa da ona darboğaz yaratacak mı ?
Air'in geçmişten gelen bir kültürü var. M1 işlemci koyulmuş olması Air'i bir iş makinası yapmaz. Yarın Ipad pro ya m1 gelirse macbook pro alma Ipad pro mu al diyeceksiniz. Air günlük işler içindir, web tabanlı yazılımlar kullananlar, excel, word vb. işler içindir. Air ile Render almak, Air ile oyun oynamak, Air ile 3d tasarım yapmak, Air ile yorucu kodlar yazmak bugün olmasa bile yakın vadede kesinlikle kullanıcısını daraltacak.
Teknolojide 8gb pro alacağına 16gb air al diye bir tekdüzelik olmaz.
Kişisine göre 16gb air.
Kişisine göre 8 gb pro.
Kişisine göre 8 gb air.
Yeni bilgisayar alacaklar, ihtiyaçları doğrultusunda karar versin. Bellek mi lazım işlemci mi.. Bugün ısınmayan m1 ler 3 yıl sonra ısınacak..
-
Adam karar verememiş zaten. Ne iş yapacağını da yazıyor. O kapsamda onun işini Air görüyorsa air.
Kaldı ki şu mbp ile mba arasında açık bir fark bulunmuyor basit kullanımlar için.
Render alacak adam mb almaz.
İşlemciden daha önce çoklu işlemlerde ram dar boğaz yaratacak.
Deneyimlemek isteyen deneyimleyebilir.
Isınma sorununa gelince, temel seviyelerde iş yapmak için proya para vermeye değmez.
Developer neden pro alsın. Bundan öncesinde CPU tarafında bariz farklar vardı. Ama şimdi bu fark kapandı. Kesinlikle developer Air almalı. Burda biraz daha detaylarabilirim.
Web developer adamın gidip pro alması aptallık.
İnternet gezintisi yapacak. Net air almali.
Şu ana kadar genel kullanım trendi bu başlık altında air için yeterli benim gördüğüm.
Yetmeyeceğini düşünen varsa detaylı kullanım senaryolarını yazarsa konuşuruz.
Şu da bir saplantılık. Pro aldım herşeyi yaparım. Geçin bunları.
Şu an M1 Air vs Mbp 2020 16" bi bakın ondan sonra konuşalım.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Hocam konuyla alakasız ama birsey sormak istiyorum 256 gb ssd li air modellerde ssd nin kac gb i kullanilabilir olarak bize sunuluyor?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: bortecoder
Adam karar verememiş zaten. Ne iş yapacağını da yazıyor. O kapsamda onun işini Air görüyorsa air.
Kaldı ki şu mbp ile mba arasında açık bir fark bulunmuyor basit kullanımlar için.
Render alacak adam mb almaz.
İşlemciden daha önce çoklu işlemlerde ram dar boğaz yaratacak.
Deneyimlemek isteyen deneyimleyebilir.
Isınma sorununa gelince, temel seviyelerde iş yapmak için proya para vermeye değmez.
Developer neden pro alsın. Bundan öncesinde CPU tarafında bariz farklar vardı. Ama şimdi bu fark kapandı. Kesinlikle developer Air almalı. Burda biraz daha detaylarabilirim.
Web developer adamın gidip pro alması aptallık.
İnternet gezintisi yapacak. Net air almali.
Şu ana kadar genel kullanım trendi bu başlık altında air için yeterli benim gördüğüm.
Yetmeyeceğini düşünen varsa detaylı kullanım senaryolarını yazarsa konuşuruz.
Şu da bir saplantılık. Pro aldım herşeyi yaparım. Geçin bunları.
Şu an M1 Air vs Mbp 2020 16" bi bakın ondan sonra konuşalım.Mesajımda görüldüğü üzere herhangi özel bir yoruma cevap şeklinde, alıntı şeklinde yapılmamış. Ortak paydada kullanıcı ihtiyacına göre yorum yapılmalı buluşuyoruz zaten. Sizin kime tavsiye verdiğiniz ile ilgili bir mesajı okumadım bile. Burada geçmişte, Facebook gruplarında, Macbook ile alakalı heryerde ortak bir kanı konu ne olursa olsun base pro alacağına 18 air al. Bir teknoloji bu kadar sığ değerlendirilmez yahu :) 8 gb fazladan bellek vs kıytırık bir fan. E zaten ısınmıyor bu meret. Boşuna fan'a para mı verilir yahu tabi ki AİR !
Render alacak adam macbook almaz demişsiniz orayı pek anlamadım ama bu da mesela cesur bir yargı.
Air ile pro arasında tek fark fan diyen arkadaşlar lütfen parasını biriktirip yüksek bir maliyete katlanıp bilgisayar alarak ondan birçok beklentisi olan insanlara tavsiyede bulunmasınlar.
-
Arkadaslar link teki cihaz gpu 7 cekirdekli mi yoksa 8 mi? gpu 8 cekirdekliler 512 gb ssd den basliyor diye okumustum ama emin olamadim.
www.vatanbilgisayar.com
Macbook Air Z124116512-TQ6 M1 Notebook fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'dahttps://www.vatanbilgisayar.com/macbook-air-z124116512-tq6-m1-16gb-512gbssd-retina-13-3-int-space-grey.html
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X