Şimdi Ara

Apple M1 Mac [ANA KONU] (110. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9.178
Cevap
220
Favori
416.888
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
28 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 108109110111112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Macbook air m1 cihazımın kurulumdan 1 gün sonra sağ yakın ayağında denge sorunu oluştu. 1-2mm kadar havada duruyor. Bazı zeminlerde (nispeten daha düz olan) bu farkı hissedemiyorsunuz ama yine de %100 oturmuyor ancak daha gözle görülmesede daha eğimli zeminlerde bariz şekilde ayak havada. Resim de ekledim. Burada mutfak tezgahında mesela. -ki mutfak tegahları görece daha düz zeminlerdir.

Bu sorunu yaşamış arkadaşlar olduğunu fark ettim konuda, çözebilen var mı? Ya da pt’ye bu sebeple değişime gönderip sonuç alan var mı? Kılıfla kullanım çözğm olur mu, deneyen var mı?

Tecrübelerinizi aktarabilir misiniz?
    Apple M1 Mac [ANA KONU]

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: alimmm78

Hocam aynı anda hem development araçları hem de emulatorleri açarkenki ram durumunu paylaşabilir misiniz
    İos + android emulator aynı anda çalışıyor mu

Değişikler sıkıntısız yansıyor mu
    Teşekkürler

Merhaba,

Android emulator daha tam destek gelmedi ama sıkıntısız çalışıyor, fakat ram gördüğün gibi 4GB kullanıyor:)

Ios emulator ise sadece 300MB kullanıyor, Android emulator tam M1 desteği ile düşecektir biraz daha.

Swap ram kullanıyor ama performans ve ısı anlamında Air Base modeli çok az ısınıyor aynı andan çalıştıklarında. Tek proje çalışırsan kesinlikle ısınmıyor.

Ayrıca en sıcak halinde bile performans kesinlikle düşmüyor (Tüm bunlara ek olarak diğer uygulamaları, netcore angular uygulaması, günlük kullandığım mail,anydesk,safari vs aynı anda açtığımda)

Ayrıca iPhone uygulamalarını AppStore'dan indirip direkt çalıştırabilmek de çok keyifli.

Değişikliklerden kastın yazılım güncelemeleri ise; kesinlikle hiç sıkıntı yaşamadım.

Android studio, Xcode, diğer tüm uygulamaları vs sürekli güncel tutmaya çalışıyorum.

Apple M1 Mac [ANA KONU]

• İade ürün mü göndermişler
    teslim alırken dikkat etmemişim
    Apple M1 Mac [ANA KONU]
    Kutu açacaktım böyle gördüm
    Daha açmadım
    Pt den almıştım air base silver

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • alimmm78 kullanıcısına yanıt
    O kutunun içinde ürünün kutusu var. Önemli olan onun açılmamış olması.
  • freedom77 F kullanıcısına yanıt
    Sıcak fırsatlardaki konuya da atmıştım, dış tarafı böyle

Seri no nun yer aldığı kağıdı kaldırmışlar

Apple M1 Mac [ANA KONU]

Apple M1 Mac [ANA KONU]

Anladım, kutu bayaa yeniden yaratılmış sanki.
  • tolgatelli T kullanıcısına yanıt
    Hocam çalışma yaparken sıcaklık değerleriniz ne durumda oluyor ?
  • freedom77 F kullanıcısına yanıt
    pt mailime döndü, dış kutuyu yeniden paketledik, içteki önemli dedi
    ben de video çekerek açtım
    içini açtığımda jelatin vardı, sıkıntı yok gibi
    ilgilenip yardımcı olan herkese teşekkür ederim
    sağolun

Güzel günlerde kullanın :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Impuissant

Hocam çalışma yaparken sıcaklık değerleriniz ne durumda oluyor ?

Sadece MacBook Air yazısının orası için konuşuyorum, zaten diğer yerler sıcak değil hatta hiç ılımıyor bile:)

Aşağıdaki ölçümler kişilerin kullanım alışkanlıklarına göre değişmekle beraber..

Kasayı,dıştan cihaz ile ölçtüğümde:

İnternet, Anydesk,mail,youtube vs kullanımlarda 28-33C arası,

Uygulama yaparken 33-36C arası, mesela şu an 2 emulatörü açtım 1 saate yakın çalışıyor.

Program ile ölçtüğümde:

CPU ve GPU sıcaklığını ölçtüğümde çok yoğun kullanımda : CPU 40-45C arası, GPU 48-55C arası , SSD 30-40C arası..

hiçbir MacBook yoğun kullanımda 40-45 derece gibi bir ısıda kalamaz, mümkün değil. Ya da siz yoğun kullanımın ne olduğunu tam olarak bilmiyorsunuz.

• quote:

Orijinalden alıntı: tripleseven

hiçbir MacBook yoğun kullanımda 40-45 derece gibi bir ısıda kalamaz, mümkün değil. Ya da siz yoğun kullanımın ne olduğunu tam olarak bilmiyorsunuz.

“...Aşağıdaki ölçümler kişilerin kullanım alışkanlıklarına göre değişmekle beraber....”

bazen okuyabilmek lazım ..

kardeşim yoğun kullanım sana bana veya bir başkasına göre değişmez. bilgisayarın tüm kaynaklarını sonuna kadar kullanırsan yoğun kullanım diyebilirsin ki bu durumda bahsettiğin değerler tek kelime ile imkansız. sen yoğun kullanıma 40 derece dersen yaptığın insanları kandırmak olur. zaten bu dediğine inanacak adam çıkmaz buradan.

sen bu değerleri anca günlük rutin işlerde görürsün, o da ağır kullanım değil hafif kullanım olur.

önce mantıklı yazın, sonra anlamazsak okuyabilmek lazım diye laf sokarsınız.

• quote:

Orijinalden alıntı: tripleseven

kardeşim yoğun kullanım sana bana veya bir başkasına göre değişmez. bilgisayarın tüm kaynaklarını sonuna kadar kullanırsan yoğun kullanım diyebilirsin ki bu durumda bahsettiğin değerler tek kelime ile imkansız. sen yoğun kullanıma 40 derece dersen yaptığın insanları kandırmak olur. zaten bu dediğine inanacak adam çıkmaz buradan.

sen bu değerleri anca günlük rutin işlerde görürsün, o da ağır kullanım değil hafif kullanım olur.

önce mantıklı yazın, sonra anlamazsak okuyabilmek lazım diye laf sokarsınız.

Hadi üşenmeden kardeşin cevap versin sana;

Bir kişi Video edit render vs yoğun kullanıyordur: 70-80C görür,

Bir kişi Android Studio Xcode yoğun kullanıyordur 50-60C görür,

Bir kişi benim gibi VS Code yoğun kullanıyordur 40-50C belki görür,

Bir kişi senin dediğin gibi günlük işlerde kullanıyordur 28-33C anca görür.

Yoğun kullanım; kişiden kişiye göre bu yüzden değişir..

Yoksan bende 60-70C görebilirim ama benim bu şekilde bir yoğun kullanımım olmuyor.

İnsanlar bana niye inansın veya niye inanmasın, bırakalım da insanlar neye inanacaklarına kendileri karar versin.

O yüzden rica ediyorum sakin ol burası Apple-Mac formu, bilgi alışverişi yapıyoruz.

kardeşim sen laftan da anlamıyorsun ki sana boşu boşuna yazıyorum.

sıcaklık konusunda bilgi alışverişi yapacaksan yaptığın işi söyleyeceksin, çok yoğun kullanım deyip geçemezsin.

kimse senin vs code kullandığını bilemez.

o zaman bende şöyle bilgi vereyim. bilgisayarı 7/24 saat aşırı yoğun kullanıyorum gördüğüm max sıcaklık 25 derece.

senin yaptığın bu.

daha fazla cevap vermeyeceğim, anlamıyorsun.

• bu nedir, anlamadım, Xcode u kapattım hala çalışıyor
    Apple M1 Mac [ANA KONU]

• Merhaba arkadaşlar, air mi pro mu derken pt den mb pro m1 16 gb ram li makina siparişi verdim, 2 gün oldu ama halen parayı karttan çekmemişler, bankadan baktığımda işlem beklemede görünüyor, acaba aşağı-yukarı kaç gün sürer çünkü 4-12 hafta arası teslim yazıyordu, mb air 16 512 ssd 500 tl daha ucuzdu ama pro tercih ettim sizce doğru mu yaptım?

hocam yukarıdaki cpu değerleri vb yi gösteren şey nedir, ek bir program mı yüklüyoruz

• mustafacelen M kullanıcısına yanıt

benim air base silver da da varmış bu, sol ön ayak bi tık havada

mükemmel 4 ayaklı masa yapmak zor diyorlar ya onla alakası olabilir mi acaba :)

bir de macbookların bu siyah plastikimsi ayakları çok sertmiş, normalde başka bilgisayarlarda yumuşak esnek lastik gibi oluyor, macbooktaki oldukça sert

ne yaptınız ne yapmayı düşünüyorsunuz

• 
Sayfa: önceki 108109110111112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.