Şimdi Ara

Apple iPhone XS / XS MAX [ANA KONU] (247. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16.494
Cevap
118
Favori
1.114.440
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 245246247248249
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Suan alsam (yurt disindayim) pasaport harci icinde oldugu halde:

64gb 6585 tl'ye aliyorum. Fark 4215 tl

256gb 7208 tl aliyorum. Fark 4892 tl

512gb 7470 tl"ye aliyorum. Fark 6530 tl

Farka bak yahu. Ustelik fiziksel cift simkartli
  • Pasaport kayitli yurt disi cihazda imei klonlama oluyor mu?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Türkiyedeki sitesinde model numarasi 1921 görünüyo merak ettim tşk ederim..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mahonix M kullanıcısına yanıt
    İos hiç kullanmadiysan biraz zorlanabilirsn ama xs gayet kullanişli olur gibime geliyor en azindan elektronik magazalara gidip kurcala derim..

• SEHZADE63 S kullanıcısına yanıt
    Apple Türkiye de ne yaptığını bilmiyor. Bu garanti konusunda malum sitede ve diğer lokal forumlarda çok büyük karışıklık var. Apple Türkiye'nin bu konuda bi' basın açıklaması yapmak gerek. Kaç oldu saymadım ama malum siteye 1901 yazıp TR'de garantisi geçen model diyor ve adama mesaj atıp Apple'a gidip garantisinin geçerli olup olmadığını sorar mısınız diyorum; adam gidip soruyor doğruymuş ABD cihazlarının garantisi Türk topraklarında geçmiyormuş gibi yanıtlar alıyorum.

TR ile ABD arası fiyat farkı var mı? Çok ciddi var. Garantisiz cihaz kullanırım diyen de var. Kesinlikle hiçbirşey diyemem ortada büyük farklar söz konusu ama garantisiz cihaza garantili yaftası konulup sanki garantili bir cihaz satar gibi fiyatlandıranlara anlatamıyorum. Garanti önemlidir. Nasıl Türkiye'de garantisiz cihazla garantili cihazın arasında fiyat farkı var ise; burada da ABD ile EU cihazı arasında fark olması lazım. Ama adamlara anlatamıyorsun. Herkes bir yerden yolunu bulmak istiyor. Doğru bilgiyi verene de ''sanane'' yanıtı da aldığım oldu. İlginç. Zihniyet pis

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-37F4B34B4 -- 10 Aralık 2018; 18:12:49 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-37F4B34B4

Apple Türkiye de ne yaptığını bilmiyor. Bu garanti konusunda malum sitede ve diğer lokal forumlarda çok büyük karışıklık var. Apple Türkiye'nin bu konuda bi' basın açıklaması yapmak gerek. Kaç oldu saymadım ama malum siteye 1901 yazıp TR'de garantisi geçen model diyor ve adama mesaj atıp Apple'a gidip garantisinin geçerli olup olmadığını sorar mısınız diyorum; adam gidip soruyor doğruymuş ABD cihazlarının garantisi Türk topraklarında geçmiyormuş gibi yanıtlar alıyorum.

TR ile ABD arası fiyat farkı var mı? Çok ciddi var. Garantisiz cihaz kullanırım diyen de var. Kesinlikle hiçbirşey diyemem ortada büyük farklar söz konusu ama garantisiz cihaza garantili yaftası konulup sanki garantili bir cihaz satar gibi fiyatlandıranlara anlatamıyorum. Garanti önemlidir. Nasıl Türkiye'de garantisiz cihazla garantili cihazın arasında fiyat farkı var ise; burada da ABD ile EU cihazı arasında fark olması lazım. Ama adamlara anlatamıyorsun. Herkes bir yerden yolunu bulmak istiyor. Doğru bilgiyi verene de ''sanane'' yanıtı da aldığım oldu. İlginç. Zihniyet pis
    Arkadasım ben bu işin ticaretini yapıyorum . Garantili cihazla garantisiz cihaz arasında tabiki fark var

Örnek yurtdışı Xs plus 64GB garantili 6600 den satılırken garantisiz model 6300 den satılıyor .. o kadar farkta normaldir. Ayrıca kullanıcının ayağına kadar getirilen bir cihazda esnafta tabiki para kazanacak. Diyorsan Amerika’da fiyatlar aynı burda niye değişiyor söylim garantili modeller Avrupa cihazı Euro ile alınıyor digerleri Amerika cihazı usd ile alınıyor

• Takayashi kullanıcısına yanıt
    hangi ulkede bu fiyatlar dostum ?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • gunbah kullanıcısına yanıt
    5.30 kurla ABD'den alıp 6.900 civarına denk gelen kura rağmen 9.200 yazan fiyatları gördü bu gözler. Siz burada neyin hesabını yapıyorsunuz? Komisyon dediğin şey 500-600 lira olabilir. 6.900 nerede 9.200 nereden aklınız/mantığınız alıyor mu bu fiyatları? Kime karşı kimi hangi gerekçeyle yargılamaya yelteniyorsunuz?

not: eminim o adamlar da 5.30 5.40 kurdan alıp satmaya çalışıyordu bunu da not olarak düşeyim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-37F4B34B4 -- 10 Aralık 2018; 18:40:24 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-37F4B34B4

5.30 kurla ABD'den alıp 6.900 civarına denk gelen kura rağmen 9.200 yazan fiyatları gördü bu gözler. Siz burada neyin hesabını yapıyorsunuz? Komisyon dediğin şey 500-600 lira olabilir. 6.900 nerede 9.200 nereden aklınız/mantığınız alıyor mu bu fiyatları? Kime karşı kimi hangi gerekçeyle yargılamaya yelteniyorsunuz?

not: eminim o adamlar da 5.30 5.40 kurdan alıp satmaya çalışıyordu bunu da not olarak düşeyim
    Dostum öncelikle yazım dozunu bir tık aşağı indir . Sen bana sen kimsin anlamına gelen cümle kuramazsın . Kaldıkı benim mesajımda seni rencide eden tek bir cümle yoktu. Ben sana satış fiyatlarını yazdım 9800 leri bizde gördük zamanında usd kuru 7.097 leri gördü. Yap hesabını 1200 usd ye gelen bir cihazı kaça satacaklardı. Satanı eleştireceğine usd kurunu yükselten basiretsiz hükümeti eleştir. Bence o zaman neyi nasıl yazacağını öğrenirsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gunbah -- 10 Aralık 2018; 19:20:9 >

• Yıllardır Amerika’dan telefon alma şansım olduğu için her sene yeni iphone alırım. Bu sene de mağazada büyülenerek XS Max aldım. Üç gün boyunca cihazı kullandım ve hayatımda ilk kez aldığım bir ürünü iade etmek zorunda kaldım.

Bunun iki nedeni oldu. Birincisi “bence” oled ekranın kalitesizliği (belki de aşırı kaliteli olması) ve aşırı göz yoran, göz yanıltan görüntüsüydü. Ekrana on dakikadan fazla baktığımda gözlerim hem müthiş yoruluyordu. Ve tam olarak tanımlayamadığım, ekranın sağ sol doygunluk dengesizliği (bir taraf sarı gibi görünüyor ama dikkatli bakınca da değil gibi oluyor) beni çok fazla rahatsız etti.

İkinci nedeni ise max’in çok kullanılsız boyutları oldu. Çerçeve de ortadan kalkınca tek elle kullanmak imkansız hale gelmiş. Evet ortadan çekince ekran yarıya iniyor falan ama yine de telefon şu an kullandığım 8 kadar pratik değil. Daha önce 7 plus da kullanmıştım ama onda bu kadar rahatsız olmamıştım.

Herkes neden diye sorduğunda da şu örnek geldi aklıma, nasıl 65 inç ekranlar teknoloji mağazalarında gayet normal boyutlarda görünürken eve gelince dev gibi geliyorsa XS MAX de bana aynı şeyleri hissettirdi. Apple store’da gayet makul görünen boyut üç günde beni aldığıma pişman edecek kadar büyük geldi. Sonrasında youtube da benim gibi düşünenlerin çektiği onlarca videoya da rastlayınca kendimce doğru düşündüğümü de anlamış oldum. Umarım size de faydası olur yorumlarımın.

• gunbah kullanıcısına yanıt
    yazdıklarımı okumuyorsun. Adam kur 5.30 5.40 iken alıp 9.200 liraya satıyor diyorum. Bu yazının nesini anlamıyorsun? Ben devleti arkama alıcı bir cümle kullanmadım. Orası uzun hikaye, Türkiye'nin durumu ortada. Batılılar bunu iyi biliyor. 1600 lira asgari ücretli bir milletiz biz. 500-600 lira komisyon az mı geldi size? Adamlar 2.000 liradan fazla komisyon talep ediyorlar. Bunu normalleştirmeye çalışıyorsun gibi geldi bana.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-37F4B34B4 -- 10 Aralık 2018; 19:56:44 >
  • İphone XS Max 64 GB 7500 TL pasaport kayıtlı. Faturalı. A2101 model Avrupa telefon. Türkiye'de 1 sene garantisi var. 27 Aralıkta teslim edebilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onur1301 -- 10 Aralık 2018; 20:5:24 >
  • Bunları duyduğuma sevindim çünkü X'ten XS MAX'e geçmeye niyetleniyordum. X'im varken de XS gibi birebir telefon işine de bulaşmam. Gerçekten boyutu dediğiniz kadar büyük mü? Bu işe girmemem daha mı iyi olur?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-37F4B34B4 -- 10 Aralık 2018; 20:3:42 >
  • X’ten Xs’e değil Xs Max’e geçilir.

• Bir iki gün deneme şansınız olsa keşke. Bence kesinlikle telefon olarak kullanılabilecek bir boyut değil. X ideal boyut bence

• hocam ona bile fuzuli diyor bir çok kişi baksanıza:) elimde 7 veya 8 olsa bir nebze ama X gibi ileride koleksiyon değeri olacak bir telefondan -gereksiz büyük diyenlerden- sonra bana çok uzak geliyor. Şöyle yapacağım; tanıdığım bu işleri yapıyor ona bir kaç gün deneyimlemek için XS MAX'lardan açık olanını alıp bir kaç gün onu kullanacağım. Sonra gelişmeleri yazarım. Belki çok hoşuma gidecek mantıksız bir iş yapmış olacağım ama tam emin olamıyorum. En iyisi tanıdığımdan MAX'i alıp iyice inceleyip deneyimlemek.
  • Tanıdığımda rica ettim inşallah güvenip verir. Eğer alırsam çok önemli olacak bu bir iki gün. Çok teşekkür ederim tavsiyeniz için. Sonuçları sizin gibi her iPhone'u kullanan birisi olarak sizin yaptığınız gibi objektif bir şekilde foruma duyururum.

Bu arada zaten cihazlar artık bu fiyatlarla alınabilirlik olayını da geçti. O yüzden Apple'ın cihazlarına meraklıları artık ellerindeki cihazlarını elde tutmaya baksın ve kıymetini bilsinler. Bu paralar kolay kazanılmıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ab1907

Arkadaşım merhaba,

Ben de bu problemi yaşıyorum güncellemeden sonra. Sen de düzelme oldu mu?
    Bir de güncellemeden önce de sonra da bazı numaraları ararken 3 kere dıt dıt dıt sesi olup arama kapanıyor. Bu problemi yaşayan ve çözümünü bilen var mı?
    Bugun sanki hiç yapmadi ya ama tam emin de değilim bir sonraki sefer net söylerim

• Yani öyle bir şansınız varsa alıp deneyin iyi olur bence. Duruma göre bakarsınız.

• Bugun Media markette telefonları inceledim

Xs max kesinlikle alınacak son apple ürünü 10.800 tl asla ama asla etmez onu kafadan eliyorum

Xs ise parasının telefonu asla degil 9000 kusur edecek bir cihaz asla degil

Bunlarin içinde fiyati 6000 tl altına inerse alınacak telefon xr’dir

Milletin abartmasına inanmayın kesinlikle ucuz hissettiren bir cihaz degil oldukça kaliteli sadece yanlarında parlak boya yok hepsi bu

• 
Sayfa: önceki 245246247248249
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.