Şimdi Ara

Apple, batarya degisimi isleminde klavyeyi de degistireceklerini soyluyorlar, neden?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
1
Favori
939
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamlar. MacBook pro retina A1502 13" bir cihaz kullaniyorum.


    Batarya degisimi icin Apple ile iletisime gectim, 2100TL dediler, degisim isleminde klavyeyi de degistirdiklerini soylediler. Buna "üst kasa" diyorlarmis.


    Ban mantikli gelmedi. Klavye ile batarya tamamen farkli yerlerde ve klavyeyi degistirmek icin anakartin ve bilimum ufak parcalarin falan tamamen sökülmesi lazim, batarya degisimi icin bu islemlere gerek yok halbuki.


    Apple'in bu klavye olayini neden yaptigini bilen var midir? Belki daha once bu islemi yaptiran birileri vardir diye soruyorum.


    Saygilar.




  • Kullandığınız modelde pil üst kasaya yapışık. O nedenle üst kasa tamamiyle değişiyor. Benim MacBook Pro 15" mid-2015 modelde de aynı şekilde değişti.

  • JUNE8O kullanıcısına yanıt

    Cok garip. Yani bi batarya degisimi icin üst kasa dedigimiz, ekran ve arka kapak harici her sey degisiyor oyle mi?

    Sonra anakarti ve diger bilimum parcalari aktariyorlar yani. Eziyet gibi bu sanki.



    Peki siz degisim isleminden sonra bataryanizdan memnun musunuz? Batarya döngüsü ve sagligi ne durumda, bir fark oldu mu?

  • nahege270 kullanıcısına yanıt

    Evet, aynen dediğiniz gibi oluyor. Ama yepyeni bir üst kasanız oluyor. Benimkinde pil şişmişti, garantisi bittiği halde ücretsiz değiştirdiler. Şu an iyi gidiyor.

  • JUNE8O kullanıcısına yanıt

    Sizdeki ucretsiz degisim konusu ne zaman ve nasil oldu? Ayrintili bilgi verebilir misiniz biraz?


    Bu arada ben biraz korkuyorum komple kasa degisiminden, acikcasi su anki kasada hic bir problem yok, neden degistirsinler ki aslinda?

    Ayrica sizin islem nerede yapildi ve kac gunde tamamlandi?

  • nahege270 kullanıcısına yanıt

    Mart 2019'da oldu. Bilgisayar düz zemine tam oturmuyordu. Akasya'daki servise götürdüm. Pil şişmiş üst kasa tamamen değişecek dediler. Bıraktım, yanlış hatırlamıyorsam 4-5 gün sonra teslim aldım.

  • JUNE8O kullanıcısına yanıt

    Anladim, garip bir durummus. Bende oyle bir sey var mi bilmiyorum, hep kilif ile kullandim. Pil sismis olabilir ama emin degilim. Kontrol edecegim.


    Daha once kendim trackpad flex kablosunu degistirmistim, Apple 600 lira istemisti, ben 16 liraya kendim halletmistim, kolaydi.

    Simdi de aslinda bataryayi sökerek kendim degistirmek istiyorum ama dandik bi urun takmaktan korkuyorum, Apple da malum 2100 lira istiyor ve neredeyse butun kasa degisiyor. Sonrasinda her sey yine yerli yerine oturacak mi emin degilim cunku bi batarya icin her yere el atmis olacaklar, o biraz dusundurdu beni...

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.