Şimdi Ara

Jailbreak neden eskisi kadar cabuk cikmiyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
814
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba herkese. Ben ilk jenerasyon iphone dan beri kullaniyorum cihazi. Türkiye de satilmayan iphone 2g de fake imei bile atardik. ios gelisti, jailbreak cikti durdu. Ama ios 7 ve sonrasinda ikonlar vb degisiklikler oldu, kimine gore guzel kimine gore cocuksu oldu. Ama jailbreak de eskisi kadar hizli gelmez ve islevselligini yitirir oldu. Kullanim istatistikleri nedir bilmiyorum ama jailbreak acaba hackerlara eskisi kadar kazandirmiyor mu? Ona ugrasacaklari vakitleri baska seye mi ayiriryorlar artik? Sbsettings icin jailbreak yapanlara artik iosun denetim merkezi yeterli mi gelir oldu? Sizce gunumuzde jailbreak gelmesi neden bu kadar cok uzuyor?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Sistem içine apple Tarafından Özellikler eklendikçe tweak gerekliliği azalıyor.

Eski Kullanıcılar zamanla Jb ile uğraşmaktan vazgeçmeye Başlıyor. YAŞ ilerledikçe üşengeçlik artıyor sanki:))

Sistemde açıkları bulmak zorlaşıyor ve tweak Developerları artık uğraşmıyor. Mesela lockinfo geliştiricisi artık bitti dedi.

Böyle böyle sebepler oluyor. Başka neler var?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
    Apple, iOS 8.4 ile beraber dosya sistemine, yani sistem klasörlerine erişimi tamamen engelledi. Bu yüzden iTools, Tongbu gibi programlardan uygulama yedeği veya kurtarması, veri değişimi vs. hiçbir şey yapılamıyor. Ve erişimin engellenmesi jailbreak'i de fazlasıyla zorlaştırıyor doğal olarak.

• Aslında bakarsan JB işlemi hemen hemen tüm sürümler için yapılıyor fakat sürümler stabil olmadığı için Pangu,25pp,Taig gibi yazılımcılar yeni sürümlerini stabil olmayan sürümler için yayınlamıyorlar açıklar kapanmasın diye daha stabil sürümler bekliyorlar.

Orijinalden alıntı: AkidTurk

Aslına bakarsanız eskiden hep geç çıkardı son zamanlarda Çinliler işin içine girince daha hızlı çıkmaya başladı yoksa evasi0n zamanında az çektirmiyordu bize.

kullandigim 3-5 tweak kaldi benimde. Biri iphone un en buyuk eksigi safari download plugin. Direkt mp3 indirip muzikler arasina atabiliyordum. My3g , ligtv uygulamasinda mac ozeti izlemek icin wifiye bagli olmalisin sacmaligindan kurtariyordu. Zeppelin(bu konuyu acmamin nedeni avea kullaniyorum ve bu gun itibari ile dana gibi Türk Telekom yaziyor, jb cikmazsa diger operatorlere gecmeyi dusunuyorum o kadar taktim o yaziya) :) bi dusundum de 3-5 degil baya tweak kullaniyomusum:) swipeselection, bioprotect, intelliscreenx vb:):):) ben cydiada odedigim para kadar appstore a odemedim:)

• quote:

Orijinalden alıntı: NomadCRY

Apple, iOS 8.4 ile beraber dosya sistemine, yani sistem klasörlerine erişimi tamamen engelledi. Bu yüzden iTools, Tongbu gibi programlardan uygulama yedeği veya kurtarması, veri değişimi vs. hiçbir şey yapılamıyor. Ve erişimin engellenmesi jailbreak'i de fazlasıyla zorlaştırıyor doğal olarak.

bence yanlış düşünüyorsunuz. Appcola diye bir program yükledim hem pc ye hem telefona yüklüyorsunuz ve program telefona bir profil yüklüyor o profili onayladıktan sonra gayette dosya sistemine erişiyor pc den fotoğraf albümü oluşturabiliyorsunuz ön belleği temizleyebiliyorsunuz vs. bir çok işlem daha ios 9.1

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AlicanNalbat -- 27 Ocak 2016; 4:49:34 >
    Aynen appcola çok güzel. Evet açıkları kapattılar zorlanıyorlar ios 9 ile hele yeniden kodladılar iosu sırf bu jailbreak yüzünden birde tabi stabil sürüm bekliyorlar açık buldular heralde ama az buldular artık zor olacak gibi 9.3 stabil olacağa benziyor, onu bekliyor olabilirler

Orijinalden alıntı: cordoncayo

Aynen appcola çok güzel. Evet açıkları kapattılar zorlanıyorlar ios 9 ile hele yeniden kodladılar iosu sırf bu jailbreak yüzünden birde tabi stabil sürüm bekliyorlar açık buldular heralde ama az buldular artık zor olacak gibi 9.3 stabil olacağa benziyor, onu bekliyor olabilirler

belki de jb yi herkesten daha çok istiyorum :) ama yok yok yok :) 9.2.1 yada 9.1 e jb yapıldımı bilmiyorum ama artık biran önce sonuca ulaşılsa çok iyi olacak :) 9.3 ün çıkmasına sanırım daha çok var.

Orijinalden alıntı: AkidTurk

Aslına bakarsanız eskiden hep geç çıkardı son zamanlarda Çinliler işin içine girince daha hızlı çıkmaya başladı yoksa evasi0n zamanında az çektirmiyordu bize.

Evasi0n un sitesindeki barın dolmasını beklerdik hey gidi gençlik

Main:Intel i7 980X (4Ghz) | ASUS GeForce GTX 1080 Ti Turbo 11GB | ASUS P6T Deluxe V2 | Intel Stock Fan | Kingston 3*2GB Hyperx DDR3 Ram | Crucial MX500 1TB SATA SSD | FSP 700W PSU | Viewsonic XG2700-4K 27" 5ms
    Mobil: Huawei P20 Pro| iPad Air 2
    Laptop: HP Omen i7-9750H-RTX2060-16GB Ram ||| Apple Macbook Air M1 8GB RAM 256GB SSD.
  • quote:

Orijinalden alıntı: AlicanNalbat

quote:

Orijinalden alıntı: NomadCRY

bence yanlış düşünüyorsunuz. Appcola diye bir program yükledim hem pc ye hem telefona yüklüyorsunuz ve program telefona bir profil yüklüyor o profili onayladıktan sonra gayette dosya sistemine erişiyor pc den fotoğraf albümü oluşturabiliyorsunuz ön belleği temizleyebiliyorsunuz vs. bir çok işlem daha ios 9.1

AppCola'yı biliyorum zaten. O yüklediğiniz profille tüm özel bilgilerinizi her şeyinizi adamların eline verdiğinizi de biliyorsunuzdur umarım. Sırf iki dk daha az zaman harcayacağım diye güvenliği riske atamam.

Ayrıca uygulama sistem klasörlerine az çok erişebilse bile dosya paylaşımına kapalı olan uygulamalarda değişiklik yapamıyorsunuz, dosya paylaşımına açık olan uygulama yok denebilecek kadar az olduğundan pek de bir getirisi olmuyor kısacası.

• jb yi yapan adamlar bu taig maig gibi şirket imsi şeyler artık neyse adamlar niyeyse sistemi vs milyon dolarlara satıp emekli olmaya başladı

not : Türkçe hocama laf yok kafam çok güzel
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.