Şimdi Ara

Apple’a şok: AB tek tip şarj girişi istiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
95
Cevap
3
Favori
6.690
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
30 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Apple’a şok: AB tek tip şarj girişi istiyor



    Apple bugüne kadar kendi standartlarını uygulamayı seven ve bunu rakip platformlarla paylaşmayı istemeyen bir çizgi izledi ancak artık hükümetler buna bir son vermek istiyor zira çevre kirliliğine sebep oluyor. 



    AB farklılığa dur dedi



    Bugün evlerimizde birden fazla elektronik cihaz var ve ağırlıklı olarak microUSB girişler sonrasında ise USB Tip-C girişler barındırıyor. Apple’ın Lightning girişini de dahil ettiğimizde çeşitlilik artıyor. Her bir cihaz için kablo ve adaptör vermek haliyle çevre kirliliğini arttırıyor. Bu bakımdan son dönemde üreticiler adaptörü kutudan çıkarmaya başladı.



    Ayrıca Bkz.God of War Ragnarok fragmanına resmi olmayan Türkçe dublaj yapıldı!



    Avrupa Birliği yıllardır elektronik cihazların şarj girişlerinde bir standart koymak için çabalıyor. Yapılan araştırmalara göre 2018 yılında AB çapında mobil telefonların yüzde 50’si microUSB, yüzde 29’u USB Tip-C, yüzde 21’i ise Lightning bağlantısı kullanıyordu. 2019 yılında 420 milyon mobil telefon ve taşınabilir sistem satıldı. Bir yılda kullanılmamış kabloların 11 bin ton atık oluşturduğu belirtiliyor.



    Yetkililer kabloların ve adaptörlerin yeniden kullanımı ile elektronik atıkların azaltılacağını düşünüyor. Bu bakımdan Birlik genelinde USB Tip-C girişinin standart olması isteniyordu. Haliyle Apple da yenilikçiliği bitireceği için buna karşı çıkıyordu. 



    Ne var ki itirazlar kabul edilmedi ve Avrupa Komisyonu kıtada satılan mobil telefonlar, tabletler, kameralar, kulaklıklar, taşınabilir video konsolları ve hoparlörler için USB Tip-C girişinin standart olmasına karar verildi. TWS kulaklık, giyilebilir cihazlar gibi daha küçük boyutlu ürünler ise kapsam dışında bırakıldı. 



    Apple’a şok: AB tek tip şarj girişi istiyor



    Düzenlemeye göre cihazın giriş portu USB Tip-C olacak yani bir adaptör ile örneğin Lightning girişini Tip-C girişine çevirme gibi bir durum söz konusu değil. Bu da Apple’ı oldukça zor duruma sokacak. 



    Düzenlemenin 2022 yılında yürürlüğe girmesi bekleniyor ancak üye ülkelerin kendi kanunlarına entegre etmesi için 2 yıl süre tanınıyor. Üreticiler ise 2 yıl içerisinde düzenlemeye uymak zorunda. Yani en erken 2024 ortaları veya sonlarında bu gerçekleşecek. 



    Android üreticileri zaten yavaş yavaş Tip-C standardına geçmeye başlamıştı. Burada sıkıntı Apple için olacak. Tablet tarafında Apple zaten USB Tip-C girişine aşina ancak iPhone serisinde nasıl bir düzenleme olacak merak konusu. 2024 yılından sonra tamamen USB Tip-C standardına geçmesi şaşırtıcı olmayacaktır. 

     




    Kaynak:https://www.bbc.com/news/technology-58665809







  • Apple adaptörü kutudan çıkarırken çevre bahanesine sığınmıştı. Zaten herkeste artık adaptör var diyorlardı. Yeni bir iphone aldım içinden type-c adaptör girişli kablo çıktı. Evdeki bütün adaptörler Type-A girişli. Yeni bir adaptör almam gerektiği gibi evdeki bütün adaptörler çöp oldu. Cidden bu işlere standart gelmesi gerekiyor. 20 yıldır her kafasına esen yeni giriş oluşturur oldu.

  • Sözde çevreci apple

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • apple zaten type c'ye geçişe hazırlanıyordu apple'a bir şey olmaz

  • Appleden şok cevap: Port type C, ancak pin dizilimi farklı

  • para gidicek diye düşünüyor Apple ama onada çip takarlar yine orjinal olmayanları kabul etmez yine kazanır parasını

  • Çevreci apple niye karşı çıkıyor ?

  • Hep iPhone üzerinden konuşuluyor. Apple Watch'a type-c mi koymak zorunda olacaklar, nasıl olacak?

  • sdelta S kullanıcısına yanıt

    "TWS kulaklık, giyilebilir cihazlar gibi daha küçük boyutlu ürünler ise kapsam dışında bırakıldı."

  • 2024 gibi zaten kablolu şarj kalmaz

  • quote:

    Orijinalden alıntı: face1tr

    2024 gibi zaten kablolu şarj kalmaz

    kesinlikle hak veriyorum, kulaklık soketini kaldırdıkları gibi şarj soketini de kaldırmaları yakın. Zaten wi-fi direct ile dosya transferi kabloya göre daha hızlı, kulaklıklar desen kablosuz bluetoothlu modeller ses kalitesi olarak tatmin edici seviyeye ulaştı, şarjda kablosuz olduktan sonra zaten hiçbir sokete ihtiyaç kalmıyor.

  • Apple kullanıcıları bunu istemez, sefil ve yoksul gecekonducu android telefonlarla aynı şarj aletini kullanabilmesi korkunç bir olay.

    4 aylık maaşı ile apple alan gizli bir fakir içinse tam bir yıkım olur

    Biz cihaz satmıyoruz yaşam şekli satıyoruz

  • Sırf Magsafe şarz aleti satmak için direk kablo girişini komple kaldırır bunlar gerekirse.

  • apple gg

  • "Yani en erken 2024 ortaları veya sonlarında bu gerçekleşecek."

    Apple 2024 model iPhone'da şarj girişsiz tamamen kablosuz iPhone'a geçecek demek oluyor bu da, Apple Watch gibi. O zamana kadar da AB'de satılan kutulara Lightning to USB-C adaptörü koyarlar olur biter.

    Çoğunluk tarafından beğenilmeyen prototip gibi gözüken, oynamaya bozulmaya müsait dişi erkek girişli USB-C'nin dikte edilmesi AB'nin görevi değil. Bir de bunlar şarj girişsiz telefon da sattırmazsa o zaman gör curcunayı. Telefonun tasarımının nasıl olacağını da bunlar belirlesin

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Avrupanın bir standarta geçecekse bunun lightning giriş olması daha iyiydi. Kırılabilir soketin cihazın içindeki değil kablonun ucundaki taraf olması daha muhtemeldi. Microusb girişler tam facia fakat type-c'de de henüz ben problem yaşamadım. Fakat apple ın bunada burun kıvıracağı aşikar. Ne emmeci ne gömmeci ortası yok .pnelerin. Vazgeçtim böyle daha iyi oldu beter olsunlar

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Apple dediği gibi şarj adaptörleri herkeste var çevreyi kirletmeyelim.
    tıp c ilçede aynısı Apple kablo farklı olmasın .

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Hepsi boş. 5g teknolojisine geçildiğinde içinde şarj sistemi de olacak. USA 5g ye lisans henüz vermedi verdiği anda şarj marj kalmaz ortada.

  • Benim tanıdığım apple şarj soketini kaldırır magsafe üzerinden veri aktarmaya olanak veren bir kablo çıkarır onuda bize şimdiki kablolardan daha pahalıya sokar.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Apple kullanmayan burada, yok Apple şunu yaparda olmaz yok Apple kullanıcıları böyle yok şudur yok budur ya düne kadar Apple’ın girişi gibi muadil giriş dahi yoktu Tip-c dünkü muhabbet iPhone 5 itibaren çok güzel bir giriş icat etmişti kullanımı kolaydı microUSBden daha yeni kurtuldunuz ne ara tip-c adaptörlü oldunuz ki onun öncesinde tüm telefonların girişleri dahi farklıydı ya iki maaşıyla Apple alıp da hava atan diye bile yorum yazanlar ne alakası var haberle bunun kardeşim alamıyorsan alanları var eleştirme bırak alsınlar ki Apple kullanan herkes bir daha Apple‘ı bırakamak istemez android tam deniz derya gibi geliyor insanlara 1000 liralık telefonu da aynı deneyimi sunuyor 20.000 liralık telefonda da aldığın telefon 6 ay geçemeden eskiyor ayda bir yeni model çıkıyor tabii ki de gidip android almaz parası olan gider Apple alır hava atmak isteyen de tabii ki de Apple alır çünkü kaliteli bir marka olduğunu tüm dünyaya bir şekilde ispatladı her şeyin bir maliyeti var marka olmak da bir maliyet



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi marsk35 -- 24 Eylül 2021; 18:12:5 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • AB bu apple ürünlerini komple yasaklasın sadece amerika ve 3. dünya ülkelerinde satsınlar Apple’a şok: AB tek tip şarj girişi istiyor 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Programming Guru -- 24 Eylül 2021; 18:27:46 >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.