Binbaşı
28 Kasım 2005
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme
Toplam: 385 (Bu ay: 0)
Gönderileri

Sorunsuz bir alt yapıda olduğum için bu süre boyunca hiç bir şikayetim olmadı, ne hız düşmesi ne başka bişey ne günlerce süren kesintiler filan olmadı her şey sorunsuzdu, hattın kapasitesi ne ise sonuna kadar verdiler hiç bir kısıtınya gitmediler.


Ancak fiyat belirsizlikleri ve daha şimdiden zamsız 249 TL taban fiyat gözümü korkuttu, 10 aylık peşin ödeme bitince açıkta ayazda kalmış gibi hissettim.


Türknet benim gözümde kötü bir firma değil, ancak ortama ve duruma ayak uydurmazsanız tutunamazsınız bu iş bu kadar basit ve net, umarım kendi fiber alt yapınız daha da büyür herkese erişir.


Telekom alt yapısındaki aboneleri tutmak için en küçük bir çaba göstermiyor olmanız çok ilginç.

Arkadaşlar öncelikle sizi bir konuda uyarayım, bu davet kodu yüzünden bir ay yada her neyse bedava internet alabilmek için kötü olsun olmasın istemsizce firmaları övüp kod paylaşanlar yüzünden kimin ne tür bir hizmet verdiğini ve sorunlarını net olarak göremiyoruz ve asla göremeyeceğiz, ben göremiyorum en azından. Yağmurdan kaçarken doluya tutulmamak imkansız böyle bir ortamda.


Türknet ile yolları ayıracağım fiyat yüzünden, yeni bir yer bulmakta zorlanıyorum çünkü dediğim gibi davet kodundan bir ay beleş internet kapmak için her türlü yalan söylenebiliyor, bu işin bir tutarlılığı yok o yüzden.


En az 3 - 5 aydır kullanıp sorun yaşamadığınız firmaları yazar mısınız lütfen. Ben Türknet için yazayım 6 yıldır kullanıyorum bu zamana kadar hiç bir sorun yaşamadım, fiyat artışı yok sözü verdikleri halde zam yaptıkları için bırakacağım başka bir derdim yok.

Merhaba

Ev telefonunu Türknet üstünden iptal ettirdim ve bugün iptal oldu, telefonsuz yılan internet şeklinde devam ediyorum, ev telefonu benim üzerime değildi rahmetli dedemin üzerineydi.

Şimdi bu telefon komple iptal olmuş oluyor mu?

Herhangi bir resmi işlem filan verekiyor mu?


Birde müşteri numaram değişmiş telefon iptal olduğu için, son ödemesi bugün olan faturam ödenemiyor, bankalarda bu fatura için borç görünmüyor o yüzden ödeyemiyorum.


Türknet online işlemlerden direk ödeme yapmayı denedim ordanda ödenemiyor, bi saçmalığın içindeyim şuan.

Öncelikle yayın formatı dersi vermeye çalışmayın buna gerek yok, sadece ultra geniş ekran yayın formatının saçmalıklarını göstereceğim ve bu durumdan herkes mutlu mu onu merak ediyorum. 16:9 yerine hiç kimsenin ekranına uymayan daracık görüntü formatı 21:9 yada daha geniş bu format yüzünden ekranın 5/2 kadarı alttan üstten siyah bantla kaplanıyor. Size ekranın 5/3 kadarı kalıyor, büyük ekran televizyon alıyorsun ekranın nerdeyse yarısı yok üstelik daracık bir alana hapsoluyor görüntü... Bu durum 16:9 olan bütün ekranlar için geçerli Pc ekranı Laptop v.s.


4k büyük ekran bir Tv üstünde yada Pc üstünde ortada daracık bir alana hapsolmuş alttan ve üstten siyah bantlarla kaplı film izlemek keyifli mi?

Ekranın 5/2 oranında siyah bantlarla daraltılmasından mutlu oluyor musunuz?


Şimdi birileri yok bu sinema formatı bilmem şunun şeyi bunun buyu deyip sulandırmasın işi lütfen, sonuca odaklanın bu durumun sonuçları var. Herkeste 16:9 televizyon var ve bunlar hiç kimsenin ekranına uymayan bir görüntü formatını dayatıyor sorun tam olarak bu, siyah bantların ve ekranın 5/2 oranında çöp olmasının sebebi budur.


Ver 16:9 seçeneğini bize istersen ondan sonra, 69:9 biçiminde ultra süper mega plus a+++ geniş ötesi biçimde yayın yap.


16:9 olması gereken görüntü tam olarak bu:

Disney+ Meşhur Siyah Bantları ve Ekrandan Çalınan Alanlar



21:9 Saçma formatın sonucunda ortada sıkışan bize kalan ekran bu:

Disney+ Meşhur Siyah Bantları ve Ekrandan Çalınan Alanlar

Kabaca toplam kesilen görüntü alanı sol üstte birleştirdim:

Disney+ Meşhur Siyah Bantları ve Ekrandan Çalınan Alanlar



Bu mantık dışı Tv yada Ekrana sahip olmanız gerekiyor siyah bant olmaması için, dapdaracık alanda hapsolmuş akıl dışı 21:9 ekran:


Disney+ Meşhur Siyah Bantları ve Ekrandan Çalınan Alanlar

Ben bu Ps Store kadar çorba bi yer hiç görmedim, satın aldığımız bir oyunda hangi dlc dahil neler dahil değil o bile belli değil çoğu içerikte. Alınca ne çıkarsa bahtına artık.


Sniper Elite 3 ULTIMATE EDITION bu şuanda 17 lira, ama Türkiyeden alınamıyor, bir çok oyunda böyle saçmalık oluyor tek tek yazmak istemiyorum örnek olsun diye bunu söylüyorum.


Link: https://store.playstation.com/tr-tr/product/EP4040-CUSA01796_00-SNIPERELITE30000


Bu ve buna benzer satın alınması ülkemize kapalı oyunların olayı nedir, birisi kısaca durumu anlatırsa sevinirim.

Arkadaşlar böyle konuya ihtiyaç var, arada belki oynadığımız bir oyunda denk gelip online oynayabiliriz. Eğer olur derseniz birbirimizi ekleyelim, illaki bir oyunda denk geliriz.


Ps3 Psn: SSerdarSS


Herkes ekleyebilsin isterseniz sizde Psn adreslerinizi yazın arkadaşlar, hala bir çok oyun Pcde bile online olarak kapalıyken Ps3 de etkin durumdadır.

Bazen aldığımız yada alacağımız bir oyunun online sunucuları açık mı kapalı mı bunu bilememiyoruz ve sunucuları kapalı olunca can sıkıcı bir durum oluyor. Oynadığınız ve online sunucuları şuan da hala etkin olan oyunları lütfen yazın arkadaşlar, bende 4 oyun var yazdım onları, sizde yazarsanız listeyi güncelleyelim. Oyun alacaklar içinde bir nevi rehber olur.

Online Sunucuları Etkin Olan Oyunlar:
1942: Joint Strike
Battlefield 1
Battlefield 2
Battlefield 3
Battlefield 4
Battlefield: Bad Company
Battlefield: Bad Company 2
Blur
Borderlands 2
Call of Duty: (Tüm oyunların sunucuları etkin gibi görünüyor)
Call of Duty: Modern Warfare 2
Cars 3: Driven to Win
Colin Mcrae Dirt 2
Dirt 3
Dirt Showdown
Destiny
Driver: San Francisco
Fifa 2015
Fifa 2016
Fifa 2017
Fifa 2018
Fifa 2019
Fight Night Champions
Final Exam
Grid 2
Grid Autosport
Gta 4
Gta 5
Max Payne 3
Medal of Honor: Warfighter
Need For Speed: Hot Pursuit
Need For Speed: Most Wanted
Need for Speed: Rivals
Need for Speed: The Run
Red Dead Redemption
Resident Evil 5
Resident Evil 6
Sacred Citadel
Shank 2
Sniper: Ghost Warrior 2
Ultra Street Fighter 4
WRC 4: FIA World Rally Championship

Online Sunucuları Kapatılmış Oyunlar
Gran Turismo 5
Gran Turismo 6
Killzone 2
Killzone 3
Pes 2018 dahil tüm Pes serisi
The Last of Us
MystiQ Video Converter, yeni ve açık kaynak kodlu, müzik ve video dönüştürücü uygulaması çıktı, aklınıza gelen her türlü video ve ses uzantısını dönüştürebiliyor, kesme v.s gibi basit işleri de yapıyor. Tertemiz bir arayüz var, baktım uygulama güzel çevirisini komple üstlendim ve tamamladım.

Bugün final sürümü çıktı ve şu an kullanıma hazır.

Video ve Müzik Dönüştürücü (Açık Kaynaklı)


Github Sayfası:https://github.com/llamaret/MystiQ

Websitesi:https://mystiqapp.com/tr (Siteyi bile çevirdim :D)

Arch Linux:http://opensuse.mirror.liquidtelecom.com/repositories/home:/llamaret/Arch/x86_64/mystiq-20.02.18-1-x86_64.pkg.tar.xz

Fedora 31:http://downloadcontent.opensuse.org/repositories/home:/llamaret/Fedora_31/x86_64/mystiq-20.02.18-15.1.x86_64.rpm

Diğer Linux sürümleri:https://software.opensuse.org/download/package.iframe?project=home%3Allamaret&package=mystiq#directArch

Windows 64bit:https://download.swlx.info/MystiQ/Windows/MystiQSetup-x64-20.01.22.exe

Windows 32bit:https://download.swlx.info/MystiQ/Windows/MystiQSetup-x86-20.01.22.exe
quote:

Gnome arayüzünden bitmek bilmeyen arayüz kasıntılarından artık iyice nefret ettiğim için komple bıraktım. Fedora ile ilgili bir durum değil bu. Arayüz olarak Deepin kullanıyorum kafam rahatladı, tabanda Arch Linux kullanıyorum, alttaki bilgiler günceldir belki Gnome düzelir zamanla ben iki yıldır kalıcı bir düzelme göremedim Gnome arayüzünde..


Orta halli veya iyi bir bilgisayarım var, modern arayüzlü ve güncel bir Linux dağıtımı kullanacağım ama eziyet çekmek istemiyorum diyenler için ayrıntılı bir Fedora konusudur, önceden eziyetini çektiğim için sizin çekmenize gerek kalmayacak.
Hedef Kim?: (Ubuntu zedeler, Fedora'ya geçmek isteyenler, Linux kullanmak isteyip dağıtıma karar veremeyenler)

Fedora 30 ile Neler Değişti:
# Gnome kabuğu ve uygulamaları 3.32.xx sürümüne güncellendi, (Kabuk her zaman ki gibi rezil durumda ve kasvetli. (Gnome geliştiricileri yıllardır düzeltemedi basit bir işi)
# Açılış ve kapanış animasyonu tamamen Uefi uyumlu hale geldi, bilgisayarın markası ve logosuyla açılıp kapanıyor windows10'da ki gibi
# Uygulamalar ve paketler zaten günceldi, ne var ne yok her şey yine güncel
# Gnome standart pencere temaları daha canlı ve görsel olarak daha güzel oldu
# Ayarlar içine her uygulamanın kendine özel ayar yapması özelliği geldi
# Geliştiricilere göre dünyalar değişti, ama ben kullanıcı olarak gördüklerimi yazdım

Fedora Artıları Nedir:
# Her türlü uygulama ve paket resmi ekip tarafından paketlenip devamlı güncellenir
# Kernel, Ekran kartı sürücüsü v.s gibi temel bileşenler her zaman günceldir güncel kalır
# Batarya diğer dağıtımlarından %30 daha uzun gider
# Snapd ve Flatpak gibi uyduruk sistem düşmanı paketlere mahkum kalmıyorsunuz, uygulama marketinde sadece rpm paketler vardır ve hepsi günceldir.
(Flatpak yada snapd ile sistemi kirletmek isterseniz orası size kalmış)
# RedHat yani Ibm tarafından desteklenir
# Özet olarak bu sistem hem kullanıcı dostu olup, hemde güncel ve profesyonel Linux dağıtımıdır

Bir dağıtımın temelde yapması gereken tüm görevleri eksiksiz ve profesyonelce yapan bir dağıtımdır Fedora, bundan hiç şüpheniz olmasın. Fedora yükledikten sonra neler kurmalıyız hepsini basitçe tarif ediyorum kafa karıştıracak zorlanacak en küçük bir durum yok. Tüm işler taş çatlasın 10 dakikanızı alır bir daha da asla uğraşmazsınız sağda solda keyifle kullanırsınız.

Rpm Fusion Deposunu Aktif Etmek:
Bu depo ana depolara eklenmeyen 3. parti sahipli uygulamalar, açık kaynak olmayan Nvidia sürücüleri, açık kaynak olmayan Yazıcı Tarayıcı sürücüleri, açık kaynak olmayan codec v.s gibi bileşenleri barındırır.
Aşağıdakileri sırasıyla yaptıktan sonra her türlü ses ve video çözücüsü gibi bileşenler otomatik olarak sisteme kurulacaktır, ihtiyaç halinde kurulması gereken sürücülerde elinizin altında olacak ve uygulama marketine bir çok ek uygulama daha gelecektir.

Uçbirimi açıyoruz alttaki kodları sırayla onaylıyoruz
1.
quote:

sudo dnf install https://download1.rpmfusion.org/free/fedora/rpmfusion-free-release-$(rpm -E %fedora).noarch.rpm https://download1.rpmfusion.org/nonfree/fedora/rpmfusion-nonfree-release-$(rpm -E %fedora).noarch.rpm

Enter yapıp onaylayın
2.
quote:

sudo dnf groupupdate core

Enter yapıp onaylayın
3.
quote:

sudo dnf groupupdate multimedia

Enter yapıp onaylayın
4.
quote:

sudo dnf groupupdate sound-and-video

Enter yapıp onaylayın

Bu işlemle birlikte ffmpeg gstreamer v.s ses ve video oynatımı için gerekli tüm paketleri uğraşmadan tek seferde kurmuş olduk, ve uygulama marketine yeni uygulamalar getirdik.
------------------------------------------------------------------------------------------

Örnek, Bazı Uygulamaların Uçbirimden Kolay Kurulumu:
quote:


Steam: sudo dnf install steam
Wine: sudo dnf install wine
Vlc: sudo dnf install vlc
Kodi: sudo dnf install kodi
Google Chrome: sudo dnf install google-chrome-stable
Unrar: sudo dnf install unrar
Paint: sudo dnf install drawing
Ffmpeg: sudo dnf install ffmpeg
Filezilla: sudo dnf install filezilla
Plank: sudo dnf install plank
Telegram: sudo dnf install telegram-desktop
Discort: sudo dnf install discort
Lmms: sudo dnf install lmms


Örnekte olduğu gibi uygulamalar basitçe kurulabiliyor hepsi güncel sürüm ve güncelleme almaya devam ederler, bunları uygulama marketinden de kurabilirsiniz tabi, hem örnek hemde kolaylık olsun diye böyle gösterdim.
---------------------------------------------------------------------------------------

Depolarda Olmayan Güncel Uygulamaların Kurulumu:
quote:

Bu uygulamaları indirip kurduktan sonra resmi depoları otomatik olarak eklenecektir ve bundan sonra çıkacak güncellemeleri alacaktır.
Opera: https://www.opera.com/download/get/?partner=www&opsys=Linux&package=RPM
Skype: https://go.skype.com/skypeforlinux-64.rpm
Vivaldi: https://vivaldi.com/tr/download/ (Rpm paketi seçeceksiniz)
TeamViewer: https://download.teamviewer.com/download/linux/teamviewer.x86_64.rpm
Wps Office 2019: http://kdl.cc.ksosoft.com/wps-community/download/8392/wps-office-11.1.0.8392-1.x86_64.rpm
Yandex Browser: https://cache-turk04.cdn.yandex.net/download.cdn.yandex.net/browser/beta-public/19_4_2_698_3445/Yandex.rpm
WebTorrent: https://electron-rpmbuild.guoyunhe.me/webtorrent-desktop-0.20.0-1.x86_64.rpm

-------------------------------------------------------------------------------------

Tarayıcılar İçin Adobe Flash Player Kurulumu:
Opera, Firefox, Chromium, Vivaldi ve Yandex Browser için adobe flash player resmi adobe deposu. Google Chrome kullananların kurmasına gerek yoktur.
quote:


Uç birimi açıyoruz alttakileri giriyoruz
sudo rpm -ivh http://linuxdownload.adobe.com/adobe-release/adobe-release-x86_64-1.0-1.noarch.rpm
Enter yapın alttakini girin
sudo rpm --import /etc/pki/rpm-gpg/RPM-GPG-KEY-adobe-linux
Enter yapın alttakini girin
sudo dnf install flash-plugin flash-player-ppapi alsa-plugins-pulseaudio libcurl
Enter yapın hepsi bu kadar, güncelleme geldiğinde güncelleme alacaktır

----------------------------------------------------------------------------------------

Fedora Spotify Kurulumu Rpm Paket Olarak:
quote:


Flatpak ve Snapd gibi ucube yöntemleri kullanmadan sistemi kirletmeden, bastığınızda hemen açılan Spotify rpm paket kurulumudur.
Uçbirimi açıyoruz
sudo dnf config-manager --add-repo=http://negativo17.org/repos/fedora-spotify.repo
Enter yapın
sudo dnf install spotify-client
Enter yapıyoruz ve spotify kurulumu bitti, güncel sürümüdür ve güncelleme almaya devam eder.

-------------------------------------------------------------------------------------------

Fedora Kullanacaklar İçin Bazı Öneriler:
1. Kesinlikle Wayland Kullanmayın:
Fedora saf Gnome arayüzü verdiği için öntanımlı görüntüleyici olarak Wayland ile birlikte çalışır. Wayland yüzünden oyunlarda ciddi fps kayıpları olur, bir çok uygulama ile uyumsuz olduğundan bazı uygulamalarınız çalışmayabilir. Yani durduk yere başınıza iş alıp olmadık bir hatanın nedenini sağda solda arayıp vakit kaybetmeyin boş yere, Wayland kullanırsanız süpriz saçmalıklar olabilir benden söylemesi tecrübe ile sabittir.

2. Wayland Nasıl Kapatılır:
Mevcut oturumunuzu kapatın, oturum açma ekranına geldiğinizde 'Dişli Simgesine' tıklayın 'Xorg üzerinde Gnome' oturumunu seçin ve giriş yapın hepsi bu kadar. Wayland yüzünden olabilecek bilinen ve daha bilinmeyen süpriz sorunlardan kurtuldunuz..

3. Hata Bildirimi Uygulamasını Kaldırmak:
Fedora üstünde dahili olarak hata bildirimi uygulaması bulunur, çok kapsamlı ve pratik bir servistir ama bu işlerle uğraşmak istemeyen normal bir kullanıcıda bulunmasına da gerek yoktur. En ufak bir sorunu bile raporlamak üzerine çalıştığı için can sıkıcı olabilir ve işi bilmeyen kullanıcıların aklını karıştırabilir.

Servisi kaldırmak çok basit, uç birimi açın sudo dnf remove abrt yazıp enter yapın, işlem sonrası bilgisayarı yeniden başlatın tamamdır.

Yada servis kalsın ama beni rahatsız etmesin ben istediğim zaman kendim açıp bakarım derseniz, 'Ayarlar/Uygulamalar/Sorun Bildirme' kısmına gelip bildirimleri devre dışı yapın.
--------------------------------------------------------------------------------------------

Arayüz özelleştirme işine kapsamlı olduğu için 2. mesajla devam ediyorum, buradaki her konuyu aklıma geldikçe güncellemeye devam edeceğim, sürekli güncel kalacak.

Fedora 30 İndirme Linkleri:
Fedora 30 Workstation (Ana Dağıtım) 32bit sürümü: https://download.fedoraproject.org/pub/fedora-secondary/releases/30/Workstation/i386/iso/Fedora-Workstation-Live-i386-30-1.2.iso
Fedora 30 Workstation (Ana Dağıtım) 64bit sürümü: https://download.fedoraproject.org/pub/fedora/linux/releases/30/Workstation/x86_64/iso/Fedora-Workstation-Live-x86_64-30-1.2.iso

Fedora 30 - Kde Plasma, Xfce, Lxqt, Mate, Cinnamon, Lxde, Soas Arayüzlü sürümler: https://spins.fedoraproject.org
Burada benim kadar Ubuntu savunucusu 'militan' yoktu bazı arkadaşlar biliyor, ben bile tahammül edemiyorum artık iyice işlerin suyu çıktı.

Linux'u bitirmek için resmen ant içmiş adamlar. Snapd denilen rezil projeyi bitirmek yerine dalga dalga her yere bu pisliği yaydılar seri bir şekilde. Belki düzeltirler diye umuyorduk ama yok malzeme buymuş düzelmiyor. (19.04 sürümünü düne kadar kullandım her şey aynı dandik)

Birisi de çıkıp demiyor ki, bu ne arkadaş yav yapacağınız işe **** uygulamalarımız sizin Snapd yüzünden çok geç açılıyor ve sorunlu çalışıyor, biz deb ve rpm dışında bir şey vermeyiz demiyorlar.

Bir çok uygulama şuan deb paket yerine artık sadece Snapd olarak indirme linki veriyor, ve bu ilerleyen günlerde daha da artacak, ne deb nede rpm sunmuyorlar artık resmi olarak. Varsa yoksa Snapd ve Flatpak.

Ubuntu Uygulama marketi yüzde 80 Snapd içeriyor şuan, rezilliği kendiniz de zaten göreceksiniz, o snapd ile paketlenmiş uygulamar indirdiğiniz zaman.

Ubuntu Snap Nedir?
# Normal uygulama 1 saniyede açılıyorsa Snapd ile paketlenmiş uygulama 8 - 10 saniye içinde açılır (Ssd olsa bile)
# Normal uygulamalar her türlü usb ve hafıza kartını görebilirken, aynı uygulama Snapd ile paketlenmişse usb ve hafıza kartını göremiyor.
# Normal uygulama 20 Mb diyelim 20 Mb veri indirirken, Snapd olan 20 Mb lık uygulama için 1 gb bile indirebilir, linux içinde linux.
# Normal uygulama sistem temasıyla tam uyumluyken, Snapd olanı alakasız bir tema ile çalışır.
# Normal bir uygulama güncelleme alınca mevcut uygulamayı günceller, Snap olan eskiyi güncellemez yeni bir paket olarak sisteme ekler, eskiyi de silmez bilgisayarı babasının çöplüğü gibi kullanır.
# Ne yazık ki yakında uygulamaların üstünde reklamlar, ve satın alın v.s gibi şeyler göstermenin alt yapısı da hazırlanıyor.

Snapd çekirdeğini silip kurtulabilirsiniz Snapd uygulamalarını görmezsiniz, ama bu seferde eski güncellenmeyen uygulamalara kalırsınız. Çünkü adamların dini imanı Snapd olmuş yemeden içmeden sadece bunları güncelliyorlar.

Aynı şeyi Fedora'da Flatpak ile yapıyor, yukarıda yazığım her olumsuzluk Flatpak içinde geçerli, ama Fedora rpm paketlerini hiç bir zaman es geçmiyor her zaman güncel tutuyor uygulama ve paketleri, ve zorla Flatpak dayatmıyor kullanıcılara tamamen isteğe bağlı şuan siz isterseniz flatpak desteğini açıyorsunuz. (Ama açmayın Snapd ne ise Flatpak onun lacivert renkli olanı)

Projeye bak arkadaş, bir uygulama anında açılırken artık 8 - 10 saniye açılmasını bekle, üstüne bilgisayarın çöplüğe dönsün, linux içinde ayrı bir linux çalışsın, hafıza kartını usb yi filan göremesin uygulama. İş değil bu kasıtlı sabote etme çalışması gibi bişey..
Hakkında
Konum: İstanbul, Bağcılar
Meslek: Elektrik
Sistem ve Tercihleri
Bilgisayar
Notebook
Otomobil
Mazda
Mobil cihaz
Sony
Operatör
Turkcell
Oyun Platformu
PlayStation
Takım
Fenerbahçe
Steam
SerdarSaglam
TV
Philips
Klima
Baymak
Notebook
Lenovo
PSN ID
SSerdarSS
Xbox Live GamerTag
SSerdarSS
Dünyadan Futbol
FC Bayern Munchen
Basketbol
Anadolu Efes
İşlemci
AMD
Sabit Disk
Seagate
Modem
Asus
Formula 1
Mercedes
Temel Bilgiler ve İstatistikler
Aktiflik: Şu anda DH'de değil
Son Giriş: 18 sa. önce
Son Mesaj Zamanı: 4 gün
Mesaj Sayısı: 1.411
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 1.529
İkinci El Bölümü Mesajları: 14
Konularının görüntülenme sayısı: 29.434 (Bu ay: 800)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 2.087 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Mobil Cihazlar
Mesajları
İkinci El Referansları
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.