Şimdi Ara

Apartman hayatı insanı delirtebilir (Müjde artık şikayet edebiliyoruz!!) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
381
Cevap
13
Favori
30.987
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
394 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Hayatımın ilk 14 senesini müstakil bahçeli evde geçirdim. Şu hayatta ailemin yaptığı en büyük aptallıklardan birisi orayı bırakıp apartmana taşınmak oldu. Sebebi de eve böcek girmesi annemin bundan rahatsız olması. Birde şehir merkezine uzak olması. Net söylüyorum aileme apartmanda bana bedava ev verseler satarım şehrin dışında bahçeli ev alırım böcekten kertenkeleden insan korkar mı aluminyum.


    Soba yakmak beni rahatsız etmiyor otobüs sesi araç sesi duydukça kafamın içi patlıyor sinirleniyorum herkesin yapısı farklı.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi John WICK -- 7 Aralık 2020; 12:17:18 >
  • Bana göre bir binadaki en önemli şey komşudur sonra semttir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu tip daireler almayın ya da kiralarda oturmayın. Her insan gibi karar verme aşamasında daireyi, apartmanı, çevreyi görmeye geliyorsunuz. Nereye bakıyorsunuz bilmiyorum ki ?


    Kadınların ilk baktığı şey zaten Mutfak ve yatak odası. Bunlar iyiyse tamam başka hiçbir şeye bakmazlar.


    Erkek ise otobüse yakın mı markete yakın mı diye bakar. Eee ses ve ısı yalıtımı ? Boşver hallederiz. He he Halledersin. Anca buraya gelip konu açarsın.


    Tırla para verdiğin daireden nefret etmeye başlıyorsun 1 - 2 ay sonra. Haksız mıyım ?


    İlk yapmanız gereken şeylerden biri bu yalıtımı sormak. Emlakçı ya da şahıs fark etmez. Kim olursa olsun satıcı ile daireye girdiğinizde daire duvarlarına bakın. Elinizle vurun. Beton sesi geliyorsa ehh tamam alınabilir ama kırmızı tuğla ya da gaz beton sesi geliyorsa orada bırak o daireyi. Duvarları ellerinizle mutlaka dokunun. Bir taraf ılık diğer taraf soğuksa sıkıntıdır. Isı yalıtım yarım yamalak yapılmış demektir. Duvar içlerinde ağlama varsa koşarak uzaklaşın. Pencere camlarında su ya da ıslaklık oluşuyorsa kapatın kapıyı çekin gidin. Duvarlarda çatlak kırık varsa uzaklaşın. Duvarlarda nem rutubet siyahlık varsa başka dairelere bakın.

    Hele zemin. En önemlisi.. Laminant altında beton yoksa yine çıkın gidin. Bunun için sorun satıcıya. Bilmiyorum derse daire kapısı ile laminant yüksekliğine bakın. Eğer adım atar gibi aşağıya ayak basılıyorsa eyvahhh.

    Tavan.. Alçı ile kaplanır. Üzerine en adi en kalitesiz boya sürülüp satılığa çıkarılır. Uzak durun.



    Kısaca apartmanda daire alınacaksa her türlü olasılığa bakılmalıdır. Aslında daireler için de expertiz olmalı. Bence güzel fikir :)





  • Yasa var uygulama yok ben kendim Cephe işlerinde projeciyim detayları çiziyoruz uygulayan kişi yok uyarıyorsun gerek yok deniyor şikayet etsen umursayan yok hangisini almayacaksın evlerin bütün konutlar bu şekilde.


    Daha ev alalı 1 sene olmadı aldığım evde çevrenin en iyi yapılmışlarından siz düşünün; kartonpiyer kısımları sıvasız boyasız, cam kenarları silikonsuz, doğramaların giderleri yok, parke aralarında derz boşlukları, banyo zemini su akma eğimi hatalı tesisat boruları sıkıntılı, duvar işleri berbat, seramik arası derz dolgularda boşluk, gider kısımları tıkanmış açılmamış, üst kattaki banyodan su akıyordu.... bunları müteahhide yaptırdım pişkin pişkin benim evimdede bunlar var diyor ben daha kötü yapıldığını düşündüğüm evden çıktım ki o evin hiç bir eksiği de yoktu sadece malzeme kalitesi düşüktü. Teslim tutanağını da imzalamadım sağlam teslim aldığıma dair dava açacağım bir ara  bina geneli bir sürü problem de cabası. Bizim daire dahil bütün dairelerde bu sıkıntıları yaşadı ama kendileri uğraştı.


    Emlakçılara güvenmeyin (yalancı, dolandırıcı ne varsa bunlardır ...)

    Müteahhitlere hiç güvenmeyin evi müteahhitten almaya çılışın incelemesi içinde birini bulun varsa işten anlayan tanıdığınızın tanıdığı fikir alın ve o binadan 1 kişi bulun sorularınızı ona sorun.





  • Alıntı

    metni:
    Apartmanda yaşamak demek, kaçta uyuyacağınıza, kaçta uyanacağınıza, evinizde huzurlu oturup oturmayacağınıza başkalarının karar vermesi demek.


    O kadar haklı bir cümle ki... Yıllardır bu apartman yaşantısına alışmışız; ancak, böyle birileri dile getirince kafaya dank ediyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yeni binalarda yalıtım filan yok arkadaş. 2 senelik yeni binada sıfır yalıtım. sadece depreme dayanıklı. üst katıma da her taşındığım yerde bir çocuklu aile taşınmış oluyor güm güm güm koşma zıplama sesleri.


    ama mesela 25 senelik yazlıkta deprem dayanıklığı tartışılır ama yalıtım harika.

  • Hayır araç park etme sorunu. Apartmanda olduğumuz için garaj yok 😔

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • iyi birisiydim kullanıcısına yanıt

    Aynı şeyi yaşıyorum, çocuk değil canavar. Evlerinin kapılarını çarparlar, yumruklarlar, öyle bir ses çikarıyorlar ki... hayvan gibi böğürürler.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Daha bu sabah sinirle çıktım evden..Bina yeni komşular yeni,grupta 50 defa söylenmesine rağmen halen tepemizden sofra silkeleniyor.Bu sabah afbuyur çamaşır toplarken kafamdan aşağı silkeleyince iyice sinirlerim bozuldu kadına 'bi kafamızdan silkelemediğin kalmışt ' diye söyledim akşam kocasını da arayacağım bakalım nolacak..

  • üst katımda 2 tane çocuklu aile var, gürültü patırtı eksik olmaz. sürekli bir mobilya sürükleme sesi gelir.


    1 kere yukarı çıkıp gıkım çıkmadı. çocuklu aile ne yapsın çocukları mı zincirlesin.


    hem bana göre komşuculuk, birbirini hoş görmektir.


    Alt çaprazımda, menopoz doneminde olduğunu sandığım bir kadın var, zaten her zaman kalmıyor evde.


    geldiğinde de önce apt. wp gurubundan bir şeyler yazıyor apt boşluğuna atılanlardan ötürü (aynı boşluğa bakmıyoruz o yüzden bu durum beni ilgilendirmiyor)


    geçenlerde evde PS oynuyorum. ses sitemi yok bende tv sesiyle, oda 50 'li seviyelerde oyunda F1. motor sesi var yani


    geçen gün kapıya geldi yok rahatsız oluyormuş bilmem ne?


    ya ben bir kere bile başkasının kapısına çıkmıyorum, apt de kimse, kimseyi ne uyarırır ne kavga ederler.


    bu kadın her şeyi yazar, uyarır. falan gıcık bir durum yani





  • Bizde ses yok ama binanın kat mülkiyeti yok o yüzden yarım kalmış her şeyi para verip tamamlamamız gerek ama 48 dairelik binanın 8'inin tapusu yok mahkemede olduğu için ödemiyor diğer bir kaç kişi de keyfinden ödemiyor binada oturan bir tane mafya akrabası var o ortak gideri bile ödemiyor bence de en mantıklısı müstakil ona gücünüz yetmiyorsa bina yönetimi şirket olan bir yer olsun.

  • Genelde salonların tek duvarı veya çift duvarı komşu olur yan daire ile verdiğiniz m2 de hata var sanırım yani 10 cm ekstra kalınlık 2 daire arasında paylaşılmış olur 5cm e 5cm ve 4 mt de 0.2 m2 yapar 4+5 mt lik duvarlar komşu olsa dahi 0.45 m2 yapar buda maliyet olarak 20 lik tuğla yerine 10+taşyünü+10luk tuğla kullansa ödeyeceği tek duvar işçiliği ve taş yünü olacak bu aşırı bir maliyet değil ben evin zeminine ısı yalıtım için 5 mm strafor koydurdum 100m2 de 350 tl verdim standardında bunu en başta proje sürecinde çözmüş olsalar maksimum 2-3 cm oynama olacaktır yalıtım malzemesi olarak da 5 katlı bir binada çok cüzzi miktarlar oynayacaktır.


    standardında daire arasına yapılacak olan 20 cm tuğlayı hesaba katmıyorum onun yerine 10cmlik duvar örülmüş olsun 20 cm maliyetli duğla yerine 10+10 alacak ekstra müteahhit ne yapacak

    10 cm 100 kg/m3 Yoğunlukta Taşyünü m2 25+5 tl işçilik +10-15 tl duvar (12,5 tl alalım) 4 m duvar 11m2 alan kaplar burada 42,5tl hadi yanlış hesapladım diyelim 50 tl olsun m2de 11 m2 duvarda maliyeti 550 tl iki duvarda 2 duvarda 1200 tl e bu duvar 2 daireye ait ise 1200/2 600 tl tek daire zemin yalıtım serme işi 1200 tl de ona desen 2000 tl bile etmiyor en kötü yumurta kolilerini yapıştırın akustik ses yalıtımı yapmış olurusunuz 





  • alt kat veya üst katta sıkıntı yok salında hepsi de normal insanlar. bazıları görgüsüz veya başkalarının haklarına saygı konusunda duyarsız davranabilirler. yanlış olanı yabancı insanları ufacık alanlara hapsedip toplu yaşamaya mecbur edilmelidir. peygamber soyundan gelmiş olsalar yine altınızda veya üstünüzde biri oturduğunda muhakkak rahatsız olacaksınız, bu sistem bence insan doğasına yaradılışına kesinlikle aykırıdır.


    bence müstakil ev en sağlıklı yaşama modelidir.


    birde şehir hayatına uyum sağlamakta yaşayan, kırsaldan köyden gelen tipler toplu yaşama adaplarını kabul etmekte güçlük çekerler, kendileri uyum sağlamak istemez köydeki hayatlarına şehirdeki apartmanlarda da devam ettirmek isterler.


    misal apartmanların çoğunda millet ayakkabılarını kapının dışında bırakır, apartmanlara bayık bir ayak kokusu siner iğrenç kokar. 500-600 bin tl verip daire alırlar evin girişine bir ayakkabı dolabını çok görürler.


    ayrıca çöpünü merdivene koyup da anasına küfür yemeyeceğini düşünenler bence çok yanlış düşünüyorlar.


    bisikleti olan tutar kendi katındaki merdiven parmaklıklarına kilitler.


    asansörün amaç dışı kullanımına zaten ses çıkarmıyoruz, allah tan küçükbaş hayvan besleyen sayısı azaldı da asansörde koyun keçi pisliği görmüyoruz.


    yazmakla bitmez bu rezillikler. parası olup da apartmanda oturan tiplere gerçekten şaşırıyorum. müstakil candır, diğeri toplu akıl hastanesi modeli insan sağlığına pek iyi gelmez.





  • şu komşu konularını görünce hep aklıma bu video geliyorhttps://www.youtube.com/watch?v=yxzf4z9_Nj4&feature=youtu.be

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bjkyeneri'i çağır sana anlatsın apartman nasıl yapılmalı.

  • Aslında ses yalıtımıda o kadar masraflı bir iş değil diğer malzemelerin fiyatı karşısında ama kaçmak için iyi bir sebep masraftan.

  • Çiftçi , hayvanci olun diyince hiç biriniz gitmiyor ama? Zor geliyor


    20 dönüm bahçeli dublex villa yaptır otur , paranıda tarımdan çiftçilikten kazan


    Ama bizim millet yaşamayı bile bilmiyor adam hayvanci bankada 10 kilo altını var hala evin altında inek üstünde kendisi oturuyor yaşamayı bilmiyor


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ayne katılıyorum bi ordan ses geliyo bi ordan ses  

  • sorma bende de var adam ayak topuklarını yere vurarak yürüyor. bütün gün çocuğu koşuyor davul etkisi yapıyor. karısı bütün gün elinden bir şey düşürür yada ayakları ile zıplar. bazen hepsi birden koşar. zamanında uyaralım dedik bizi tehdit mi ediyorsunuz filan diye üste çıkmaya çalıştılar. sonra baktım böyle olmuyor insanlık yapmak. bende açıyorum 2+1 i inletiyorum evi. akşam 2 ye kadar pc de oyun film v.s sabah 10 dedinmi canlı müzik. annemde salonda tv açık


    abi hayvana öküze anca onun anladığı dilden cevap vereceksin. başka türlü sıkılmaya gerek yok.


    şimdi o terslediği günleri mumla arıyor. oda arıyor uyumak için.

  • iyi birisiydim kullanıcısına yanıt

    Aynı dertten muzdaribiz hocam üst katımda bi velet var gündüz annesi sürekli uyutuyor ev işi yapmak için akşam 4 5 gibi bi uyanıyor çocuk gece 1 buçuğa kadar beygir gibi tepiniyor bütün odalara koşuyor 2 kez anne ve babasına söyledik çocuk işte napalım tutamıyoruz diyorlarmış bir gün bende kendimi tutamayıp kocasını çok pis dövecem kardeşim çocuğun hiperaktifse götür tedavi ettir. değilse eğit hayvan değil ya bu insan eğitilebilir varlık yada ayağına ses yapmayan panduf giydir at gibi koşsun bizde çocuk olduk annemiz bize yapma oğlum ev sahibi bizi evden çıkartır dediğinde otururduk bunlar nasıl evlat yetiştiriyor anlamadım. 3 vardiya çalışıyorum 12/8 vardiyası oldugunda bu velet yüzünden uyuyamıyorum ve iş yerinde uyukluyorum bi gün işimi kaybedersem kendimi kaybedip komşuyu darp edebilirim

  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.