Şimdi Ara

Apartman hayatı insanı delirtebilir (Müjde artık şikayet edebiliyoruz!!) (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Dark Territory Daha Az
1 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 15 Misafir (1 Mobil) - 14 Masaüstü2 Mobil
5 sn
381
Cevap
12
Favori
30.916
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
394 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • programmer_onur kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle dediğiniz gibi . Ve bu cihaz için çevre şehircilik bakanlığına vs başvuruyorsunuz bir sürü işlemi var ama kafaya koyan biri yaptırır tabiki
  • oradan çıkıp nereye taşınacaksın? zamanımızda her yer böyle. bir de sokaktaki veletlerin gürültüleri var bende ona çok sinir oluyorum.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mekatroniks

    Bu yasa zaten vardı :) yanlız bu gürültüyr ceza kesmek için yapılcak işlem öyle kolay değil :) öncelikle desibel ölçümü yapılıyor 2-3 gün cihaz ile ve sürekli sonrada kayıtlar inceleniyor .

    Önceden cezası 50 lira falandı şimdi 1600 tl. Desibel ölçer taktırmasak bile komşuyu taktıracağım diye korkutmak bile yeterli olabilir. Ne zaman takıldığını bilemeyecek dolayısıyla sürekli dikkat etmek zorunda kalacak.

  • selamlar, ben öğrenci evimde, komşularımla çok sorun yaşıyorum. eski öğrenci komşularımdan her aidat verişimde yöneticiye şikayet ederdim. babam hiçbir zmaan yüz yüze uyarma, tersler kızışırsınız nolur nolmaz dediği için hep yumruğumu sıktım. gece 4de anırma sesine uyandığımı hatırlıyorum. her neyse gittiler kurtuldum...


    fakat merakım şu yönde. bu ceza nasıl kesiliyor. ben üst kat komşumu şikayet ettim diyelim, ekip geldi, ses yapıyorsunuz alın 150 ceza mı diyor. bana garezi olan adam beni şikayet edip ceza yememi mi sağlıycak. polisler geldiğinde kanıtı nasıl görüyorda cezai işlemde bulunuyor

  • birkuşgibi kullanıcısına yanıt

    ya dostum ben şikayet için polisi aradım geçen sene, adam beni tersledi, ne olacak çocuk bağırır da gürültü de yapar falan bişeyler dedi suratıma kapadı, arayana böylemi davranılır diye adamı şikayet edecektim, açan polis savcılığa git vs dedi, sonra bide onla uğraş, ortaya sonuç da çıkmayacak, yani her yasak, cezası var filan denilen şeye güvenmeyin, bazı işgüzar yetkililer uğraşmak istemiyor sallıyor. bu düzende şikayet etsen gürültü yapan evinde rahat rahat oturmaya devam ederken sen daha çok uğraşırsın daha çok canın sıkılır yani.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi molella -- 25 Aralık 2020; 23:15:13 >
  • Apartman hayatı insanı delirtebilir (Müjde artık şikayet edebiliyoruz!!)
  • Aynı zihniyette insanlar olarak bir sitede yaşamamız lazım sanırım. Başka türlü bize rahat yok bence. Bir yerden başka bir yere geçmek de çözüm değil ki. En üst kata taşınsan alt kat nasıl olacak bilmiyorsun. Alt katta sorun olmasa bu sefer komşu binadan veya mahalleliden illallah edebiliriz. Ki bundan önceki oturduğum evde tam bir kombo durumu vardı. Üst kat, yan bina, karşımızdaki iş yeri , sokak sakinleri... Her gün biri yardırıyordu. Sanırım bu yasakların olduğu süreci orada geçirsem tımarhanelik olmuştum.

  • Bende yazayım çıldıracam yoksa.Öncelikle evin yalıtımı mı sağlamlığı mı neden bilmiyorum ama üst katın komşusunun iki evladı koşturuyor sanki bizde koşuyorlar aradım adamı benden yaşça büyük yok ben dikkat ediyorum bilmem ne! daha yeni üste bir zıpladılar bizde bardak titredi ! ne yapmam lazım bunu nasıl kaydedebilirim ? artık psikolojim bozuldu. Düzcede deprem yaşadım , adıyamanda yaşadım çok deprem yaşadım... Onlar her zıpladığında ben deprem sanıyordum artık akıl sağlığım tehlikede....

  • TheKill02 kullanıcısına yanıt

    wallaha bu üst kattakilerin gürültüsünden ben de zamanında çok çektim, artık ev bakacaksam kesinlikle en üst katta bakarım, millet çoluğuna çocuğuna toz kondurmuyor, şikayet para etmiyor hiçbir değişen yok, eski üst kattakiyle kavga ettik sonra hiç olay yaşanmamaış gibi herşey devam... size tavsiyem eve çıkacağınız zaman en üst kata çıkın.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi molella -- 26 Aralık 2020; 21:38:50 >
  • molella M kullanıcısına yanıt
    En üst kat olayı kısmi bir çözüm. Alt katında benzer zihniyette biri olursa yine sorun yaşanacaktır. Müstakil ev dışında garanti bir çözüm yok. Ancak alternatifler arasında en iyisi tabiki de en üst katta olmak. Eski yapılar için nispeten başarı oranı daha yüksek. Ancak yeni yapılar için çatıda da olursanız çözüm olmayacak.
  • molella M kullanıcısına yanıt
    Çıldırtıyorlar hocam yani sonra anlıyor insan cinneti.
    Herkes çekmiş bunlardan gitmişler yüz göz olmamak için ben olurum sıkıntı yok ya değişecek ya değişecek .
  • Roland Deschain kullanıcısına yanıt

    benim bahsettiğim ses bağırma çağırma müzik vs değil, yerin tabanıyla ilgili sesler, üst kattakilerin ayak sesleri, özellikle elektrik süpürgesi kullanırlarken yere süren tkerleklerin ve süpürge ucunun sürtme sesi, o ses inan çin işkencesi gibi insan saniyeler sayıyo nezaman bitecek diye, hele birde iki üç velet varsa evde, yere takır tukur oyuncaklarını sürtmeler vs... çin işkencesi resmen...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi molella -- 26 Aralık 2020; 23:51:15 >
  • molella M kullanıcısına yanıt
    Bu konuda çok çekmiş biri olarak sizi anlıyorum. Ancak yine de alt katında insanlıktan çıkmış birine denk gelirsiniz. Bağırma, çağırma sesleri. Müzik sesi, patırtı kütürtü sesleriyle yine benzer ruh haline bürünebilirsiniz. Tabi yine de olasılıklar arasında en iyisi en üst katta oturmak.
  • Roland Deschain kullanıcısına yanıt

    tabi, sadece üst katta oturmayla bitse ne mutlu, ben şuan aynı apartmanı bırak yan apartmandan gelen sesler yüzünden bu yaz fıttırdım, yan apartman diyorum, iki tane veledi var komşunun, biri bayağı küçüktü sesi soluğu çıkmıyordu, bu sene bi dile geldi velet, sabah akşam vır vır bi ses var allahım, CİYAK CİYAK desem daha doğru, yan komşu olarak ben bu kadar rahatsızsam aynı evdeki anası babası ne halde onu düşünmek bile zor diyeceğim de, demek ki rahazsız olmuyo hayvani yaratıklar çünkü rahatsız olsa sus falan der ama yok müdahelede etmiyo cinsler, bu işler insanlığa bakar, boşuna dememişler ev alma komşu al diye, ama ülke ekonomisi böyle afrikaya doğru giderken ekonomiye paralel olrarak da kültür seviyesi de düşerse ilerde bundan çok daha feklaket olacağı kesin.


    Avrupa da Amerika da bu işlerin nasıl olduğunuda biliyoruz, komşu gürültü yapsın, o an polis çağırıyorsun geliyor uyarıyor yoksa ceza, yan komşu buna dayanarak pek gürültü yapamıyor, ama bizde öyle değil, yukarıda anlattığım gibi polisi ararsın, polis bunun için aranırmı diye sana kızıp teli yüzüne kapatırsa iki arpa boyu yol katedemeyiz.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi molella -- 27 Aralık 2020; 0:12:38 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: winwin35

    üst katımda 2 tane çocuklu aile var, gürültü patırtı eksik olmaz. sürekli bir mobilya sürükleme sesi gelir.


    1 kere yukarı çıkıp gıkım çıkmadı. çocuklu aile ne yapsın çocukları mı zincirlesin.


    hem bana göre komşuculuk, birbirini hoş görmektir.


    Alt çaprazımda, menopoz doneminde olduğunu sandığım bir kadın var, zaten her zaman kalmıyor evde.


    geldiğinde de önce apt. wp gurubundan bir şeyler yazıyor apt boşluğuna atılanlardan ötürü (aynı boşluğa bakmıyoruz o yüzden bu durum beni ilgilendirmiyor)


    geçenlerde evde PS oynuyorum. ses sitemi yok bende tv sesiyle, oda 50 'li seviyelerde oyunda F1. motor sesi var yani


    geçen gün kapıya geldi yok rahatsız oluyormuş bilmem ne?


    ya ben bir kere bile başkasının kapısına çıkmıyorum, apt de kimse, kimseyi ne uyarırır ne kavga ederler.


    bu kadın her şeyi yazar, uyarır. falan gıcık bir durum yani

    aynı durumdayım. yukarıdan paldır küldür ses geliyor bir kere çıkmadım orta seviyelerde tv izleyince üst kat hemen kapıya iniveriyor.


    bu işin bir de bu boyutu var. öyle kafasına göre şikayet etse neye göre belirleniyor gürültü kavramı ?





  • MRYGZ kullanıcısına yanıt

    ya işte sözde gürültü yasası gibi bişey çıkardılar ama nasıl olacak o iş kimse bişey anlamıyor, polise desen o an gelmiyor git savcılığa diyor, zaten savcılığa gittinmi ondan sonra sen uğraşıp duruyorsun it gibi gürültü yapan o esnada eli bitarafında keyif çatıyor evde, sonunda sen bunu ispat vs de edemeyince bisürü boşuna uğraşmış oluyorsun.


    Modern ülkelerde nasıl; o esnada polisi ararsın polis paşa paşa gelir gürültüyü görür, görmese bile yanındaki biriki şahitle konuşur evet gürültü var deyince gider gürültü yapana uyarır, karşısında polisi gören gürültücü tabiki tırsar ve birdaha polisle uğraşmamak adına uslu durur.

  • Müstakil ev gibisi yok keşke olsa.
  • Arkadaşlar tek diyebileceğim evler de ses yalıtımı yoksa sakin olun ve anormal bir ses çıkaran cihaz varsa kapatın. Gerçekten sürekli duyulan cihaz sesi çok rahatsız edici.
  • 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.