Şimdi Ara

Apartman , ezan , hoparlör sorunsalı

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.061
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Annemlerin oturduğu apartmanda şöyle bir konu var.
    Nasıl bir çözüm yolu bulabiliriz sizce

Apartmanın sağ çaprazında camii mevcut , tadilata girecek kapanacak. 1 sene en az.

Bizim binanın en alt katı dükkan ve boş , burası camiiye tahsis edildi , yada kiralandı neyse.

Şimdi hoparlör takmak gerekiyor biliyorsunuz ezan sesi için.

Sorun şurada başlıyor.

Binanın en üst katlarında oturan ailelerin yeni doğmuş bebekleri var, bazıları da yakında doğacak.
    Üst katta oturanlar da bebekler uyuyamaz, çocuklar korkar vs vs çok yüksek ses gelir diye itiraz ediliyor.

Nasıl bir yol izlenmeli
    Oylama yapmak adil olurmu
    En üst katta 4 aile ve hemen alt katta 3 aile , bebekleri var.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Oylamaya ne gerek var oylayıp her kata hoparlör konulması kabul edilse çözüm yolu o mu olacak, mantıklı olun o evde otururken böyle bir şeyi kabul etmemişlerdir ve bebeklerini de düşünmüşlerdir muhtemelen. Dükkan katına hoparlör olmaz çok ses yapar. Bebekler yüksek sesten korkuyor, x y z , ne olduğu önemli değil. Kaldı ki başka biri gece yüksek sesten rahatsız oluyorum da diyebilir illa bebek olmasına da gerek yok bence. Hoparlör neden gerekiyor anlamadım, hoparlörsüz okunsa ezan sanki binadakiler duymayacak. En olmadı müezzin okur ezanı, siz onu kaydedersiniz telefona. Sonra alarm yaparsınız ezan saatine. Böylelikle iki tarafta mutlu olur. Koyacaksanız da en azından geceleri olmasın.
    özellikle de bu devirde çözümü zor bir sorun bu.

2-3 sene kadar önce birisi evinin yanındaki caminin hoparlör sesinin yasal desibel sınırından çok daha yüksek bir seviyeye ayarlanmış olmasını mahkemeye verdi, yine bebeği olduğu için. adam ezan okunmasın bile demiyo, sadece cami hoparlörünü yasalardaki belirtilen dB sınırına çekin diyo. dava hakimi direkt olarak: "ezan ibadet özgürlüğüdür, sorun yoktur" deyip davayı reddediyo. davacı hemen avukatıyla: "biz ezan okunmasın demiyoruz sadece sesi yasal seviyeye çekilsin diyoruz" diye itiraz etse de hakim hiç oralı olmuyo. hakim kendisi de baya dindar biri idi sanırım. ya da belki de bu devirde başıma iş gelir diye korkmuştur.
  • Etrafta başka cami yok mu? İlla ezanı yakından mı duymanız gerekiyor?
  • Oylamaya ne gerek var oylayıp her kata hoparlör konulması kabul edilse çözüm yolu o mu olacak, mantıklı olun o evde otururken böyle bir şeyi kabul etmemişlerdir ve bebeklerini de düşünmüşlerdir muhtemelen. Dükkan katına hoparlör olmaz çok ses yapar. Bebekler yüksek sesten korkuyor, x y z , ne olduğu önemli değil. Kaldı ki başka biri gece yüksek sesten rahatsız oluyorum da diyebilir illa bebek olmasına da gerek yok bence. Hoparlör neden gerekiyor anlamadım, hoparlörsüz okunsa ezan sanki binadakiler duymayacak. En olmadı müezzin okur ezanı, siz onu kaydedersiniz telefona. Sonra alarm yaparsınız ezan saatine. Böylelikle iki tarafta mutlu olur. Koyacaksanız da en azından geceleri olmasın.
  • o aileler bir zahmet inançlara saygı duyacaklar, 2 bebe uyuyacak diye ezan susturulurmu hiç
  • Hoparlörü binanın çatısına bir direk dikerek taksınlar. Bu şekilde ses dağılacaktır. Hem daha fazla kişiye ulaşır ezan sesi. Siz eskiden nasıl duyuyorsanız muhtemelen öyle duymaya devam edeceksiniz. Bu şekilde kimse de rahatsız olmaz diye düşünüyorum.

Bu arada paratoner takmaları gerekecek yıldırım çarpmasını engellemek için.
  • Etrafta hic cami yok mu da sesi duyamayacaklarini dusunuyorlar?

Yok sorun olacaksa camiden okusunlar ezani, namaz kilmaya apartmana gelsinler.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • dükkandan bozma camimi oluyomuş ? ben hayatımda görmedim böyle bişey
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ben durumu kendimce aciklayayim dostum. Ezan ibadete cagridir. Gelen gelir, gelmeyen kendisi bilir. Gunumuzde herkeste akilli telefon ve namaz vakti uygulamalari var, olmayanlarda da namaz vakitli takvimler -namaz kilanlar icin vakitleri 3 asagi 5 yukari bildiklerinden cok da gerekli degil aslinda - bulunmakta. Islamiyetin yayildigi donemde bile kimsenin zorla kulagina, gayrimuslimlerin evlerinin dibinde garez olsun diye ezan okuma uygulamasi gorulmemistir. Hal boyleyken, islam da hosgoru dini iken, bizim dinimiz ibadet etmek icin bir baskasinin hakkina tecavuz etmez. Bunu bile yapmazken dinimiz, biz ezani birilerinin damarina basmak icin alet edemeyiz. Bu hakkaniyete uygun degildir.

Uyuyan bebeklere gelince, onlarin yeterli miktarda uyumalari toplumda akli basinda bireylerin yetismesi icin onemlidir ve yeni bebegi olanlar cok iyi bilirler yenidoganlarda surekli uyuyup uyandiklarindan ebeveynlerin hayatini altust eder zaten. Hele bir de uyuyamayan bebek ebeveyninin omurunu torpuler. Hoparlor takilsin diyen kardeslerimi ve de asiri gurultu yapmak amaciyla sesi acilan hoparlorleri destekleyen din kardeslerime bu yazimi okutmanizi oneriyorum. Biz dinden sogutmaya degil, kalpten imana cagiriyoruz insanlari. Iman da Allah, peygamber ve insanlari sevmekle oluyor. Haset etmekle degil.

• özellikle de bu devirde çözümü zor bir sorun bu.

2-3 sene kadar önce birisi evinin yanındaki caminin hoparlör sesinin yasal desibel sınırından çok daha yüksek bir seviyeye ayarlanmış olmasını mahkemeye verdi, yine bebeği olduğu için. adam ezan okunmasın bile demiyo, sadece cami hoparlörünü yasalardaki belirtilen dB sınırına çekin diyo. dava hakimi direkt olarak: "ezan ibadet özgürlüğüdür, sorun yoktur" deyip davayı reddediyo. davacı hemen avukatıyla: "biz ezan okunmasın demiyoruz sadece sesi yasal seviyeye çekilsin diyoruz" diye itiraz etse de hakim hiç oralı olmuyo. hakim kendisi de baya dindar biri idi sanırım. ya da belki de bu devirde başıma iş gelir diye korkmuştur.
  • Haksizliklar karsisinda susan nasil ki dilsiz seytansa, gereken isi yapmayan da benzer bir haldedir. Dindarlikla alakasi yok. Okumus hakim olmus ama birilerinden korkup isini yapmiyor anlatilana gore. Toplumu tatli dille uyarmaya bilinclendirmeye gayret edelim ki yanlislari birlikte duzeltebilelim. Sekilci islamci degil, kalbin ozunde islami yasayan nesiller olalim.

• Şuan için beklemeye aldılar, üst katta oturanların rızası yok.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.