Şimdi Ara

apartman aidatı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
26
Cevap
1
Favori
29.449
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Oturmadığımız apartmanın, dairenin aidatını ödeme zorunluluğumuz var mıdır? Bunu açıklayan resmi bir bildiri bulamadık. Yardımcı olur musunuz?

• ev sahibiysen ve kiracın yok ise evet vardır ortak alandır çünkü
  • Şimdi bizim durum biraz karışık. Apartman teslim edildiğinde daireler tamamlanmamış haldeydi. Herkes kendi dairesinin içini kendi yaptırmak durumundaydı. Bizimkisi şu an oturulamaz halde. Bu durumda kullanamadığımız dairenin apartman aidatını ödeme zorunluluğumuz olur mu? Asansör, temizlik vb giderler için bizden de aidat talep ediliyor.
  • Vermek zorundasınız sonuçta apartmanın gideri var.Asansör bakımı,Bahçe düzenlemesi,Kapıcı v.s kiracıda yoksa sen vermezsen kimden alıcak parayı.
  • vermek zorundasın
  • bız vermıyoruz oyle bır talep olmadı ayrıca asansorunu kullanmadıgım korıdorlarını kırletmedıgım apartmanın aıdatını nıye vereyımkı (kapıcı ve bahce yok)
  • demirbaş lar verilecek.sonra satarken havuzlu,apartman girişinin yerleri seramik,cart curt fiyat yükseliyo ama
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kira ve depozito
    2 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • içinde oturanı yok kiracıda yok
    vermemen lazım
  • Bize de vermemek mantıklı geliyor. Hiç bir giderine ekstra masraf çıkarmıyoruz, hiç bir hizmetinden faydalanmıyoruz niye para ödeyelim ki? Asansör kullanmayız, kapıcı bize çalışmaz, otomat kullanmayız vs. Kullanmadığımız hizmetin parasını niye ödemek zorundayız anlamadım. Bunun bi kanunu manunu yok mu? Devlet baba ne diyor bilen var mı?
  • msnde ist üni. hukuk 4. sınıfta ki ark. vermemesi lazım diyor ...
  • Ben de merak ettim ve üşenmedim araştırdım. Kat Mülkiyeti Kanununa göre ödemek zorundasınız;

Kat malikleri ortak yer veya tesisler üzerindeki kullanma hakkından vazgeçmek veya kendi bağımsız bölümünün durumu dolayısıyla bunlardan faydalanmaya lüzum ve ihtiyaç bulunmadığını ileri sürmek suretiyle bu gider ve avans payını ödemekten kaçınamaz.

(Değişik fıkra: 13/04/1983 - 2814/9 md.) Gider veya avans payını ödemeyen kat maliki hakkında, diğer kat maliklerinden her biri veya yönetici tarafından, yönetim planına, bu Kanuna ve genel hükümlere göre dava açılabilir, icra takibi yapılabilir. Gider ve avans payının tamamını ödemeyen kat maliki ödemede geciktiği günler için aylık yüzde beş (md:9) hesabıyla gecikme tazminatı ödemekle yükümlüdür.
  • Cevaplar için teşekkürler. Konu biraz karışık, her kafadan ayrı ses çıkıyor ama feylesof son noktayı koymuş gibi. :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: feylesof

Ben de merak ettim ve üşenmedim araştırdım. Kat Mülkiyeti Kanununa göre ödemek zorundasınız;

Kat malikleri ortak yer veya tesisler üzerindeki kullanma hakkından vazgeçmek veya kendi bağımsız bölümünün durumu dolayısıyla bunlardan faydalanmaya lüzum ve ihtiyaç bulunmadığını ileri sürmek suretiyle bu gider ve avans payını ödemekten kaçınamaz.

(Değişik fıkra: 13/04/1983 - 2814/9 md.) Gider veya avans payını ödemeyen kat maliki hakkında, diğer kat maliklerinden her biri veya yönetici tarafından, yönetim planına, bu Kanuna ve genel hükümlere göre dava açılabilir, icra takibi yapılabilir. Gider ve avans payının tamamını ödemeyen kat maliki ödemede geciktiği günler için aylık yüzde beş (md:9) hesabıyla gecikme tazminatı ödemekle yükümlüdür.

Valla bravo. Çok açıklayıcı cevap olmuş. Daha kimse bişey diyemez heralde.

• quote:

Orijinalden alıntı: EvrenosGazi

msnde ist üni. hukuk 4. sınıfta ki ark. vermemesi lazım diyor ...

boşuna 4 senesini heba etmiş
  • biz yeni ev aldık mesela aldıktan bir ay sonra falan taşınabildik aidat istediler, bizde oturmadığımız evin aidatını vermeyiz dedik kimse de bişi diyemedi
  • Apartman aidatları ay başında peşin mi alinir yoksa ayin sonunda geçm,ş atin mi adatı alinir.

Geçmiş ayi aidatıın topluyorsak ve kiracı ayin 20 sinde cikarsa ne olucak :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: maghapas

biz yeni ev aldık mesela aldıktan bir ay sonra falan taşınabildik aidat istediler, bizde oturmadığımız evin aidatını vermeyiz dedik kimse de bişi diyemedi

vermek zorundasın arkadaşım, senin evinin bulunduğu katın ışığı yanmıyor mu? temizlenmiyor mu? ister otur ister oturma, kiracı varsa kiracı verir yoksa ev sahibi verir.
  • ev boş ise temizlik, yakacak, elektrik filan vermene gerek yok. ama diğer şeyleri vermen lazım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: xmen1979

quote:

Orijinalden alıntı: maghapas

biz yeni ev aldık mesela aldıktan bir ay sonra falan taşınabildik aidat istediler, bizde oturmadığımız evin aidatını vermeyiz dedik kimse de bişi diyemedi

vermek zorundasın arkadaşım, senin evinin bulunduğu katın ışığı yanmıyor mu? temizlenmiyor mu? ister otur ister oturma, kiracı varsa kiracı verir yoksa ev sahibi verir.

Bir yıl önceki konuya neden cevap verme ihtiyacı duydunuz, merak ettim.
  • Bizim apartmanda yazın 3 ay daireler boş kalır, ya öğrenciler memleketlerine döner ya da evi boşaltırlar ve ev sahipleri yeni kiracı bulamaz.. Bu durumda kiracı varsa kiracı yoksa ev sahibi boş dairenin aidatını öder.. Apartman sürekli temiz tutuluyor, bahçe sulanıyor vs. vs.

Eğer kışsa daireler boşta olsa ısınıyorlar, yani ısınma giderlerinin içinde her dairenin gideri mevcut..

Siz 10 dairelik bir apartmanda oturuyorsunuz ve 5 dairesi boş.. Merkezi sistemle tüm daireler ısınıyor ve bundan dolayı fatura yüksek geliyor, siz o boş dairelerin boşa ısınmasından dolayı fatura yükünün size binmesini ister misiniz?

Konu eski ama görüş belirtmek istedim..
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.