biz yeni ev aldık mesela aldıktan bir ay sonra falan taşınabildik aidat istediler, bizde oturmadığımız evin aidatını vermeyiz dedik kimse de bişi diyemedi
vermek zorundasın arkadaşım, senin evinin bulunduğu katın ışığı yanmıyor mu? temizlenmiyor mu? ister otur ister oturma, kiracı varsa kiracı verir yoksa ev sahibi verir.
Bir yıl önceki konuya neden cevap verme ihtiyacı duydunuz, merak ettim.
Bende şu an apartman yöneticiliği yapıyorum ve Aidatını vermeyen apartman sakinleri yüzünden sinirlerim bozuldu.
Ayrıca bu durumun kat mülkiyeti kanununda maddesi vardır. Kimse "ben oturmadığım evin aidatını vermiyorum" diyerek aidattaan kaçamaz
Bu konuda bir ayırım yapmak lazım herhalde. Apartman aidatının içerisinde, apartman üzerine yapılan onarımlar, alınan demirbaşlar gibi masraflar varsa bunu evsahibi karşılamak zorundadır. Mesela ısı yalıtımı yaptırmak, çatı aktarılması. kanalizasyon tamiri gibi. O ay içerisinde harcanan sarf malzemeleri vs. içinde oturan varsa ona ait olması gerekir. Kiracı varsa kiracıya.
Örneğin 10 kişilik bir apartmanda yaz tatili gelince, 7 kişi 2 aylığına ayrılır gider ve apartmanda sadece 3 kişi kalır (kişiden kasıt daire). Normalde o apartman haftada birkez temizleniyorken 3 kişi için tüm apartmanın temizlenmesine gerek kalmaz. Apartman asansörü, ışık otomatiği v.s. sadece o 3 kişiye çalışacağından, diğer 7 kişiden aidat talep etmek ne kadar haklıdır düşünmek lazım.
kısacası o ay hiçibir sarfiyatı kullanılmayan apartmanın aidatı verilmesi gerekmemeli. Nasılki apartmanda kimse oturmuyorken, sarf ihtiyaç aidatları diye bir dert yoktur, o ay kim varsa aidat ona aittir.
quote:
Orijinalden alıntı: misogamist
quote:
Orijinalden alıntı: EvrenosGazi
msnde ist üni. hukuk 4. sınıfta ki ark. vermemesi lazım diyor ...
boşuna 4 senesini heba etmiş
quote:
Orijinalden alıntı: misogamist
quote:
Orijinalden alıntı: EvrenosGazi
msnde ist üni. hukuk 4. sınıfta ki ark. vermemesi lazım diyor ...
boşuna 4 senesini heba etmiş
Güzeldi
Millet boş boş sallamış. KTM ye gore o ev ahır'da olsa vermek zorundasın.Çünkü o apartmanın elektiriği var aylık asansör bakımıdır ,temizliğidir her türlü gideri var ve ödemek zorundasın. Ayrıca eğer apartmanda ayrı bir tadilat yapılcaksa evde kiracı varsa kiracının değil ev sahibinin ödeme yapması lazım. Ev boş olduğu sürece aidatı ev sahibi öder.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme