Şimdi Ara

ANTİFRİZ KOYMAYI UNUTMANIN BEDELİ - MOTOR BLOK ÇATLAĞI!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
44
Cevap
3
Favori
15.911
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşım yeni aldığı aracına antifriz koymayı unutmuş ve dün gece motor donmuş. Bu gün aracı çalıştıramayınca durumun farkına varıyor ve aracı çekici yardımı ile sanayide rastgele bir yere (tanıdığı bir usta olmadığı için) çektiriyor. Usta motor kapağını açıyor ve bu haldeki motorda, blok kesin %99 çatlamış çıkacaktır diyor. Araç şu kapalı ortamda bekliyor.

Benden de akıl danıştı, ama ben de pek anlamam bu işlerden.

Motor bloğunun çatlak olduğu nasıl anlaşılır? Mantık olarak aracın önce sıcak bir ortamda bekletilip motordaki buzun çözülmesini müteakip motordaki hasar durumunu test etmek gerekmez mi?

Kısacası şu durumda yapılması gereken nedir?

Ankara'da gerçekten güvenilecek işinin eri ve maddi olarak yormayacak bir tamirci, servis önerebilir misiniz?

Ekleme: Antifriz nasıl unutulur diye soranlar olmuş.

Arkadaş aracı alınca antifriz koydurmuş, fakat bir süre sonra araç bir noktadan kaçırarak su eksiltmiş, bunu tamir ettiriyor, tamir sonrası usta antifriz koymuyor, su koyuyor. Arkadaş 2-3 ay evvelki bu tamirat ve su konulması olayını unutmuş ve araçta antifriz var diye bilinç altında kalmış o nedenle şu günlerde araca antifriz koymak aklına gelmiyor. Ta ki araç çalışmayana kadar.... Sonrasında kafa dank ediyor ama iş işten geçmiş oluyor tabi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _CarpeDiem_ -- 1 Ocak 2016; 10:55:05 >

• Motor bloğuna dikiş kaynak denen işlem yapılır. Bunu yapan özel yerler var. Usta motoru dağıtıp bloğu oraya gönderecek. O motordan artık randıman alamzsınız. Yaptırıp elden çıkarsın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: volkan3156

Motor bloğuna dikiş kaynak denen işlem yapılır. Bunu yapan özel yerler var. Usta motoru dağıtıp bloğu oraya gönderecek. O motordan artık randıman alamzsınız. Yaptırıp elden çıkarsın.
    Araç aldığında çatlak olmasın, çünkü aldığı araçta az yada çok eski antifriz vardır, bu soğukarda motoru korumaya yeterlidir,

motor çatlağının en büyük problemi hararetin çabuk yükselmesi, su kaynatması, birde var olan çatlak gitgide artıyor,

başıma geldi biliyorum, tamir pek fayda etmiyor, en iyisi temiz çıkma bir motor bulup , motoru değiştirmek,

Orijinalden alıntı: BayBaba

Araç aldığında çatlak olmasın, çünkü aldığı araçta az yada çok eski antifriz vardır, bu soğukarda motoru korumaya yeterlidir,

motor çatlağının en büyük problemi hararetin çabuk yükselmesi, su kaynatması, birde var olan çatlak gitgide artıyor,

başıma geldi biliyorum, tamir pek fayda etmiyor, en iyisi temiz çıkma bir motor bulup , motoru değiştirmek,

Alıntıları Göster
    tapalar atmıştır.o tapaları oraya süs diye koymamışlar.tapalarında tamiri var.işi bilen halleder.

• quote:

Motor bloğuna dikiş kaynak denen işlem yapılır. Bunu yapan özel yerler var. Usta motoru dağıtıp bloğu oraya gönderecek. O motordan artık randıman alamzsınız. Yaptırıp elden çıkarsın.

Tabi sorunu söyleyerek çıkarsın elinden değilmi hocam?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZoomStar -- 31 Aralık 2015; 21:59:36 >

Orijinalden alıntı: ZoomStar

quote:

Alıntıları Göster
    benım motor bılgım kadarıyla

blok catlagı onarılmaz cızıkler dahı sıkıntı olabılırken catlaga bısıy yapılmaz sadece motor değil hortumlar ve hortumların suyun baglı oldugu yerlerın cogu catlama yapmıstır nerden baksan 3000 bulur tamırı ıscılıgı parcası felan motor sok tak arkadasımın broadwayı de antıfrız koymamıslar dı gecen kıstı sanırım patlamıs blok hortumlar felan onda 1.500 lira tutmustu masrafı

• quote:

Orijinalden alıntı: speedystop

quote:

"Aracımız çok temizdir motoru yürüyeni muayerdir" ustaya gösterdikten sonra " valla bilmiyordum abi"

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • konunun özeti ikinci el almayın,bayilere kul olun

Orijinalden alıntı: ufuk-34JD58

konunun özeti ikinci el almayın,bayilere kul olun

Bu işi yapan birisi olarak elime çokça uygun araç geçtiği halde gidip sıfır symbol aldım mutluyum 😄

• Aylarca ikinci el araç aradım bende beklediğime değdi kimilerine göre dandik olan 2006 model dacia logan aldım çok memnunum ilk sahibinden full orijinal bir araç ona rağmen havalar soğuk ve ilk araçta antifriz ve yağına baktım.
    Tamircimde bu soğuklarda bu blok çatlaması durumları çok oluyor demişti ve genelde eski araçla brodway şahin vb ama 2009 model araçta antifriz olmaması ilginç.

Orijinalden alıntı: echomaniac

Aylarca ikinci el araç aradım bende beklediğime değdi kimilerine göre dandik olan 2006 model dacia logan aldım çok memnunum ilk sahibinden full orijinal bir araç ona rağmen havalar soğuk ve ilk araçta antifriz ve yağına baktım.
    Tamircimde bu soğuklarda bu blok çatlaması durumları çok oluyor demişti ve genelde eski araçla brodway şahin vb ama 2009 model araçta antifriz olmaması ilginç.
    geçen sene aynısı benimde başıma geldi hem araba baya yatmak zorunda kaldı hemde baya param gitti. dün kar haberini okuyunca işten fırlayıp antifreeze alıp ekledim ama motorda zaten su olduğu için çok ekleyemedim.

şimdide tırsıyorum çalıştırmaya

• quote:

Orijinalden alıntı: echomaniac

Aylarca ikinci el araç aradım bende beklediğime değdi kimilerine göre dandik olan 2006 model dacia logan aldım çok memnunum ilk sahibinden full orijinal bir araç ona rağmen havalar soğuk ve ilk araçta antifriz ve yağına baktım.
    su donmasıyla motor bloğu çatlamaz. motorda su donmasına karşın tahliye kapakçıkları vardır.

kırmızı daire içine alınan kapaklar.
    (aynı kapaklardan motorun başka yerlerindede var ben sadece öndekileri attım) su donduğunda bu kapakçıklar içteki baskıdan dolayı dışa doğru açılarak blok çatlamasını önler.
    pegueot 206 dizellerde bu kapaklar dışardan görünmez. üst silindir kapağını sökünce görünür. çok ters biyerdedir takmasıda zordur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muradisdan -- 31 Aralık 2015; 22:40:32 >

• Merhaba.
    İkinci el Passat aldım.
    Sorunsuz tertemizdi.
    Ama bir husus beni rahatsız etmişti:
    Motor ısınmıyordu.

Tanıdık ustaya triger değişimi için götürdüm durumu anlattım.
    Ertesi günlerde usta "Senin arabanın fanını direkt kontağa bağlamışlar o yüzden ısınmıyor. Ayrıca silindir kapağı çatlak, conta da lazım." dedi.
    Ben de parça ne lazımza bana söylemesini internetten sipariş verip onun adresine göndereceğimi söyledim.

10 gün sonra arabayı teslim alabildim. Ustanın dediğine göre dahaönce hararet yaptığından kapak çatlamış, conta eridiğinden soutma suyuna yağ karışmış.
    "Aracı yaptım sürüş testi yaparken yağ pompası patladı, önceki usta kötü işçilikle toplamış nereyi tutsam elimde kalıyor" dedi ve bana beya silikonla yapıştırılmış sinyali gösterdi: "Arabayı toplarken civatadan tasarruf edip japon yapıştırıcı kullanmışlar" dedi.

Kapak rektefe ve diğer tüm işçilikler için 800 TL ödedim. Araba 6 ay ve 6.000 km' dir canavar gibi. Çok memnunum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Mytohology

quote:

Orijinalden alıntı: r0x

geçen sene aynısı benimde başıma geldi hem araba baya yatmak zorunda kaldı hemde baya param gitti. dün kar haberini okuyunca işten fırlayıp antifreeze alıp ekledim ama motorda zaten su olduğu için çok ekleyemedim.

Merhaba.
    Fazla suyu genleşme kabından pipet ile çekebilirsiniz
    Ben kazara içtim ama çaydanlıktaki kaynamış sudan farksız.

Benim maximum çizgisinden birazcık yukarıda. Bir şey olur mu acaba? Antifirizi sonuna kadar döktüğümde maximum çizgisini biraz geçti.

• quote:

Orijinalden alıntı: Glp107Oa

quote:

Orijinalden alıntı: Mytohology

quote:

Orijinalden alıntı: r0x

Merhaba.
    Fazla suyu genleşme kabından pipet ile çekebilirsiniz
    Ben kazara içtim ama çaydanlıktaki kaynamış sudan farksız.

Benim maximum çizgisinden birazcık yukarıda. Bir şey olur mu acaba? Antifirizi sonuna kadar döktüğümde maximum çizgisini biraz geçti.

Merhaba.
    Ben dün gece o şekilde yani tahliye yapmadan ekledim.
    Bugün hiç sorun yaşamadım.

• birşey olmaz.

Tapaları patlatmış olabilir. Dua edinde öyle olsun. Tapalar sağlamsa geçmiş olsun. Bloğa dikiş yapılıyor. Ancak sağlıklı olmadığını duydum. Çıkma blok bulmak mantıklı. Rastgele tamircidende alın aracı. İyi bir usta bulup yaptırın. Hata üstüne hata yapmayın.

Orijinalden alıntı: muradisdan

su donmasıyla motor bloğu çatlamaz. motorda su donmasına karşın tahliye kapakçıkları vardır.

(aynı kapaklardan motorun başka yerlerindede var ben sadece öndekileri attım) su donduğunda bu kapakçıklar içteki baskıdan dolayı dışa doğru açılarak blok çatlamasını önler.
    pegueot 206 dizellerde bu kapaklar dışardan görünmez. üst silindir kapağını sökünce görünür. çok ters biyerdedir takmasıda zordur.

Kesin dille çatlamaz diyemezsin. O kapakçıkların patlamadığıda çok oluyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: _CarpeDiem_

Arkadaşım yeni aldığı 2009 pegueot 206 aracına antifriz koymayı unutmuş ve Ankaranın soğuğunda dün gece motor donmuş. Bu gün aracı çalıştıramayınca durumun farkına varıyor ve aracı çekici yardımı ile sanayide rastgele bir yere (tanıdığı bir usta olmadığı için) çektiriyor. Usta motor kapağını açıyor ve abi motor bloğun %99 çatlak, haberin olsun diyor. Aracı şu an o ustanın tamirhanesine bırakmış.

Anfrizi unutmanın bedeli ağır olacak.

Benden de akıl danıştı, ama ben de pek anlamam bu işlerden. Motor bloğunun çatlak olduğu nasıl anlaşılır? Mantık olarak aracın önce sıcak bir ortamda bekletilip motordaki buzun çözülmesini müteakip motordaki hasar durumunu test etmek gerekmez m?

Kısacası şu durumda yapılması gereken nedir?

Ankara'da gerçekten güvenilecek işinin eri ve maddi olarak yormayacak bir tamirci, servis önerebilir misiniz?

tr-tr.facebook.com
    Genç Doğanlar Peugeot - Citroen Servis ve Orjinal Yedek Parça
    https://tr-tr.facebook.com/gencdoganlarpeugeot

bir gösterin, fikir almakta fayda görürüm. Geçmiş olsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: cesmuru

quote:

Orijinalden alıntı: muradisdan

Kesin dille çatlamaz diyemezsin. O kapakçıkların patlamadığıda çok oluyor.

o kapakları açacak güçte bi basınç yoksa bloğun çatlaması mümkün değil zaten. eğer gerçekten öyle bi durum varsa motor çok dandiktir malzemeden çalmışlardır ya daha önce çatlamış sonra işlem görmüştür yada tasarım hatası vardır. okadar dandik bi motor varsa gerçekten o araba kullanılmamalı.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.