Şimdi Ara

0 arabada antifriz durumu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
1
Favori
1.431
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba Arkadaşlar, geçtiğimiz Nisan ayında 0 Kia Rio aldım,yazın İstanbul'da çokta aklıma gelmedi,fakat önümüzdeki hafta kısmetse Giresun'a yolculuğum var haliyle antifriz durumu endişem var,bilgim yokSifir araçta antifriz olur mu? Yazlık kışlık durumu farklı mı? Silecek cam suyuna antifriz koyayım mi?

Bu yolculuk için ne tedbirleri almamı önerirsiniz?

Teşekkürler.

• Fabrikasyon -37 dereceye ayarlı antifriz olur

cam sileceği için ise araçtaki suyu komple bitirdikten sonra shell istasyonlarında ki screenwash kışlık cam sileceğini koyabilirsin -30 dereceye kadar dayanıklıdır kaliteli üründür 25 lira gibi bir fiyatı vardı 1 litre. 2 tane alsan sana yeter de artar yolculuğun boyunca.(tabi gereksiz yere sürekli cam silmiyorsanız)

cam suyuna ekstradan musluk suyu ya da pompacılardaki suyu koymayın, kireç yapıp tıkıyor meme uçlarını

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi facepunchS -- 16 Ocak 2022; 1:6:37 >
  • Aracınızda %90 yeşil organik antifiriz olucak ( forumda şöyle bi algı var yeşilse inorganiktir. Yanlış rengi yeşil içeriği organik bilginiz olsun )

5 yıl sonra -20 ye felan düşer o zamana kadar ellemeyin hatta forumdan biri 11 yıldır kia rio üstündeki antifirizi kullanıyordu

Tavsiyem ilk değişim 5 yıl daha sonra 3 yılda bir
  • HemşireZED kullanıcısına yanıt

Antifriz sadece soğuğa karşı korumaz, pas ve korozyonu önler. pas ve korozyon önleme özelliği ise bazı araçlarda 3. yıldan sonra biterken, bazı japon gruplarında ilk değişimi 6 sene sonra yapın diye belirtirler ki hakikaten de 6. senesinde bak berrak antifriz durur pas mas olmaz. üretici ne zaman değiş diyorsa o zaman değişmek gerekir

• facepunchS F kullanıcısına yanıt
    Antifirizin pas ve korozyon önlediğini biliyorum

Üreticinin dediğine gelecek olursak kia ve hyundai ilk değişimi 10 yıl / 180.000 km olarak öneriyor

Hyundai aracımın 5 yıl sonra ilk antifirizi -16 ya düştü yani 10 yıl beklenmez
  • Antifirizden kastınız cam suyu olansa ona antifiriz konulmaz. Şokta falan satıılıyor 3-5 litre ondan alın koyun. Normal antifirizi kastediyorsanız motor suyu olan, o zaten var tabiki onsuz araba olmuyor.

Bende 2015 v40 var, simdiye kadar hic degismedim. Gecen hafta iki yetkiliyi aradim ikisi de sorun olmadikca degistirmeye gerek yok cevabi aldim ama forumlarda degismesi gerektigini yaziyorlar. genlesme kabindan bakarak korozyon onleme ozellligini kaybettigini anlayabiir miyiz

Anladım, tamamdır. Bilmiyordum bu olayı 

• nc39 kullanıcısına yanıt

Genleşme kabını açın içinde ufak pas parçacıkları ya da suda bir bulanıklaşma vs varsa hemen değişin, aslında epey de bir zaman geçmiş siz direkt değişimini yaptırın serviste. Pas tutmasını beklememek lazım, organik antifrizlerin ömrü 3-4 yıl oluyor genelde max.

yetkili servisler düzgün iş yapamıyor, mecbur aracınızın takibini sizin yapmanız gerekiyor. Full servis bakımlı olup fren hidroliği değişmeyen, genleşme kabı pas tutmuş, şanzıman yağı değişmemiş bir çok araba var piyasada..

aracınızın servis çizelgesini isteyin, çizelgeye göre ne yapılması lazımsa yapın.. bazı çizelgelerde fren hidroliği ve şanzıman yağı değişimi olmaz onları siz kendiniz yapacaksınız, fren hidroliği 2 yılda bir değişir şanzıman yağı 5yıl/60bin km gibi bir sürede değişmesi tavsiye edilir genelde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi facepunchS -- 16 Ocak 2022; 11:35:22 >
    yetkililer degistirmiyor istesem de, gerek yok diyorlar:) araba ile birlikte gelen antifirizin omrunun uzun oldugunu soyluyorlar. sanayide de kimseyi bilmedigim icin arabayi elletmek istemiyorum, youtubeden falan baktim, degisimi cok ilkel, musluk suyu ile bosaltiyolar falan:)
    hep yetkiliye gittim. simdiye kadar hidrolik yagi, sanziman yagi, aku, balatalar hep zamani gelince degisti. triger seti 10 yilda bir denildi. bu sivi icinse zaman verilmedi :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nc39 -- 16 Ocak 2022; 11:38:36 >

Kendiniz de değiştirebilirsiniz, o kadar zor bir olay değil. Aracınız tersmostat açma sıcaklığına geldiğinde çok dikkatli bir şekilde genleşme kabının kapağını açın yavaş yavaş havasını alarak, dikkat edin sıçramasın üstünüze kalın bir bez ile tutun

genleşme kabına geri dolum yapan hortumu çıkarın o dışarıya aksın, siz de o esnada yeni antifrizinizi ekleyin(shell veya motulun hazır karışım antifrizlerini alırsanız daha iyi olur, aracın soğutma kapasitesine bakın 6 litre ise 6 litrlik soğutma sıvısını komple bitirene kadar bu işlemi yapın) bu işlem esnasında termostat kapanırsa işlemi durdurun hortumu geri takın, termostat tekrar açılınca işleme kaldığınız yerden devam edin

siz istedikten sonra nasıl yapmıyorlar anlamıyorum, parası neyse veriyorsunuz zaten böyle bir şey olabilir mi ya :D

• Teşekkürler Arkadaşlar.

Ben 7. Senede değiştim, araç 2014 sonu çıkışlı. Genlesme kabinda kum gibi siyah partikuller birikmişti. Hatta üstten baktığımda pek görünmüyordu, genlesme kabıni sökünce alttan bir baktım diğer gözlerde birikmiş hep. Sonradan ingilizce klavuza baktığımda 6 yıl yazıldığını gördüm. Ama yağ secicilerin hepsinde 10 yil çıkıyor. Geç değiştirmem araca zarar, bana tecrübe olmuş oldu. Yani değiştirin tam zamanı. Içerisinin iyice durulanip yenisi konulmalı yoksa bir anlamı yok. Antifrizde hiç bulaniklasma yoktu ama ağır koku vardı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yakuza283 -- 19 Ocak 2022; 20:32:25 >

Antifrizin derecesi zamanla değişmez diye biliyorum. Daha önceki bakimlarda sizin haberiniz olmadan su eklenmiş olabilir. Birde fabrikada iliman iklimlerde %40 antifriz konur, oda -26 civarıdır. Biraz su eklendiyse -15e rahat düşer.

• yakuza283 kullanıcısına yanıt

Olabilir hocam. Tam emin olmamakla bende duran antifirizin düşmediğini ama sıcak soğuk şeklinde çalışan antifirizin düştüğünü biliyorum ama dediğim gibi emin değilim sizin dediğinizde olabilir

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.