Şimdi Ara

Anti - Bot (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
134
Cevap
1
Favori
4.331
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evet öncelikle bunlar anti bot günlermizi anımsattı. o zaman bizde haklıydık emek veriyorduk herşey güzeldi ama bot diye bir gerçek vardı kabullenemiyorduk.. bunu benimsemek çok zor oldu ama oldu..

Neden kullandık? illegal şeylerin hatalı olduğunu ve karşı olduğumuzu söylüyoruz. Tüm Forum olarak ama bazı yönleri unutuyoruz..

Joyamx firması BEDAVA OYUN kisvesi altında geçen sene ENÇOK KAR eden firma.. izin verdiği XXXX sitelerinin gold botları. Bot kullanıp itemm mall dan alışveriş yapmış/ yüksek lvl / guildi olan banlanan sayısı bir elin parmaklarını geçemz. bu da bir para kazanma stratejisidir. eminim kio XXX siteleri belli oranda haraç veriyordur her ay JOYMAX e. örnek vermek gerekirse geçen gün güvenilirmi diye sorulan "powerlvl" sitesi nin sadece SRO dan aylık kazancı 1oo.ooo$ şimdi bu sektör varken. ve insanların sağlığı ile oynayan bir oyun varken siz hangisni seçersiniz??

Burda ufak çocukların yaptığını söylemiyorum, iş güç sahibisiniz ama bu oyunu seviyorsunuz. zaman ayırmak şanısınz anca savaş ve diğer aktiviteler için olduğunu düşünün.. siz ne yaparsınız?. BEn gider parasıyla char alırım derseniz bu kadar güvensiz bir oyunda bunu ypamanın ne kadar zor olduğunu umarım hatırlıyorsunuzdur..

Veya zaten botun EU charlara göre bişi olmadığını sizde biliyorsunuz, sonuçta pot zamanı ve PARTY / GIANT gibi hp / att değeri yüksek moblara karşı çok az şansı vardır..

AMA yinede bu oyun WOW değil hack n slash dediğimiz kurgudan uzak , eyelnceden uzak insanların LVL ve GÜÇ hırsını tetikleyen çok basit ama sadece BEDAVA kisvesi ile satılması ve ERİŞİLEBİLİRLİĞİ yüzünden bu kadar populerdir.. hiçbir zaman KO gibi olamaz, çünkü o ultimadan sonra dew bir adımdı. SRO bize hiçbişey getrmiyor.. sadece dünyanın en kötü şirkketlerinden biri yahoo nun avrupadaki en eski serverlarını belkide kullanarak bize hizmet vermeye çalışıoyr. şirkette çalışanların sayısıda 1oo ü geçmemekte.

yani olayın iç yüzüde var..oyuna 1 ayda harcadığınız para ile WOW hesabı alabilir, çok daha fazla eylenirsiniz. ama bana sorucak olursanız yine burda kalırım. kah elle kasarım kah botla.. ama burda arkadaşlarım var, belkide hepimizin bi süre sonra olduğu gibi bi hayatımız var. bırakıp gitmek çok zor eğer belli bi düzeye gelirseniz. karakterlerinizi değil oyunu...

Dediğim gibi illegal şeylere karşıyız. ama burda keşke bu yazı "Anti-Bot" yerine duyarlılık göstermesi gereken Joymax firmasına bir tepki / baskı yapabilicek unsurları düşünmek.. eskiden mailler atardık Joymax e. malınız bize ulaşmıştır diye cevap bile yollamazlardı.

Kaptilalist düzende Kore lilerin bu sektörü bırakıcağını hiç sanmıyorum. ve açıkçası siz botları silmek isterseniz eminim Joymax tam tersini yapıp sizi silmek istiycektir..

Umarım birgün bu oyun gerçekten bişeylere dönüşür ki tekdüzlikten kurtulur ve insanlar güç için değil oyun için bişey yapmanın keyfine varabilirler...

• Evet 'luckyone' aga haklsın valla ben şahsen bot programını dahi bilmiyorum bot nedir bilmem kullanmadım bugüne kadar kastığım charlarda en iyisi belli bir kaç arkadaşınla 8 li pt kurup kasmak
    Günde 3 saat oynamak neyinize yetmiyor
    Bazılarınızın hayatına işlemiş bu sro yaf Az oynayın herşeyi tadında bırakın en iyisi bu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M£L!H -- 16 Ocak 2008; 9:45:30 >
  • Bu yazıyı kullanabilirmiyim?
    Bende hayatımda hiç bot kullanmamış birisiyim başka forum sitelerinede kopyala yapıştır yapmak istiyorum

Bot kullananları hiç sevmedim ve Tibet'te bot guildleriyle durmadan savaş yapan bir guildim var
  • yeni serverde botçuları engellemek demişken 2k kapasiteli en yeni serverde 1,5k sı goldfarmer zaten.

ayrııca bu arz talep meselesidir. siz elle kasmaktan sıkıldınız adamlar bot yaptı. para kasmadınız item alamadınız size gold sattılar. botla dahi kasamadığınızı sölediniz power leveling servisi oluşturdular. vs.vs.

yani şahsen ben 3-5 arkadaşımla aynı pt de elle kasarım muhabbet ederiz sıkılınca başka şeylerle uğraşırız ama tek başıma kasdığım zaman yarım saatte bayıyor beni.

bu iş artık kontrolden çıktı eskiden 1 tane site vardı şimdi onlarca var. heryerde gold-bot satılıyor.

elle kasacam die de çoluk çocukla muhattab olamam zaten. ya para ister ya beni kas der item ister ister ister ister. verirsin gene ister gene ister gene ister. vermediğin zaman yedi ceddine küfreder. kimse kusura bakmasın eskiden arkadaşlarım vardı elle kasan bende kasardım. hangi charı kastığım önemli deil.

kimse kusura bakmasın bu oyundaki player kalitesi yerlerde sürünüyor. elle kasıp sinir küpü olmaktansa botla kasar kafama göre takılırım daha iyi

• quote:

Orjinalden alıntı: ex-namelessone

Evet öncelikle bunlar anti bot günlermizi anımsattı. o zaman bizde haklıydık emek veriyorduk herşey güzeldi ama bot diye bir gerçek vardı kabullenemiyorduk.. bunu benimsemek çok zor oldu ama oldu..

Neden kullandık? illegal şeylerin hatalı olduğunu ve karşı olduğumuzu söylüyoruz. Tüm Forum olarak ama bazı yönleri unutuyoruz..

birinci satırından son satırına kadar aynı şeyleri düşünüyoruz 2005 yılında oyunun beta bölümü oynandığında kendi forumunda herkes joymaxa şu soruyu sormuştu '' silkroad ilerde paralı olacak mı'' joymaxın da verdiği cevap bana göre birazda dalga geçercesine'' silkroad sonsuza kadar bedava olacaktır'' demişti hatırlarsanız bu o zaman silkroadın forumlarında yer almıştı .Halbuki joymax oyunu devreye sokmadan önce insanların psikolojisini çok iyi etüd ederek öyle bir güzel senaryo kurmuştuki oyun bedava olsa bile kişilerin oyun içersinde zaman ilerledikçe hırsları ağır basacak ve egemenliği tamamen kendi elinin altında olan bot ,gold ve silk satışları ile vurgunu vuracaktı, gerçekleştide bu zaten, joymaxın kendi ana kuruluşlarının dışında bu ilave ekipmanları pazarlayan o kadar çok firma varki yani ticaret yapanlar bilir alt bayileri bunlar bile ana bayilerin haricinde çok yüksek kazançlara sahip olmuştur oyun sayesinde, bırakın bu bahsi geçenleri, oyun içersindeki bir çok member bile bu oyundan hatırı sayılır kazançlar sağlamıştır .İlerleyen günlerde joymaxın bu hırsı oyunun ana senaryosunu da bozmuş içeriği ve hikayesi ile bağdaşmayan bir hale gelmiştir oyun son avrupa updettinden sonra, çünkü olayın gerçek yüzünü anlayan oyuncular bir bir oyundan uzaklaşmaya başlamış ve kazancındaki gerilemeyi farkeden joymax avrupa charları ilave ederek kişilerin hırs ve değişikli arzusunu gibi zayıf noktaları yeniden ele geçirerek kazancına kazanç katacak yeni oluşumu bu update ile sunmuştur.Hatta son zamanlarda ard arda eklediği item mal ekipmanları (yeni petler ve giysiler gibi..)

Sonuçta şöyle bir durumda var ''yiğidi öldür hakkını yeme''çünkü joymax gerçekten noktasından virgülüne kadar gerek görselliği gerekse oyundaki bir çok ince yapılandırmadan dolayı çok uğraşmış her şey o kadar ince ayrıntılı hazırlanmışki oyun gerçekten büyük bir ekip işi ve emek var bana göre .....dolayısıyla bu emeğininde karşılığını almak istemesi en doğal hakkıdır ,ama bu kadar da abartmamalıydı olayı bence ..sonuçta konuyu bu şekilde idrak edebilen ve olayları gözleyen insanlar olayın tamamen farkında ve birer birer oyunu bırakıp bir şekilde terk ediyor ya da girmiyorlar oyuna zaten ,bu olumsuzluklar çoğu serverada yansımış vaziyette ne pvp alanlarında ne de war alanlarında eskisi kadar çok oyuncu göremiyorsunuz sanırım ilerki günlerde daha da kötü bir hale gelecek bu olay..gerçi joymax ilerki günlerde 90 lvl li koyarak yeniden kan tazeleyecek ama ..sonuçta esas kar sağladığı memberlarını çoktan kaybetti ve kaybediyorda bana sorarsanız mevcut oyuncularda da sıkılma duygusu günden güne artıyor , 70 lvl sınırı olduğu zamanki sadeliğini , oyun stretejisini ve özelliğini ve gold satışını tam olarak engelleyebilseydi joymax oyun çok daha zevkli olurdu bence, oyunu bu kadar karma karışık bir hale getirmesi ve ve oyuncuları kaosa sürüklemesi bot ,gold satışı ve gold farmerların alenen oyun içersinde sürüler halinde dolaşması tadını kaçırdı oyunun ..

Bir de euro charların büyü skilleri oyun konusunu ipek yolu çağındaki özelliklerinden çıkarıp sanki uzay yolu ,galaxi tarzı oyunların özelliklerine getirdi durumu .. büyü skilleri çok abartılı eurolarda o tarihteki şartlara göre...

• Venuste Avolun güçlü olmasının en büyük nedeni euro charlardan kurulu olmasıdır ve fortress savaşı takım savaşıdır. Herkes biliordur ki takım savaşında kimse euro charların eline su dökemez. Döker diyenleri Venuste Avolana, Olympusta Europeansa bekliyorum.

Ayrıca sizin bir diğer büyük şansınız serverın ilk açıldığın andan itibaren yani botçularla birlikte başladınız ve 8li party gerçekten de bottan çok daha güçlü. Ufak bir örnek, eski guildimde lvl70-72 arasını günde 6-7 saat botla yaklaşık bir ayda kasmış bir wizard var. Sonra bot alacak para bulamayıp bizim partilere katılınca bir ayda 4 lvl atladı ve sadece pre sürelerinde kasarak. Bu çok çarpıcı bir örnektir.

Şunu da merak ediyorum aslında. Bir serverı tamamen olmasa bile botlardan temizlemek, denizin dibindeki kum tanelerini temizlemek gibi birşey. Bunu nasıl yapacaklar peki??
  • Vakti zamanında bende normal ( oyundan zevk alarak) tıngır mıngır kasıyordum.. O zamanlar güzeldi zaten, şimdi zerre kadar zevk vermiyor oyun.
    Malesef oyun bildiğimiz üzere sürekli level atlamaya dayanıyor ve oyuncular fırsatını buldularmı illegal yollara başvuruyorlar..( göz, parmak, bel ağrılarında gözle görülür bir düşme oluyor haliyle). Şimdi eskisi gibi oyuna hatırı sayılır saatlerimi vercek durumda olsam düşüncelerim yinede değişmezdi.. Düşün; eski bir serverdasın, normal kasmaya gidiyorsun taklamakana yada herhangi bir yere ancak goldfarmerlardan kıpranacak kasacak yer bulamıyorsun... İpin ucu kaçmış artık eski serverlarda geri dönüşü olmaz bu işin..

Sen yeni serverda güzel bir eu party ortamı içerisinde şuan sorunsuz kasıyorsun vede tek kişide kasmıyorsunuz sanırım charınızı.. Ama birçok oyuncuda bu lüks yok.. Adam gidiyor ipe ipe kendi kasmak zorunda o yüzden isteyen istediği gibi kasacak biz ne desek boş.. Ha dersenizki bot komple kalkıcak ortadan, eyvallah derim en çok sevinenlerden biri ben olurum..

• Su ana kadar konu korukorune Bot - Antibot tartismasina donmemis sasirdim acikcasi :)
    Lakin SRO diger bircok MMORPG ye kiyasla basit bir oyun ...
    Oyunda eylem olarak keyif veren kisim sınırlı; PvP Job War ... Ve bunlarin tumunde basarili olup keyif almanin yolu Lvl, Farm ve itemden geciyor ... Oyun basit ama lvl ve farm icin ciddi zaman istiyor ... Ayrica EU update gelmeden once (ve geldikten sonra hala chinese tarafi icin) oyun cok fazla bireysel ... JM in stratejisi de bu gercekler uzerine kurulu ... Lvl, Farm ve item hirsi yaratan basit bir oyun kurgusunu surdurmek ... Hal boyle olunca Antibot soylemi JM tarafindan bosa cikariliyor ... Yani duzen bu duzen ve bot bu duzenin parcasi olmus durumda, JM da bundan gayet memnun gorunuyor ...
    Ek olarak oyunda azimsanmayacak bizim oyuncu kitlemiz Turkleri de ele almak lazim ... Oyunu bir suredir oynayan herkes gayet iyi biliyor ki ... Oyunun zaten destekledigi hirs ve bireysellik genele gore yapisal olarak bizim oyuncularda cok daha fazla ... Yani EU ve parti sisteminde her ne kadar degisiklik olmus olsada bizim oyuncularimiz ekip olma, 8 li parti ile kasma isini beceremez ...
    Ayrica olaya elle kasmanin tadi baska, elinle kasarak botter oyuncuyu kesince oyunun tadi o zaman cikar diye bakmamak ve yaklasmamak lazim ... Olayin boyutu ve gercekler ile ortusmuyor cunku bu soylem ...
    Bot ve gold olayinin iyice ticarete donusmesinin JM in goz yummasi sayesinde oldugu acik ... Yalniz JM tutarsiz mi ? Hayir ... Adamlar bastan beri cizgilerini koruyor ... Bedava oyun adi altinda max harcama yaptirma anlayisi ile hareket ediyorlar ve gayet basarililar ... Emin olun su an isteseler yarim saat sonra bot biter oyunda ... Banlama hadiseleri goz boyamadir ... Ne zaman ki Bot surumu ciktiktan sonra JM botun oyuna login olmasi uzerine bir blocklama tedbiri alir ise iste o zaman JM botlarla mucadele etmeye basladi denilebilir ... Ki bu da bu topigin icindekiler gibi utopik ve hayal bana gore ...
    Ez cumle, sistem sistemi kuranlar tarafindan bakildiginda tikirinda isliyor iken biz zavalli oyuncular durumu degistiremeyiz ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TuzsuzDELiBEKiR -- 16 Ocak 2008; 12:29:50 >

• off YHA! AnTi bOT!
  • quote:

Orjinalden alıntı: draq10

off YHA! AnTi bOT!

Yha değil YA

Avalon ' nun legit kasması olayı doğru. Biraz reklama kaçmış olabilir ama cidden çok iyi bir guild. Bunun benzeri Olympustan Europeans. Bugun serverda 45 lv bowmanimi zar zor bir Mujigi partysine sokmuşken dikkat edin '' 38 lv Cleric '' çok rahat girdi ve KIRAL muamelesi yapıldı.. Chinese bowmana nooldu ? Dışlandı Avrupa ile Legit kasılabilir ama, STR chinese ile kasmak en azından bir 60 lv den sonrasi işkence olur.Bknz [buura2] Eu da tek build giden charlar hiç sp sıkıntısı çekmiyorlar. Skiller öz ve az.(Belli buildlerde) Chinese de ise yok Cold yok Light derken, sağlam bir farm yapmanız gerekiyor.Bu farm işi çok kolay değil.İlerleyen zamanlarda işkence haline dönüşüyor.

Legit ve hızlı kasmanın tek yolu, 80 lv e kadar partylerde cleric rolü oynamaktır.50 lv lik yaratık için 38 lv cleric kabul ediliyorsa sizce bu eleman süper lv atlamazmı ?.. Atlar.. Full Clericin attack sorunsalını önlemek için, bilimum yanına Warlock yada wizard açılabilir.Hem warlock olursanız, kalkan hep takılı kalır ve en azından bir def. kaynağınız olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hypocrites -- 16 Ocak 2008; 13:25:20 >

• quote:

utopik
    sabahtan beri aklımdan geçen kelime , ütopya . Sanal bir olayı gerçek kabul etmek ; amacı eğlence olan ve kişiden kişiye değişebilecek bir anlayış ve yapıya sahip olan "oyun" kavramını bu kadar ciddiye almak ne kadar doğru bilmiyorum yani Erdal kusura bakma ama şimdi bu guild botlardan carttan curttan temizlese o serverı sonra böyle bir akım başlasa oyun bottan falandan filandan temizlense bunun ne faydası olacak ne için yapılmış olacak bana kazancı ne sana kazancı ne ?
  • arkadasım warrior kasıyor 70 lvl olmus ve hic bot kullanmadı.
    hep parti ile kastı her sorusumda 3-4 lvl atlamıs oluyor inanamıyorum.
    botsuz yapılmaz diye bişey yok
    bot kullananların bırakması zor ama bende hiç kullanmadım nasıl bişi oldugunu bilmedigim için ihtiyac duymuyorum.
    birkac hafta once yeni char acmıstım bir cocukla kasmıstık dün o kişi yarkanı kesti gözlerime inanamadım(en cazip yanı da bu olsa gerek)
  • senin imzanda bi ara hardcore botter mı yazıyordu
  • ben ce cıkartandan ALLAH razı olsun 15 ytl karsılıgında zamnnım gerı geldı ve oyunu cok mutlu bır sekılde oynuyorum bence bot suz bu oyun kesınlıkle o y n a n m a z...
  • Yani en doğrusu.
    quote:

Orjinalden alıntı: mai_mai

quote:

utopik
    sabahtan beri aklımdan geçen kelime , ütopya . Sanal bir olayı gerçek kabul etmek ; amacı eğlence olan ve kişiden kişiye değişebilecek bir anlayış ve yapıya sahip olan "oyun" kavramını bu kadar ciddiye almak ne kadar doğru bilmiyorum yani Erdal kusura bakma ama şimdi bu guild botlardan carttan curttan temizlese o serverı sonra böyle bir akım başlasa oyun bottan falandan filandan temizlense bunun ne faydası olacak ne için yapılmış olacak bana kazancı ne sana kazancı ne ?
  • @tehliqelee
    senin derken kimi kastettin???
  • Party sisteminde Spritedan acı gerçekelre de yer var.. örneğin bir party kuruyorsunuz mağrada veya karakoramda.. herşey güzel örneğin DPS karakteri sizsiniz size biraz özen gösterilmesi lazım ama işte burda bot olayı değil oyun bilgisi ve dikkat lazım.. cleric arkadaşınız ( eğer siz yüksek seviye cleric değilseniz) recovery division skili basılı iken sizden 25 m den uzakta dudursa etkisni yitirir ve ölmeniz yaklaşık 2sn sürer.. veya başka bir örnek vereyim.. siz partydeki warlock veya cleric veya bard gibi Buff - Debuff charlarından biriyken partynizdeki warrior Protect skili attmassa bu karakterlere (procet üzerinizdeki aggro yu, yani yatarıkların saldırma oranını belirler) çok çabuk ölerek partynin zinceleme reaksiyon şeklinde çökmesni sağlar.. yani bazen off sizinle oynıcağıma bota bıraksaydım dediği oluyor insanın eevet party olayı güzel ben elle kasmayıda severim ama bazen işte böyle durumlar oluyor.

Bu güç olayı yüzünden herkes kahraman olmak istiyor.. kimse cleric açmaz veya bard / warlock ama aslında çoook yararlıdır hatta 2 bard olan bir party dancing serisi buffları ile terör estirebiliyor.. denedik %22 mag veya phy att guard tambour / mana tambout / hitmarch gerçekten güzel kombinasyon.. neyse birde şu durum var..Chinese oynayan arkadaşlar bence 8li partye girmeye uğraşmasın bende almıyorum çünkü,alamam HİÇBİR işe yaramıoyr avru partysinde Aggro almıyor doru düzgün bir saldırı yapamıyor ama yinede buff istiyor partye hiçbişey katmıyor..
    siz orda saaatlerce kasarken yani sadece kendinzii diil party düşünerek kasarken sadece kendine hayrı olan birni alırmısınz?

Ben almam, birde şu var.. mesela party lideri XXX guildinde bir adam gelior dandik LVL olabilir ama işe yarar (örneğin warrior / warlock) ben alalım diyorum lazım bu adam, hayır LVL düşük diyor, gidip sonra yakın lvl bir başka guild üyesini örneğin ( rogue / bard = bardda sadece moving march ve noise verilmiş) bu adamı partye alıor.. rogulerda avrupa partylerinde en istenmeyen adamdır partye bi yararı yoktur tek yatarığa saldırırı HP / DEFANS oranı kötüdür.. kimse istememz 2 rogue alıcağına 1wizard alırsın...

işte konu dağılmadan diyorumki böyle partylerle oynamktansa bazen (zorda olsa bot kullanmak gerekiyor.)...

• quote:

Orjinalden alıntı: _FaTaL1TY_

Ellerine Sağlık...
    Çok Güzel Yazmışsın.Söylediklerin Tamamen Dogru Ama Bu Yazıyı Okuyupta Botu Bırakaçak Adam Sayısı Çok Az.
    Sen Bilgisayar Başında Başka Bişi Yaparken Oyun Oynasın.Yada Dışarda Başka Bi İşle Meşgul Olurken Oyun Oynasın.Ellerin Ağrımasın.Ohhh Ne Güzelll.Türkler İçin Söylenecek En Kolay Şey TEMBELLİK tir Bence."Nerde Beleş Oraya Yerleş" Hesabı.
    Gerçektende Elle Kasılan ve Emek Harcanan Her Oyun İnsana Zevk Verir.

Bende Bot Karşıtıyım Ama Okul Yüzünden Kullanmak Zorundayım.Yaz Bi Gelsin O Zaman Görücekler Char Nasıl Yapılır.

Söylediklerinin Tamamına Katılıyorum.-------->Anti-Bot<--------

Bence Çok Az Değil Hiç

• Edit:

offffff firefox sanırım postlarımı çok beyendiX2 yayımlıyor..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ex-namelessone -- 16 Ocak 2008; 15:33:36 >
  • bot kullanmadan 61 lv e kadar cold str blader kasan biri olarak şimdi şunu söylüyorum

"Yıllarca ben koşup, çalıştım, çabaladım, didindim, o bi vurdu gol oldu..."

Malt-Gol sarkısından alıntııdır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SinapS -- 16 Ocak 2008; 15:52:09 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.