Şimdi Ara

Antalya Kepez ve Lara tarafında yaşayan arkadaşlara sorum var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
0
Favori
22.339
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar,

    Arkadaşlar İstanbul'dan Antalya'ya taşınmayı planlıyorum, ilk etapta evimi taşımayacağım. Eşim ve çocuğumla birlikte birkaç aylık eşyalı bir ev tutmayı planlıyorum.

    İşim Kepez Agora AVM tarafında olacak. Hem ailemin rahatça denize gidip gelebileceği hem benim işe gitme konusunda problem yaşamayacağım konumda bir yer bulmaya çalışıyorum.

    Lara Caddesi yakınında bize tam olarak uygun bir yer buldum ancak toplu taşımayla ulaşım konusunda sorun yaşar mıyım emin olamıyorum.

    O civarda yaşayan arkadaşlar yardımcı olursa memnun olurum.



  • Ne iş yapıyosun hocam bu arada lara tarafı baya pahalı en lüks yerlerden biri

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Swonz kullanıcısına yanıt
    Garsonluk yapıyorum.

    25'inde orada olacağım, 500 TL'ye Lara Caddesine yakın 1+1 eşyalı bir yer buldum, kalıcı evimi tutana kadar ulaşım sorunu olmazsa orada ailemle kalmak istiyorum. Aslında şirket personel için lojman olarak eşyalı bir yer tutacak ama ailemi kısa süre olsa bile İstanbul'da bırakmak istemediğim için uygun bir arayışındayım.

    Evet sahibinden.com üzerinden bakınca farkettim Lara'nın lüks durumunu. Önemli olan denize yürüme mesafesinde ve alışveriş noktalarına yakın olması. Bu kriterler doğrultusunda uygun alternatiflere gelince de bakmayı düşünüyorum. Agora AVM'ye ulaşım konusunda sorun yaşatmayacak, bu şartlara uyan sizin önerebileceğiniz bir mühit var mı
  • Bi de derler ki kriz var millette para yok. Antalyanın lüks semtlerinde ev tutuyo adam.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kafan yerinde mi yüzbaşı? 500 TL diyorum.
  • Kepez tarafında oturacaksan tramvay ile sıkıntısız rahat rahat gidersiniz.

    Lara tarafında oturursanız otobüs kullanmanız gerekecek. Sanmıyorum tek otobüsle gidebileceğinizi. Lara tarafı biraz lükstür belirtmek isterim.

    500 tl'ye nasıl buldunuz bilmiyorum ama kepez tarafında falan da zor 500 tl'ye ev.


    Benim fikrimi soracak olursanız tramvaya yakın bir ev kiralamanız. Tramvay ile rahat rahat gidersiniz.
  • Morgoth Draqe kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim. Peki hem taramvay hem denize yürüme mesafesi kadar yakın bir nokta bulunabilir mi, öyle bir lokasyon mevcut mu yani?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • d0RuK kullanıcısına yanıt
    Yok ne yazık ki tramvayın bulunduğu lokasyonlar denize yürüme mesafesinde değil.

    Kişisel aracınızla yahut toplu taşıma kullanmanız gerekiyor. Fakat bir İstanbul gibi değil 10 dakika içerisinde denizin önüne gelmiş oluyorsunuz aracınız ile.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hocam kepezden ev tutun bence. Hem daha uygundur yaşam fiyatları hem de ulaşım imkanı daha çok. Deniz konusunda yazın zaten yürünecek gibi olmuyor. Yürüme mesafesi yerler de pahalı gelir. Tek otobüsle 5-10dk de Konyaaltına gidebilirsiniz kepezden ki Konyaaltı Lara plajından daha iyidir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • lara kepeze uzaktır ve lara antalyanın en pahalı yeri
  • Morgoth Draqe kullanıcısına yanıt
    Aracım yok maalesef. Küçük çocuğum olduğundan dolayı indi bindi olsun pek istemiyorum ama alternatiflere yönelmek zorunda kalacağım sanırım
  • cübbeli gandalf kullanıcısına yanıt
    Anladım hocam. En kötü ihtimalle havuzlu, ulaşıma ve çarşıya yakın bir yer bulmak daha makul bir tercih olacak. Teşekkür ederim
  • Kepez de agora avm mi varmış, yeni mi açıldı acaba?

    Lara Antalya in en pahalı semtlerinden biridir, İstanbul'da Ortaköy sahil ya da caddebostan dan ev almak gibidir. 500 liraya bulduğun ev aile için pek uygun değildir tahminimce. Ama İstanbul şartlarına göre fiyatlar bedavadır Lara da bile.

    Ulaşımı sıkıntı etmeyin Antalyanin en uç noktasından en uç noktasına otobüsle gitmek taş çatlasın 1 bucuk saat tutar. İstanbul'dan gelen biri için ulaşım problemi yok gibi bir şey Antalya'da. Ben de İstanbul'da yaşıyorum 4 senedir. O sebeple kendinizi tek bir ilçe ya da semte bağlamayın.

    Kepez de kiralar ucuzdur ama tutucu bir semttir, Antalyanin gelişmemiş bölgelerinden biridir.

    Sana tavsiyem teomanpasa, Kepez in her semti, zeytinkoy vs. buralardan uzak dur, çocuğun da varmış, insanların yaşadığı yerlerde büyüsün.

    Meydan, Lara, meltem, konyaalti caddesi tarafları ideal aile taraflaridir. Meltem de öğrenciler de çok vardır üniversite dolayısıyla.

    Yeni finans şehir tarzı bir şey yapıyorlarmış şimdi oraya bir bak derim.

    Plaj Lara ve konyaaltinda var ama ideali konyaaltidir, beach parkta ailenle iyi vakit gecirirsin. Lara kumlu konyaalti çakılli plajlardan olusur.

    Konyaaltina toplu taşıma ile ulaşım merkezden 15 dk diğer yerlerden ortalama 20 dk yarım saat değişir, kısa sürüyor yani

    Merkez dediğim yer de ışıklar caddesi, cumhuriyet bulvarı, kaleici taraflarıdır.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • Alacağınız ücreti bilmiyorum ama konyaaltı tarafında kiralar pek ucuz değil, bu işin az çok içerisinde olduğumuz için söylüyorum.

    Yeni yaptığımız ahatlıda bulunan daireleri 800 tl den aşağı vermedik. Kepez tarafındakiler de böyle dublexlerden 1000 tl alıyoruz.

    Konyaaltı bahçe katı falan olmazsa 1000 tl den aşağı kira yok gibi birşey. En baba 900 e falan bulursunuz sanırım. Biz 1200 e vermiştik. 2+1 leri.

    Biraz kendinizi düşünmelisiniz. Tramvay agora avm nin tam önünden geçiyor. Bu da şu demek tramvay çıkış istasyonundan agoranın oraya taş çatlasın 30-35 dk da gidiyor. Günde en baba 1 saatte gideceğiniz yolu aktarmalar yaparak 2-3 saate getirmek hata olacaktır. Tramvay hattına bakın, çevre mahalleleri sahibinden de araştırın.

    Şuanda Konyaaltı limanda rezidanslar var 2k lı fiyatlarda dolaşan. Burada şu patlıyor, bahsi geçen muhitte 12 yıl öncesine kadar tarlada karpuz yetişiyordu. Ufacık yeri olan adamlar x6 ile geziyor. Tamam eyvallah iç göçle kültürlü insanlarda geldi fakat daha öncesinde burada yaşayanlar hala yaşıyor. Benim gördüğüm kepezin tepesinde oturan adamdan pek farkları yok.

    Kepez diyorsakta bunun dokuması da var eski cezaevi tarafı dediğimizde var. Dokumaya bir bakın derim. Ben kendim dokuma da oturuyorum. Konyaaltında da oturdum, kanal mahallesinde de oturdum.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: d0RuK

    Anladım hocam. En kötü ihtimalle havuzlu, ulaşıma ve çarşıya yakın bir yer bulmak daha makul bir tercih olacak. Teşekkür ederim
    500 TL kirayla ev ariyorusn ama havuzlu olsun, denize yakin olsun diyorsun, bence buldugun evi kacirma, bu fiyata zor 500 tl dedigin 120 dolar yapiyor nasil bu fiyata ev buldun anlamadim.

    Lara ornekkoyde oturabilirsin, sessiz sakin, denize yakin kiralik uygun ev bulursun orda ama mesafe olarak cok yakin olsada toplu tasima olarak dolmusla gidilir saniyorum ama tasima hakkinda net bilgim yok ama lara ornekkoye bak derim

    wallahi iyi cesarek evli cocuklu boyle seylere kalkisiyorsunuz
  • laradan örnekköyden otobüsle kepeze işe gidilmez şaçmalık larayı unut.şehrin bir ucundan diğer ucuna gideceksin aksam ve sabah artık trafik var antalyada çekilmez. 1 1.5 saat sürebilir trafikte o mesafe



    Konyalatı bile daha yakın o dediğin yerlerden o yüzden



    Senın denize yakın istediğin ve sana uygun muhitler



    Meltem, Soğuksu , Memurevleri, 100 yıl, güvenlik mahallesi,



    Bu mahalleler dışında bakma. hem kepeze çok uzak değil hem denize yürüme mesafesınde konyaaltı sahiline

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de Agoraya yakın tarafta çalışıyorum. Kepez Altınova taraflarından bakabilirsin. Ancak iyi bir semt olsun dersen Lara'yı seçebilirsin. Denize yakın olsun dersen gene Lara daha iyi bir tercih.

    United States : Altınova'da Metro'nun yan tarafına açıldı. IKEA açılacak hatta kısa bir süre içerisinde.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nyanko Sensei -- 21 Mayıs 2018; 9:41:24 >
  • benim hep aklımda antalya var
    iş olanakları nasıldır acaba ? finans/muhasebe
    ev kiraları vs.

    bi de şunu merak ediyorum.

    hafta sonu toplu taşıma ile denize girmek
    tatmin ediyor mu ?
  • İş olanakları çok çünkü şehir çok hızlı büyüyor hocam, finans muhasabeyi bilemicem ama ev kiraları semte göre değişir bazı yerler çok pahalı bazı yerler ise çok ucuz en ucuza 400 500 tlyede bulabilirsin yada 2000 3000 de var hafta sonu toplu taşıma ile denize girmek memnun ediyorda abi çok kişi var ya herkez keko ve suriyeli o yüzden paralı olmazsa pek memnun olmassın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • RichardB kullanıcısına yanıt
    Bu kısım yanlış "500 TL kirayla ev ariyorusn ama havuzlu olsun, denize yakin olsun diyorsun"

    Ve bazı noktaları eksik anlamışsınız.

    500 TL kira ile Lara'da ev aramıyorum, buldum ve bulduğum yer havuzlu değil sadece denize yakın. Eğer denize tutacağım yer denize yakın olmayacaksa havuzlu bir yer bakacağım. Bakacağım yerin kirası 500 TL olsun da demiyorum.

    Örnekköy'de baktığım yer ama ulaşım konusunun ciddi sorun olduğunu öğrendim siz ve arkadaşlar sayesinde. Alternatif lokasyonlara bakacağım artık
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.