Şimdi Ara

Antalya'da Kameralı Radar!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
0
Favori
7.368
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, dün akşam saatlerinde Sampi Kavşağı tarafından Dedeman'a doğru giderken yüzüme patlayan flaş ile irkildim. Haritada belirttiğim noktaya hız kamerası koymuşlar. Kamera gidiş yönüne mi geliş yönüne mi yoksa her ikisine de mi ceza kesiyor onu anlayamadım bir türlü. Hız sınırının 70km/h olduğunu tahmin ediyorum ama siz yine de daha yavaş giderek garantiye alın derim. Kameranın yeri;

• faydali bilgi icin tesekkurler. dikkat li olmak lazim
  • Artık 71 Km hızla gitmek de ceza sebebi oldu ya denecek söz yok.
  • Peki radar olduğunu nereden farkına vardınız.Normal fotoğraf çekimi yapan biriside olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sükselim07

Peki radar olduğunu nereden farkına vardınız.Normal fotoğraf çekimi yapan biriside olabilir.

Ne olduğunu anlayamadığım için dönüşte yanında durdum, yerden yaklaşık 3m yüksekliğe konumlandırılmış, yere direkle bağlı üzeri kapalı kutu gibi merceği ve flaşı olan bir kamera.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Antalyada 70'le gidebiliyormusunuz ki?

En kisa kirmizi isik 2 dk. suruyor
  • teşekkürler faydalı bir bilgi oldu
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bunu öğrendiğim iyi oldu cok saol
  • quote:

Orijinalden alıntı: krstarica

Artık 71 Km hızla gitmek de ceza sebebi oldu ya denecek söz yok.

71 ile ceza mı yediniz?

• Bu yaz antalya'ya gittim. Ankara'dan radara alisik oldugum icin temkinli davrandim. Fakat hicbir yerde radar uyarisi yoktu. Sasirmistim. Gerci zaten o kadar kisa periyotlarla lamba var ki, 70'i gecmeye firsat kalmiyor.

• Tam olarak nerde bu laura Gelmeden sanıırm..
  • @adil07;
    Laura değil, Dedeman'a gelmeden önceki kavşak. Tepehome, Irish Pub v.s var.

Şimdi tekrar önünden geçtim, bu da fotoğrafı;

• quote:

Hız sınırı 70'se ceza yazılabilmesi için en az 78'le geçilmesi gerek. Bkz. ilgili ceza maddesi
  • quote:

Orijinalden alıntı: Arif

quote:

Hız sınırı 70'se ceza yazılabilmesi için en az 78'le geçilmesi gerek. Bkz. ilgili ceza maddesi

Teşekkürler bilmiyorum ceza maddesini ancak ben onu olayın saçmalığına vurgu yapmak adına dile getirdim. Örneğin Istanbul'un birçok yerinde özellikle tünellerde 70 hız limitini aşmanız halinde bilmem kaç yüz küsür lira ceza veriliyor, asgari ücretin insanlığa aykırı olduğu bir ülkede bu tür astronomik cezalar kelimelerle şu an ifade edemeyeceğim türden insafsızca olmaktadır.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Arif

quote:

Teşekkürler bilmiyorum ceza maddesini ancak ben onu olayın saçmalığına vurgu yapmak adına dile getirdim. Örneğin Istanbul'un birçok yerinde özellikle tünellerde 70 hız limitini aşmanız halinde bilmem kaç yüz küsür lira ceza veriliyor, asgari ücretin insanlığa aykırı olduğu bir ülkede bu tür astronomik cezalar kelimelerle şu an ifade edemeyeceğim türden insafsızca olmaktadır.

astronomik mi? ceza mı astronomik? limite astronomik deseniz neyse de ceza nasıl astronomik oluyor onu anlayamadım. keşke 10 kat daha fazla olsa cezalar ve kuralları çiğneyen herkese "eşit" olarak uygulansa... mesela alkollü araç kullanma cezası, mesela kemer takmama cezası, mesela aşırı hız cezası...

ayrıca o limitler çok özel hesaplarla belirleniyor, o hıza göre yol tasarlanıyor... tünelde hız neden 70 konusuna girmeyeceğim ama hız ne kadar azsa o kadar kaza riski az olur, tünelde çıkabilecek bir kazada içeride insanlar mahsur kalır, yangın, patlama...vs durumlarını düşünebiliyor musunuz?

cezalar değil de asgari ücret astronomik ülkemizde(!)

• evren büfenin az yukarısımı bura ? Göbeğe gelmeden
  • Ankara ve İstanbul'dan sonra ortalama hızı da getirirler daha bu ne ki diyeceğim ama Antalya kadar trafik ışığı olan bir yere sanmıyorum getirsinler.
  • O da bir şey mi? Konyaaltı Caddesi'nde hız sınırı 40km/s. Polis radar kuruyor ve 40'ı geçene kitliyor cezayı. Neymiş, yaya öncelikli yolmuş!

• quote:

Orijinalden alıntı: canozpinar

O da bir şey mi? Konyaaltı Caddesi'nde hız sınırı 40km/s. Polis radar kuruyor ve 40'ı geçene kitliyor cezayı. Neymiş, yaya öncelikli yolmuş!

Aynen öyle Can, Falez Otel'den Konyaaltı Caddesi'ne dönerken yayaya yol vermezsen 50m ileride polis durduruyor. Yolun sonunda DSİ tesislerine gelmeden de dediğin gibi 40km/h'ı geçene ceza kesiyorlar.
  • Antalya trafiği şimdiye kadar gördüğüm en dandik trafiklerden. Şeritler bir anda 3e bir anda teke dönüyor. Anlamsız bir tek yön uygulaması. Tramwaylarla katledilmiş şeritler, anlamsızca uzun süre yanan ışıklar, kırmızı dalga uygulaması ( ne yaparsanız yapın en fazla bir ışıkta yeşilde geçiyorsunuz ), neredeyse 90 derecelik ve 1,5 araçlık alt geçitler, alt geçit yüzünden kaçırılan sapaklar, ... Trafik namına yapılabilecek tüm salakça işleri Antalyada bulabilirsiniz. Ne zaman Antalyadan İstanbula dönsem D100ün asfaltını öpesim geliyor. Hele ki Antalya sürücüleri işin içine dahil olunca cümbüşün tadına doyulmuyor. Ülkenin tüm bölgelerini ve neredeyse tüm şehirlerinde trafiğin içinde bulundum Antalya kadar abuk subuk hali olan trafik görmedim.

Edit: yanlış kelime

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RaptorFX -- 18 Ocak 2013; 17:38:02 >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.