Şimdi Ara

Anne karnında çok geç doğanlar zeki oluyomuş

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
8.478
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Einstein 11 ay kalmıs galıba deneyler yapmıslar gızlı cok sure kalanın beynı daha cok olgunlasıyomus ?



    _____________________________
  • Yapay Zekanın Yanıtı

    Geç Doğan Bebekler Daha Zeki Oluyor mu?

    Anne karnında geç doğan bebeklerin daha zeki olduklarına dair yaygın bir inanış vardır. Bu iddianın arkasındaki bilimsel kanıtlar nelerdir?

    Bazı araştırmalar, geç doğan bebeklerin erken doğanlara göre bilişsel gelişim açısından daha iyi sonuçlar aldığını göstermiştir. Örneğin, bir çalışma geç doğan bebeklerin erken doğanlara göre daha yüksek IQ puanlarına sahip olma eğiliminde olduğunu bulmuştur.

    Bunun nedeni, geç doğan bebeklerin rahim içinde daha fazla zaman geçirmeleri ve bu süre zarfında beyinlerinin daha fazla gelişmesi olabilir. Ayrıca, geç doğan bebekler genellikle erken doğanlara göre daha büyük ve daha ağırdır, bu da bilişsel gelişim için daha iyi bir temel oluşturabilir.

    Ancak, tüm geç doğan bebeklerin erken doğanlardan daha zeki olacağı anlamına gelmez. Zekanın genetik ve çevresel faktörlerin birleşiminden kaynaklandığına inanılmaktadır. Geç doğmak, zekaya katkıda bulunabilecek bir faktör olabilir, ancak tek belirleyici faktör değildir.

    Sonuç olarak, geç doğan bebeklerin daha zeki olduklarına dair bazı kanıtlar olsa da, bu iddiayı kesin olarak kanıtlayan güçlü bilimsel kanıtlar bulunmamaktadır. Zekanın karmaşık bir özelliği olduğunu ve birçok faktörün etkilediğini unutmamak önemlidir.

    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • "Anne karnında çok geç doğmak"

    Kesinlikle tartışılması gereken bir konu...
    _____________________________
  • 11 ay mümkün değil
    tıp okuyan herhangi birine sorablirsin
    _____________________________
  • Bir de bu durumu muhakeme eden zekaya bakmalı. Evham her tarafta.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bewy -- 5 Mart 2012; 17:20:31 >
    _____________________________
  • quote:

    Orijinalden alıntı: webbie

    "Anne karnında çok geç doğmak"

    Kesinlikle tartışılması gereken bir konu...

    gerdek gecesi sonrasında, hamileliğin başlamasında biraz gecikme olayından bahsediyor gibi. tartışılabilirliği var gibi ama yani sorunu tespit etmek için akla ilk haydar amca geliyor.
    _____________________________
    Maskeli yüzler, sahte roller, yalan sevgiler..

    Teknoloji, ancak onu kullanan kadar işe yarar.
    Teknoloji, ancak onu kullanabilen kadar işe yarar.
    Teknoloji, ancak onun varlığını bilen var ise işe yarar.
    ... :D
  • Birtek sizden duyuyorum Einstein'in 11 ay anne karnında durduğunu ve gizli deneyler yapıldığını
    _____________________________
    Hayâl ile tesellîdir gönül meyl-i visâl etmez
    gönülden taşra bire yâr olduğın âşık hayâl etmez.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 3ndorfin

    Birtek sizden duyuyorum Einstein'in 11 ay anne karnında durduğunu ve gizli deneyler yapıldığını

    Nerede yapmış deneyleri Annesinin karnında mı ???
    _____________________________
    17 / 110
    "En güzel isimler O'nundur."
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Peter baba çok geç kaldın
    5 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 9 ay 20 günlük veya 25 günlük bir arkadaşım var. oldukça mal bir tip yanlış anlaşılmasın yani bence tek başına çürütebilir.
    _____________________________
  • Kyle XY izlediniz sanırım.9 ay standartını geçen kimseyi ne gördüm ne de duydum.
    _____________________________
    REFERANS OLDUĞUM KİŞİ - gftelektronik
    https://forum.donanimhaber.com/profil/2760270#!/
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Vicil

    9 ay 20 günlük veya 25 günlük bir arkadaşım var. oldukça mal bir tip yanlış anlaşılmasın yani bence tek başına çürütebilir.

    bende biraz geç doğdum, zeki bir insan sayılmam normalin ne üstü nede altındayım. sadece ilgimi çeken konuları çabuk kavrayabilirim, pratik zeka konusunda pek iyi değilim. çok meraklıyım, merakımı gidermek için çok fazla araştırma yaparım o nedenle bazı konularda genel bilgi seviyem yüksek ama bunun zekayla alakası yok tabi. ayrıca bir bebek 11 ay anne karnında kalamaz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi stabwound -- 6 Mart 2012; 23:13:47 >
    _____________________________
  • zaten 9 aydan geç doğanların gerizekalı olduğuna dair değil benim örneğim, zekalarında normal dışı birşey olmadığına dair. dünyadakı saf(mal demek biraz kaba olmuş şimdi okuyunca dikkat ettimde) insanların %90'ı 9 ay 10 günlüktür.
    _____________________________
  • ben de 9 ay 10 günlüğüm ama iq testi yaptım ve sonuç 148 çıktı.
    _____________________________
  • Anne karninda belli sureyi asarsa bebek, bir sure sonra kendi diskisini yemeye baslar. Biyoloji ogretmeni boyle demisti.
    _____________________________
  • Malzemeyi bol atıncada çocuğun boyu uzun oluyor diyorlar.
    _____________________________
    92/3

    Bitermi?
  • saçmalık,
    Ayrıca zeka sadece IQ demek değildir
    _____________________________
  • Beni leylekler 7. ayda getirmişler.
    _____________________________
    dıgıdık dıgıdık dıgıdık iihühühü
  • tabi ki bir testle zeka seviyesi ölçülemez. ancak iq testi zeka seviyesini değil, kişinin işlem yapma ve algılama yeteneğini ölçüyor.
    _____________________________
  • "Anne karnında çok geç doğanlar " ne demek ? Ben mi anlamakta güçlük çekiyorum yoksa beynim anlamamakta ısrar ederek bana oyun mu oynuyor ?
    _____________________________
    Para adaleti satın alır, parasızlıksa suçu.
  • bileydim keşke 6-7 yaşına kadar kalırdım
    _____________________________
  • Newton dünyaya prematüre olarak gelmiştir
    _____________________________

    güneş ve rüzgar oyuncak işi bebelere yönelik yani sana.ben lafımı çaktım o zaman ben tartışmam yazabilirsin ancak. -em2018
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.