Şimdi Ara

Anne karnında çok geç doğanlar zeki oluyomuş

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
8.478
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Einstein 11 ay kalmıs galıba deneyler yapmıslar gızlı cok sure kalanın beynı daha cok olgunlasıyomus ?

Geç Doğan Bebekler Daha Zeki Oluyor mu?

Anne karnında geç doğan bebeklerin daha zeki olduklarına dair yaygın bir inanış vardır. Bu iddianın arkasındaki bilimsel kanıtlar nelerdir?

Bazı araştırmalar, geç doğan bebeklerin erken doğanlara göre bilişsel gelişim açısından daha iyi sonuçlar aldığını göstermiştir. Örneğin, bir çalışma geç doğan bebeklerin erken doğanlara göre daha yüksek IQ puanlarına sahip olma eğiliminde olduğunu bulmuştur.

Bunun nedeni, geç doğan bebeklerin rahim içinde daha fazla zaman geçirmeleri ve bu süre zarfında beyinlerinin daha fazla gelişmesi olabilir. Ayrıca, geç doğan bebekler genellikle erken doğanlara göre daha büyük ve daha ağırdır, bu da bilişsel gelişim için daha iyi bir temel oluşturabilir.

Ancak, tüm geç doğan bebeklerin erken doğanlardan daha zeki olacağı anlamına gelmez. Zekanın genetik ve çevresel faktörlerin birleşiminden kaynaklandığına inanılmaktadır. Geç doğmak, zekaya katkıda bulunabilecek bir faktör olabilir, ancak tek belirleyici faktör değildir.

Sonuç olarak, geç doğan bebeklerin daha zeki olduklarına dair bazı kanıtlar olsa da, bu iddiayı kesin olarak kanıtlayan güçlü bilimsel kanıtlar bulunmamaktadır. Zekanın karmaşık bir özelliği olduğunu ve birçok faktörün etkilediğini unutmamak önemlidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • "Anne karnında çok geç doğmak"

Kesinlikle tartışılması gereken bir konu...
  • Bir de bu durumu muhakeme eden zekaya bakmalı. Evham her tarafta.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bewy -- 5 Mart 2012; 17:20:31 >

Orijinalden alıntı: webbie

"Anne karnında çok geç doğmak"

Kesinlikle tartışılması gereken bir konu...

gerdek gecesi sonrasında, hamileliğin başlamasında biraz gecikme olayından bahsediyor gibi. tartışılabilirliği var gibi ama yani sorunu tespit etmek için akla ilk haydar amca geliyor.

Teknoloji, ancak onu kullanan kadar işe yarar.
    Teknoloji, ancak onu kullanabilen kadar işe yarar.
    Teknoloji, ancak onun varlığını bilen var ise işe yarar.
    ... :D
  • Birtek sizden duyuyorum Einstein'in 11 ay anne karnında durduğunu ve gizli deneyler yapıldığını

Orijinalden alıntı: 3ndorfin

Birtek sizden duyuyorum Einstein'in 11 ay anne karnında durduğunu ve gizli deneyler yapıldığını

Nerede yapmış deneyleri Annesinin karnında mı ???
    Peter baba çok geç kaldın
    5 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 9 ay 20 günlük veya 25 günlük bir arkadaşım var. oldukça mal bir tip yanlış anlaşılmasın yani bence tek başına çürütebilir.
    https://forum.donanimhaber.com/profil/2760270#!/
  • quote:

Orijinalden alıntı: Vicil

9 ay 20 günlük veya 25 günlük bir arkadaşım var. oldukça mal bir tip yanlış anlaşılmasın yani bence tek başına çürütebilir.

bende biraz geç doğdum, zeki bir insan sayılmam normalin ne üstü nede altındayım. sadece ilgimi çeken konuları çabuk kavrayabilirim, pratik zeka konusunda pek iyi değilim. çok meraklıyım, merakımı gidermek için çok fazla araştırma yaparım o nedenle bazı konularda genel bilgi seviyem yüksek ama bunun zekayla alakası yok tabi. ayrıca bir bebek 11 ay anne karnında kalamaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi stabwound -- 6 Mart 2012; 23:13:47 >
  • zaten 9 aydan geç doğanların gerizekalı olduğuna dair değil benim örneğim, zekalarında normal dışı birşey olmadığına dair. dünyadakı saf(mal demek biraz kaba olmuş şimdi okuyunca dikkat ettimde) insanların %90'ı 9 ay 10 günlüktür.

Bitermi?
  • saçmalık,
    Ayrıca zeka sadece IQ demek değildir
  • tabi ki bir testle zeka seviyesi ölçülemez. ancak iq testi zeka seviyesini değil, kişinin işlem yapma ve algılama yeteneğini ölçüyor.
  • bileydim keşke 6-7 yaşına kadar kalırdım

güneş ve rüzgar oyuncak işi bebelere yönelik yani sana.ben lafımı çaktım o zaman ben tartışmam yazabilirsin ancak. -em2018
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.