Şimdi Ara

Anlamıyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
0
Favori
1.345
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar hepinize iyi forumlar.Öncelikle Konum belki biraz gereksiz gelebilir ama hakikaten ele alınması gereken birşey bence.Şuanda facebook, twitter vb. sosyal paylaşım sitelerinde 12-15 yaş arası insanların ellerinde 3.5 4000 TL lik makinalar görüyoruz ancak sorarım size bu arkadaşlar sadece aynada kendini çekmek veya 3 4 arkadaş toplanıp aynada fotoğraf çekmek için 4000Tl lik makineleri harcıyorlar.Mesela benim bir tanıdık arkadaşım var (yaşça benden küçük) şuan arkadaşımın elinde nikon D7000 var ancak çektiği 4gb kadar dolu bi arşivi azıcık gezdim ve hepsinin ayna karşısı yada ters tutup kendini çektiği resimler olduğunu gördüm.
    Herneyse uzatmayalım ben bundan yakınıyorum biraz bilmiyorum siz ne düşünürsünüz

İyi Forumlar
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

PC:Aopen Nagas G6 Gaming Class Case 550watt psu/Intel Core i5 3.1 Ghz 2400 işlemci/MSI P67 Motherboard/MSI HD6850 Cyclone Power Edition/8GB GSKILL Dual Kit RAM/1TB Western Digital(WD) HDD/THX Sound Card/LG E2360 Monitor/Logitech MK700/710 Klavye Mouse set/Logitech F710 Controller wirelles/Yamaha Gold Cable In Headphones.
    Diğer:PS3/İpod touch 3/Canon Eos Rebel S/Canon Eos 1100D/BlackBerry Bold 9000/Yamaha ERG121UC2G Gold Edition signature electro guitar.

• Bunun şöyle bir getirisi var, insanlar sokakta dslr görmeye alıştığı için size garip garip bakanların oranı düşmeye başlıyor.
    Ben de önüne gelenin dslr almasını doğru bulmuyorum ama para onların, istedikleri yere harcarlar. Yapabileceğimiz bir şey yok Piyasayı da canlı tutuyorlar üstelik, satışlar düşmüyor, bu da farklı bir bakış açısı.

D7000 - Zenit 122 - Lubitel 2 - Nikon FM
    Nikkor 28mm AI - Nikkor 135mm AI - Nikkor 18-105vr - Nikkor 70-300vr - Jupiter9 85mm - Helios 44m6 58mm - Pentacon 200mm - Kata Dr-467i - Lowepro Stealth Reporter d550aw
    Yiğitcan Sümbelli
  • İnternette neredeyse artık heryerde rastlanan, pro kullanıcılar tarafından çekilmiş ve editlenmiş, insanı alıp başka yerlere götüren, çok çok kaliteli kareleri görüyorlar ve ben de, o kocaman makinelerden alırsam, bu şekilde fotoğraf çekebilirim diye düşünüp, alıp, aldıktan sonra da kazın ayağının öyle olmadığını anlayıp, ayna karşısında kendini çekmekle sonuçlanan bir hikaye bu bence :)

İlkokul öğrencilerinin elinde 2000 tl lik Iphone!lar olduktan sonra, 4000 TL lik kamera bence hiç tuhaf değil...
  • gitar gibi, ayağa düşmeye başladı :) problem etmiyorum çünkü tam da bu sebepten 9 ay kullanıp 19.000 perdeye getirdiğim Nikon D90'ı sıfır fiyatının 100 lira altına satabildim :)

tabiki böyle olmaması lazım ama yapacak bişey yok, durumu değerlendirmek lazım. :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: Crosshair

gitar gibi, ayağa düşmeye başladı :) problem etmiyorum çünkü tam da bu sebepten 9 ay kullanıp 19.000 perdeye getirdiğim Nikon D90'ı sıfır fiyatının 100 lira altına satabildim :)

tabiki böyle olmaması lazım ama yapacak bişey yok, durumu değerlendirmek lazım. :)

Hocam ayıp oluyo ama

Valla adamlar alacaksa alsın.Bu bize de yarayabilir.Alır 2000TL ye ürünü sıkılınca elden çıkarmak için hemen 1000TL ye satıyor.Buda 2. elde alana yarıyor.Bide bize denk gelse iyi olur

• chılgın_jojug photogapy :) arttı böyle fotoğrafçılar.
    Daha Fazla Göster
  • ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi goksel_k -- 16 Mart 2021; 18:18:38 >
  • Alsınlar mahsur yok... Türkiye eskiden teknolojide 30-40 yıl geriden gelirdi şimdilerde tüm dünyayla beraber senkronize bir şekilde aynı teknolojiye sahip olabiliyoruz... Ne kadar çok makinası olan insan olursa sokaklarda o kadar az ilgi çeker o kadar da rahat edersiniz neyin derdindesiniz anlamadım ben... Bu işe ne kadar ufak yaşta başlanırsa o kadar fazla yol alınır...
  • Bence çok iyi bir şey. Bugün 8-10 hatta 3-5 yaşında d-slr görerek, dokunarak büyüyen neslin belki 20'li yaşlarda çok iyi işler çıkarabileceğini umabiliriz. Ben geldim 40 yaşıma daha ancak hayatımda 1-2 d-slr gördüm de 10 fotoğrafımdan bir tanesi bir şeye benzer ise seviniyorum. Ne zararı var ki 10-15 yaşında çocuk aynada kendini çekse ? Ayarlamasını falan öğrenip onu da güzel çeker ise bir gün ondan sıkılıp başka şeyler çekmeye başlar :) Hatta Türk fotoğrafçlığı ilerler belki de bu şekilde. Bence faydası var zararı hiç yok. Anlaşılmayacak hiçbir durum da göremiyorum ortada. Hiçbir üretici ürününü bilene satmak koşulu ile üretip sürmez piyasaya ! Parası yeten yettiği kadarını alır. Şahsen benim de zamanında bir d-slr için yeterli param olsa idi ilk alacağım makina d-slr olurdu kompakt olmazdı. Fotoğraf çekmeyi bilmeyen veya fotoğrafçılık bilgisi olmayan kompakt alınca niye kabul edilebilir oluyor ? Kompaktların içinde fotoğrafçılık dersi mi var ! Hiçbir şey bilmeyen d-slr alsa kime ne zararı oluyor ! Aksine makinadaki kapasite kullanıcıyı dahasını öğrenmeye itebilir.

• Bir dönem resim için gecirliydi bu durum kalemi kağıt ı kapan solugu kurslarda alırdı. Hatta bileklerindeki karakalem izleri silinmesin diye günlerce ellerini yüzlerini yıkamazlardı kıs aylarında kollarını sıvayıp gezerlerdi!. Resimde aradıgını bulamayan (ortam) akıl yoksunu bu toplum simdi ikinci bir sans olarak fotografa el attı ensesi kalın ailelere sahip kişiler bir çogumuzun dişini tırnagına katıp calısıp biriktirdigi paralarla sahip oldugu makineleri iki mızmızlanma ile aldırıyorlar bu gruplar hayatları boyunca arayıs içerisinde olacakları için 1 yıla kadar ayıklanır hepsi merak etmeyin :)
  • Normal bence. O yaslarda cocugun eline ne versen aynada kendini ceker zaten. 300 yil once de kendi portrelerini yapiyorlarmis. Kendini telefonla cektigi pozdan taniyacagina DSLR ile taniyor, ne guzel 15-16 yasina kadar insan cok sacma seyler yapabiliyor, mazur gormek lazim (yok yok ben cok usluydum, boyle melek gibi falan..).
    Onerilen yazılar:https://goo.gl/MjvgmHTelefoto lens nedir, nasıl kullanılır:http://halkboyleistiyor.com/wp/?p=9215Hangi tam kare sistemi secmeli:http://halkboyleistiyor.com/wp/?p=8155En iyi 70-200mm lensler:http://halkboyleistiyor.com/wp/?p=9173
  • Arkadaşlardan bazıları yanlış anlamış sanırım ben makina almasınlar demiyorum parası olan harcar o ayrı konu.Ancak yaptıkları sadece ayna karşısında fotoğraf çekmek yani 4gb klasör sadece ayna karşısı ve saçma sapan fotoraflarla doluydu.Olaya sizin bizim gibi bakmıyor bu arkadaşlar bide çektikleri şeylerin altına picasayla ***** photography yazıyorlar gören kişiler fotoğrafçıymış gidi davranıyor halbuki sorunki makinanın iso ayarını ayarladınmı diye bana iso ayarı ne diyen arkadaşlar bunlar biraz düşündürücü

İyi Forumlar
    PC:Aopen Nagas G6 Gaming Class Case 550watt psu/Intel Core i5 3.1 Ghz 2400 işlemci/MSI P67 Motherboard/MSI HD6850 Cyclone Power Edition/8GB GSKILL Dual Kit RAM/1TB Western Digital(WD) HDD/THX Sound Card/LG E2360 Monitor/Logitech MK700/710 Klavye Mouse set/Logitech F710 Controller wirelles/Yamaha Gold Cable In Headphones.
    Diğer:PS3/İpod touch 3/Canon Eos Rebel S/Canon Eos 1100D/BlackBerry Bold 9000/Yamaha ERG121UC2G Gold Edition signature electro guitar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozturert

Normal bence. O yaslarda cocugun eline ne versen aynada kendini ceker zaten. 300 yil once de kendi portrelerini yapiyorlarmis. Kendini telefonla cektigi pozdan taniyacagina DSLR ile taniyor, ne guzel 15-16 yasina kadar insan cok sacma seyler yapabiliyor, mazur gormek lazim (yok yok ben cok usluydum, boyle melek gibi falan..).

Ben küçükken bi leica parçaladımdı...
  • olay zaten bu x photograpy saçmalığında. yoksa parası olan isterse 10 bin tllik makine alsın banane. ama profesyonel fotoğrafçı gibi x photograpylerle dolaşmasın ortada. you are not photographer sitesinde görüyoruz hep böyle durumları.
    Yazınca photography işinizi mi elinizden alıyor, sizin çektiğiniz fotoğrafların görünmesine mi mani oluyor ?! Ben de gördüm bunun gibi gariplikler ama ne bileyim, çok büyük meseleymiş gibi başlık açıp başlıkta olayı Türk fotoğrafçılığının sonunu getircek bunlar gibi(atıyorum) saplantılı bir duruma girmiyorum. Geçen birisi "fotography" yazmıştı, bir an garibime gitti evet, bu böyle mi yazılır diye (devamını saklı tutuyorum sonra yazacağım) :)
    -
    Ayrıca ne farkı var kasa büyük görünsün, makinayı elimde gören birşey sansın diyenlerden mesela !.. Kişinin amacı fotoğraf çekmeyi istemek, bunu iyi yapmak olmayınca makina bahane zaten. Biri 3-5 binliralık almış biri 500-1000 liralık. Fakat 3-5 binliralık alan es-kaza iyi fotoğraf çekebilir ama 500 liralık d-slr like ile bu oran çok çok daha düşüktür bence. Fakat ne olur ? Bulursun forumdan, foto sitesinden falan 8-10 şakşakçı :) verirsiniz birbirinize puandı gazdı her türlü desteği, olursunuz kendi küçük dünyanızda bir photography ! Bunun bile bence önemi yok ki.
    -
    Photography yazan birini gören kişinin ona fotoğrafçıymış gibi davranması ne şekilde olmaktadır bana açıklayabilir misiniz ? Fotoğrafçılara özel bir davranış biçimi mi var ? Mesela, "A ! siz fotoğrafçı mıydınız, o zaman hemen duruşuma çeki-düzen vereyim, size de site paylaşımınızda yüksek puanlar alabileceğiniz güzzel bir poz vereyim" ! Veya nasıl yani ?

• ben bu photograpyleri bu işi yapan adamlara saygısızlık olarak görüyorum. nasıl ki ajdar'ın da zeki müren'in de kendisine sanatçı demesi gibi bu. ajdar'ın olayı zeki müren'e saygısızlıktır. tabi ki kendine sanatçı demesi bizim onu öyle gördüğümüz anlamına gelmiyor.
    gerçekten bu işi layığı ile yapanlarla bir olmuyorlar o yazıyı yazdıkları için. fakat o adamlara saygısızlık bu.
    size hemen aktarayım photograpy yazan birine nasıl fotoğrafçıymış gibi davranıldığını. üniversitelerde görürsünüz böyle tipleri elde makine falan. 1-2 kız arkadaşının fotoğrafını çekerler koyarlar facebooka tabi altta photograpy imzalarıyla yaparlar artisliklerini. sonra bu adamdan fotoğrafçı diye bahsederler. ya kızım ahmet var fotoğrafçı o çeksin fotoğrafını diye. illa fotoğrafını siteye koyması orada oy alması gerekmiyor ki. bu örnekteki gibi oluyor ve o adamdan fotoğrafçı diye bahsediyorlar. fotoğrafçı diye de ona gidip fotoğraflarımı çek diyorlar. tam dediğniz gibi yani a fotoğrafçı mısınız olayı. sanki hiç böylelerini görmemiş gibi konuşmuşsunuz.
    tabi ki bu adamlar bunu yazdılar diye bi ara güler vs olacak değiller. sorun onların bi şey olması değil. bu işi doğru düzgün yapan adama saygısızlık bence.
    bu arada ben fotoğrafçı vs olduğumdan karşı çıkmıyorum bu olaya. ben yeni öğrenen birisiyim. zevk için fotoğraf çekiyorum. yani fotoğrafçı değilim hobisi fotoğraf çekmek olan biriyim.

• @nickiniyerim

bu dediğiniz muamele olayı sadece fotoğraf konusunda geçerli değil ki, toplumun genel anlayışıyla ilgili bir durum :) motorsikletten hiç anlamayan bir adam bir kafenin önüne harley'ini çekip, deri kıyafetleri ve kafasında siyah bandanasıyla motorsikletten indiği zaman da motorcu muamelesi görür :) bu olay tamamen bizim toplumun görüntüye prim vermesinden kaynaklanıyor.

bundan istifade eden kişiler tarafından bu tür şeylerin içi boşaltılıyor, yapacak bişey yok :) tepki gösterilebilir, isteğe kalmış. düğünde d90+18-105 + tepesindeki sb-600 flaşı misafirlerin "kafasına veren" fotoğrafçıya alenen "abi bu ekipmanı sen kullanamıyorsun, öyle flaş mı kullanılır" dedim ama adam oralı bile olmadı :) gelinle damatı tebrik ettikten sonra poz verdik seri fotoğrafımızı çekti eleman. 5 dakika sonra basılmış olarak geldi fotoğraf. kadraj yaklaşık 30 derece eğik, benim sağımda bir boşluk, bir kişinin suratının ve vücudunun yarısı, diğer tarafta başka bir kişinin bacağı.. gelin, damat ve biz hapishane vesikalığı gibi çıkmışız. güya fotoğrafçı adam ama insanlar bakmıyor bunlara :)

• Makinayı eline alan havaya giriyor hemen, bir soru sorsan 10 kisiden 1 tanesi belki bilir. Cogu bos insanlar, calısmalarından sohbetlerinden hemen anlasılıyor. Kendilerini ele verdiklerinin farkında bile olmuyorlar bayagı komik oluyor aslında.
  • - Finansal acidan mantiksiz ise bu tamamen ebeveynlerin sorunu. 2000 liralik ayfonu almakta problem görmüyorsa bunu da alir. Buradan tasdikledigim sonucu cikmasin. Cocuklara bir seyi basarmadan alinan hediye vs karsiyim.
    - Aynada kendini cekmesi de beni rahatsiz etmiyor; cünkü kendi problemi. Ama beni rahatsiz eden bunun niye baskalarini rahatsiz etmesi; niye bireyler üstünde bir baski kuruluyor ki? Sokakta fotograf cekerken etraftaki insanlarin verdigi tepkiden acikcasi ne kadar farki var diye bir düsünmek lazim.

Eger bu cocugun yaptiklari rahatsiz ediyor ise, bir büyügü olarak nasil fotograf cekilecegi konusunda yardimci olmak, gerekirse ders vermek denenebilir. Hem bos zamaniniz degerlenir, hem de bir seyler üretebilen birini yetistirirsiniz.
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.