Şimdi Ara

[Anket] Çocuğunuza kaç yaşında bilgisayar alacaksınız¿ (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
189
Cevap
0
Favori
5.534
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    oğlum olursa şu yaşta, kızım olursa bu yaşta bilgisayar alıcam.
    Nası bir zihniyet bu? Sanki baba bilgisayar almayınca o kız başka yerden internete girmicek... Ya da erkek çocuk 15 yaşına kadar bilgisayar beklicek... Zamane çocuklarını bi inceleyin bakalım. Onlarda beklicek göz var mı?

İkincisi ise (bir baba olarak konuşuyorum) çocuğunuzun teknolojiden vs den geri kalmasını istemeyeceksiniz... Çünkü bizlerde teknoloji manyaklarıyız... Kanımızda var

Orjinalden alıntı: erulu

İkincisi ise (bir baba olarak konuşuyorum) çocuğunuzun teknolojiden vs den geri kalmasını istemeyeceksiniz... Çünkü bizlerde teknoloji manyaklarıyız... Kanımızda var

+1 milyon
  • Daha çocuk sahibi değilim çokta yakın değil.Ama 2 tane kız kardeşim var, biri 5 yaşında bilgisayar kullanmaya başladı diğeri 3 yaşında.Açıkçası ailem ne kadar istemesede ben destekledim ne de olsa çoğu kişi inkar etsede bu önümüzde duran bilgisayar zeka geliştiriyor, televizyon gibi değil.Orada gözünü bozup zombi gibi çizgifilm izleyeceğine otursun bilgisayarla uğraşsın.Tabi böyle olmasıda kolay değil, onu her bilgisayarda gördüğümde yeni şeyler keşfetmiş oluyor, daha dün internet ağı açıyordu(daha 9 yaşında)

Sonuçta ben bilgisayar ile 7 yaşında tanıştım, günde en az 5 saatten 10 senedir kullanıyorum.Şimdiye kadar bir zararını görmedim aksine ingilizcem inanılmaz derecede gelişti.Hem zekamda sağolsun yerli yerindeYani 0-7 yaş arası alırım diyorum

@erulu evet bir kızım olursa onu daha geç bilgisayarla tanıştırırım bunun ne ayrımcılıkla ne de zihniyetle alakası yok.Kızların bazı durumlar karşısında erkeklere nazaran kaybedecekleri çok şeyleri var ve bir bilgisayar için bunları erkenden yaşamasını istemem.Msn başında tanıdığım ve böyle kızlar peşinde yüzlerce adam var ve o yaştaki bir kız bunun iyimi yoksa kötümü bir durum olduğunu anlayamaz, benim yüzümden başına bir şey gelmesini asla istemem.İsterse benden nefret yeterki başına bir şey gelmesin.Aynı şey kardeşlerim içinde geçerli.

• internet = msn olarak olaya bakmadığım için öyle yazdım..
    Ayrıca evde internetin olup olmaması hiç önemli diil, okulda, kafelerde her yerden erişim var.

Bu, internetten öte eğitim, disiplin ve çocukları yetişme tarzına bağlı... Zannediyormusun ki benim içim çok rahat? Her gün okuduğumuz haberler..anlatılanlar tüm babaların annelerin boğazına düğüm oluyor... Kız ya da erkek çocuk fark etmez... Anlıyosun di mi

Orjinalden alıntı: rynell

quote:

Çok eğlenceli gerçekten anlattıklarınız

Dahası var youtube'da muppet show ve kitty cat görüntülerine bayılıyor.4-5 aylıkken başladım izlettirmeye şimdi mamasını yerken ya onları izleyecek yada starwars episode l izleyecek yoksa annesinin burnundan getiriyor.
    Akşam yatarken sallamaktan kafayı yiyecektik çözüm olarak arkadaşım askere giderken psp yi ödünç olarak bana verdi.İnanır mısınız oğluma akşam yatma saati gelince "hadi oğlum oyun oynayalım" dediğim zaman yüzünde inanılmaz bir mutluluk ifadesi ile yatağa koşmasını sağladık.Yanında 10-15 dkk oyun oynadım mı hemen yatıveriyor benim yaramaz oğlum

Bakalım bu günleri ben nezaman görebileceğim Çok değişik hissediyor insan bunları duyunca

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CallBabun -- 14 Eylül 2007; 11:08:19 >

• insanların hayatındaki tek gerçek ölecek olmalarıdır.

• 10 aylık bir oğlum var aslında 3-5 yaş arası kendi bilgisayarına sahip olabilir diye düşünüyordum.
    Ondan Önce de ortak PC veya Notebookları kullanabilir.
    Açıkcası ben çocuğumun benim gibi Bilgisayar kurdu olmasından pek çekinmiyorum.Meslek olarak Seçmese bile Teknolojiyle içli dışlı olmasını isterim.
    Sanırım ya iyi bir Software/Hardware Uzmanı olur Yada Güzel Bir futbolcu

Orjinalden alıntı: erulu

internet = msn olarak olaya bakmadığım için öyle yazdım..
    Ayrıca evde internetin olup olmaması hiç önemli diil, okulda, kafelerde her yerden erişim var.

Bu, internetten öte eğitim, disiplin ve çocukları yetişme tarzına bağlı... Zannediyormusun ki benim içim çok rahat? Her gün okuduğumuz haberler..anlatılanlar tüm babaların annelerin boğazına düğüm oluyor... Kız ya da erkek çocuk fark etmez... Anlıyosun di mi

Evet anlıyorum, erkekler içinde kötü bir durum içindeyiz ama kız çocuklarının kaybedecek şeyi çok daha fazla ve çok daha önemli.Evet okulda da var kafelerde de var ama öyle yerlere de 7 yaşından önce gidebileceğini zannetmiyorum.Bu yüzden diyorum ya kız çocuğunun aklı erip öyle biryerlere gittiği zaman ancak evde de olabilir.Bunun nedeni ise dışarıda yapacığı yere evde yapsın.

İnternet=msn yoluyla artık bakmak zorundayız.Büyük kardeşim internetle ilk tanıştığı gün msn adresi almak istedi(daha 7 yaşındaydı) öyle bir çocuğunun msn inin olması ne kadar büyük bir faciaya yol açabilir kestirebilirsiniz sanırım.Bunu sağlayanda bir akrabam oldu şu anda 2 msn adresi var ve deli oluyorum, şimdiye kadar gül gibi baktığım kardeşim msn de bir yığın abaza ve sapık insan tarafından eklenmek için bekliyor.Ha bunlardan onun hiç haberi yok, ne kötü niyeti ne de böyle bir düşüncesi ama dünya değişti siz istemeseniz bile karşı taraf bir şekilde zor kullanarak yaptırabiliyor.

Yani başlarına kötü bir şey gediği zaman ne yapacağımı bilemiyorum, inanın kafamda bir yığın senaryo var.Bu yüzden en azından onun iyi bir hayat yaşaması için bilgisayarı geç alırım.Ama tabi erkekle arasında dağlar kadar fark olmaz.Erkeğe 6 yaşında alırsam onada 8-9 yaşlarında alırım.

• Herkes kendi isteğine göre yazmış ama eşek sıpaları tutturacak baba bilgisayar alalım diye hergün hergün sizde alacaksınız mecbur Ben pc'yi 12 yaşımda aldım ilk, ondan öncede playstation sahibiydim yani yıllardır oyun oynarım ve nete girerim, bence erken yaşta alınan pc oyunlar sayesinde konsantrasyonu ve odaklanmanızı geliştiriyor aşırı şekilde hemde eğer tam kondisyonlu oyun oynarsanız ki o yaştaki her çocuk inanılmaz konsantre olur oyuna bu ilerde bir olaya başlarken konsantre olup kendinize tam güvenmenizi sağlıyor ayrıca bir işi yarıda bırakma kavramını öldürüyor. İlerde alınacak bir pc sayesinde en bilgi gereken yaşlarda hiçbir zmn hiçbirşeyden habersiz kalmıyorsunuz, biyerde duyup bilmediğiniz yada herhangi bir olayda yabancı kaldığınız bir durum olursa gelip eve netten en ince ayrıntısına kdr öğrenebilir ve o konuda en bilgili olabilirsiniz düşünsenize her olayda böyle yaptığını çocuğunuzun her yönden bilgili ve araştırmacı canavar gibi olur. Ayrıca hiçbir çocuk dışardaki eğlenceden mahrum kalmaz arkadaşları çağırdığı gibi fırlayacaktır eminim. Yalnız benim desteklediğim bir teori daha var az çok yakışıklı olmalı neden demeyin çünkü, orta2 bittikten sonra 1-2 hatun götürüp kızlarla gezip eğlenmenin güzel olduğunun tadını almalı ki pc ile dengelemeli, çocukken dışarda oynama isteği bence ağır basacağı için sorun yok ama orta2'den sonra eşek herif kendini eve kapatabilir ergenlik fln diyolarya hep yalnız kalmak istiyorlar fln diye evet bir hatun yapamazsa gün boyu oturur pc'nin başına oyüzden çocukluktan sonra dengelenmesinin tek şartı bir kız arkadaş

Not : Derseniz ki ahlaksız şeyler yaparsa ya erken yaşta diye e ozmn biz niye babayız alıp öylece bırakcaz değilizya bence 7-12 arası konsol alınmalı sonrada pc alınmalı..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi losthell -- 14 Eylül 2007; 11:41:41 >

• quote:

Orjinalden alıntı: losthell

Herkes kendi isteğine göre yazmış ama eşek sıpaları tutturacak baba bilgisayar alalım diye hergün hergün sizde alacaksınız mecbur Ben pc'yi 12 yaşımda aldım ilk, ondan öncede playstation sahibiydim yani yıllardır oyun oynarım ve nete girerim, bence erken yaşta alınan pc konsantrasyonu ve odaklanmanızı geliştiriyor aşırı şekilde hemde eğer tam kondisyonlu oyun oynarsanız ki o yaştaki her çocuk inanılmaz konsantre olur oyuna bu ilerde bir olaya başlarken konsantre olup kendinize tam güvenmenizi sağlıyor ayrıca bir işi yarıda bırakma kavramını öldürüyor. Hiçbir zmn hiçbirşeyden habersiz kalmıyorsunuz, biyerde duyup bilmediğiniz yada herhangi bir olayda yabancı kaldığınız bir durum olursa gelip eve netten en ince ayrıntısına kdr öğrenebilir ve o konuda en bilgili olabilirsiniz düşünsenize her olayda böyle yaptığını çocuğunuzun her yönden bilgili ve araştırmacı canavar gibi olur. Ayrıca hiçbir çocuk dışardaki eğlenceden mahrum kalmaz arkadaşları çağırdığı gibi fırlayacaktır eminim. Yalnız benim desteklediğim bir teori daha var az çok yakışıklı olmalı neden demeyin çünkü, orta2 bittikten sonra 1-2 hatun götürüp kızlarla gezip eğlenmenin güzel olduğunun tadını almalı ki pc ile dengelemeli, çocukken dışarda oynama isteği bence ağır basacağı için sorun yok ama orta2'den sonra eşek herif kendini eve kapatabilir ergenlik fln diyolarya hep yalnız kalmak istiyorlar fln diye evet bir hatun yapamazsa gün boyu oturur pc'nin başına oyüzden çocukluktan sonra dengelenmesinin tek şartı bir kız arkadaş

Oyunuz hangisi

• ben doğmadan alıcam :D
    Kingston Fury Renegade 1TB/Kingston KC3000 2TB/WD SN580 2TB/NZXT H7 Flow White/FSP Hydro G Pro 1000W ATX3.0
    Creative SoundBlaster X3/Edifier R2730DB 136W/HP Omen 25i 165Hz/Logitech G710+/Corsair Katar Pro XT
  • quote:

Orjinalden alıntı: fx57

Daha çok gencim, çocuk sahibi olmam ve çocuğumun PC kullanacak olgunluğa ulaşması en iyi ihtimalle 20 sene alır ki 20 sene sonra olması muhtemel PC teknolojisini ben bile tahmin edemediğim için ne dersem yalan olur. Tek isteğim Aslan parçası olacak olum PC konusunda babasına çekmesin.

Hemende oğlun oldu ha...
    Ryzen 5 2600 - Asrock X470 Taichi - XPG Spectrix D41 2x8GB 3000Mhz - MSI GTX 1660Ti Gaming X - XPG SX8200 Pro 512GB - Sharkoon WPC 750W - Corsair Spec-Delta RGB - Silverstone PF360 - Dell S2419HGF - VPRO V700 RGB Alloy - SteelSeries Rival 300S

i3 4160 - Msi B85M Gaming - Corsair Vengeance 8Gb 1600Mhz - Ocz Arc 100 240Gb - Xigmatek Tauro 500w - Cooler Master Silencio 352 - Asus MX239H - Logitech MK345
  • quote:

quote:

Dahası var youtube'da muppet show ve kitty cat görüntülerine bayılıyor.4-5 aylıkken başladım izlettirmeye şimdi mamasını yerken ya onları izleyecek yada starwars episode l izleyecek yoksa annesinin burnundan getiriyor.
    Akşam yatarken sallamaktan kafayı yiyecektik çözüm olarak arkadaşım askere giderken psp yi ödünç olarak bana verdi.İnanır mısınız oğluma akşam yatma saati gelince "hadi oğlum oyun oynayalım" dediğim zaman yüzünde inanılmaz bir mutluluk ifadesi ile yatağa koşmasını sağladık.Yanında 10-15 dkk oyun oynadım mı hemen yatıveriyor benim yaramaz oğlum

Maşallah, Allah bağışlasın. Hacker olur o büyüyünce.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ragdol -- 14 Eylül 2007; 16:57:54 >

• kızım çeyizine koyardım..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CallBabun -- 14 Eylül 2007; 17:39:45 >

• kız-erkek farketmez doğmadan hazır ederim ben pc yi
    ona modlamak kalır
  • quote:

Orjinalden alıntı: Ragdol

quote:

quote:

Maşallah, Allah bağışlasın. Hacker olur o büyüyünce.

SAğolasın...Büyük ihtimal dediğin gibi hacker olur
    Yada hiç olmazsa teknoloji üzerine bir işte çalışacağına eminim

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.