Şimdi Ara

[Anket] Çocuğunuza kaç yaşında bilgisayar alacaksınız¿ (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
189
Cevap
0
Favori
5.255
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: rynell

quote:

Orjinalden alıntı: Ragdol

quote:

Orjinalden alıntı: rynell

quote:

Çok eğlenceli gerçekten anlattıklarınız

Dahası var youtube'da muppet show ve kitty cat görüntülerine bayılıyor.4-5 aylıkken başladım izlettirmeye şimdi mamasını yerken ya onları izleyecek yada starwars episode l izleyecek yoksa annesinin burnundan getiriyor.
    Akşam yatarken sallamaktan kafayı yiyecektik çözüm olarak arkadaşım askere giderken psp yi ödünç olarak bana verdi.İnanır mısınız oğluma akşam yatma saati gelince "hadi oğlum oyun oynayalım" dediğim zaman yüzünde inanılmaz bir mutluluk ifadesi ile yatağa koşmasını sağladık.Yanında 10-15 dkk oyun oynadım mı hemen yatıveriyor benim yaramaz oğlum

Maşallah, Allah bağışlasın. Hacker olur o büyüyünce.

SAğolasın...Büyük ihtimal dediğin gibi hacker olur
    Yada hiç olmazsa teknoloji üzerine bir işte çalışacağına eminim

benim küçüklüğüme çok benziyor..

• quote:

Orjinalden alıntı: kryeck

7+ Kız erkek farketmez erken alayımda çabucak bıksınlar hesabı. Hem sosyal olur hem canayakın.

İlk kez 7 yaşında bilgisayar başına geçmiştim, hala bilgisayarın başındayım. Bilgisayar başında da yaşlanırım herhalde.(Bilgisayar mühendisliği okuyorum da...)
  • 2
  • Ben hemen bilgisayar almasam bile benimkini kullanacak. Benim evlata bilgisayar hemen kullandırabilirim ama bumu kısıtlarım örneğin günde 1-2 saat. Daha fazlası yasak. Bill Gates in çocuklarına kısıtlı bilgisayar kullandırdığını duydum.
  • okula başlayana kadar evde ki pc yi kullanır,onda öğrenir kullanmayı okula başlayınca da yani 7 yaşında kendi bilgisayarı olur.

çocuk bilgisayarı sadece oyun aracı olarak görmemeli,ondan birşeyler öğrenebileceğini de bilmeli.
  • 2 ii ya;)
  • hiç bi zaman otursun kendisi alsın bana anam babam mı aldı alırsam da 0-7 alırım zaten..
  • öss yi kazandığı zaman.bana o zaman aldılar ve iyide yaptılar.17 yaşına kadar bilgisayarsız mıydım .hayır..başkalarından idare ediyordum.bu yüzden bilg bende tutku oldu.
  • kendi bilgisayarım eskidiginde eskisini ona verir kendime yeni bi tane yaparım bu yuzden 1
  • 0-7 Çünkü Bende 6 Yaşında Öğrendim şuan 16 yaşındayım kendi pc ime 6 yaşında sahip oldum tabi 1997 internet yoktu bizim evde :D 2000 de aldık netide
  • 2-)
  • Oylar..
    1-) 18
    2-) 31
    3-) 15

Katılan herkese tşk.. (Güncelleme yapmıyorum artık bu kadar yeterli sanırım)
  • kafası adult a bastığı zaman
  • quote:

Orjinalden alıntı: _KUZEY

kafası adult a bastığı zaman

hahahaha en mantıklı karar ı sen verdin

bence 15 yaş yeterlidir hatta tam zamanı denebilir.her ne kadar internet ve bilgisayar ın zararlı etkilerinden söz edilsede beyin ve düşünme kabiliyeti geliişmesi için yararlı olduğunu düşünüyorum özelliklede oyunların.Ben 13-14 yaşlarında tanışmıştın o zamanlar WOLFİED oynardık ve bu zamana kadar benim hayatımı hiç olumsuz yönde etkilemedi.Aksine ortaokul velisede sınıf arkadaşlarım araba ve fb-gs kavgası yaparken ben kendi arkadaşlarımla max payne,fifa 2000 tartışırdım

• Arabanın lastikleri kabak olunca ne yaparsınız? Değişmemekte inat etmek ne derece doğru? Açık olmak lazım değişime, bilgisayarı ne kadar erken tanırsa o kadar ileriderece kavrar? Ama sınırlandırmak lazım tabiki kullanımını

2
  • quote:

Orjinalden alıntı: fanifan

Arabanın lastikleri kabak olunca ne yaparsınız? Değişmemekte inat etmek ne derece doğru? Açık olmak lazım değişime, bilgisayarı ne kadar erken tanırsa o kadar ileriderece kavrar? Ama sınırlandırmak lazım tabiki kullanımını

2

Ama erken olunca da çocuklar içine kapanık yumurta kafa olup çıkıyorlar. Önce fiziksel ve zihinsel gelişim sağlama alınmalı. Ardından bilgisayar. Çünki zeka gelişimini tamamlayamamış cocuklar internet ve bilgisayar dünyasındaki sanallıktan etkilenir ve beyninde bir gerçek sanal karışması başlar. İşte ondan sonra da çocuklar pikaçu diyip camdan atlar.

Bilgisayarda ise kim bilir neyi benimser. Aslında bu bağlamda ailelere de çok iş düşüyor.

• büyük oğlum 5 yaşlarında başladı bilgisayarla haşır neşir olmaya, bir sınırlama getirmemiştik, hatanın neresinden dönülse kardır şimdi 15 yaşında artık kendine ait bir bilgisayarı olmasa bile ödev için falna kllanıyor, küçük şu anda 4 yaşında o da kırk yılın başında bir bejeveled gibi bir oyun oynamak ister onada 5 dakika kadar bir süre izin veriyoruz (yeni nesil bir garip sanki bilgisayarla doğuyolar şimdiden fare kullanması oldukça iyi) ama dediğim gibi buna ancak haftada bir 5 dakika falan en fazla izin veriyoruz,
  • cocuguma bilgisayarı o 3 yasındayken alırım fakat onun icin bilgisayarı cok nadir kurcalayabilecegi bir nimet gibi yaparım. cumartesi gunleri gunde 1 saat mesela..
    basit mantık.
    1. Bilgisayar güzel bir sey mi ? evet yararları var.
    2. Bilgisayarın zararları var mı ? evet cok kullanırsan.
    O zaman en erken ne zaman alabiliyorsan al ki yararlansın az kullandır ki zararını görmesin.
  • okuma yazma ögrensin pc evde bencede ben hep babamın bilgisayarında işyaptım ve hep bozarak ögrendim en sonunda bizim dükkanın orda bir abi vardı ben yine babamdan bilgisayar istiyorum babamda biliyor pc alırsam bozcak diye her hafta formata gidiyor almak istemedi abi geldi yaw dedi alşu çocuğada rahatlasın babam ona güvenerek aldı ve ben okadar sevinmiştimki hiç sormayın ben şuan o abinin sayesinde anadolu teknik lisesi bilgisayar webtasarım bölümü okuyorum SAĞOL BABA SENİ SEVİYORUM

ama internetde +18 sitelerde görürsem ve oyun oynarsa olmaz kaldırır benim odaya koyarım

quote:

Daha çok gencim, çocuk sahibi olmam ve çocuğumun PC kullanacak olgunluğa ulaşması en iyi ihtimalle 20 sene alır ki 20 sene sonra olması muhtemel PC teknolojisini ben bile tahmin edemediğim için ne dersem yalan olur. Tek isteğim Aslan parçası olacak olum PC konusunda babasına çekmesin.

FX57 olacak çocugun nicki ne olur ki fx60 küçük afacan

edit:yazım hatası

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atl5102 -- 30 Eylül 2007; 9:46:00 >

• televizyon çocuğu aktif bir yaşamdan ve sosyal olmaktan alıkoyar, kendi başına bir şeyler başarabilme azmini de çocuğa kaybettirir gibi şeyler okuyorum internette. ne kadar bilimsel gerçeklerle örtüşür bilmiyorum ama haklılık payı var bence bu görüşlerin.

bilgisayar ile televizyon birbiriyle ne kadar benzeşir orası meçhul ama televizyonun verdiği zararı pekala bilgisayar da verebilir diye düşünüyorum ve bu hoşuma gitmiyor.

benim 3 tane bilgisayarım var. artık iş hayatımda ve evde dinlenirken bilgisayar başındayım. hayatımın %30'u neredeyse bilgisayarın başında geçiyor. böyle bir adammın çocuğunu nasıl bilgisayardan koruyacağını merak ediyorum.

bence çocuk için bilgisayarın zararsız olduğu bir yaş yok. bilgisayarı sadece oyun oynanacak bir alet olarak görürse iş daha da sakat. ama bilgisayar okur-yazarlığı olmadan çağdaş bir insan olmak da imkansız.

herhalde okuma yazma öğrenen bir çocuğa artık bilgisayar alınır. o yaş da 6-7 li yaşlar olur

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.