Şimdi Ara

Ankara vs Antalya

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
720
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar akdeniz bilgisayar müh. hazırlıktayım. Seneye ilk dönem yapabilirsem yatay geçişle gazi veya yıldırım beyazıtı düşünüyorum. Sizce geçmeli miyim?

• eğitim vs. olarak bilemem tabii de. (ki yıldırm ve gazi de öyle üst düzey değil mühendisliklerde. yani bi bilkent odtü değil sonuçta) şehir olarak bence kesinlikle tavsiye etmem. antalya cennet. ha normalde zaten antalyada yaşıyorum diyorsan bilemem ama üni öğrencisi olarak geldiysen 4 sene tadını çıkar derim. akdeniz üni de öyle fena sayılcak bi üni değil. arada dağlar kadar fark yok gazi (hacı bayram) veya yıldırım beyazıt ile.

ankarada odtü bilkent hariç ünilerin puanlarının yüksek olmasının tek nedeni ankarada olmaları bence. eğitim kalitesi üniversite kalitesi vs. değil. odtü bilkentin hakkını yemeyeyim ama onlar başka.
    Eğitim olarak çok farklı olduğunu ben de düşünmüyorum. Aklıma staj mevzusu takılıyor sadece. Antalya'da ben nerede staj yapacağım? Sonuçta turizm ve tarım şehri ama Ankara öyle değil. Gazi'nin hocalarının şirketlerle bağlantılı olduğunu duydum mesela.
    sen bilirsin kardeşim. staj bulan her yerde bulur. gazinin şirketle bağı olan hocalarının sana staj ayarlayacağını nerden biliyorsun? ya da kaç tanesinin gerçekten şirketlerle bağlantılı olduğunu? o hocanın gözde öğrencileri arasına girebilecek misin? ya da antalyada hiçbi hocanın yok mu şirketlerle bağlantısı. tabii son karar senin ama gazideki hocalar sayesinde iyi bi staj yaparım gibi çok ayrıntı çok farklı olasılıkların bir araya gelmesine ihtiyaç duyan bir kıvılcım için böyle büyük kararlar verirken iyi düşün derim. ki her iyi staj yapan da mükemmel şirketlerde işe başlayacak diye bi kaide de yok.

kısaca senin düşüncen pamuk ipliği ucundaki bir söylenti için maceraya çıkmaktan ibaret. iyi düşün derim. hayırlı geceler.

Antalyada staj yeri nasıl bulacağım sorusunu sorman için erken. Ayrıca stajını Antalya'da yapmak zorunda değilsin. Turizm sektörünün fazla olması yazlıma ihtiyacı artırıyor haberin olsun. 3 arkadaşım otellerde uygulama, web sitesi, genel takip uygulamaları üzerinde çalışıyor örnek vermek gerekirse.
  • hangi ünide okuyorsunuz acaba?
    Ankara-Antalya hangi güzergah?
    19 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Ankaralıyım akdeniz üni de okuyorum eğitim olarak bilemem ama Ankara cennet

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: devrimsel

hangi ünide okuyorsunuz acaba?
    Akdeniz CSE

Orijinalden alıntı: devrimsel

Memnun musunuz eğitiminden? Hocam bir de Ubuntu yükledim wifi suruculerini yuklemedi.Bilgisayar mühendisliği binasına gelsem kablolu internet bulabilir miyim
    Eğitimden aşırı memnunum diyemem.

Evet, kantinde girince sağ uç tarafta 6 tane kablo var. Onlar senin işini görür.

*Ankara'da yazılım alanında çalışabileceğin ( okurken part time) ve staj yapabileceğin daha fazla firma olacak

*Ankara'da ODTÜ - Bilkent ve Hacettepe teknokentleri çok aktif buralarda onlarca yazılım firması var
    (gazi ya da ankara üniversitesi de teknokent kurma çabası içerisinde diye biliyorum, belki kurmuşlardır, araştırman lazım.)

*Yazılım ile alakalı workshop lar, fuarlar, seminerler şehirde çok fazla sayıda üniversite olduğu için bir hayli fazla aktivite dönüyor.

*Ankara'daki olanaklar beni kesmez diyorsan hızlı tren ile 1 saatte eskişehir ve konyaya, 4 saatte istanbul'a gidebilirsin. Antalya ulaşım olarak çok ofsaytta kalıyor. Mesela ilgini çeken bir aktivite var, eskişehir konya ya da istanbul'da, atlayıp gidersin.

*Özel kurslarla okurken kendime birşeyler katmak istiyorum dersen, Ankara'da Antalya'dan daha fazla özel kurs imkanı olacak.

• carousal C kullanıcısına yanıt
    Cevabınız için çok teşekkür ederim. Benim de düşüncelerim bu yöndeydi. Şimdi biraz daha oturdu kafamda.

Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.