Şimdi Ara

İstanbul , Ankara , İzmir (Hangi Şehirde Yaşanır ?)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
1.145
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İleride yaşayabileceğim 3 şehirlerden hangisini önerirsiniz ?

Buralarda yaşayanlar bulunduğu şehrin güzel yönlerini ve kötü yönlerini yazabilir

bence ankara ucuz şehir , memur şehri , eğlence hayatı 0 , insanı olarak apaçisi ve yobazı çok , trafik berbat

Bu arada araştırmalara göre yaşanılacak ilk 10 il.
    1.Ankara: Başkent ekonomi, sağlık ve eğitim altyapısı en gelişmiş il. Sanatla ilgili aktivitelerde ikinci sırada. Ekonomik olarak güçlü, araç yoğunluğu İstanbul'dan daha yüksek. Kişi başına düşen kamu yatırımında İstanbul ile başabaş, mevduatta İstanbul'un önünde. Hava kalitesi orta düzeyde, trafiği İstanbul'dan kötü durumda. Suç oranı çok yüksek değil.

2.Eskişehir: Okur-yazar oranı en yüksek üçüncü il olan Eskişehir'de en dikkat çekici olan sanata ilgi. Şehir, sinema izleyici sıralamasında beşinci sırada ve kentte yeni sinema ve tiyatro sahnelerine ihtiyaç var. Zengin bir kent, suç ve trafik dışında tüm verileri iyi görünüyor. Belediyecilikte son beş yılda önemli adımlar atan kent, iki basamak yükselerek ikinci sıraya yerleşti.

3.İstanbul: Türkiye'nin en pahalı kenti ve ülkedeki toplam banka mevduatının yüzde 45,6'sına sahip. Suç oranı sanıldığı gibi yüksek değil. Hava kalitesi açısından ilk 10 şehir arasında ve üç yetişkinden biri araç sahibi. İşsizlik, Ankara ve İzmir'e göre daha az.

4.Antalya: Türkiye'de nüfusa oranla en çok araç Antalya'da. İki yetişkinden birine otomobil düşüyor, buna rağmen trafiği kötü değil. Turizmin gözdesi, ekonomik parametrelere göre gayet iyi sırada ancak kişi başına vergide ilk 10'da yok. Hava kalitesi en yüksek ikinci il. Opera ve baleye olan ilgide ise üçüncü il konumunda.

5.Trabzon: Trabzon'da eğitim verileri orta düzeyde. Yalnız, acilen anaokulu öğretmenine ihtiyacı var. Anaokulu öğretmeni açığının en yüksek olduğu ikinci il. Kent kilometre kare başına en uzun asfalt yola sahip. Buna rağmen trafiği kötü. Sinemaya ilgi sıralamasında Türkiye'nin dördüncü ili. Kent hayatındaki ve ekonomik verilerindeki gelişimle ön plana çıkıyor.

6.Edirne: Edirne'de can sıkıcı tek şey suç oranı. 2007'de cezaevine giren kişi sayısı bin 414'tü. Bu sayı nüfusa oranlandığında Edirne'yi suç oranı en yüksek ikinci il yapıyor. Eğitim ve sağlık altyapısında ilk 5 kentten biri olması en büyük avantajı. Hava kalitesi kötü, orman alanı az. En çok vergi veren iller arasında 19. sırada.

7.Isparta: Kent özellikle eğitim ve sağlık altyapısının iyiliğiyle öne çıkıyor. Trafiği rahat, eğitim düzeyi Türkiye ortalamasının üstünde. Sinemaya ilgi iyi ama tiyatroya ilgi konusunda aynı şeyi söylemek mümkün değil. Hava kalitesini iyileştirirse listede daha da yükseleceği kesin. En çok vergi veren iller sıralamasında 19. sırayı paylaşıyor.

8.İzmir: İzmir'in kişi başına mevduatta üçüncü sırada, ancak mevduat tutarı İstanbul'un yarısı kadar değil. Kişi başına kamu yatırımında da İstanbul'un yarısını ancak alıyor. Yine de ekonomik parametreleri iyi. En çok hane elektriğini İzmirliler tüketiyor. 10 yetişkinden biri üniversite mezunu, suç ciddi problem.

9.Artvin: Artvin kişi başına kamu harcamasında Türkiye'nin lideri. Devlet geçen yıl her Artvinliye 1.710 lira yatırım yaptı. Ekonomik verileri Türkiye ortalamasının biraz üzerinde olan Artvin'de işsizlik oranı çok düşük. Kentin tek problemi pahalı olması gibi görünüyor.

10.Kırklareli: Türkiye'nin en iyi eğitim altyapısına sahip ikinci ili olan Kırklareli, aynı zamanda anaokulu öğretmeninin en yoğun olduğu yer. Okur-yazar oranında ikinci sıradaki kent, sanat etkinliklerine çok duyarlı. Türkiye'de tiyatroya ilginin en yoğun olduğu kent konumunda. Ulaşım imkanlarının kara yoluyla sınırlı olması dışında kentin önemli bir problemi yok.

Kaynak :http://www.ntvmsnbc.com/id/24997396/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Trevor Reznik -- 14 Ekim 2013; 0:05:14 >

• bence sen ankara'da eğlenecek yerleri bilmiyorsun hocam. ankarada çok kaliteli mekanlar var. ben ankaralı değilim, ankarada yaşamıyorum ama 3 şehride gördüm,gezdim ankara en yaşanabilir olanı geldi bana, bak yaşanabilir diyorum en güzel şehir demiyorum.

Orijinalden alıntı: ivenrec

bence sen ankara'da eğlenecek yerleri bilmiyorsun hocam. ankarada çok kaliteli mekanlar var. ben ankaralı değilim, ankarada yaşamıyorum ama 3 şehride gördüm,gezdim ankara en yaşanabilir olanı geldi bana, bak yaşanabilir diyorum en güzel şehir demiyorum.

ben 3 üne kıyasla dedim eğlenme yönünü yoksa bende biliyorum mekanları

Orijinalden alıntı: Trevor Reznik

quote:

Orijinalden alıntı: ivenrec

bence sen ankara'da eğlenecek yerleri bilmiyorsun hocam. ankarada çok kaliteli mekanlar var. ben ankaralı değilim, ankarada yaşamıyorum ama 3 şehride gördüm,gezdim ankara en yaşanabilir olanı geldi bana, bak yaşanabilir diyorum en güzel şehir demiyorum.

ben 3 üne kıyasla dedim eğlenme yönünü yoksa bende biliyorum mekanları

eğlenme açısından kıyaslayacaksan istanbulla hiç bir şehri kıyaslayamayız. ama yaşanbilirlik açısından ankara ön planda diyebilirim. ankara tuhaf bir şehirdir önce sevmezsin ama sevmeye değer şeyler görünce farklı bir iz bırakıyor insanda.

• bu araştırma kesinlikle yanlış
    ankara'nın suç oranı düşük izmirinki yüksek diyor sırf buradan belli uydurma olduğu

Orijinalden alıntı: Vril

bu araştırma kesinlikle yanlış
    ankara'nın suç oranı düşük izmirinki yüksek diyor sırf buradan belli uydurma olduğu
    istanbulda asla yaşanmaz..

nerde olursa olsun yaşa ama gezmek eğlenmek için istanbuldan başka bi yere gitme..

istanbul adamı hayattan soğutur

resmen saçmalığın dibine vurulmuş... yaşanabilir şehrin hane başı eletrik kullanimi ne alaka..
    Urfa kaçak eletrikde adamlar çığır açmış.. onla ilgili bişey dememiş..
    komedi ya
    İzmir'de Yaşanacak Yerler
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: scirocco7

istanbulda asla yaşanmaz..

nerde olursa olsun yaşa ama gezmek eğlenmek için istanbuldan başka bi yere gitme..

istanbul adamı hayattan soğutur

Alıntıları Göster
    Öğrenci açısından İzmir'le Eskişehir ilk sıraları oynar. Ama İzmir'e yatırım çok düşük. Malum hükümet AKP, belediye CHP olunca İzmir'de avcunu yalıyor. 3 senedir tamamlanamayan metro var. İstanbul olsa 3 ayda bitmişti.

• quote:

Orijinalden alıntı: Jason Becker

Öğrenci açısından İzmir'le Eskişehir ilk sıraları oynar. Ama İzmir'e yatırım çok düşük. Malum hükümet AKP, belediye CHP olunca İzmir'de avcunu yalıyor. 3 senedir tamamlanamayan metro var. İstanbul olsa 3 ayda bitmişti.

Alıntıları Göster
    İzmir derim.
    KAF KAF KAF SİN SİN SİN KAF SİN KAF SİN KAF !!!!!!

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: claude

quote:

evet ankarada suç oranı düşük çünkü üstü kapatılıyor, kayıtlara geçmiyor zira polis de takmadığı ya da birşey diyemediği için, hatta bazıları da işin içinde olunca gayet normal.

konuya gelince nedense bu gece herkes bir şehir mevzusunda hangisi iyi hangisi kötü diye ne oluyor ?

Doğma büyüme yani 19 yıldır ankarada yaşıyorum şimdi üniversite için izmire gittim ve arada çok fark var Ankara'nın 2-3 semti dışında sokakta rahat yürüyemezsin
    İzmirde ise tam tersi 2-3 semt dışında heryerde istediğin gibi rahatça dolaşabilirsin

• quote:

quote:

quote:

evet ankarada suç oranı düşük çünkü üstü kapatılıyor, kayıtlara geçmiyor zira polis de takmadığı ya da birşey diyemediği için, hatta bazıları da işin içinde olunca gayet normal.

konuya gelince nedense bu gece herkes bir şehir mevzusunda hangisi iyi hangisi kötü diye ne oluyor ?

Doğma büyüme yani 19 yıldır ankarada yaşıyorum şimdi üniversite için izmire gittim ve arada çok fark var Ankara'nın 2-3 semti dışında sokakta rahat yürüyemezsin
    İzmirde ise tam tersi 2-3 semt dışında heryerde istediğin gibi rahatça dolaşabilirsin

Alıntıları Göster
    Eskişehire geldim 4 hafta önce. Öğrenci için mükemmel bi şehir öyle diyeyim. trafik sorunu evet var ancak bi öğrenciye göre bu bir sorun değildir bence çünkü gidebilecek yerler espark, barlar sokağı, haller, adalar vs vs bunların hepsi de birbirine 10 dk mesafede ve tramvaya çok yakın. bu yüzden ulaşım pek sorun değil vallahi..

• quote:

quote:

quote:

quote:

ben de 10 yıldır ankaradayım durum benim açımdan olmasa da malesef öyle, şimdi illa ki herkesin tanıdığı yok veya tarzı uymaz dediğin gibi rahat edemezsin. örnekleri bellidir yılbaşı, geç saatteki maç günleri vs. hiç güzel ortamlar olmuyor.

kesinlikle gece maç izlersin takımın formasını giymeye korkarsın arkadaşımda galatasaray forması var diye az kalsın dayak yiyorduk
    Ankara'nın neresinden tutsan pislik bir şehir ulaşımı,insanı,altyapı sorunu ve tabiki belediye başkanı

• quote:

Orijinalden alıntı: ChandlerBing

Ispartanın izmirden yüksek olduğu bi sıralamayı ciddiye almasanız da olur

güzel şehir sıralaması değil hocam bu yaşanılabilirlik açısından sıralamışlar

şehrin her yerinde abartılı miktarda olmamakla beraber avm var. Hepsine de dolmuşla veya otobüsle gidilebiliyor. Toplu taşıma fazla sorunlu değil. Buna karşın metro da pek gelişmiş değil, dolmuş belediye otobüsü ve özel halk otobüsü var. Halk otobüsü ve dolmuş paralı. Belediye otobüsü biletli, metro ile aynı bileti. Satışını ankara belediyesi ego (elektrik gaz otobüs) genel müdürlüğü yapıyor. Akbil gibi dolumlu bilete 2014'te geçilecek.

Kötü özelliklerinden birincisi kızılay bence. Bir kere tüm dershaneler burada olduğundan okul çıkışı saatleri olan 4ten başlayarak 8e kadar kızılaydaki kalabalık sürekli artar. Kızılayda bir yerde calışan biri olsam ankara'dan nefret ederim.

Bir şehirde deniz olmaması eksik gelebilir kimilerine, bu açıdan izmir'i övenlere lafım yok ama istanbul gibi denizle ikiye bölünmüş bir şehir her açıdan lanettir. Köprülerde trafik var diyelim, bir şey yüzünden deniz seferleri iptal olsa mecburen o trafiğe girilir. Sağı solu belli olmaz.

• quote:

hele belediye başkanını hiç açma adamın işi gücü yok gözaltından çıkıyorsun geçmiş olsun, bir yakının vefat ediyor başın sağolsun diye mesaj atıyor cepten

aynen

Orijinalden alıntı: Don Quilote

Tabii ki izmir
    Ankara sakın olmasın
    Ankara sıkıcı ve dengesiz bir yer.
    İstanbul'un trafik sorunları artık yeni işlenen cinayetlerin sebebi olabilir mevzu o derece önemli

İzmir'de yaşamadım ama aralarında en uygunu İzmir duruyor.
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.