Şimdi Ara

Antalya-İzmir yolu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
680
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar haftaya antalya izmir yapacağız.güzergahımda korkuteli çavdır tarafları 3-5 derece olacakmış.yazlık ve 55000 km'lik lastiklerimle sorun yaşar mıyım sizce.tecrübelerinizden yararlanmak istiyorum.öğle vakti çıkıp buzların eridiği vakit oralardan geçeyim diyorum.biz antalyada kar,buz bilmediğimiz için.otobüsle mi gitsek kararsızım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nirvana333 -- 14 Ocak 2017; 12:32:44 >

• Uçakla git o lastikler jilet gibi kayar.
  • Buza denk gelmediği sürece birşey olmaz, 90nın üstüne çıkma
  • kar yağışına yakalanmazsan kış lastiğine gerek yok zaten kış lastiği buzda pek işe yaramıyor. dikkatli olacağın noktalar:
    - korkuteli - söğüt arasında karaman düzü.
    - söğüt - çavdır arasında çomaklı geçidi,
    - denizliye gelmeden cankurtaran,
    13 yıl denizli-söğüt yaptık, 15 yıldır da antalya-söğüt yapıyor bizimkiler hiç kış lastiği gereksinimi duymadık. O yol en kötü zamanlarda bile hemen açılır. Belirttiğim noktalarda 60-70 i geçme yeter
  • Sıkıntı olursa Fethiye tarafı hep açık, kar, buz olmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: K@sToR

kar yağışına yakalanmazsan kış lastiğine gerek yok zaten kış lastiği buzda pek işe yaramıyor. dikkatli olacağın noktalar:
    - korkuteli - söğüt arasında karaman düzü.
    - söğüt - çavdır arasında çomaklı geçidi,
    - denizliye gelmeden cankurtaran,
    13 yıl denizli-söğüt yaptık, 15 yıldır da antalya-söğüt yapıyor bizimkiler hiç kış lastiği gereksinimi duymadık. O yol en kötü zamanlarda bile hemen açılır. Belirttiğim noktalarda 60-70 i geçme yeter

9 yıldır her sömestirde gidiyorum hiç sıkıntı olmadı fakat bu sene sanki daha çetin bir kış geçiriyoruz.dolayısıyla acaba söğüt çavdır civarı sakat mı olur diye düşündüm.

• Buzlanmaya dikkat et, duble yolda araçların yolun kullandığı sağ şerit biraz daha uygun oluyor genelde ama sen yine de yerine göre bak. Dün gece yaz lastikleri ile -10 derecede 300 km gitmek zorunda kaldım.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ankara-Konya-Akseki-Manavgat yolu
    12 yıl önce açıldı
    iStanbul - ANTALYA -BELEK Yolu
    8 yıl önce açıldı
    ankara antalya
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Aydın-Dinar-Burdur-Antalya yolunu tavsiye ederim
  • Bildiğim kadarı ile yolculuk esnasında geçtiğiniz ildeki kışlık lastik kuralları geçerli, misal İzmir'de kış lastiği uygulaması yapılmazken, Denizli de olabilir. Ceza yemeyin haberiniz olsun.
  • Dj_Gençkan D kullanıcısına yanıt
    Kışlık lastik binek araçlara zorunlu değil hocam.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • evet kışlık lastik binek araçlara zorunlu değil. ama milyarlık araç kullanıp en kötüsünden çekerlere 2 tane kış lastiği takmak zor mu?
  • antalyada izmirde oturan adam ne diye kış lastiği taksın. sizde bir garipsiniz yahu.
  • Senede 3-4 kez geçiyorum o yolu, Aydın a kadar gidiyorum. 21 Aralık da çıktım yola en son Aydına doğru, aracım 2012 toyota Auris dizel 49bin km idi, ve en sin servise gittiğimde (40 bin km de) tekerleri on arka yaptırdım biraz daha dayansın diye. Yola çıktığım gün karlı gösteriyordu yol güzergahı, bende biraz daha gündüz saatlerinde çıktım en azından gündüz ışınlarından yararlanılır diye. Neyse Korkuteli ne 20 km kala kar yağışına yakalandım, yolda sorun yoktu taki Söğüt e varana kadar. Yolda hafif buzlanma başlamış ve tuzlama yapılıyordu, sollama girmekte araçlar terettut ediyordu dolayısıyla bende sollama pek girmedim lastiğe güvenmedim çünkü. Ama Çavdır tarafında bir kaç araç sallamam gerekti ve arabanın yavaş yavaş kaydığını hissettim. Acıpayam a kadar diken üstünde seyahat ettim. Sonra yol açıktı şükür. Ama dönüş yoluna çıkmadan yeni lastikleri aldım ve taktirdim. Hatta ANTALYA ya dönüşte daha çok kar ve buz vardı bi ara -11 gördüm araçta ve cam suyu dahi dondu ve yol daha buzlu idi ama pek kaymadim... özellikle söğüt tarafına dikkat edin!

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Yazlık ve 55bin km deki lastiklerle Söğüt ten geçemezsiniz. Her taraf kar. Kendinizi riske atmayın. Denizli tarafında Serinhisar ı geçince risk başlıyor. O taraf da sizi çok zorlar. Gidin yeni lastik alın ya da uçakla gidin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • risk almayin, ucakla gidin(45 dk)

izmirde arac lazimsa havalimanindan kiralarsiniz.

normalde guzel yoldur; bu kis sartlarinda, 55 bindeki lastiklerle degil...
  • 55 binde ki ve yazlık lastikle bu riske girmezdim ben olsam, ya zamanı gelen lastiklerinizi yenileyin ya da uçakla gidin.
  • sahilden git. manzara izlersin hem
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.