Şimdi Ara

Ankara'dan Kaş'a Nasıl Gitmeli

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
0
Favori
21.125
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Mayıs sonunda Ankara'dan Antalya'ya gitmiştim vehttp://forum.donanimhaber.com/m_91320608/f_//tm.htm#92370271 bu başlıkta hangi yolun tercih edilmesi gerektiğini tartışmıştık.

Kısmetse ramazan bayramında yine Ankara'dan Kaş'a gideceğim.

Daha önce Ankara'dan Kaş'a gitmiş olanlardan,

* kullanılması gereken güzergah,
    * yol durumu,
    * mola verilecek yerler,
    * radar durumu,
    *ortalama kaç saat süreceği

gibi bilgileri öğrenebilir miyiz?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Ankara'dan Kaş'a En İyi Yol

Ankara'dan muhteşem Kaş ilçesine ulaşmak için çeşitli ulaşım seçenekleri mevcut. İşte adım adım bir yol güzergahı:

Uçakla:

• Ankara Esenboğa Havalimanı'ndan (ESB) Dalaman Havalimanı'na (DLM) direkt uçuşlar bulabilirsin.
    • Dalaman Havalimanı'ndan Kaş'a yaklaşık 100 kilometrelik bir mesafe bulunuyor. Bu mesafeyi taksi, özel transfer veya kiralık araçla yaklaşık 1,5-2 saatte kat edebilirsin.

Otobüsle:

• Ankara'dan Kaş'a direkt otobüs seferleri mevcuttur.
    • Yolculuk süresi trafik durumuna bağlı olarak yaklaşık 10-12 saattir.
    • Otobüs biletlerini önceden online olarak veya otogarlardan temin edebilirsin.

Araba ile:

• Ankara'dan Kaş'a araba ile gitmek yaklaşık 700 kilometrelik bir mesafeyi kapsamaktadır.
    • Yolculuk süresi trafik durumuna bağlı olarak yaklaşık 9-11 saattir.
    • Ankara'dan Muğla'ya kadar otoyolu takip edebilir, ardından Fethiye üzerinden Kaş'a ulaşabilirsin.

Ankara Kaş Arasındaki Mesafe ve Yol Güzergahı:

• Ankara ile Kaş arasındaki mesafe yaklaşık 700 kilometredir.
    • Ankara'dan Kaş'a ulaşmak için en iyi yol güzergahı, Ankara'dan Muğla'ya kadar otoyolu takip etmek, ardından Fethiye üzerinden Kaş'a geçmektir.

Ankara Kaş Arasında Gezilecek Yerler:

• Ankara'dan Kaş'a giderken yol üzerinde birçok tarihi ve doğal güzellik bulunmaktadır.
    • Bunlardan bazıları şunlardır:
      • Eskişehir Odunpazarı Evleri
      • Afyonkarahisar Zafer Anıtı
      • Denizli Pamukkale Travertenleri
      • Muğla Marmaris Yat Limanı

Bu ulaşım seçeneklerini göz önünde bulundurarak, bütçene ve zamanına en uygun olanı seçebilirsin. Ankara'dan Kaş'a yolculuğun keyifli ve sorunsuz geçmesini dileriz!

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Merhabalar oncelikle soyle soyleyeyim tatil icin geldiniginizi dusunursek sizi afyon uzerinden once antalyaya, ardindan antalya sahilden kemer, kumluca, finike, demre uzerinden Kaşa gelmenizi tavsiye ederim. Yayla yoluna gore 1 saat falan daha uzun surebilir ancak bu saydigim yerleride gorerek gelmenizi isterim, yolculuk sonucta birazda goze hitap etmeli :)) antalya kas arasida yollari bilmediginizi varsayar ve gezerek gelirseniz 3, 3.5 saat surer. Ozellikle finike demre arasinda bi 15 20 kmlik virajiyla unlu bir yol var orada dikkatli ve yavas gitmelisiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yol durumu: antalyadan cikista yollar kemere kadar guzel ama ilerledikce maalesef kalite dusuyor.

Mola:antalya kumluca arasinda (antalyadan 1 saat uzaklikta) Ulupınar restaurant var yemek dusunurseniz kesinlikle orayi tavsiye ederim( kiremitte balik, mantar ve sac uzerindeki tavuk sote tavsiyesir.)
    Ayrica kumlucaya gelmeden uzerinde sahin tepesi var orada durulabilir. Onun haricinde kumlucadan sonra pek mola yeri yok zaten hemen kasa gelin malum en guzel zamanlari kacirmayin uzulursunuz:))

Radar: antalya kumluca arasinda ozellikle kumlucaya yakin tarafta sikca oluyor. Birde demre de olma ihtimali var. Ayrica kaşa gelmeden hemen 10 km oncede cevirme oluyor.

Sadece bildigim kismi Antalya Kaş arasini anlattim akliniza takilan bisey olursa sorabilirsiniz. Bu arada hangi otelde kalicaksiniz kas ta?

• Kaş güzeldir ya özledim oraları.

Zaika ocakbaşının etleri güzeldir bu arada.
  • Ayni tarihte bende ankara üzerinden kaşa gidicem, başlığı görünce dedim konuyu gecemi açtım acaba hatırlamıyorum

Sabahın ilk saatlerinde de oruç kafaya vurmaz ki

• ___MaSTeR___ kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ettim ama dönüşte inşallah o yoldan dönerim. Giderken zaten ortalama 9 saat sürüyor, 1 saat de önemli gibi:)
    Çok teşekkürler. Ferah Otel'de kalacağız.
  • :)) sen hangi yoldan gideceksin?
  • Ferah otel iyidir. Hem yeride guzel. Bir ihtiyaciniz olursa mesaj atabilirsiniz veya kaşa geldiginizde yardimci olabilirim. Uzun carsinin hemen basindaki market bizim bi caya beklerim ayrica kaştaki aktiviteler icinde sizi yonlendirebilirim :))

• vectrac kullanıcısına yanıt
    Ankara-afyon-antalya güzergahindan dogru. Googlemapse sorarsan fethiye tarafi diyor ama bilemiyorum

Bir aksilik olmazsa mutlaka uğrayacağım:) tekrar teşekkürler...
  • quote:

Orijinalden alıntı: vectrac

Bir aksilik olmazsa mutlaka uğrayacağım:) tekrar teşekkürler...

Onemli degil bekliyorumm :))

• Sonuç olarak Ankara'dan Kaş'a;

Ankara-Afyon-Burdur-Kemer-Kaş'tan mı gitmek mantıklı?
  • hocam metro turizm e 5 yılımı verdim türkiyeyi avucumun içi gibi biliyorum yolu uzatmayın derim en iyi yol en kullanışlı yoldur diğer yolllara bulaşmayın bakınız ;

Güzergahınız bu olmalı toplam yol 680 km
    Ankara-Afyon karayolunu kullanarak Ankara-Polatlı-Emirdağ-Çay-Dinar-Burdur-Çavdır Kaş
    yol ile ilgili detayları söyliyim

Ankaradan İzmir çevreyolundan devam edin Afyon a 50 küsür km kala Emirdağ kavşağından girin Bolvadin ve Çay İlçelerinden devam edin Çay ilçesine geldiğinizde ana yola bağlanacaksınız Afyon istikametine devam edip 5 km sonra Dinar -Denizliye yol ayrılacak ordan girin Dinar ilçesine kadar devam edin Dinar ilçesine geldiinizde Burdur tabelasını takip edip burdur şehir merkezine gelin ordan fethiye yoluna devam edeceksiniz fethiye istikametini takip edin fethiyeye 20-25 km kala uğurlu kasabası var ordan kaşa yol ayrılıyo zaten ordan bi 80-90 km sonra kaş a varırsınız. Genel olarak kullandığınız yol geniş ve güzel yollar.hayırlı kazasız belasız yolculuklar

• Teşekkürler hocam...
  • quote:

Orijinalden alıntı: nexus007

hocam metro turizm e 5 yılımı verdim türkiyeyi avucumun içi gibi biliyorum yolu uzatmayın derim en iyi yol en kullanışlı yoldur diğer yolllara bulaşmayın bakınız ;

Güzergahınız bu olmalı toplam yol 680 km
    Ankara-Afyon karayolunu kullanarak Ankara-Polatlı-Emirdağ-Çay-Dinar-Burdur-Çavdır Kaş
    yol ile ilgili detayları söyliyim

Ankaradan İzmir çevreyolundan devam edin Afyon a 50 küsür km kala Emirdağ kavşağından girin Bolvadin ve Çay İlçelerinden devam edin Çay ilçesine geldiğinizde ana yola bağlanacaksınız Afyon istikametine devam edip 5 km sonra Dinar -Denizliye yol ayrılacak ordan girin Dinar ilçesine kadar devam edin Dinar ilçesine geldiinizde Burdur tabelasını takip edip burdur şehir merkezine gelin ordan fethiye yoluna devam edeceksiniz fethiye istikametini takip edin fethiyeye 20-25 km kala uğurlu kasabası var ordan kaşa yol ayrılıyo zaten ordan bi 80-90 km sonra kaş a varırsınız. Genel olarak kullandığınız yol geniş ve güzel yollar.hayırlı kazasız belasız yolculuklar

An itibariyle Kaş'ta olan ve yarın itibariyle dönecek biri olarak tavsiyeler icin teşekkürler herkese. Soz konusu güzergahı kullandım, tek fark Polatlı'dan direkt Afyon'a geçtim. Ankara ayranci'dan 3:45 te çıktık, toplam 40 dakika mola ile birlikte 12:00'da Kaş merkezdeydik. Yollar cok güzeldi, toplam 688 km tuttu.

• vectrac kullanıcısına yanıt
    UUpPss.!! Öyle gittim, geldim tşkler felan olmaz. Anlatın biraz yol tamamda kaşta nerelere gidilebilir? Beğendiğiniz veya beğenmediğiniz bir şeyler var mı? Kaç gün kaldınız? Pazartesi yola çıkıcamda
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pmyoank

UUpPss.!! Öyle gittim, geldim tşkler felan olmaz. Anlatın biraz yol tamamda kaşta nerelere gidilebilir? Beğendiğiniz veya beğenmediğiniz bir şeyler var mı? Kaç gün kaldınız? Pazartesi yola çıkıcamda

:) kac gun kalacaksınız bilmiyorum ama biz yaptıklarımızı söyleyeyim;

Bir kere tekne turu yapın, Kekova turu diye geçiyor, zaten sabahtan aksama kadar sürüyor.

Sonra limanagzi'na kesin gidin. 5-10 dakikada bir tekneler kalkıyor kisi bası gidiş dönüş 15 tl. 2 plaj var, ilki Bilal'in yeri, ikincisi Nuri'nin yeri. Biz Bilal'in yerine gittik memnun kaldık. Kucuk plaj zaten aksama kadar takilirsiniz, hizmet şahane. Ama erken gidin 10 u geçirmeyin iyi yerlerde sezlong bulamazsınız. Hatta biz 12 de gittik, tekne once Bilal e ordan Nuri ye geçiyor. Arkadaslarımız Nuri ye gitmişlerdi, biz de oraya gidelim dedik ama yer kalmadığı icin plaja almadılar. Tekneden inmeden tekrar Bilal e döndük.

Sonra pansiyonların önünde Derya beach ve çınarlar beach var onlardan birinde takilabilirsiniz ama oraya da erken gidin malum sezlong. Gerçi plaj yok iskeleden direkt giriyorsunuz ve su diğer yerlere göre biraz daha soğuk.

Yemek konusunda soyliycek pek bişey yok. Her mekanın önünde menü listesi var zaten. Ayrıca Kaş'ın herhangi bir yemegi meşhur degil, lezzetler standart.

Lokmacilardan bi lokma yiyin, yemek üstüne.

Zamaniniz varsa kaputaj'ta da denize gidebilirsiniz bir gun.

Tadını çıkartın, şahane bir yere geliyorsunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vectrac -- 1 Ağustos 2014; 20:32:26 >

• Tşkler

• Arkadaşım nerede kaldın?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.