Şimdi Ara

Ankara’da “PASO” terörü! Bugün başıma gelen olay.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
180
Cevap
1
Favori
10.243
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

bugun odtü kavşağından 507 hattına bindim. paso yoktu. ögrenciyim ve paso almayı mantıklı bulmuyorum. 20tl ücretide fazla buluyorum. neyse paso sordu yok dedim. tekrar basacaksın dedi. basmıyorum dedim kontak kapattı. gitmiyorum bende öyleyse dedi. polisi aramakla tehdit etti. bende ona bir daha bastırma hakkı olmadığını , makbuz verecekse 50 tam bilet cezamı ödeyeceğimi söyledim. işine gelmedi. kural böyle dedi tekrar basacaksın dedi. basacaksın basmayacaksın 10 dk yaklaşık otobüs öyle bekledi. benim yerime başka bi tanımadığım basmak istedi. ben engel oldum. şöförde engel oldu gerçi. beni polisle tehdit etti. 2 buçuk milyar ceza ile sicile işletmekle tehdit etti.. fazla uzatmadım yaka numarasını ve araç plakasını alıp indim. hemen ardındaki otoya bindim paso sormadı.

tamam paso konusunda ben haksızım. ama 10 kuruş maliyeti olan pula 20 tl vermek enayiliktir. ögrenci kartımı kabul etmeyim paso diretmeleri benim canımı çok sıkıyor. bu ikidir ciddi şekilde atıştık.

benim gibi durumda olanlar var mı ? illa 20 tl verip almak mı gerekiyor. yazıktır günahtır. bu yıl 20 tl seneye 40 tl derler. not : 23 tl olmuş.

--

(24.04.11) - Ankara’da belediyeyi ticarethane mantığı ile yöneten belediyecilik anlayışı son zamanlarda indirimli (öğrenci) EGO kartı kullananlara paso gösterme zorunluluğu getirdi. Paso almak için ise EGO Genel Müdürlüğü’ne 20 TL ödemek gerekiyor. İndirimli EGO kartı kullandığı halde paso göstermeyenler ise tekrar kart basmak zorunda bırakılıyor. Bu dayatmayı kabul etmeyenlere ise “kontak kapatarak, otobüsü karakola götürme” tehdidi savruluyor.

Bu durumun son örneği ise 23 Nisan Cumartesi günü saat 22.30 civarında Kızılay-Gölbaşı seferini yapan 105 numaralı otobüste yaşandı. İndirimli kart kullanan ancak pasosu olmayan bir öğrenci tekrar kart basmaya zorlandı. Öğrenci bu durumu kabul etmeyince şoför otobüsü kaldırmayarak karakola götürmekle tehdit etti. Otobüsün içinde yaşanan uzun tartışmanın ardından ise aracı Çankaya İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne götürdü. Burada diğer yolcuların otobüsten inmesi istendi ancak yolcular inmeyerek ve öğrenciyi savunarak bu duruma tepkilerini gösterdiler.

Aracın içine giren polisler gözaltı yapmak, para cezası kesmek vs. gibi yöntemler kullanacaklarını söyleseler de otobüste bulunanların tepkileri üzerine dışarı çıkıp “şikâyetçi” olan şoförü ikna ettiler. Karakolda verilen gözdağı sökmeyince otobüs hareket etmek zorunda kaldı. Bu durumun ardından otobüsün içinde belediyenin ticarethane anlayışı, ulaşım sistemindeki çarpıklıklar ve ulaşımın eşit, nitelikli ve parasız olması gerektiğe dair sohbetler gerçekleştirildi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FC Barcelona -- 25 Nisan 2011; 20:19:02 >

• Arada soruyorlar ama yok deyip geçiyorum,böyle birşey başıma gelmemişti daha önce
  • Bilmiyorum ki ne yazayım?
    Öğrencinin cebindeki 3 kuruşa göz diken bir belediye var bizim karşımızda,gözümün önünde 9-10 yaşında üstünde önlük,sırtında çanta otobüse binen ve pasosu olmadığı için sokakta görsem yüzüne tükürmeye tenezül etmeyeceğim şöförden azar işiten bir öğrenci gördüm geçen gün.
    Daha ne denilebilir ki,ben sırf bu hayvanlar ile uğraşmamak için paso almayı düşünüyorum,fakat bu seferde bir ay sonra paso felan unutuluyor paso alanlar aptal yerine konuluyor.
    Beldiyenin her sene yaptığı oyun bu her senenin başında milleti sıkıştırırlar pasoları aldırıp belediyenin kasasını doldururlar,sonrada bütün yıl boyunca paso felan soran olmaz.
  • abi sormayın ya, geçen gün kız arkadaşımla bindim. aynı okuldayız kimlikte bu yılın bandrolü falan var onda ego bandrolü de vardı bastı geçti, bana da bastı öğrenci kimliğinizi göreyim dedi gösterdim ego bandrolü yok, hayda... "tamam onda var o iki kere bastı", "olmaz" falan filan cart curt sonra bir kere daha bastık "buyur" dedik geçtik. (dar gelirliliğin alemi yok.) sonra türbanlı bir eleman bindi, bastı öğrenciyi, kimlik sordu adam: "bu sene alamadım..." cart curt sallıyor birşeyler "iyi geç" dedi ona. ben şoklardayım tabi, seslendim arkadan "biz de bu sene çıkartamadık bandrolü bize neden iki kere bastırdın..." falan diye, laf edemedi, bıraktım indim bende. lanet olsun ne şerefsiz haysiyetsiz insanlar var direk adam kayırma olayına dönmüş bir daha da kullanmam ego mego, böylelerine insan diye ekmek verenin...
  • Benzer bir durum Kocaeli de başladı. Öğrenci kimliği göstermek yetmiyor, kent kart denen bi zımbırtı alınacak ve bu karta para doldurulup binilecek. Bunlar yetmezmiş gibi kampüsün kapısından binseniz bile, kartınızda para bitmesi durumunda öğrenci yerine, iki öğrenci fiyatı olan tam alınıyor. Ek olarak iki arkadaş bindiniz diyelim, birinin kartında para yoksa diğer basmak istediğinde ondan ikinci basışında tam kesiyor. Kartlar içinde bi ücret ödedik ama tam hatırlamıyorum, 7 TL gibi bir şey olması lazım.

Bu konuda eylemler yapıldı, kampüs içerisinde katılım çok düşük oldu. Sonuç aynı şekil devam ediyor, kimseni umrunda değil..
  • kalmış şurda dönem bitimine 2 ay. 2 ayda yılbaşından önce etti 4 ay. 20 tl zoruma gidiyor. 2 kere basmakta zoruma gidiyor.
    artık lanet ediyorum. sanırım alacağım. okul hattında paso sormuyorlar. ego kampüse kadar girdiği için. ama eskişehir yolunda durumlar kötü. alırsamda gözlerine sokacağım artık. ya 5lira falan olurda alalım hadi. 20 tl az buz değil. kaç milyon ögrenciyiz. 2 kere basıncada para üstünü vermiyor. yönetmelikte öyle birşeyde yazmıyor. adam ısrarcı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 34
    abi sormayın ya, geçen gün kız arkadaşımla bindim. aynı okuldayız kimlikte bu yılın bandrolü falan var onda ego bandrolü de vardı bastı geçti, bana da bastı öğrenci kimliğinizi göreyim dedi gösterdim ego bandrolü yok, hayda... "tamam onda var o iki kere bastı", "olmaz" falan filan cart curt sonra bir kere daha bastık "buyur" dedik geçtik. (dar gelirliliğin alemi yok.) sonra türbanlı bir eleman bindi, bastı öğrenciyi, kimlik sordu adam: "bu sene alamadım..." cart curt sallıyor birşeyler "iyi geç" dedi ona. ben şoklardayım tabi, seslendim arkadan "biz de bu sene çıkartamadık bandrolü bize neden iki kere bastırdın..." falan diye, laf edemedi, bıraktım indim bende. lanet olsun ne şerefsiz haysiyetsiz insanlar var direk adam kayırma olayına dönmüş bir daha da kullanmam ego mego, böylelerine insan diye ekmek verenin...

işte sende basmayacaktın. parasında değilsek bile ha ne olur. 2 gün evden götürürüz yemek veya 1 hafta dışarda sıkarız alırız o pasoyu. ama iş o pasoya 20 tl vermekte. hak ediyor mu o 20 tl yi hayır. ha hak etse biriktirip 100 tl versem. ama yok işte. dediğin gibi. adamına göre muamele olunca zoruma gidiyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ...........

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gorkemuse -- 26 Nisan 2011; 9:19:01 >
  • Arkadaşlar bu arada paso değil adamların derdi BANDROL geçen gün gönderdim pasoyu ''nerde bunun bandrolü?'' dedi şöför,''sen bana bandrol değil paso sordun madem görmek istediği belediyeye para bayılarak aldığımız bandrol o zaman niye paso istiyorsun?'' dediğimde birşey diyemedi.
    Yani pasonuzu felan görmek istemiyor o adamlar onların derdi belediyeye keriz gibi parayı bayılarak aldığımız kıytırık BANDROL!
  • iyi ozaman herkes kafasına göre öğrenci basıp geçsin 30 yaşındakide basıp geçsin 10 yaşındakide
    herşeyin BİR KURALI vardır kurallar çiğnenmek için değildir pasa zorunludur alınmalıdır
  • ben bu konuyu birzat melih gökçeğe sordum. bana verdiği cevap sahte kimlik ile gerçek kimliği ayırt etmek için tek tip bandrol uygulamasına geçmek. alınan o parada bandrolun maliyetiymiş. 20 liraya altın mı kullanıyorlar,gümüş mü sanki. okul sticker gibi hizmetleri olsa ne ala ama yok.

okulum bana kimlik kartı çıkartmış. üstünede eğitim ögretim yılımın bandrolünü yapıştırmış. sahte kimlik kartına nasıl yapıştırılacak o bandrol ? dahi sahtesi yapıştırıldı diyelim. pasonunda sahtesi yapıştırılmaz mı ? bu nasıl bir mantıktır. ögrenci kimliğine 10 sn bakmamak için paso çıkarttılar. pasoya 3 sn bakıyor. yazıklar olsun.
  • Benimde başıma aynı şeyler geldi geöen gün. Sayım melih gökçek sıkıştırdı şöförleri galiba ondan. 1yıldır birşey demeyen adamlar şimdi laf yapar oldu.sonrada pasosu olmayanı otobüse almıyorlar. Yarında tüm duraktakilerle konuşup bindirmezse cingar çıkartıp otobüsün önünü kesicez. Baklım ne olacak yarın burdayım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Akin_tr
    iyi ozaman herkes kafasına göre öğrenci basıp geçsin 30 yaşındakide basıp geçsin 10 yaşındakide
    herşeyin BİR KURALI vardır kurallar çiğnenmek için değildir pasa zorunludur alınmalıdır

ögrenci kartım var. 30 yaşındaki adamın ögrenci kartı var mı ? ögrenci kartına bakmak zor mu ? onunda bandrolü var ?
  • quote:

iyi ozaman herkes kafasına göre öğrenci basıp geçsin 30 yaşındakide basıp geçsin 10 yaşındakide

Biz paso istemelerine değil pasonun ücretli olmasına karşı çıkıyoruz.
    Belediye ücretsiz veya düşük bir ücret ile dağıtamaz mı pasoları?
    Pekala dağıtır,koca Ankara belediyesi öğrencinin 3 kuruşunun peşine düşüyor var mı böyle bir olay!
  • quote:

üzerinde ilkokul üniforması ya da lise üniforması olan öğrenciye öğrenci misin diye sormak nasıl mantıklı değil mi
  • quote:

Orijinalden alıntı: anilxx92
    Arkadaşlar bu arada paso değil adamların derdi BANDROL geçen gün gönderdim pasoyu ''nerde bunun bandrolü?'' dedi şöför,''sen bana bandrol değil paso sordun madem görmek istediği belediyeye para bayılarak aldığımız bandrol o zaman niye paso istiyorsun?'' dediğimde birşey diyemedi.
    Yani pasonuzu felan görmek istemiyor o adamlar onların derdi belediyeye keriz gibi parayı bayılarak aldığımız kıytırık BANDROL!

paso : bandrol aynı şey değil mi ki dostum ?
  • 20 lira verilerek alınacak bir EGO bandrolü hafta içi her gün gidiş-dönüş kullanılması durumunda 7 haftada çıkartılabilmektedir. Eğer haftada 2-3 gün dersi olan bir üniversite öğrencisiyseniz bu paranın geri dönüşü 3 aydır. (paranın zaman değeri hariç)

Bu durumda öğrenciler 8 aylık öğretim döneminin yalnızca 5 ayında öğrenci muamelesi görmektedir. Bunun hukukla bağdaştırılması mümkün değildir.paso alırken fatura vs. de vermiyorlar. 20 küsür rakam kafadan uydurma , astronomik bir rakamdır.
  • Ayni olay metroda basimiza geldi.3 kisi gectik asti metrosundan 4. Arkadasi durdurdu paso sordu.Hemen biz geri donduk,ne yapiyon felan dedik bizede sordu bizdede yok.Hepimizi odanin onu getirdi.Bir tane daha basacaksiniz diyor,biz yok diyoruz.Keyfi uygulama filan dedik.Sonra kapkara g*t kadar boyuyla bi sef geldi.Sokajta gorsem dilenci zannederim oyle bi tip.La gecin bi dene daha basin yoksa bolisi arayacaam haa,dedi.Aralan dedim.Odaya aldilar beni.Sef yanimda telefonu cevirdi 2-3 bise konustu,sonra sizi disari aliyoryz dedi.Polis ugrasamazmis,hepimizi disari alacaklarmis.Mecbur isimiz vardi virer tabe daha bastik.Ah orda bi komunist olsaydi iyi tartisirdi.İsim olmasa iyice diretirdim ama neyse.
  • quote:

Orijinalden alıntı: FC Barcelona

quote:

Orijinalden alıntı: anilxx92
    Arkadaşlar bu arada paso değil adamların derdi BANDROL geçen gün gönderdim pasoyu ''nerde bunun bandrolü?'' dedi şöför,''sen bana bandrol değil paso sordun madem görmek istediği belediyeye para bayılarak aldığımız bandrol o zaman niye paso istiyorsun?'' dediğimde birşey diyemedi.

paso : bandrol aynı şey değil mi ki dostum ?

Değil,paso okulundan aldığın öğrenci kimliğine deniyor.
    Bandrol ise belediyenin öğrencileri söğüşlemek için çıkardığı o okuldan alınan pasonun(öğrenci kimliği) yapıştırılan minik bir bandrol.
    Bu arada o bandrolün maliyeti eminim ki 1 kuruş bile tutmazken 20 lirayı alma bahanelerinin vatandaşa bandrol maliyeti olarka sunulmasına ise ne demeli siz düşünün!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi anilxx92 -- 25 Nisan 2011; 1:11:42 >

• yok hocam paso sadece kimlik kartı ooluyo sarı bandrol bide üstüne yapıştırılıyor haa anıllxx92 nin dediğiyse ona bişe demem bandrol birazda ucu tutulabilir pekala bn pasa göstermeden geçilsin diye anladım
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.