Şimdi Ara

Ankara’da “PASO” terörü! Bugün başıma gelen olay. (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
180
Cevap
1
Favori
10.243
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kanadadan 2 hafta once arkadas geldi aksam otobuse bindik kiz zaten siyah tenli Turk olmadigi 100 metreden anlasilir neyse ben de bu 22 liralik meretten var 2 tane ogrenci bastim sofor beni gecti kiza bagiriyor senin pason nerde diye diyorum ki havaalanindan geliyoruz arkadasim yabanci sizi anlamiyor bosuna ugrasmayin hala soleniyor yani burda soforleri savunmanin alemi yok zihniyet bes para etmez.Ama ben napcagimi biliyorum gorev basinda telefonla konusup sigara icenleri nasil olsa vidyoya cekcem o zaman da sikayet maili attigimda laubali cevap verebilcekler mi merak ediyorum.
  • Bu konuda en rahat yerlerden biri sanırım Erzurum. Burda öğrenci fiyatı asla değişmez 1 TL heryerde 1 TL. Geç pasoyu kimlik bile sormuyorlar.
  • transfer sezonu açılıyor melihe ankaragücü için transfer bütçesi lazım şaşırmamak lazım
  • Kurallar neyse o yapılmalı diyen arkadaşlara şunu diyeceğim,

O pasosu olmadığı için, yanında olmadığı için, başka şehirde okuyup Ankara'da ayrı bir işlem yapmadığı için vs. 2 kez kart basmaya zorlanan öğrenciler kurala uysun eyvallah. Ama bugün öğrenci bu nedenden 2 kere basıyorken bir önündeki teyzemiz amcamız da öğrenci kartıyla basınca bir dur denilsin. Kurallar uygulanacaksa tek taraflı olamayacağına göre, önce işlerine gelenleri değil tüm kuralları uygulasınlar. Sonra belki söz hakları olur. Daha böyle bir çok örnek var kuralların uygulanmadığı; hal böyleyken belediyenin ya da otobüs şoförlerinin, biletçilerin hiçbir hakkı yok.
  • Paso aldım ama sorana yinede kıllık edip önce adam gibi otobüs gelecek sonra paso isticeksiniz diyorum cok zor eden olursada gösterip g.t ediyorum. 3 sene direndim bu sene aldım yoksa birine hakkaten girişecektim.:(
  • birde şu işi bi genele baglasınlar anasını satim.ankarada paso alınca antalyada ögrenci sayılmıyorum antalyada alınca ankarada fos.istanbuldada geçmiyor.her şehrin üniversitesine kayıtmı olalım.
  • Genelde paralı olan otobüslere binsem de yine de EGO larda paso sorduklarına rastladım. Aslında banrol alma taraftarı değildim fakat yinede arkadaşım ile gidip aldık biraz geç olsa da.Ama gördük ki 20TL olan bandrol fiyatı 23 TL olmuş neyse bir şey demedik yine de aldık. Fakat şöyle bir sorun var. Benim üniversite kimliğimin üzerinde her sene üniversitenin tekrar yapıştırdığı yılın yazıldığı bir bandrol vardı.Benim öğrenci olduğumu bu şekilde anlamayacak kadar geri olduklarını sanmıyorum. Otobüs şöförlerini suçlamakta doğru olmaz bence onlar orada çalışan kişiler onlara ne deniyorsa onu yapıyorlar daha yüksek mercilerin para alma hırsından başka bir şey değil.

Birde şöyle bir şey var.Antalya ya gittiğimde ise tekrar bir bandrol olayı çıkıyor karşıma gerçi orada şimdi halk kart var ama ben otobüse binmek istesem ya da teklik halk kart almak istesem üniversite kimliğimi göstermem yetmiyor.Geçmiyor o diye bir cevapla karşılaşıyorum. Ben bu üniversite kartını yemekhanede yemek alıyım diye mi verdiler yani amacı bu mudur?

• indirimli biletin esprisi, sene başında 20 tl vererek o farkın bir kısmını ödetmektir. güya öğrenciye kolaylık sağlıyorlar. yok öyle birşey kardeşim herkes öğrenciyi kazıklama derdinde. eskidenmiş o 'öğrenciye yardım edelim' anlayışı. sadece paso olayında değil herşey böyle ankarada.

8. sınıfta dersaneye giderken ankaray kullanıyordum. bi gün bilet alırken bana da paso sordular. yok dedim tabi. tam bilet verdi ve tam bilet parası aldı tabi. bi keresinde de bileti bastım geçtim, güvenlik görevlisi durdurdu pason var mı diye. yok dedim. o zaman bi daha bas dedi. okul çantamı gösterdim. sence ben bununla nereye gidiyo olabilirim dedim. kural böyle bi daha basacaksın dedi. yaşlı amcalar teyzeler ekmek almak için beleşe otobüs kullanırken öğrenciler, paso almaya zorlanıyor. otobüsler zaten huzurevi gibi. yaşlı başlı halinle nereye gidersin nerden gelirsin be amcam teyzem... hadi 3-5 kişinin işi vardır otobüs kullanıyodur tamam ama 1 otobüs dolusu yaşlı var hepinizin mi işi var ya... o yaşlıları beleşe bindirmeseler, illa hizmet yapacaklarsa onlardan 25-50 kuruş alsınlar. görün bakalım otobüste yaşlı oluyor mu. her şeyi suistimal ediyoruz herşeyi... zaten bütün problemlerin kökeni de bu değil mi

• quote:

Orijinalden alıntı: 06_EMRE

Arkadaşlar 20TL çok bir meblağ değil boşuna itle-köpekle uğraşıyorsunuz.Ben de eskiden sizin gibi düşünürdüm derdim ne gerek var okul hayatımın son senesinde alim bi dedim meğersem bunca yıldır çektiğimiz rezilliğe değmiyormuş.

uğraşmazsan 20tl 1 sene sonra 40tl olur okuldaki son sene bi bakmışın 100tl olmuş...
  • ya şimdi seçimlerde nası olsa başkası gelse bişey değişmeyecek diyip melihe oy veren ve burda gelip zırlayan varsa hepinize iyi olmuş, benim param bol 10 katı zam yapsalar da ekmek almaya otobüsle giderim, ama şu herifi seçenlerin süründüğünü görmek içimdeki bir boşluğu dolduruyor "tatmin oluyorum"

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi radressss -- 25 Nisan 2011; 2:09:08 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 15

quote:

Orijinalden alıntı: ALONSO_06
    indirimli biletin esprisi, sene başında 20 tl vererek o farkın bir kısmını ödetmektir. güya öğrenciye kolaylık sağlıyorlar. yok öyle birşey kardeşim herkes öğrenciyi kazıklama derdinde. eskidenmiş o 'öğrenciye yardım edelim' anlayışı. sadece paso olayında değil herşey böyle ankarada.

8. sınıfta dersaneye giderken ankaray kullanıyordum. bi gün bilet alırken bana da paso sordular. yok dedim tabi. tam bilet verdi ve tam bilet parası aldı tabi. bi keresinde de bileti bastım geçtim, güvenlik görevlisi durdurdu pason var mı diye. yok dedim. o zaman bi daha bas dedi. okul çantamı gösterdim. sence ben bununla nereye gidiyo olabilirim dedim. kural böyle bi daha basacaksın dedi. yaşlı amcalar teyzeler ekmek almak için beleşe otobüs kullanırken öğrenciler, paso almaya zorlanıyor. otobüsler zaten huzurevi gibi. yaşlı başlı halinle nereye gidersin nerden gelirsin be amcam teyzem... hadi 3-5 kişinin işi vardır otobüs kullanıyodur tamam ama 1 otobüs dolusu yaşlı var hepinizin mi işi var ya... o yaşlıları beleşe bindirmeseler, illa hizmet yapacaklarsa onlardan 25-50 kuruş alsınlar. görün bakalım otobüste yaşlı oluyor mu. her şeyi suistimal ediyoruz herşeyi... zaten bütün problemlerin kökeni de bu değil mi

Aynrn hocam şu yaşlılar yok mu!Şimdi bir şey diyeceğim densizin biri gelip birgün sen de yaşlı olacaksın diyecek

inatla da paso almıyorum.üniversite kartına bandrol vurduracakmışım.arada otobüsle gidiyorum.çanta gezdirme huyum yoktur.elimde birkaç hukuk kitabı defter olur.bindiğimde adam paso sorar.elimdeki kitaplar ne diyorum hazır cevap şoför ben de kitap alırım gezerim demez mi.işim gücüm yok 60-70 milyonluk kitap alıp fantazi olsun diye 20 tl lık bandrolden kaçacağım.halk otobüsünde gene bu kadar sormuyorlar sorduğunda da bu kimlik ne işte yarıyor o zaman diyip geçiyorum hiç uğraşamam.ama o ego otobüsleri yok mu yaşlılara ücretsiz olan şoförleri de uyuz,içindeki yaşlılarda.o yorgunlukla bir kere oturdum etmedikleri laf kalmadı inene kadar.kulaklığı taktım hiç sallamadım o ayrı adamlar yemin ediyorum gezmeye çıkıyorlar.her sabah gördüğüm bastonlu bir adam var en kötü 80 yaşında her sabah geziyor geri geliyor.

bir kere oturmuştum,kadının teki 30-35 yaşlarında düğmeye geç bastı diye dedenin teki kadının arkasından sövmediği laf kalmadı.yok bir durak erken kalksa kıçı mı yırtılırdı dan girdi,holigan taraftarlardan çıktı yok ibne yok pezevenk.şoför sus diyor adam susmadı yeminle inene kadar küfür etti.yanında ben oturuyordum.yeter amca dedim adamın bana etmediği küfür kalmadı.dedim lanet olsun konussun dursun.cidden yaşlı falan diyorlar da terminatör gibi oluyorlar.Allah bunların ağzına düşürmesin.

• sabahları sorana rastlamadım hep ikilik alıyorum. akşam dönüşte basıyorum sıfır kaıyor bu akşam geldi başıma pason nerde dedi o ne dedim. kart istedim bunu verdiler buranın yabancısıyım dedim. bir daha basacaksın diyince boş kartı verip al senin olsun dedim :))

2 lik kart satmaları ayrı bi kurnazlık zaten. vatandaş kızılaydan ankaraya biniyor, ikilik kart alıyor memleketine gidecek ne yapsın ego kartını biri boşa gidiyor. bugun ankaraydayken yaşlı bir amca bir ögrenciye elinde kalan tek binişlik kartı verdi ''al kızım boşa gitmesin faydalan ben başka şehirde yaşıyorum zaten'' dedi takdir ettim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Namaste.

sabahları sorana rastlamadım hep ikilik alıyorum. akşam dönüşte basıyorum sıfır kaıyor bu akşam geldi başıma pason nerde dedi o ne dedim. kart istedim bunu verdiler buranın yabancısıyım dedim. bir daha basacaksın diyince boş kartı verip al senin olsun dedim :))

2 lik kart satmaları ayrı bi kurnazlık zaten. vatandaş kızılaydan ankaraya biniyor, ikilik kart alıyor memleketine gidecek ne yapsın ego kartını biri boşa gidiyor. bugun ankaraydayken yaşlı bir amca bir ögrenciye elinde kalan tek binişlik kartı verdi ''al kızım boşa gitmesin faydalan ben başka şehirde yaşıyorum zaten'' dedi takdir ettim

aynısı bana oldu.kızın teki ben ankaray dan çıkarken kız da giriyordu.teki kaldı yanlış anlamazsan al sen kullan dedi boşa gitmesin dedi.ben de teşekkür ettim.ben de olsam aynısını yapardım yani

• 1-2 hafta idare edin ondan sonra sormazlar zaten
  • Cuma günü şahit olduğum olay;

Hacettepe-Beysukent üstgeçidindeki duraktayız, arkadaşlarla 541'i bekliyoruz. Bekle bekle bekle, ulan gelmedi de meret. Neyse, o sırada yanlış görmediysem 532 geldi, MAN SG-220 körüklü. Durak epeyce dolu olduğundan biraz geriden aldı yolcuları. Ayrıca yola yakın durdu ama kalkarken çok yavaş ilerlemeye başladı. Benim de dikkatimi çekti, niye kalkmıyor bu araba diye. Önümüzdeki otobüs gidince görebildim, şöföre bir şeyler anlatmaya çalışıyordu bir öğrenci. Paso muhabbeti olduğu belliydi. Tam o sırada bir otobüs girdi yine araya. Sonra aynı hizada körüklü durdu. Ne oluyor diye bakmaya kalmadan arkadan birileri geldi, bir yumruklaşma oldu, bizim arkadaş da hemen koştu ayırmaya. Şöför çılgına dönmüştü. Aynen aktarmak gerekirse;

Ş: İn ulan aşağı! İn lan! İn çabuk aşağı! İneceksin aşağı, gitmeyecek bu otobüs! Ağzını burnunu dağıtırım senin!
    Ö: ...
    Ş: Lan insene! (zor tutuyorlar adamı)
    Ö: ...

Derken çocuk orta kapıdan başını sallaya sallaya indi beş karış suratla. Sonrasında öğrendik ki şöförü itmiş bu eleman. Normalde böyle bir şey yapmaz tabi EGO şöförleri. Sözlü tartışma sonrası karakolluk olma meselesine denk geldim daha önce ki bu başlıkta da konusu geçmiş zaten. Fakat bu şekilde davranıldığında hiçbir hak iddia edilemez. Öğrenciye herkesin ters ters bakmasından anladık aslında bir halt yediğini.

Ortada anlaşılmayan bir şey var; hakkınızı arayacağınız yer otobüs durağı değil, Büyükşehir Belediyesi. Biz de meraklı değiliz 22 lira vermeye o tırnak kadar bandrole. Biz de biliyoruz bağırıp çağırmayı lakin şöförlere bağırıp çağırmak ve hatta bu örnekteki gibi fiziksel müdahalede bulunmak hiçbir şey kazandırmaz.

5. bölgede soruluyor arkadaşlar genelde. Böyle saçma salak "kulaklık var yea duymuyom ben" gibi bahanelerle tahrik edip tartışma ortamı yaratmayın, insanları yolculuklarından alıkoymayın. Eylem yeri, adresi belli. İşgüzarlık yapmayın.

• quote:

Orijinalden alıntı: kasr-ı arifan

ortada bir kural var. öğrenciler indirimden yararlanmak istiyorlarsa 1 sene için 20 tl ödemek zorundadır ( anladığım kadarıyla ). bu kuralı koyanlar şöförler değil. neden adamlara hakaret ediyorsunuz ki ? gücünüz yetiyorsa ve kaba etiniz yiyorsa şerefsiz bilmem ne diye ettiğiniz hakaretleri çıkın kural koyucuların suratına söyleyin. kuralları uygulayana hakaret etmenin mantığı yok. şöför bi kere bu konuda sizin muhattabınız değil.

ayrıca madem bu indirimin şartı 20 tlyi ödemek, 20 tlyi ödemeden binen herkes otomatikman ödeyenlerin hakkından çalmış oluyor.ödeyip alanlar keriz, almayanlar akıllı bilinçli belediyeye zırnık koklatmak istemeyen uyanıklar öyle mi ? 20 tlnin çokluğunu yada azlığını tartışmıyorum. bencede paso bedava olmalı yada çok cüzzi bi rakam olmalı ama 20 tl öyle abartılacak bir rakam değil. burda veryansın edenlerin eminim yarısına yakını hatta belkide fazlası o parayı bir kaç günde sigaraya yatırıyordur zaten.

Bizim muhattabımız oğlunun tırlarına asfalt işi ayarlamakla meşgul olduğu için karşımıza ÇIKMIYOR bile dersler ygs lys şifre bunlarla uğraşacaklarına 60 üstü teyze ve amcalarım mahallede kuyrukta beklemesin diye serbest kartı verilip ekmek almaya Ulusa Sıhhıyeye abartıp Mamağa gidenler var!!!Halden taze meyve almaya batıkentten kalkıp ulusa gelenler var otobüse binip birde yüzünüze gıcık gıcık bakıp kalkta biz oturak demeye getiriyorlar ya insanın iyice nevri dönüyor bunlar dururken hala benim cebimdeki 20 liradaysa gözleri söylenebilecek hiçbir şey yok aldığımız mazottan vergi arabadan vergi yediğimden vergi gittiğim dershaneden vergi sattığım maldan vergi eeeee nerde bu kadar para????

Cevap:Bizim oğlanın tırları suyla çalışmıyor herhalde!!!

Sırtımda çanta elimde çantaya sığmayan soru bankaları ve okul kıyafetimle CEO falanımdır herhalde öğrenci böyle mi olur!!!?

Dipnot:Paso almak değil sıkıntı o büyükşehirde çalışanların dilekçe yaz bekle diyerek seni bekletmesidir en çok koyan...

• atar yapıyo şöförler saldıracaklar.yatırıp dövsen devlet memuruna darptan içeri alırlar.onamı güveniyorlar nedir.
  • cidden haa sene başından beri sormayan şöförler şimdi coştular. Hayır ben 2 kere bassam kendine ne fayda. Maaşına zammı yapcaklar. Okul kıyafetiyle sabahın köründe pikniğe gidecek halim yok ya. Paso kağıdı var foto var müdürün damgası imzası var bandrolüde almayacam, i melih gökçeğe para kazandırmıcam !!!!! Biri sorarsa diğer otobüsü beklerim. o sorarsa diğerini ama 2 kere basmam. Mesele para meselesi değil. gökçeğe para vermeme meselesi.
  • bugünde 2 kez bastırdı şöför. gelirken minibüsle geldim. tıka basa doluydu. kimse otobüse binmiyo artık
  • quote:

Orijinalden alıntı: Alpgg
    atar yapıyo şöförler saldıracaklar.yatırıp dövsen devlet memuruna darptan içeri alırlar.onamı güveniyorlar nedir.

ego şoförleri devlet memuru değil. Bildiğin ücretli eleman. Hatta bildiğim kadarıyla bağlı oldukları şirket gökçek in oğlunun. Ve maaşlarıda baya düşük konuşurlarken duymuştum
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.