Şimdi Ara

Ankara'da döşeme atölyesinde yangın: Suriyeli 5 işçi hayatını kaybetti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
312
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, Ankara Siteler'de bir mobilya firmasının döşeme atölyesinde çıkan yangında Suriyeli 5 işçinin hayatını kaybettiğini bildirdi.

Ankara Siteler'de bir mobilya firmasının döşeme atölyesinde çıkan yangında Suriyeli 5 işçi hayatını kaybetti.

İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, Ankara'da Siteler Şenkal Sokak’ta bir mobilya firmasında akşam saatlerinde çıkan yangında Suriyeli 5 işçinin yaşamını yitirdiğini bildirdi.

Yangında alevlere müdahale etmeye çalışan 8 işçi de yaralandı.

Yangın olay yerine gelen itfaiye ekiplerince söndürülürken, yaralılar ambulanslarla çevre hastanelere kaldırıldı. Yangının çıkış nedeniyle ilgili inceleme başlatıldı.

soL Haber Portalı
    http://haber.sol.org.tr/emek-sermaye/ankarada-doseme-atolyesinde-yangin-suriyeli-5-isci-hayatini-kaybetti-254887

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Almanca'da "Schadenfreude" diye bir kelime vardır. Bu kelime Türkçe'ye "Başkasının mutsuzluğuna bakarak mutlu olmak" şeklinde tercüme edilebilir.
    Almanların tek bir kelime ile anlatabildiği bir durumu biz ancak bir cümle ile anlatabiliyoruz, çünkü bizim kültürümüzde böyle bir durum normal sayılmaz. Yani, biz aslında başkasının mutsuzluğundan mutlu olmayı "Kötü" olarak nitelendiririz.
    Günümüzde ise, kültürel yozlaşma ve tabii ki iliklerimize kadar işleyen bireyselleşme/yalnızlaşma gibi nedenlerden ötürü, başkalarının çektikleri acılardan zevk alıyor ve dahi bunu açıkça dile getirmekte bir sakınca görmüyoruz. Çünkü, devlet büyüklerimizden, toplum önderlerinden bunu görmeye başladık.
  • İhmalkarlık her zaman felaketi getirir.

Bakıyorum da bu olaya sevinen arkadaşlar bile var. Ne hale geldik yahu?

• quote:

Orijinalden alıntı: Michael Giacchino

İhmalkarlık her zaman felaketi getirir.

Bakıyorum da bu olaya sevinen arkadaşlar bile var. Ne hale geldik yahu?
    Hic şaşırmayin hocam

Insanlarin sınırlarını sinirlerini limitlerini musemahalarini son raddeye kadar zorlarlarsa olacagi budur hem hukumet hem suriyeliler bu halkin kirmizi cizgisini coktan geçti

İnanilmaz bir suriyeli nefreti zipladi bu ara ben ne zamandir söylüyorum ama millet yeni uyandı

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Almanca'da "Schadenfreude" diye bir kelime vardır. Bu kelime Türkçe'ye "Başkasının mutsuzluğuna bakarak mutlu olmak" şeklinde tercüme edilebilir.
    Almanların tek bir kelime ile anlatabildiği bir durumu biz ancak bir cümle ile anlatabiliyoruz, çünkü bizim kültürümüzde böyle bir durum normal sayılmaz. Yani, biz aslında başkasının mutsuzluğundan mutlu olmayı "Kötü" olarak nitelendiririz.
    Günümüzde ise, kültürel yozlaşma ve tabii ki iliklerimize kadar işleyen bireyselleşme/yalnızlaşma gibi nedenlerden ötürü, başkalarının çektikleri acılardan zevk alıyor ve dahi bunu açıkça dile getirmekte bir sakınca görmüyoruz. Çünkü, devlet büyüklerimizden, toplum önderlerinden bunu görmeye başladık.
  • Sosyal medyada ölenler suriyeli üzülmedim diyenleri okudum.
    Yazık. Fazlasını yazmaya kurallar elvermiyor.
  • ben sevindim kardeşim kimseyede bir açıklama ihtiyacım yok . Yinede açıklayayım . O surıyelıler olmasaydı ölenler bizim vatandaşımız olacaktı . Kendi vatandaşımız kurtulmuş işte niye sevinmeyeyim . Ayrıca keşke o tükkanın patronuda içlerinde olsaydı .

ÜLkede bu kadar işsizlik varken neden suriyeli çalıştırıyoruz?
  • Suriyeli adminlerimiz yine yorumları silmiş.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Çok üzücü haber insanlar yanarak can veriyor.Sitelere yakın bir yerde oturuyoruz. Zamanında dükkanımız da vardı. Çalışma şartları çok kötü çoğu yerinde. Yangını duyar duymaz aklıma mülteciler olabileceği geldi o saatte çalıştırılan. Şaşırtmadı. Para kazanma hırsı bürümüş işverenler yüzünden çok görürüz bu haberleri. Denetim felan hak getire tabii.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.